Премини към съдържанието

troi4o

Потребител
 • Публикации

  510
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от troi4o

 1. Подложката или по-точно казано - опората на пружината - не може да се подмени. В повечето случаи тя е заварена за цилиндричното тяло на амортисьора. Виждал съм и запресовани също. Тази част не подлежи на ремонт. Или ако прибегнете до такава стъпка (заваряване и т.н.), отговорността си е изцяло ваша. Това е отговорен детайл от окачването на автомобила, с който не трябва да се правят компромиси. Единственият вариант е подмяна на двата предни амортисьора в комплект. Хубаво е да се направи и оглед на пружините и останалите детайли от окачването. Така е най-безопасно.
 2. Тази седмица успях да прочета "Шестте свещени камъка" и "Петимата велики воини" на Матю Райли. Те са продължението на "Седемте смъртоносни чудеса". Като "Шестте свещени камъка" свършва изведнъж! От същото място започва последната трета книга "Петимата велики воини". Лично аз бих искал да направят филм по тези книги. Това ще е съвременният Индиана Джоунс! Страхотна серия е написал Матю Райли!
 3. Аз пък, тъй като имам известен опит със Symbian и съм си имал работа с 5800, не бих взел нито един от двата модела! Nokia 5800 е сравнително евтин телефон за предлаганите възможности. Докато iPhone-ът е доста скъпа играчка. Лошото на 5800 е, че е един от първите опити на Nokia да направи телефон с тъчскрийн и новата версия на Symbian S60v5. От личен опит знам, че нововъденията от първия път не сполучват много добре при Nokia. Преди няколко години на пазара излезе уж бързия Nokia 6120 classic. Но се оказа пълен с досадни бъгове, които и до ден днешен не са отстранени. Също така първите доставки на Nokia 5800 имат фабричен дефект на слушалката. След време контактите й отслабват и се губи звука. Вместо 5800 лично аз бих преминал на варианта N97. Това разбира се, ако имам възможността да си позволя iPhone-а, защото N97 e, грубо казано, около 800лв. За iPhone не мога да изкажа мнение спрямо качеството и функциите, но ми се струва вече прекалено скъпо за телефон. Именно за това не бих си го купил.
 4. Интересен запис открих в лога. 2010-07-15 17:09:06 W3SVC1983287646 192.168.1.7 GET /admin/Admin/Bul_Pro_Manage.asp Action=Delete&id=389 80 - 66.249.65.131 Mozilla/5.0+(compatible;+Googlebot/2.1;++http://www.google.com/bot.html) 200 0 0 Вирус?!
 5. Благодаря за отговора! Оправихме сайта, вече се отваря нормално! За съжаление обаче се появи друг проблем! През неопределен интервал от време изчезват редове от базата данни. Понякога по няколко реда наведнъж, понякога по десетки. Този проблем ми е много странен!
 6. Здравейте! Във фирмата, където работя, срещат затруднения с преместването на ASP сайт на нова машина. Всички файлове се качени съответно в ../inetpub/wwwroot, без да е променяна структурата им. Инсталиран е IIS7 и уж всичко е настроено. На старото място работеше без проблем. Не е пипано нищо по кода на сайта. Всички файлове са на лице. При отваряне на Index.asp на сайта се получава тази грешка: Server object error 'ASP 0177 : 800401f3' Server.CreateObject Failed /Class.asp, line 12 800401f3 Ето и кода на 12 и 13 ред от Class.asp, който е използван за свързване с базата данни: Set Conn = Server.CreateObject("ADODB.Connection") conn.open="Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source="&server.mappath("Admin/Databases/hbdata.mdb") Къде може да е проблемът? Предполагам, че е въпрос на настройка някаква, но не знам каква.
 7. Аз в момента чета: Седемте смъртоносни чудеса - Матю Райли След това искам да прочета "Шестте свещени камъка" и "Петимата велики воини" пак на Матю Райли.
 8. Едно само мога да кажа по този безумен случай - жал ми е! Жал ми е за тази държава. Честно казано вече се срамувам, че се наричам българин! Излиза, че както имам ксерографирани учебници за ВУЗ, съм престъпник и хората, които са ги писали и са ми ги дали лично да ги копирам, защото ВУЗът няма пари за преиздаването им, могат да отидат утре в ГДБОП и да си искат авторските права върху копията, които съм направил. Ами къде отиват тогава копирните центрове?! Дали няма и те да се считат като тракерите като "помагачи" на разпространителите на материали с авторски права?! Не знам вече какво да си мисля! Излиза, че в България няма нищо законно. Всяка дейност може да се сметне като незаконна и хората да бъдат съдени и вкарвани в затвора!
 9. troi4o

