Премини към съдържанието

Kalin Karaboychev

Администратор
 • Публикации

  3684
 • Регистрация

 • Топ дни

  4

Всичко публикувано от Kalin Karaboychev

 1. Другия вариант е да си писал в раздела за почистване на вируси там ясно е обозначено, че могат да отговарят само членове на екипа и други коментари се трият. Нямам никаква идея питай модераторът. Нямам време да отговарям на 500 поста без да съм в течение, а и информацията да ми се пуска по малко във всеки следващ пост. Наказан, пък после неказан, пък къде писал, пък кой го наказал - не мога да знам всичко.
 2. Нямам идея, свържи се с конкретния модератор да ти обясни мотивите си. ПП Не виждам някога да си наказван за нещо. Сега ти погледнах профила.
 3. Не, не разпространява материали с авторско право.
 4. Избягвайте да давате линкове към сайтове разпространяващи незаконно съдържаните. Дори конкретният линк да е с легално съдържание. За съжаление ние не сме нито икономическа, нито нравствена полиция и няма да разследваме дали конкретният линк е с уредени авторски права, а просто ще блокираме профилът ви за по-сигурно. Тъй като, ако се окаже пиратско съдържание наказват нас. И всячески се стремим това да не се случва. Та с думи прости, ако ви се рискува да ви бъде блокиран профилът тук слагайте линкове към всякакви торенти. Боя се само, че профилът ви ще бъде блокиран без да имате право да дадете обяснение, че това което сте публикували не е пиратско съдържание, а още по-малко пък и да представите нужните документи за това.
 5. Kalin Karaboychev

