Премини към съдържанието

Lestath

Потребител
 • Публикации

  133
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

5 Неутрална репутация

11 Последователи

Всичко за Lestath

 • Титла
  Редовен потребител
 • Рожден ден 6.06.1976

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  London /UK
 • Интереси
  Литература,поезия,кино,драматургия,театър,ренесанс,барок,опера,готическа и средновековна история,древни народни култури,скандинавска митология,английска средновековна поезия,готическа музика,древни,тайнствени,окултни книжовни произведения,художествени произведения.<br /> Дигитално компютърен Art модернизъм,цифрови изображения и др;<br /> <br />P.S. "ДА СИ НОРМАЛЕН НЕ Е ДОБРОДЕТЕЛ,А ПО-СКОРО ЛИПСА <br /> НА СМЕЛОСТ".

Контакти

 • Twitter
  Георги Гълъбов /UK
 • ICQ
  350880726
 • Yahoo
  Георги Гълъбов /UK
 • Интернет сайт
  http://

Последни посетители

9747 прегледа на профила
 1. Lestath

  Студентски бригади

  Много моля ако съм засегнал или обидл някого с моите коментари,то тогава аз лично се извинявам. Аз вече съм направил своят собствен избор в живота си и смятам,че за мен лично така е редно. Не ми е никакъв проблем да си взема еднопосочен билет за България,но аз лично не бих искал да го направия. Ако на мен или на когото и е не му харесва да живее в опрделена частн на Европа,то никой нокого не те задължава да стоиш в дадна държава било,то членка на еврпейският съюз или не. Всеки сам преценява и решава къде ще избере да живее и да работи.
 2. Lestath

  Студентски бригади

  Аз лично ненезнам,какво точно разбираш под "черноработници",но както и да е. Ако имаш предвид нелегални емиграти,та дори и от източна европа ,без регистрация,работещи нелегално,тоест на "черно" Ок ще се съглася с теб. Просто тук хората си имат прици и закони и така трябва да бъде. Тези закони трябва да се зпазват и да се съобразяваме в нормите,традицийте и порядките в дъжавата,в която се намираме или прибиваваме. Да се заплащат нужните данаци,който за в съобразност със самите закони на дадена институция или съотвено където и когато трябва. Аз лично познавам БГ сънародници,които немогат и не искат да приемат този начин тук на живот. Разбира се тук не е идеално място за живот,но все пак има своите собствени цели и мечти,планове и надежди. Лично за себе си когато доидох тук в Лондон юни 2008-ма година започнах разбира се съвсем легално работа в сферата на строителството определено ми беше много трудно,но когато човек е уверен в себе си следва целите и мечтите си упорито и поледователно ,то след време вижда семената от собствените на плодове. Научих езика спестих малко пари. Записах постепено с времето курсове за... make up artist,курс за готвач,записах и курсове за водопроводчик... Срещтнах момичето на живота си... Всичко става с желание,воля,много лишения,компромиси,но и малко късмет. Не съм успял кой знае колко в този живот или натрупал огромен финансов капитал,но това,което имам съм благодарен и,което съм направил лично за себе си. На този етап не бих се върнал в родният Пазарджик,където не мога да намеря работа или каквато и да е реализация. Но аз лично вярвам,че България след 10 или 15 години ще бъде много по-модерна,европейска с релно действаща и високо технологична икономика. С едно много по-интелигетно и силно гражданско общство,ниска безработица и разбира се с едни Дай Бoже всеки му много по-високи реални европейски заплати. Разбира се аз съм оптимист,че това рано или късно за доброто на България ще се случи ,независимо колкото и години да минат,но то е за доброто на всики нас стари,млади,деца,мъже,жени. Към gthic rock.... Ето еин приятен поздрав към теб с великолепната uk банда The Bolshoi песента се казва ... Away -http://www.youtube.com/watch?v=qKDc6F0yXdw Още венъж се извинявам за правописните ми грешки,но това се дължи на този Flex Type. Ох... ще трябва да го махна ...
 3. Lestath