  Електрически проблем

  Вариантите са два общо взето. 1. Акумулаторът вече е за смяна. 2. Проблем със стартера. Първо пробвай с друг акумулатор. Ако моторът запали, проблемът е в твоя акумулатор. Може да го занесеш да го замерят професионално. Имам предвид замерване на електролита и т.н. Много магазини предлагат рециклиране. Сменят електролит, зареждат го и т.н.. Хората ще ти кажат дали изобщо има смисъл от това. Но по-добре почни от акумулатора, защото е по-лесно и "по-безболезнено" за машината. Ако се окаже, че не е от акумулатора, тогава отиваме към варианта с проблеми в стартера. Там може да са няколко неща. Износени четки, не добро смазване на лагери, лоши контакти и тем-подобни. Можеш и него да занесеш за проверка и/или ремонт на съответните места. Относно замерванията, които си направил. Измерването на 14.4V при запален мотор само ти показва, че генераторът (алтернаторът) ти е в ред. Но, за да си убеден, че всичко е наред, направи няколко замервания при различна консумация на ток (фарове, мигачи, различни обороти на двигателя). Така ще разбереш и дали регулаторът на напрежение е в ред. Стойностите не трябва да падат под 13-14V. Но и не трябва да се качват над 14-15V. Сещаш се какво може да се получи над тези стойности. Успех! Пожелавам ти да е само акумулаторът, стартерите излизат по-скъпо.
 10. И аз съм на мнението, че за осветление е по-добре варианта с 6A/10mA. Едно, че, както каза @androns, да пази фасунгите при наличие на късо, и другото, че за осветлението се ползват по-тънки проводници (1мм^2 или малко повече, не помня вече), които не е добре да се товарят с много голям ток. Въпреки, че става за части от секундата, късото ще прекъсне слабото място на проводника, а разбиването на стени не е приятно.
 11. Абсолютно съм съгласен с мики маус относно настолните компютри. За лаптопите също. Аз моя лаптоп го купих от PLESIO, бяха го пуснали на същата цена като в laptop.bg след няколко дни. Затова мисля, че не е задължително да се купува Online, ако разбира се няма друг начин.
 12. Каква парола искаш по-точно, за достъп до администраторската част на рутера или ключ на Wi-Fi мрежата? Двете са коренно различни! По думите ти съдя, че не искаш комшиите да използват безжичната мрежа, следователно ти трябва ключ за Wi-Fi. Провери в менюто на рутера под Wireless какви настройки има. По конкретно търси WPA/WPA2. Там трябва да си създадеш ключ, чрез който да имаш достъп до безжичната мрежа. Също така може да прочетеш и ръководството на рутера, там не може да не е описано как се заключва wireless-a. Успех!
 13. Тъй като тези дни и аз леко се поизмъчих с пускането на ТВ към компютъра чрез S-Video -> Composite(чинч), и след като успях да разбера какво точно се е променило в новите драйвери за Windows 7, ще направя отново едно ръководство за това как да си пуснем ТВ към компютъра. И така. Изглежда старият метод, който съм описал в началото на темата вече не работи. Всъщност новият метод е доста по-лесен и бърз. Забележка: Този метод е използван за пускане на ТВ към компютъра от подписа ми. Използван е ATi Catalyst 10.4. Настройките са правени чрез Catalyst Control Center в режим Advanced. 