Премини към съдържанието

soul

Потребител
 • Публикации

  148
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

5 Неутрална репутация

2 Последователи

Всичко за soul

 • Титла
  Редовен потребител
 • Рожден ден 8.04.1976

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  Русе
 • Интереси
  разни

Контакти

 • ICQ
  0
 • Интернет сайт
  http://
 1. soul

  За свободата на словото 3

  Преди година, две имаше подобни скандали, в резултат на което доста потребители спряха да пишат и посещават форума и сайта. Създадоха се разни "ИТ светлини" и "Софтуерни визии". Типично по американски беше спазен принципа разделяй и владей. Горе долу от тогава и аз станах просто един наблюдател (сеирджия ако щете ме наречете). Моето лично мнение, е че след такива дискусии печеливши няма и няма как да има! Едни си тръгват, други остават, идват нови, но като цяло съответният сайт/форум губи част от потребителите си, които са публикували там личните мнения и са допринесли с нещо за неговата популярност. Истината е винаги някъде по средата и за да се открие, трябва да се правят компромиси и от двете страни! Като сте тръгнали да си мерите "кирливите ризи" не го правете пред всички, че реноме се гради с години, а може да се загуби за минути. П.С. За девойките, който си менкат рецепти ... ама моля ви не така по обедно време, че някои сме гладни
 2. И така сагата продължава . Имам усещането, че в Сони България работят някакви абсолютно зомбирани хора! Всички повтарят едно и също "Нищо странно не виждаме от факта, че сме Ви върнали старият отремонтиран монитор, който Вие така добре си познавате!" По нагло обяснение едва ли можеше да бъде съчинено. След като три дни чаках някои си г-н Ефтимов да се свърже с мен и да ми разясни моят казус вчера сезирах "Комисията за защита на потребителя" - Русе. Оказа се че он лайн формата им за оплаквания работи и си четат доста акуратно постъпилите жалби! Та вчера са посетили Техномаркет Европа в Русе за доизясняване на случая. След това ми се обадиха да ме информират как върви проверката по моята жалба и се ангажираха да ми съдействат да си получа парите обратно (в 30 дневен срок законово регламентиран) тъй като в моят казус има две много сериозни нарушения (първо - просрочен 30 дневен срок за отремонтиране при първата ми рекламация и подмяна на дефектиралият монитор с нов едва на 36 ден и второ - подмяна на дефектиралият нов монитор с първоначално рекламираният, който вече е отремонтиран без моето съгласие). Според КЗП-Русе днес трябва да има посещение от софийските им колеги и в Бизнес Парка в Младост 4 в София. Там се нахожда офисчето на Сони България! Веднъж да си взема парите и следващият монитор, който ще си купя едва ли ще е с марката Сони ... Всъщност като се замисля едва ли ще си купя повече нещо на Сони
 3. Всички подменяния са прилежно описанив гаранционната карта! Според закона техника се подменя само с НОВА!!! Ако се отремонтира старата имам право на преоценяване (чл. 114, алинея 2) и възстановяване на разликата. Никой не ме е питал искам ли или не искам да ми се връща отремонтираният стар монитор!!! В момента съм бесен понеже през седмицата не съм в България, а уикендите нали се сещате как работят "Защита на потребителя" и т.н.
 4. Според кой закон е незаконно? Незаконно е да ми го подменят със монитор който е работил и не е нов? Понеже според ЗЗП имат право да ми подменят закупената стока с нова, да ми върнат парите или да ми отремонтират артикула (в случая монитор) като ми върнат част от запалтената от него сума (обезценяване)!
 5. Здравейте съфорумци, понеже май започна да ми писва, а и не съм адвокат и не познавам в детайли закона за защита на потребителите (нито пък искам да го интерпретирам) търся съвет от Вас. Ще започна с малко пред история. На 30.10.2005 година си закупих от Техномаркет Европа в Русе монитор Сони HS 75S. На 11.10.2006 оставям за ремонт въпросният монитор в оторизиран сервиз от Сони в Русе. В средата на ноември започнах да се интересувам, какво аджеба става с моят монитор, който съм си платил в брой и след доста "интересен" разговор със служител от Сони България, в който ми беше намекнато да си трая докато ми отремонтират техниката, разбрах, че мониторът ми се нуждае от подмяна на матрицата, а матрици нямало в склада им. Понеже много обичам да ме заплашват и изнудват последва една бурна кореспонденция по електронната поща, като копия на писмата се получаваха от някои от мениджърите на Сони Европа локализирани в Лондон и Берлин ако не се лъжа. Според закона за защита на потребителите след 30-ят ден имам право на подмяна на закупената от мен стока с нова или възстановяване на сумата, която съм дал за покупката и. След размяна на няколко остри писма по гореописаната схема и опит от страна на Сони България за тяхна си интерпретация на ЗЗП, в крайна сметка стигнахме до решението да ми подменят мониторът с нов. Новият получих на 24.11.2006 и тъй като моделът, който притежавах беше изчерпан като количества ми го подмениха с SDM S75AS. До тук всичко макар и с много нерви и разправии завършва с happy end така да се каже! Взех си новият монитор без да претендирам за каквито и да било парични обезщетения и т.