  Студентски бригади

  Това,че желаеш да заминеш на студентска бригада...ок добре звучи,но определено зависи към коя страна или по-точно посока искаш да заминеш...?!? U.K или U.S.A. или...!? Ако си решил студентска бригада за два-три месеца в UK,защо пък не може да ти се получи... незнам в тази сфера как са по-точно нещата,но... Ако след това искаш например да се заселиш трайно тук на острова-UK ще ти бъде по-трудно от към оформяне на документи,защото вече се чака по-дълго,а новодошлите постоянно получават отказа поради една или друга причина. Тук в Англия за последните вече две години доста затегнаха властите,относно документи,разрешително за работота (все още някои компании / фирми искат,така наречената и толкова прословута "ЖЪЛТА КАРТА"-work permit) Без така необходимият NIN-National Insurance number просто няма как той е също един много същствен и необходим документ. Другото също много и разбира се важно е нещо е така нареченият UTR number ,чрез ,който ти се превежда това,което си изработил за седмицата,като парично възнаграждение,тоест заплата. Банкова сметка също e нужна и т.н.т. До тук всичко това е свързано с една доста сулидна доза финансови средства,който са в основата на всяко едно такова начинание,като въпросното,което макар и накратно съм поставил по-горе. Над всичко това ти можеш и имаш достатачно време да размислиш.Имаш избор,възможности и достатачно опции за да се възпозваш,но също така е хубаво да се владее добре поне един език,като английски разбира се. P.S. Аз лично ти пожелавам,късмет,успех,последоваелност и разбира се кураж,силна воля и непримирим дух. И не забравяй ..."Съдбата обича смелите" !
 4. Lestath

  Българите в Англия

  Прочетох тук доста от менията на повечето съфорумци... не искам да коментирам нищо и нямам токова намерение. Лично за себе си не съм успял, и не съм с някакви огромни амбиции или нещо подобно... да имам си своите мечти,които следвам и се нядявам да се осъществят един ден независимо,че съм вече на 35 години.Разбира се това зависи единствено и само от мен. Ето и малко,мои снимки направени по време на концертите,които посетих през изминалата 2010 и сегашната 2011 год; P.S. Знам,че тези мои снимки не са за този форум,но аз тук така си живея не ми пука от никой и от нищо, пък и нали е все пак си е Англия, то трябва и без друго да си наваксам пропуснатото от BG .
 5. Lestath

  Българите в Англия

  Значи аз лично тук съм помогнал на няколко човека българи разбира се за да си намерят квартира или това,че са си сменили адреса на местоживеене и заедно сме ходили до банката за да уведомин длъжностните лица. Ок хора сме трябва да си помагаме (особено в чужда държава),но по-тъжното е,че след време това те не го оценяват и се държът толкова просташки и нахално,че ти си им длъжен за всичко,дори и за лошите моменти от живота,които всеки един от нас има. Не ги съдя и не ги упреквам...знам на всеки един от нас е трудно независимо дали си в България или в друга държава,но най-кофти е това,че повечето,които са тук в Лондон,като мен плюят по англичаните наричай ги ги тъпанари,шибани копелета,лайнари или най-често изпозваната приказа е ТЪПАТА АНГЛИЯ ТОВА,ТЪПАТА АНГЛИЯ ОНОВА,но...!!! Когато аз лично запитам някои от нашите тук сънародници с въпроса: "Добре де човече не ти харесва тук в Ангиля,ами тогава си купи еднопосочен самолетен билет за България и там се опитай нещо да направиш по-полезно за себе си и твоят живот. ЕТО И ПОСЛЕДВАЛИЯТ ОТГОВР,КОЙТО АЗ НАЙ-ЧЕСТО СЪМ ПОЛУЧАВАЛ ! "Аре бегай от тука ве ти ли ше ми каеш къде ше ходим.Аре стани ми се мани от глава,че не моем да те глеаме". А ето и още нещо,което чух от някои наши сънародници тук в Лондон. -Я ТИ КАЖУМ,ЧЕ НЕ МОА ДА ПРИЕМА ТУКА ТОЗИ НАЧИН НА ЖИВОТ У ТАЯ АНГЛИЯТА,ПОНЕ СЕГА ИДЕ НОВА ГОДИНА,ТА ШЕ СИ БЕГУВАМ ПОНЕ ЗА МАЛКО ПРИ НАШИТЕ,ПА СЛЕД КОЛЕДА ПАК ШЕ СЪМ ТУКА . Разбира се това си е тяхно изконно право,защото всеки има право на собствено лично мнение,пък и нали все пак живеем в 21-век,така,че всеки има право на избор,относно правото на живот или работа.
 6. Lestath