1. Свързваме кабела S-Video -> Composite(чинч) към компютъра и ТВ. За да не стане някоя беля е добре свързването да стане при изключен компютър и ТВ. След което пускаме първо ТВ и след това компютъра. Включваме ТВ в режим Auto Video (AV). 2. Стартираме Catalyst Control Center с десен бутона на работния плот и избор на Catalyst{TM} Control Center от менюто. 3. От менюто Graphics избираме Display Options. 4. Тук трябва да изберем "Use manual detection only (I must click Detect Displays button)" и да сложим отметка на "Force TV Detect". След което потвърждаваме с бутона Apply. 5. От менюто Graphics избираме Desktops & Displays. 6. Тук трябва да се е появила икона на CRT ТВ. Тук идва съществената разлика с предишния метод. Вместо да задаваме Duplicate (клониране), директно натискаме бутона Detect Displays. В моя случай цветната картината на ТВ се появява почти веднага. Ще се появи съобщение за потвърждаване на настройките. Ако всичко е наред и имаме картина на ТВ, можем да потвърдим. В някои слwчаи обаче може да се окаже, че нямаме картина нито на монитора, нито на ТВ. В такъв случай можем да откажем настройките, като натиснем клавиша Esc на клавиатурата. Е, това е методът за пускане на ТВ към компютъра чрез чрез S-Video -> Composite(чинч) при новите драйвери на ATi и Windows 7. При стария метод, за да включа изобщо ТВ към компютъра и на него да излезе картина, трябва да се сложи отметка и на Force Component Video detection от менюто Display Options. Но картината на ТВ остава черно-бяла. П.С.: Надявам се, че съм бил полезен с това ръководство! Поздрави!
 14. Първия компютър, който си купих с лични пари, струваше почти 1500лв. Това е компютъра от подписа ми, като не се включва LCD 22" монитор. Него го купих точно за 510лв в последствие. Последваха клавиатури, мишки, уеб-камери и други джунджурии... Преди месец си купих и лаптоп SONY VAIO VPCEB1S1E за 1700лв от PLESIO. Естествено и за него трябваше отделна мишка - Logitech Marathon за около 70лв май беше. Не трябва да забравям и двата рутера, които имам. D-Link DIR-100 и D-Link DIR-615. Първия струваше около 70лв, а другия 129лв, после ги намалиха на 90 или 80лв и умрях от яд! Общо взето не искам да се сещам колко пари съм пръснал по компютърна техника... но определено е над 4000лв, затова и този отговор маркирах в анкетата.
 15. Точно така си смазвам и аз моите. Единствената разлика е, че използвам неупотребявано моторно масло. Като преди смазването разглобявам целия вентилатор, т.е. вадя витлото от основата. Така почиствам оста, втулката, евентуални замърсявания по магнитната лента на витлото и магнитопровода и намотките на статора. После само леко намазвам оста с чисто масло, слагам малко количество от сместа от грес и масло във втулката на статора и събирам. Накрая слагам малко смес в обема, който се образува зад лепенката и готово. Развъртам го известно време и слагам обратно в компютъра. Вентилатори не съм купувал от доста време.
 16. troi4o