  Тонер за HP

  https://www.aliexpress.com/item/32858069096.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.3aa11193Uz8Mv6&algo_pvid=b2fda8a9-fe8c-4691-9d74-3b24e7c7d078&algo_expid=b2fda8a9-fe8c-4691-9d74-3b24e7c7d078-0&btsid=0ab6d70515885315403112767e6a6c&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_ https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20200503104539&SearchText=HP+Photosmart+B109+ink+cartridge
 6. Без да претендирам, че съм специалист или лекар. Просто разсъждавам по темата: Кое ще надделее: страхът или гладът? Ваксина и лекарство няма все още. Няма и да има по-рано от година. Това означава, че трябва да се крием докато не се появи такава или да идем на варианта със стадния имунитет. За да не натоварваме здравната система и да има капацитет да се приемат всички нуждаещи се крием вече месец. До тук добре, но ще можем ли да се крием и да продължим така минимум година до появата на евентуална ваксина? Или си мислите, че този вирус ще изчезне просто така след седмица-две? Колко време ще отнеме докато се заразят и преболедуват 70% от 7 милиона, ако се заразяват по 30 човека на ден за да се изгради стадният имунитет? Вариантите са четири: 1. Криене по домовете с години. Предимства: по-малко загинали. Недостатъци: глад и загинала икономика с години след епидемията. 2. Масово заразяване като в Италия, Франция, Испания. Предимства: преминаване през кризата за няколко месеца, минимизиране на щетите за икономиката до колкото е възможно. Недостатъци: ужасно голяма смъртност поради претоварване на здравната система и липса на адекватно лечение. 3. Отпадане на всякакви ограничения за населението до 35-40 години. За тези над тази възраст пълно ограничение и пазене на тези хора до колкото е възможно. По-младите дистанцирайки се от възрастните изграждат стаден имунитет. Предимства: преминаване през кризата за няколко месеца, минимизиране на щетите за икономиката до колкото е възможно и нормализиране на живота. Недостатъци: не виждам кой знае какви, жертви пак ще има, но няма да са толкова, колкото във втория вариант, а и няма вариант без жертви - за сега. 4. Чудо! Появата на лекарство или ваксина до месец-два. Дали големите икономики не "изпуснаха" нарочно нещата да излязат извън контрол пресмятайки, че това е най-добрия вариант. Във всеки ще има жертви, в техния малко повече, но всичко ще приключи за месец два и ще спасят икономиките си. Те стигнаха и подминаха пика а ние дори не сме се доближили до него и боксуваме на едно място вече месец. Така може да е с години. Сигурен съм те отдавна са си направили тази сметка и са изпуснали нещата нарочно. Та кое ще надделее според вас: страхът или гладът?
 7. Ами именно и аз това се зачудих, как през всичките ви 853 поста не сме го правили никога пък сега ще го направим. Явно не сме разбрали нещо. Успех
 8. Имате 853 мнения, да обясните само, кога сме ви правили забележки за критика или сме ви трили постове, които ни критикуват или други. Не бързам - помислете си.
 9. Здравейте, Благодарим ви споделената информация. Както е отбелязано в края на всяка платена публикация това е ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ. Ние не можем да променяме текста предоставен от рекламодателя. И рекламодателя поставя своите условия. Не виждам нищо подвеждащо в текста дори е информативен и полезен. Ако беше написано този карбуратор работи само на Варбург и за а го ползвате трябва да притежавате и Варбург, който можете да си купите от еди къде си. Това означава ли, че потребител, който има Варбург ще си купи още един от посоченото място?!?! Относно копирането на текстове от нашия сайт. Всеки текст тук подлежи на авторско право и копирането му е позволено само срещу позоваването на източника. https://www.kaldata.com/forums/terms/ Наше право е да поставяме линк към всеки абзац копиран от сайта ни. А липсата на такъв при копиране е нарушение на авторските ни права. Относно самите публикации дали да се коментират или не това са изисквания на рекламодателя и мисля, че е наше право да избираме какво, как и кога да публикуваме. Ваше е право да избирате дали да го четете или не. Благодаря за вниманието.
 10. Чак пък да е без модератор. Всички глобални модератори и администратори получават докладите от всеки форум.
 11. За историята на промените ясно, имаме я. Ама какво правим, когато се редактират 1000 поста с точки? Ще сложим един огромен надпис: "Ако сте нов потребител, нищо не разбирате от форуми и влизате за пръв път и се чудите защо виждате само по една точка вместо публикация, то не се колебайте да натиснете на малкия линк "история на редакциите" под всеки пост, които пазим десета година за да ги прочетете. Нищо, че базата ни надхвърля 1000 терабайта и форумът едвам, едвам ви се зарежда, ние сме се погрижили освен редактираните и изтрити постове да пазим и всички постове в който е променена една буква или е добавена една запетайка. Всичко това правим за вас с най-добри чувства и ви благодарим, че прочетохте инструкциите за употреба докрай. " Аз май споменах по-горе, че това сме го дъвкали 100 пъти и опитвали да активираме още толкова, но за сега правилно решение няма. Едва ли ти ще го откриеш, щом дори не може да си обясниш от какво е породено това ограничение.
 12. Това е дъвкано, дъвкано над 100 пъти. Сядаш отделяш 1 час в размисли защо е така и ще откриеш философският камък. За момента не възнамеряваме да променяме тази опция, правили сме неколкократни неуспешни опити. Още не сме дорасли за нея.
 13. Да, титлата и звездите се увеличават заедно с броя постове и харесванията. Но след 200 поста всеки може да си я променя сам и да избира какво да пише от настройките в профила. След този лимит опцията се появява автоматично.
 14. И къде в правилото видяхте: "съобщения, които вие лично сте преценили, че са спам". В правилото се говори за реклами, нежелани търговски съобщения и т.н. Вероятно бъркате думата спам с офтопик, което са съвсем различни неща и все едно да кажем, че Лом и Лондон са едно и също. Ето тук може да прочетете що е то спам и има ли почва у нас: https://bg.wikipedia.org/wiki/Спам Та да се върнем на темата след краткия образувателен урок. Нещата, които вие докладвате не са спам а офтопик. А нашето правило за офтопик е: 1. В правилото има думата "прекомерните", което означава, че в малки количества са допустими. 2. Никъде в правилото не се споменава "забранено", а е използвано "не са желателни", което означава, че по преценка на модератора може да се намеси, а може и да не се намеси. Ние получихме стотици доклади от вас за off-topic, които в повечето случай не ви допадат лично на вас или имате дразги с авторите им. Това не е повод да се намесваме и по преценка на модератора може вашите доклади да бъдат затваряни без да се предприеме действие срещу поста или автора му. Та пак се връщам на темата: Ние не сме тук да преценяваме дали дадено мнение има отношение към темата, а да следим за спазването на правилата, които лично ние сме написали. Та с думи кратки искате от нас да не спазваме нашите правила и да трием и наказваме всеки потребител, който вие сте преценил, че публикува off-topic в темата, която следите. Дали бях достатъчно ясен колко нелепо е това?
 15. Отговорът ми също беше пределно ясен. Ние не сме тук да определяме, кое за кое има отношение а да следим за спазването на правилата. Нашето първо и основно правило е: Това не го разбрах много, мисълта ви не е много бистра. 1. Всеки маниер на участие, който не нарушава правилата ни е желан. 2. Ако някой е против да вземем мерки за него?!?!? Ако вие сте против, какви мерки да вземем за вас? Да ви блокираме и да нямате достъп до форумите за да не четете нещата срещу които сте против? Пак повтарям за да съм пределно ясен, явно не се е получило от първия път. Ако смятате коментарите на някой потребител за безполезни за вас. То можете успешно да блокирате потребителя в профила си и да не виждате коментарите му. Същото е и във Фейсбук и навсякъде. Когато някой потребител не ви допада на хармоничната нагласа го блокирате а не пищите със статуси колко са безполезни коментарите му.
 16. Кое е спам и кое не е твърде субективно. Това, което вие мислите за спам други не мислят. Относно личните съобщения - форумът има прекрасни опции за блокиране на потребители, на техните постове, лични съобщения и т.н. Какво точно очаквате да се свържем с всеки един потребител и да му обясним да не ви пише лични съобщения и да не ви обяснява кое е спам ли?
 17. Това работи само когато имаш стока на склад. В случая те са витрина на други вносители. И синхронизират наличностите си един път на 24 часа, а може и по-рядко. Това мисля. че го обясних вече. Нали си представяш, че не може да идеш във фабриката на DELL и да си поръчаш лаптопчета, които да продаваш в сайта си. Тези стоки се продават през официални дистрибутори и вносители.
 18. Е, не сравнявай Лом с Лондон. Всичко е въпрос на капацитет. Колко оператори на поръчки мислиш, че има в Emag и колко в Laptop.bg? П.П И следващият път не пиши заглавието на темата само с главни букви защото ги трием директно. Редактирах твоето заглавие, а не я изтрих директно защото сигурно и нас щеше да ни обвиниш в конспирация. А ти просто не си прочел нашите правила с които си се съгласил, когато си се регистрирал. Вероятно и с условията на Laptop.bg си направил същото. Ето тук да се запознаеш: https://www.kaldata.com/forums/guidelines/
 19. Вероятно системата им сверява наличностите с тези на доставчиците един път на ден а може и по-рядко за това се получават тези разминавания с наличностите. Изтеглил си късата клечка, спокойно всичко ще се оправи. Срокът по закон е 2 седмици, но съм сигурен че ще ги получиш много по-рано от тези 2 седмици.
 20. Спи спокойно, ще ти върнат парите и който и да сезираш няма никакво нарушение от тяхна страна, засега от това което си написал. Другият път просто избирай опция плащане при получаване във всеки един български сайт. Няма измама, просто малко се е превъзбудило момчето. Вероятно за пръв път се сблъсква с връщане на пари от онлайн търговец.
 21. Те не са длъжни да ти се обаждат. Още повече пък на мига в който направиш поръчка. И освен те и много други не държат стока на склад с работят с доставчици. След като стигнат до обработка на поръчката ти и установят, че продуктът не е наличен при доставчиците им се обаждат и преминавате към връщане на парите и по закон срокът е 2 седмици. Няма нищо притеснително в това - всички работят така и никой не пищи по форумите с грандиозни заглавия.
 22. Това си е абсолютно нормална практика във всички електронни магазини. Парите се връщат до 2 седмици. Не виждам никаква сензация темата. За пръв път ли пазарувате онлайн?
 23. Капитанът е голям Човек, но разни хора много объркаха нещата около него, но темата е много дълга и най-малкото не е за тук. Ще се радвам да се видим и да седнем да поговорим отново с него един ден - когато тези хора не бъркат мислите му.
 24. Който е поискал извинение съм се извинил, може да провериш по-горе. Ако е станала грешка се извинявам и на капитана. Доволна ли си? Останалата част от коментара ти ще приема с широка усмивка - тя в подобни случаи изразява мнението ми за написаното.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...