  Българите в Англия

  На мен лично много ми се иска да ви разкажа аз какво видях и преживях тук в Лондон за последните 3 години и полвина ,но все не ми остава време. Разбира се имах и има все още хубави и лоши моменти,но,такъв е живота. Аз тук много често ходя по концерти и много харесвам да слушам стилове,като готик рок,пънк,дарк уейв и разбира се индъстръл музика,но напоследък много ми харесва и така нареченият не толкова известен стил в музилано отношене дарк кабаретен стил. За хората,които не знаят за какво става въпрос да чуят The Dresden Dolls и по-точно Amanda F...ing Palmer. Работя все още в строителството ...тежко е,но не се отказвам да преследвам целите си тук в Лондон,макар и да ми е на моменти трудно и кофти. P.S. Ето и малко,мои сними тук направени в Лондон по време на концертите на които съм ходил през изминалата 2010 и сегашната 2011 година. Не смятам и няма намерение да живея,като гастербайтер или очелник... не това няма да го допусна с мен да се случи. Живота е кратък и тук и сега аз се чуствам свободен не ми пука,кой какво мисли и какво смята да прави... по-важното е,че на мен така ми харесва. It's me Както и да е опитвам се да си сложа няколко,мои снимки тук,но така или иначе не ми се получава. Ще трябва да опитам с някаква програма да ги орежа за да се сложат тук. Sorry,about that ...
 7. Lestath

  Живееш в чужбина?!

  Аз съм вече две години и полвина в Англия. Живея в Лондон,определено ми харесва,е да работя в сферата на строителвото,но скоро смятам да сменя този сектор с нещо по-различно. Не е лесно всяко начало е трудно,но човек,ако е достачно разумен ще успее. Така,че... Успех на всеки,който реши да тръгне по този път.
 8. Lestath

  Българите в Англия

  Здравейте и от мен! Ами аз също съм в така определеното и прословуто по-накратко казано UK. Всъщност много ми се иска за тези осемнадесет месеца да споделя тук пред вас,какво видях изпитах,преживях,а то не беше само лошо. Разбира се имам и доста красиви/щасливи моменти,но преди всичко искам да си запазя това право,когато си дойда за коледа там... в родният дом на спокойствие да опиша всичко с най-малките подробности и детаили. Да имаше болка,страх,разочарование,стрес,отчаяние,радост,щастие,апатия,възход и падение,но и до днес аз запазих в себе си онова толкова съкровено и най-ценно,позитивно нещо,което се нарича просто вяра. -Вярата в това да вярваш в самият себе си. -Вярата в Бог,който е някъде там. -Вярата в доброто,което е част от самите нас.
 9. Lestath

  Бригада в чужбина

  Не ми се иска много да пиша по тази тема,но...! Аз съм тук от една година и определено написаното от теб по-горе не ми се струва сериозно,защото тук самата действителност е много по-различна и доста хора,който дойдоха тук с големи очаквания останаха доста разочаровани от илюзията наречена Англия. Един от най-добрите сектори за изкараване на добри пари доскоро беше в строителството,но сега и там нещата не са никак обещаващи особенно ако си без професия работещ в тази свера получените пари за седмица са от сумата между 200/250 до към 300,но ако си тук работещ към агенция абсолютно невъзможно е човек,твърдо решен да спести посочената от теб (по-горе сума) само за два или три месеца,което повярвай ми практически е само една огромна фантазия и нищо повече. За бригадите незнам как,е но и за там ситуацията доколкото знам не е много добра и то най-вече при заплащането. Ако трябва с теб да бъда откровен. Бих ти казал да опиташ,но не идвай тук с големи очаквания и надежди,че ще направиш големи пари за два или три месеца,защото повярвай ми аз лично познавам хора тук,който са от години с най-различни професии работещи за сериозни английски компании и най-лошото в случая беше,че сега когато светът е в рецесия/световна криза тяхните заплати бяха доста сериозно орязани,но и разбира се това се отнася и на техните аглийски колеги. Преди да стегнеш куфарите за UK много добре се информирай,дори и да дойдеш тук не си мисли,че ще направиш големите пари за относително кратък срок. Ако искаш да станеш,като мен на снимката много добре се замисли... Много ще ти е трудно,но изборът си е изцяло твои.
 10. Lestath

  Бригада в чужбина

  Определено няма да си много очарован,ами точно обратното ! Разбира се ти можеш да опиташ,но аз лично не мисля,че точно тези сезонни бригади са спасението за да ти оправят финансовото положение за няколко месеца напред. Разбира се ако имаш много добри познания по английски език,можеш да разгледаш малко по-подробно ето този UK-сайт http://www.gumtree.com,който е доста полезен и винаги актуален за хора търсещи,намиращи и предлагащи работа или според това,което искат да намерят или най-успешно да се информират. Пожелавам ти успех и дано се оправдаят все пак твоите очаквания.
 11. Lestath

  ВАМПИРИЗМЪТ-ИДЕОЛОГИЯ !

  ВАМПИРИЗМЪТ-ИДЕОЛОГИЯ ! Във фолклора на много народи присъстват легендите за вампири. А в нашето съвремие едва ли има човек който да не е чувал за тези нощни ловци.Но може да се каже,че образът на вампира такъв какъвто го познаваме ние е създаден във западна Европа където легендите за подобни същества са най-често срещани. Интересно е,че твърденията за вампиризъм се появяват още в най-древен Вавилон.Там са ги наричали със името Лилу.А във най-ранна Шумерия са говорили за Акхкхару.Това са били красиви жени които скитали през ноща във търсене на поредната си жертва. Легенда за вампиризма се появява дори във Одисея,където сянката на Одисей преминава през отвъдното е примамена от кръвта на скоро пожертвани овни. Но митовете за вампири такива каквито ние ги познаваме са от славянската митология.Само,че там те са описани като същеества които пият кръвта на своите жертви или ги душат в съня им.Могат да бъдат убити само със сребърен или дървен кол в сърцето,също ако им бъде даден чесън,а пряката слънчева светлина само ги забавяла. Със течение на времето легендите се развивали все повече и повече,докато се стигнало до съвременното понятие на вампиризма.Той до някъде е повлиян от романа на Брам Стокър-Дракула. Там той описва реално съществуващата личност граф Влад Цепеш от древният румънски род на Дракона.Той е известен със своята жестокост към турските си врагове и със мъченията които прилагал.Според ръкописи от онова време той пиел кръвта на своите жертви като вярвал,че това ще му донесе още по голяма сила.Интересно е,че Дракула умира при доста имнтересни обстоятелства,според твърдения гробът му е бил източно от неговият замък,но през 1987г.той е бил изхумиран от гръцки археолог и в последствие става ясно,че той е празен.А легенди за свръхестествени прояви се носят и до днес из съвременна Трансилвания. В съвремието да говорим за "жив-мъртвец" звучи абсурдно,но въпреки това много хора все още гледат със съмнение към пълната луна.В историята има много случаи на вампиризъм,някои от които дори са неразкрити и до ден днешен.Дали наистина съществува смъртоностната целувка или това е просто поредната борба между науката и религията. 01. Fields of the Nephilim - Laura
 12. "THE VAMPIRE CASTS NO REFLECTION,BECAUSE IT'S AMAGE IS AN AFFRONT TO GOD" Cardinal Siqueros.
 13. Lestath

  Гей парад в София на 28 юни 2008

  Аз лично за себе си смея да твърдя,че съм участвал на „Кристофър стрийт дей” в Берлин през далечната 2001 година. Мисля,че датата беше 22 или 23 юни 2001 год; Бях си платил около 350 марки (тогава нямаше все още евро) и бях на един двуетaжен черен автобус,който беше част от шествието на берлинският гей парад. Какво да кажа след онези толкова великолепни спомени... През цялото време се лееше скъпо шампанско в автобуса,но пък цареше някаква празнична еуфория,а пък аз бях заобиколен от твърде екстравагантни и толкова нежни създания. Разбира се те изглеждаха,като "жени" и се обличака,като "жени",но това си беше тяхният стил и начин на живот! Напълно реален и съвсем истински. Аз имах тази съвсем реална и уникална възможност да бъда с тях. А тоест: Да ги докосвам,целувам,милвам,прегръщам,усещам и какво ли още не.... Те всичките бяха с толкова прекрасни рокли/тоалети и ухаещи все на скъпи,та дори и прескъпи парфюми,че дори и нашите аз лично бих казал BG моделки/манекенки от родните ни фешън фирми,биха им завидели. Но разбира се все пак Германия не е България и София,никога не може и няма да бъде Берлин! Там разбиранията и манталитета на хората е много по-освободен,разкрепостен и демократичен. Определено малко или много,ако трябва да си призная завиждах,че не можех да бъда точно,като тях! А те бяха... Твърде екстравагантни,шармантни,божествено нежни,безкрайно чуствителни и по-женствени и от самите,истински по природа жени,но по-свой собствен си начин красиви! Но,те всичките бяха толкова обаятелни,романтично нежни и безумно влюбени в същността да обичат и да бъдат обичани,че сякаш на мен лично ми се искаше да бъда завинаги част от тяхният свят и живот. Никога не съм предполагал,че в Берлин е имало и има,толкова красиви,божествено очарователни човешки създания,които да изглеждат така префектно в женски рокли,грим и прически! Или по-крайно примитивен начин казано...травестити! Не мога и не искам да скрия факта,че Те ми изглеждаха много по-истински и много по-реални,като жени,които могат да ми дадът много повече любов,ласки,нежност обич,любовно дръзновение,отколкото истинската по биологичност и природна потребност жена. Разбира се това си е,лично мое мнение и не бих искал на никого да го натрапвам тук и сега. Но за тогавашната ми възраст от 25 години през онази далечна година /2001 юни/, чуството беше много по-истинско,реално,вълшебно,романтично,прекрасно и най-вече назабравимо. Ох... Спомням си,че тогава целият ми грим и червило по лицето ми се беше лекичко размазъл от шампанското,което се лееше през цялото време и празничната атмосфера,която цареше навсякъде. Но пък тръпката завинаги в мен си остава,като едно невероятно и напълно неповторимо усещане,което и до ден днешен,сякаш беше,като една кратка,великолепна,но вълшебна приказка. Едно преживяване,което аз никога не мога и не искам да го забравя от онзи прекрасен,незабравим,вълшебен, следобеден ден. Там по централните улици на западен Берлин! *** Ето и малко,мои архивни снимки от далечната 2001 година. „Кристофър стрийт дей” в Берлин!!! Предварително се извинявам за лошото качество на,моите снимки,но пак се виждат де. С огромни и най,най,най-сърдечни поздрави към всички поребители,фенове и почитатели на Калдата!!! :)
 14. Lestath

  Всичко за Big Brother / Биг Брадър

  Абсолютно съм съгласен с теб Албена-(haidukpikaso),че деградацията е пълна в България ! Навярно това е повече от жестоката истина и този реален факт за поредeн път го доказва,че днес телевизията/медиите са най-мощното и умело средство,които могат така перфектно да манупулират една огромна част от обществото ни. Ето,че дори и чрез такива TV предавания има все още някакъв начин да се срине докрай духовната,моралната и естетическа ценностна система на едно общество,каквото всъщност е нашето,чрез въпросното предаване. *** "Колкото по-добре разбираш,толкова по-дълбоко се заблуждаваш. Колкото си по-интелигентен,толкова по-малко си разумен". George Orwell ***
 15. Lestath

  Контесата Демон!

  Откъси от дневниците на доктор Джордж.В.Лезуърт!!! Контесата Демон!!! (Маргарет Елземонт Еленор) Разказват,че времето е като часовниковият механизъм! Там,където спре,дори и за малко,то винаги остaва трайни,но твърде дълбоки рани,които в човешкото съзнание са,като онази,толкова мрачна и твърде дълбока безна,която е много по-страшна и от самият огнен ад,който ако човек в действителност,все някога го е виждал със собствените си очи този,толкова окървавен безумен ад или пък го е изпитвал върху себе си,приживе,като нормален простосмъртен християнин . То може би тогава ще разбере,че има неща,който са изцяло зависими не от човека или вярата му в Бог,ами от онези толкова дълбоки,тайнствени и мрачни зли сили,който никой от нас по никакъв начин не може да си ги обясни,нито да ги възпре. Подвластни на мистериите от собствените си видения и страхове,ние сме безсилни пред волята на самото зло! Всичко,което тогава си спомням се случи през ранната пролет на 1669 година. Спомням си и за онази толкова ексцентрична,очарователна и твърде красива контеса,каквато в действителност беше Маргарет Елземонт Еленор. Тя беше от много години вдовица на починалият,но твърде млад за възрастта си граф Шаренбург,който произхождаше от древно,немско благородническо потекло. И до ден днешен се носят всякакви най-различни,древни истории с недоказани факти от най-разнообразни митове и легенди до съвсем реални истински случаи с напълно реално,автентично съдържание за "контесата-демон" от графство Съсекс. Някъде недалече в околностите,около на южен Съсекс близо до съседното графство Хампшир контеса Еленор е била чест посетител на един доста стар и отдавна изоставен публичен дом за проститутки. Но там,тя е проявявала цялата си садистично-сексуална разкрепостеност. Аз бях пристигнал късно вечерта в графството,където се намираше тази толкова остаряла и вече полурушаща се сграда,която беше тип якобински стил. Отпред имаше една полугола,облечена с мръсни дрехи жена,но незнаех с точност на колко години в действителеност беше.По-скоро ми изглеждаше момиче на средна възраст,което имаше вид на просяк, отколкото на някакъв страшен престъпник. Веднага предположих,че това беше или собственичката на този рушаща се вече,огромна къща или една от малкото тук жени,който все още са останали за да предоставят на случайни пътници,собствените си сексулани услуги срещу скромно разбира се заплащане.Още с пристигането си бях предварително разбрал,че тук беше станало поредното кърваво престъпление или може би подобно такова. Но със сигурност в първият момент не можех да предположа,кой беше извършителя на това,толкова дръзко и коварно престъпление! Едно от,моите,първоначални и вътрешни пречуствия бяха,че вече усещах тук някъде,наоколо,все още витаещият зловещ дух на самата контеса Еленор,за която ми беше,вече съобщено още по пътя за графство Съсекс. Смея да твърдя,че доста подробно ми беше разказано за тази толкова странна,мистериозна и плашеща особа ! От дълги години насам и се носеше най-мрачната слава не само в самото графство,но и в най-близката околия и област,откакто се беше прославила, най-вече с нейното второ и много по-зловещо,но твърде страховито име,което повечето хора избягваха да го споменават само при мисълта,че тя не беше,просто най-обикновено човешко същество,ами онази тайнствена,напълно непозната,но възкръснала,сякаш от дълбините на ада,като самото и единствено по родът си кошмарно олицетворене,носещо в себеси образът на един напълно реален,но твърде зловещ,жив демоничен символ. Тя беше за повечето местни хора в тази част на графството,съвсем реално и напълно истинско олицетворение на това зло,което сега се беше завърнало в светът на живите,много по-силно,много по-зловещо и много по-страшно. Създание,което повече от всичко друго най-много обожаваше да причинява на тези толкова обикновени,земни,човешки същества единствено и само болка,като най-желаното,но вечно изкушаващо я удоволствие,което и носеше един твърде непрестанен чудовищно съвършен оргазъм. Но тази тъмна и непозната за обикновеният човек,страст от желания и безумни копнежи в нея беше,като чуство на безкрайно,черна-мемориална скръб. Търсеща непрестанно отмъщение към всяко човешко,живо същество, но потънала,завинаги във вихърът от безкрайно дълбоката безчуствена наслада,като изкусително желание към безмилостна мъст,вечно тласкайки я,като непрестанен ураган към така безкрайната жажда за власт и зловеща слава. И сякаш,като едно съвсем напълно непознато, върховно съвършено зло,тя сякаш пресъздаваше един,невъобразимо нов,много по-различен,но напълно злокобен,кърваво-мрачен,безмилостно жесток свят! В нея сега повече от всичко друго живееше,онова обезумяло страстно желание,което я караше да убива,измъчва и изпепелява с цялата си спотаена мрачна,зла прокоба. И сякаш,неодържима,сред своят кърваво-ураганен гняв,тя обичаше да разрушава и убива,всичко до което контеса Еленор винаги,когато пожелаеше,можеше да се докосне. Както забелязах още от самото начало със собствените си очи,тя беше тази,която така пъклено и жестоко беше погубла,онези,толкова нежни,красиви и все още неукрепнали,млади човешки тела. Това беше за мен онзи непреодолим момент,в който не можех да подчиня,нито собственото си тяло,нито моето толкова изнемощяло съзнание потопило се в онези безмилостно,твърде дълбоки страхове,който постепено се надигаха в мен,като безкрайни кошмари,който и до ден днешен са сякаш част от, моите непрестанни сънища нощем. Но онази,дълбоко в нея опиянена наслада беше завинаги потопена сред дълбоките,студени кървави сенки от човешка кръв,отколкото с нежна,човешка топлота,изпълнена с много обич и любов. И сякаш,като от най-дълбока дрвеност и до днен днешен,тя от много години се беше прочула, сред местното население,най-вече,като "контесата-демон"! Контеса Еленор продължаваше да оставя след себе си поредните зловещи,кървави следи от трупове и кърви,но на млади,напълно невинни момичета с мирис на все още прясна плът и стичащи се в пълно изобилие,реки от кръв. Сега вече разбирах,че тя е изпитвала,онова толкова силно,безумно,като огнена страст,непрестанно сексулано желание,което никога до последно,през целият си живот не е можела вътрешно в себе си да задоволи. В стаята,където бях въведен от тази полугола,но онемяла от страх жена забелязах само обезобразените и окървавени голи тела на тези толкова млади на възраст момичета,с който навярно самата контеса е пирувала,като поредното,кърваво-сатанинско гощение ! Телата наброяваха околко педесет или поне толкова ми се струваха от самото начало,но една част от тях се намираха в огромни камени сандъци,където почти се вече бяха разложили. Всичките тела,бяха с раскъсани крайници,а други оковани в огромни черни вериги увиснали на най-различни места в стаята,където вече се намирах. Повечето окървавени тела,който бяха увиснали над мен на пръв поглед,сега сякаш ми изглеждаха,като някакви театрални напълно обезобразени куклени играчки,които,бяха така наредени,като след някакъв вече отдавна завършил,но повече от ужасяващо-злокобен театрален спектакъл. На една част от тях забелязвах,че им липсваха,както крайници,така и очи,уши,ръце,крака,а на други,съвсем ясно се забелязваше,че бяха с брутално разкъсани гърди. Сега разбирах,че тази толкова,безумно-кошмарна,изпепеляваща страст в контеса Еленор навярно,беше повече от всичко на този свят, по-силна и по-безмилостна,но когато с огромен ужас видях,че сърцата на тези толкова млади и невинни жертви,бяха завинаги изтръгнати,вече бях обхванат от онзи неопреодолим кошмар,който и до днес аз не мога да надживея с времето,което,сякаш осакати част,от моето собствено съзнание,което беше и до сега разкъсано на съвсем малки парченца. Но всеки път,когато аз се опитвах,отново да ги събера тези разпокъсани и напълно разпиляни там,някъде във времето,малки парченца от този зловещ спомен,оставил твърде трайна следа в,моето собствено съзнание,точно сега повече от всичко аз исках и неумолимо желаех да ги погреба там,някъде надълбоко,вътре в мен...