  Проблем със sleep в win 7

  В BIOS има ли настройка за вида заспиване? По принцип трябва да е "S3". При мен лично настройката е "S1&S3". Но моето дъно е ASUS. Това е последното, за което се сещам в момента...
 17. troi4o

  Проблем със sleep в win 7

  Отвори Device Manager-а и кликни два пъти с левия бутон на устройствата, които са ти мишката и клавиатурата. В отворилия се диалогов прозорец отиди на таба "Power Options" и махни отметката на "Allow this device to wake up the computer" (или нещо подобно, не помня как точно беше формулирано). Това трябва да го направиш както за мишката, така и за клавиатурата. След това може да опиташ да "приспиш" компютъра. Ако всичко е успешно и ти спрат вентилаторите, можеш да събудиш компютъра като натиснеш бутона за пускане на компютъра на самата кутия.
 18. Аз също най-често сменям/поправям вентилатори. Другите части, да чукна на дърво, не са ми давали ядове.
 19. Здравейте! Налага ми се да купувам лаптоп. Ще се ползва за работа, като предимно ще се работи с CAD/CAM/CAE програми, офис приложения, графика... Хвърлих око на този модел: http://laptop.dell.studio.1555.1555-wup874g50wnhd457zbbk.interacom.eu/ Налага ми се и да пиша на кирилица доста и затова искам да Ви попитам дали клавиатурата е фабрично надписана на кирилица? Резолюцията от 1920х1080 малко ме притеснява, защото екранът все пак е 15,6". Дали ще се вижда добре текст и други малки детайли? Моля хората, които имат такъв лаптоп да изразят мнението си за него. Ще съм Ви благодарен!
 20. А така, и аз си търсех същата памет. Обаче като гледам в момента няма. А пък 2х2GB е доста скъпа... 200лв почти.
 21. Според мен Бойко Борисов не е падарин, за да убеждава двата оператора в каквото и да е. КРС нали е за това? Нали комисията е тази, която налага глобите и следи за спазването на ценовите ограничения. Ако комисията не може да справи, значи има нужда от смяна на някои от работещите хора в нея. За мобилните оператори тези глоби от по 5000лв на седмица са нищо! За да се спретнат и да задвижат нещата за намаляване на цените трябва по-солидни глоби. Имали са достатъчно време до сега. Една, поне според моите виждания, глоба от по 50 000лв на седмица може и да ги накара доста бързо да намалят цените. Индивидуалните глоби от по 500лв също ми се виждат ниски. 1000лв на седмица ми се струва, че повече прилича на "глоба".
 22. troi4o

  Музикален магазин в София?

  За съжаление се оказва, че AudioMachine не си продават музиката на крайни потребители. Тъй като правят музика за трейлъри на филми, продават музиката си само на филмови студия. Жалко!
 23. Здравейте, Днес слушах една песен на AudioMachine и искам да си купя техните албуми на оригинални дискове. Обаче в интернет никъде не намерих техни дискове за продажба. Знае ли някой голям магазин за музика в София, където може да има техни албуми?
 24. Не съм жена, а мъж. Пише си го в профила ми. Относно експеримента - ще се изпотрепем... У нас важи правилото: "Аз съм с предимство навсякъде". А относно свирките и клаксоните - намери си някой да те оправи. Струва ми се, че си загорял... или прегорял.
 25. Аз свиря при следните случаи: 1. С цел предотвратяване на ПТП. Много от днешните шофьори са адски разсеяни, мислят се безсмърти и правят какви ли не идиотии... Ако искат да практикуват екстремно шофиране, моля, но не и в градски условия. Има си изградени писти за тази цел. 2. На пешеходци, които тъпо и упорито преминават на червен пешеходен светофар или на забранени за пресичане места. Крайно време е и пешеходците да се научим (аз също вървя пеш), че си има правила за пресичане на пътното платно. Докато не почнат да глобяват пешеходците за неправилно пресичане, няма да се оправим. Ще продължава да има блъснати хора и т.н.. 3. Случва ми се да свиркам и на заблеяли се шофьори по светофарите. Особено в задръстване. Вместо да се съсредоточи и да наблюдава светофара, той прави какви ли не други неща, но не и да шофира. После как няма да има опашки по светофарите. Разбира се, това е забранено от закона, но и висенето в задръстване поради такива хора също не е приятно. Да не говорим от икономическа гледна точка. Не одобрявам някои да ми свирка, за да му направя път на луксозното возило. Това си е идиотщина и гъзария. От такива стават катастрофите. Особено ако е "русо" и е взело на мъжлето си Мерцедеса или БМВ-то. Вчера една такава мадама за малко да ме бутне... И според мен трябва да върнат изпитните полигони. Прекалено много станаха некадърните с коли!
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване