Премини към съдържанието

Lestath

Потребител
 • Публикации

  133
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

5 Неутрална репутация

11 Последователи

Всичко за Lestath

 • Титла
  Редовен потребител
 • Рожден ден 6.06.1976

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  London /UK
 • Интереси
  Литература,поезия,кино,драматургия,театър,ренесанс,барок,опера,готическа и средновековна история,древни народни култури,скандинавска митология,английска средновековна поезия,готическа музика,древни,тайнствени,окултни книжовни произведения,художествени произведения.<br /> Дигитално компютърен Art модернизъм,цифрови изображения и др;<br /> <br />P.S. "ДА СИ НОРМАЛЕН НЕ Е ДОБРОДЕТЕЛ,А ПО-СКОРО ЛИПСА <br /> НА СМЕЛОСТ".

Контакти

 • Twitter
  Георги Гълъбов /UK
 • ICQ
  350880726
 • Yahoo
  Георги Гълъбов /UK
 • Интернет сайт
  http://

Последни посетители

9822 прегледа на профила
 1. Lestath

  Студентски бригади

  Много моля ако съм засегнал или обидл някого с моите коментари,то тогава аз лично се извинявам. Аз вече съм направил своят собствен избор в живота си и смятам,че за мен лично така е редно. Не ми е никакъв проблем да си взема еднопосочен билет за България,но аз лично не бих искал да го направия. Ако на мен или на когото и е не му харесва да живее в опрделена частн на Европа,то никой нокого не те задължава да стоиш в дадна държава било,то членка на еврпейският съюз или не. Всеки сам преценява и решава къде ще избере да живее и да работи.
 2. Lestath

  Студентски бригади

  Аз лично ненезнам,какво точно разбираш под "черноработници",но както и да е. Ако имаш предвид нелегални емиграти,та дори и от източна европа ,без регистрация,работещи нелегално,тоест на "черно" Ок ще се съглася с теб. Просто тук хората си имат прици и закони и така трябва да бъде. Тези закони трябва да се зпазват и да се съобразяваме в нормите,традицийте и порядките в дъжавата,в която се намираме или прибиваваме. Да се заплащат нужните данаци,който за в съобразност със самите закони на дадена институция или съотвено където и когато трябва. Аз лично познавам БГ сънародници,които немогат и не искат да приемат този начин тук на живот. Разбира се тук не е идеално място за живот,но все пак има своите собствени цели и мечти,планове и надежди. Лично за себе си когато доидох тук в Лондон юни 2008-ма година започнах разбира се съвсем легално работа в сферата на строителството определено ми беше много трудно,но когато човек е уверен в себе си следва целите и мечтите си упорито и поледователно ,то след време вижда семената от собствените на плодове. Научих езика спестих малко пари. Записах постепено с времето курсове за... make up artist,курс за готвач,записах и курсове за водопроводчик... Срещтнах момичето на живота си... Всичко става с желание,воля,много лишения,компромиси,но и малко късмет. Не съм успял кой знае колко в този живот или натрупал огромен финансов капитал,но това,което имам съм благодарен и,което съм направил лично за себе си. На този етап не бих се върнал в родният Пазарджик,където не мога да намеря работа или каквато и да е реализация. Но аз лично вярвам,че България след 10 или 15 години ще бъде много по-модерна,европейска с релно действаща и високо технологична икономика. С едно много по-интелигетно и силно гражданско общство,ниска безработица и разбира се с едни Дай Бoже всеки му много по-високи реални европейски заплати. Разбира се аз съм оптимист,че това рано или късно за доброто на България ще се случи ,независимо колкото и години да минат,но то е за доброто на всики нас стари,млади,деца,мъже,жени. Към gthic rock.... Ето еин приятен поздрав към теб с великолепната uk банда The Bolshoi песента се казва ... Away -http://www.youtube.com/watch?v=qKDc6F0yXdw Още венъж се извинявам за правописните ми грешки,но това се дължи на този Flex Type. Ох... ще трябва да го махна ...
 3. Lestath

  Студентски бригади

  Това,че желаеш да заминеш на студентска бригада...ок добре звучи,но определено зависи към коя страна или по-точно посока искаш да заминеш...?!? U.K или U.S.A. или...!? Ако си решил студентска бригада за два-три месеца в UK,защо пък не може да ти се получи... незнам в тази сфера как са по-точно нещата,но... Ако след това искаш например да се заселиш трайно тук на острова-UK ще ти бъде по-трудно от към оформяне на документи,защото вече се чака по-дълго,а новодошлите постоянно получават отказа поради една или друга причина. Тук в Англия за последните вече две години доста затегнаха властите,относно документи,разрешително за работота (все още някои компании / фирми искат,така наречената и толкова прословута "ЖЪЛТА КАРТА"-work permit) Без така необходимият NIN-National Insurance number просто няма как той е също един много същствен и необходим документ. Другото също много и разбира се важно е нещо е така нареченият UTR number ,чрез ,който ти се превежда това,което си изработил за седмицата,като парично възнаграждение,тоест заплата. Банкова сметка също e нужна и т.н.т. До тук всичко това е свързано с една доста сулидна доза финансови средства,който са в основата на всяко едно такова начинание,като въпросното,което макар и накратно съм поставил по-горе. Над всичко това ти можеш и имаш достатачно време да размислиш.Имаш избор,възможности и достатачно опции за да се възпозваш,но също така е хубаво да се владее добре поне един език,като английски разбира се. P.S. Аз лично ти пожелавам,късмет,успех,последоваелност и разбира се кураж,силна воля и непримирим дух. И не забравяй ..."Съдбата обича смелите" !
 4. Lestath

  Българите в Англия

  Прочетох тук доста от менията на повечето съфорумци... не искам да коментирам нищо и нямам токова намерение. Лично за себе си не съм успял, и не съм с някакви огромни амбиции или нещо подобно... да имам си своите мечти,които следвам и се нядявам да се осъществят един ден независимо,че съм вече на 35 години.Разбира се това зависи единствено и само от мен. Ето и малко,мои снимки направени по време на концертите,които посетих през изминалата 2010 и сегашната 2011 год; P.S. Знам,че тези мои снимки не са за този форум,но аз тук така си живея не ми пука от никой и от нищо, пък и нали е все пак си е Англия, то трябва и без друго да си наваксам пропуснатото от BG .
 5. Lestath

  Българите в Англия

  Значи аз лично тук съм помогнал на няколко човека българи разбира се за да си намерят квартира или това,че са си сменили адреса на местоживеене и заедно сме ходили до банката за да уведомин длъжностните лица. Ок хора сме трябва да си помагаме (особено в чужда държава),но по-тъжното е,че след време това те не го оценяват и се държът толкова просташки и нахално,че ти си им длъжен за всичко,дори и за лошите моменти от живота,които всеки един от нас има. Не ги съдя и не ги упреквам...знам на всеки един от нас е трудно независимо дали си в България или в друга държава,но най-кофти е това,че повечето,които са тук в Лондон,като мен плюят по англичаните наричай ги ги тъпанари,шибани копелета,лайнари или най-често изпозваната приказа е ТЪПАТА АНГЛИЯ ТОВА,ТЪПАТА АНГЛИЯ ОНОВА,но...!!! Когато аз лично запитам някои от нашите тук сънародници с въпроса: "Добре де човече не ти харесва тук в Ангиля,ами тогава си купи еднопосочен самолетен билет за България и там се опитай нещо да направиш по-полезно за себе си и твоят живот. ЕТО И ПОСЛЕДВАЛИЯТ ОТГОВР,КОЙТО АЗ НАЙ-ЧЕСТО СЪМ ПОЛУЧАВАЛ ! "Аре бегай от тука ве ти ли ше ми каеш къде ше ходим.Аре стани ми се мани от глава,че не моем да те глеаме". А ето и още нещо,което чух от някои наши сънародници тук в Лондон. -Я ТИ КАЖУМ,ЧЕ НЕ МОА ДА ПРИЕМА ТУКА ТОЗИ НАЧИН НА ЖИВОТ У ТАЯ АНГЛИЯТА,ПОНЕ СЕГА ИДЕ НОВА ГОДИНА,ТА ШЕ СИ БЕГУВАМ ПОНЕ ЗА МАЛКО ПРИ НАШИТЕ,ПА СЛЕД КОЛЕДА ПАК ШЕ СЪМ ТУКА . Разбира се това си е тяхно изконно право,защото всеки има право на собствено лично мнение,пък и нали все пак живеем в 21-век,така,че всеки има право на избор,относно правото на живот или работа.
 6. Lestath

  Българите в Англия

  На мен лично много ми се иска да ви разкажа аз какво видях и преживях тук в Лондон за последните 3 години и полвина ,но все не ми остава време. Разбира се имах и има все още хубави и лоши моменти,но,такъв е живота. Аз тук много често ходя по концерти и много харесвам да слушам стилове,като готик рок,пънк,дарк уейв и разбира се индъстръл музика,но напоследък много ми харесва и така нареченият не толкова известен стил в музилано отношене дарк кабаретен стил. За хората,които не знаят за какво става въпрос да чуят The Dresden Dolls и по-точно Amanda F...ing Palmer. Работя все още в строителството ...тежко е,но не се отказвам да преследвам целите си тук в Лондон,макар и да ми е на моменти трудно и кофти. P.S. Ето и малко,мои сними тук направени в Лондон по време на концертите на които съм ходил през изминалата 2010 и сегашната 2011 година. Не смятам и няма намерение да живея,като гастербайтер или очелник... не това няма да го допусна с мен да се случи. Живота е кратък и тук и сега аз се чуствам свободен не ми пука,кой какво мисли и какво смята да прави... по-важното е,че на мен така ми харесва. It's me Както и да е опитвам се да си сложа няколко,мои снимки тук,но така или иначе не ми се получава. Ще трябва да опитам с някаква програма да ги орежа за да се сложат тук. Sorry,about that ...
 7. Lestath

  Живееш в чужбина?!

  Аз съм вече две години и полвина в Англия. Живея в Лондон,определено ми харесва,е да работя в сферата на строителвото,но скоро смятам да сменя този сектор с нещо по-различно. Не е лесно всяко начало е трудно,но човек,ако е достачно разумен ще успее. Така,че... Успех на всеки,който реши да тръгне по този път.
 8. Lestath

  Българите в Англия

  Здравейте и от мен! Ами аз също съм в така определеното и прословуто по-накратко казано UK. Всъщност много ми се иска за тези осемнадесет месеца да споделя тук пред вас,какво видях изпитах,преживях,а то не беше само лошо. Разбира се имам и доста красиви/щасливи моменти,но преди всичко искам да си запазя това право,когато си дойда за коледа там... в родният дом на спокойствие да опиша всичко с най-малките подробности и детаили. Да имаше болка,страх,разочарование,стрес,отчаяние,радост,щастие,апатия,възход и падение,но и до днес аз запазих в себе си онова толкова съкровено и най-ценно,позитивно нещо,което се нарича просто вяра. -Вярата в това да вярваш в самият себе си. -Вярата в Бог,който е някъде там. -Вярата в доброто,което е част от самите нас.
 9. Как си мила !

  Какво ново при теб.

  Надявам,се че само хубави работи т...

 10. For My Fallen Angel...!!!

 11. Lestath

  Бригада в чужбина

  Не ми се иска много да пиша по тази тема,но...! Аз съм тук от една година и определено написаното от теб по-горе не ми се струва сериозно,защото тук самата действителност е много по-различна и доста хора,който дойдоха тук с големи очаквания останаха доста разочаровани от илюзията наречена Англия. Един от най-добрите сектори за изкараване на добри пари доскоро беше в строителството,но сега и там нещата не са никак обещаващи особенно ако си без професия работещ в тази свера получените пари за седмица са от сумата между 200/250 до към 300,но ако си тук работещ към агенция абсолютно невъзможно е човек,твърдо решен да спести посочената от теб (по-горе сума) само за два или три месеца,което повярвай ми практически е само една огромна фантазия и нищо повече. За бригадите незнам как,е но и за там ситуацията доколкото знам не е много добра и то най-вече при заплащането. Ако трябва с теб да бъда откровен. Бих ти казал да опиташ,но не идвай тук с големи очаквания и надежди,че ще направиш големи пари за два или три месеца,защото повярвай ми аз лично познавам хора тук,който са от години с най-различни професии работещи за сериозни английски компании и най-лошото в случая беше,че сега когато светът е в рецесия/световна криза тяхните заплати бяха доста сериозно орязани,но и разбира се това се отнася и на техните аглийски колеги. Преди да стегнеш куфарите за UK много добре се информирай,дори и да дойдеш тук не си мисли,че ще направиш големите пари за относително кратък срок. Ако искаш да станеш,като мен на снимката много добре се замисли... Много ще ти е трудно,но изборът си е изцяло твои.
 12. Lestath

  Бригада в чужбина

  Определено няма да си много очарован,ами точно обратното ! Разбира се ти можеш да опиташ,но аз лично не мисля,че точно тези сезонни бригади са спасението за да ти оправят финансовото положение за няколко месеца напред. Разбира се ако имаш много добри познания по английски език,можеш да разгледаш малко по-подробно ето този UK-сайт http://www.gumtree.com,който е доста полезен и винаги актуален за хора търсещи,намиращи и предлагащи работа или според това,което искат да намерят или най-успешно да се информират. Пожелавам ти успех и дано се оправдаят все пак твоите очаквания.
 13. Lestath

  ВАМПИРИЗМЪТ-ИДЕОЛОГИЯ !

  ВАМПИРИЗМЪТ-ИДЕОЛОГИЯ ! Във фолклора на много народи присъстват легендите за вампири. А в нашето съвремие едва ли има човек който да не е чувал за тези нощни ловци.Но може да се каже,че образът на вампира такъв какъвто го познаваме ние е създаден във западна Европа където легендите за подобни същества са най-често срещани. Интересно е,че твърденията за вампиризъм се появяват още в най-древен Вавилон.Там са ги наричали със името Лилу.А във най-ранна Шумерия са говорили за Акхкхару.Това са били красиви жени които скитали през ноща във търсене на поредната си жертва. Легенда за вампиризма се появява дори във Одисея,където сянката на Одисей преминава през отвъдното е примамена от кръвта на скоро пожертвани овни. Но митовете за вампири такива каквито ние ги познаваме са от славянската митология.Само,че там те са описани като същеества които пият кръвта на своите жертви или ги душат в съня им.Могат да бъдат убити само със сребърен или дървен кол в сърцето,също ако им бъде даден чесън,а пряката слънчева светлина само ги забавяла. Със течение на времето легендите се развивали все повече и повече,докато се стигнало до съвременното понятие на вампиризма.Той до някъде е повлиян от романа на Брам Стокър-Дракула. Там той описва реално съществуващата личност граф Влад Цепеш от древният румънски род на Дракона.Той е известен със своята жестокост към турските си врагове и със мъченията които прилагал.Според ръкописи от онова време той пиел кръвта на своите жертви като вярвал,че това ще му донесе още по голяма сила.Интересно е,че Дракула умира при доста имнтересни обстоятелства,според твърдения гробът му е бил източно от неговият замък,но през 1987г.той е бил изхумиран от гръцки археолог и в последствие става ясно,че той е празен.А легенди за свръхестествени прояви се носят и до днес из съвременна Трансилвания. В съвремието да говорим за "жив-мъртвец" звучи абсурдно,но въпреки това много хора все още гледат със съмнение към пълната луна.В историята има много случаи на вампиризъм,някои от които дори са неразкрити и до ден днешен.Дали наистина съществува смъртоностната целувка или това е просто поредната борба между науката и религията. 01. Fields of the Nephilim - Laura
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.