завинаги. Това за мен беше толкова болезнена и изгаряща болка,която сякаш ме пронизваше,като нагорещено желязо,изгарящо мигновено,моята толкова бледа и суха плът,която сякаш се беше сраснала с тази толкова кошмарна история,която и до днес аз не мога да забравя! На по близката стена до вратата в стаята забелязах огромен дървен кръст,а на него бяха забити,като метални остриета огромни,дълги,впити,доста надълбоко,черни нокти от,които съвсем ясно си личеше,че все още бяха напоени с прясна кръв и малки парчета,останали по тях от човешка плът. Но това не бяха нокти на птица или друго,каквото и да е било нормално животинско създание,ами по-скоро на някакво странно и навярно твърде свирепо същество,което никога до сега не бях и срещал? Може би това бяха ноктите на някакво,твърде ужасяващо,дяволско създание,оставило тук собствените си злокобно-кървави,демонични следи. И да исках не можех да повярвам,че то съществува или,че беше повече от самото реално зло! Най-странното в случая беше,че нямаше никакви човешки,кървави следи,нито на двора,нито по самата пътека водеща към тази толкова стара постройка от този,толкова свиреп и обезумял убиец. Вътре по самият под,сред огроните тъмни и наситени със студен мрак стаи,следите почти се губеха със снежно бял наситен прах. Само един от високо намиращите се прозорци в стаята,където се намираха жертвите на това зловещо престъпление беше счупен,а по стената нагоре се забелязваха странните,напоени с обилна кръв необикновени стъпки на това толкова жестоко и демонично създание,което така и не можех,никъде да го забележа?! След семица,когато вече се бях прибрал обратно в Лондон получих по пощата писмо от лорд Дарвигтън,който си беше направил труда да ме осведоми за този случай,като най-подробно ми беше разказал за самата контеса Еленор и за последните години от нейният живот. Още,преди много години контеса Еленор е била по най-жесток начин линчувана от селяните в Дармънгреийл и изгорена жива на клада. От тогава и до днес времето там беше сякаш,напълно и завинаги спряло.То не съществуваше на онова, толкова злокобно и страшно място за никого. Така и не можех да проумея как беше възможно "контесата-демон",отново да се завръща сред живите,там сред онези напълно прокълнати земи,всяка първа пролет,малко след полунощ,там сред сенките от мрака на ноща. Беше ли днес напълно възможно,тя да бъде повече от реална и жива,след като отдавна вече беше във вечното царство на мъртвите и грешни души,търсещи непрестанна утеха и прошка за сторените си приживе грехове. Мнозина от местните селяни в южен Съсекс са ми разказвали,че след,като са я виждали как жива е изгоряла на клада в ужасяващи писаци и безумни стенания,тя пак е идвала при тях,облечена във златисто, кърваво-червени одежди и светещо,като фосфор бледо лице,малко след полунощ,но винаги,когато настъпи първата за годината ранна пролет. След толкова много години,този демонична зла прокоба не е преставала да дразни и плаши местното население,като винаги си избирала по едно младо,красиво момиче с,което преспивала,а на сутринта,отново си заминавала,но до следващата нощ,когато,отново се завръщала за да си избере поредната жертва.Това винаги се повтаряло,отново и отново,но само през ранната пролет на всяка година в тази част на графство Съсекс. И до днес мнозина са тези,който вярват в тази толкова страшна,злокобна и безмъртна легенда,че по земите на южен Съсекс шества демоничният,свиреп дух на "контесата-демон" Маргарет Елземонт Еленор. Винаги,когато настъпи,първа пролет от началото на годината,тя отново се превъплащавала в тялото на човешко същество,като най-обикновен човек,но с огромни,тъмно червени очи и с много дълги коси,но по-черни и от мракът на ноща,но с алено червени усни и с лице по-бледо и от лунната светлина. И сякаш,като възкръснала сред самотните,мъртви и прохладни сенки,но само нощем,там където са потънали завинаги,всичките и зловещи тайни,като сред надгробна тишина. Тя отново и днес се е появява,като мрачна зла прокоба в светът на живите малко след полунощ. Там някъде дълбоко сред тъмния прохладен пролетен мрак,където само мъртвите знаят,че времето е вечно и завинаги спряло и само и единствено,те са изцяло подвластни на "контесата-демон". /21.03.1669/
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.