н. (стойността, която съм заплатил за HS 75S когато съм си го купувал 2005 е с около 20% по висока от стонйността на SDM S75AS когато ми го дадоха). Та новото мониторче дефектира със същият дефект както и старото на 22.12.2006 (по малко от месец експлоатация!) Понеже хранех още топли спомени от разправийте покрай предишният "ремонт" реших да не си вгорчавам празниците, а да изчакам да преминат. На 04.01.2007 реших все пак да обезпокоя по елетронната поща господата и дамите от Сони България с въпроса "Как ще процедираме?" и след като от тях не получих никакъв отговор на 09.01.2007 опаковах чудото на техниката SDM S75AS в кашончето, с което го получих и ... в оторизираният Сони сервиз в Русе. За моя изненада на 22.01.2007 (вчера) разбрах, че мога да си получа монитора от въпросният сервиз. Бях изненадан, че само за две седмици са успели да се справят с ремонта. За съжаление изненадите не свършваха до тук . Оказа се че са ми изпратили обратно старият ми монитор HS 75S, който е отремонтиран!!! Интересува ме какво е законовото право на Сони при положение че веднъж ми е подменило монитора с НОВ (както е по закон) да ми подменя подмененият монитор с такъв, който е ОТРЕМОНТИРАН (това че аз съм старият собственик на отремонтираният според мен е частен случай)? Благодаря Ви предварително за отговорите.
 6. На всеки три месеца излиза обновяване, гратисният период, през който трябва да се обнови е един месец. Т.е. инсталиран TecDoc работи точно 4 месеца ако не се обновява!
 7. Remote Desktop Connection е възможен към машини с XP за операциона система само ако то е Profesional (към Windows XP Home не може да се закачиш със стандартното на ОС приложение). Разрешаването на такав тип връзка се прави от десен бутон на My Computers>Properties>Remote от прозореца можеш да разрешаваш и да забраняваш отдалеченият достъп, а през бутона Select Remote Users можеш да избираш потребителите за които да е активна услугата. Windows XP не поддържа функцията multi user доколкото на мен ми е известно.
 8. Не претендирам за свръх интелигентност, но според моите познания Ко(у)рана е разделен на сури, и във всяка една от тях има знамения. Опованието в Ко(у)рана е на базата на неговото тълкувание, а какво точно е написал и искал да каже Мохамед само той си знае, а не някой си тълкувател да ми разяснява. Та въпросът ми е още актуален! Относно интелекта повтарям: не претендирам за свръх интелигентност. Дефинирай понятията семейство и общество и в твоята дефиниция за семейство, моля те би ли пояснил, кога жената не е забрадена/без хиджаб/ и кога е, и защо? Само бих допълнил, че е още по-вероятно е да и приложат "топло посрещане" с процедурата пребиване с камъни. Приключвайки дискусията от моя страна искам да дам един пример и държа да чуя мнението на badr. Елена Йончева е една прекрасна българска журналистка. От време на време и се случва да ходи из арабският свят по горещи точки и да прави невероятни репортажи. Обръщал ли си внимание на обясненията и как се е забулвала със забрадки съобразявайки се с местните обичаи и традиции? Защо ли го прави? Няма ли да и е по удобно да си щъка по джинси и риза примерно? Защо когато някой европеец (без да правя полово разграничаване) отиде в мюсулманска държава е длъжен да се съобразява с местните обичаи и порядки независимо дали му харесва или не? Защо в реципрочната ситуация се прави невероятен проблем, започва да се говори за религиозна дикриминация и т.н.?
 9. За това си има точно определена дума : дупедавец Справка: Най-много мюсюлмани в Европа извън рамките на техните страни живеят в Германия! Въпрос: Колко джамии на глава от мюсулманското население има в Германия и колко има у нас? В колко часът започва официалната новинарска емисията на език различен от немски, по немската национална телевизия/респективно този въпрос май е валиден за всички страни членки на ЕС/? В колко градчета или селца в Германия се говори на език различен от немският, по магазините има етикети написани на език различен от немският и т.н.?
 10. 1. Това в Корана ли го пише или в някоя съвременна ислямо-фундаменталистка трактовка предназначена за промиване на мозъци? 2. След като са толкова възвишени жените изповядващи исляма и физическата красота е по-маловажна от вътрешната, защо пред мъжете си, жените от неговият харем танцуват полуголи и без забрадки? Може би за да го впечатлят с интелект? 3. Къде точно в Библията пише че жената трябва да покрива главата си в името на Аллах? /Има двусмислие според мен така както си го написал, че за това питам/ 4. Ако същата тая манекенка, която ти казваш се показва полугола на целият свят, отиде в една ислямска страна облечена с екстравагантен ултракъс минижуп какво ще се случи?
 11. А не мислите ли че желанието им да носят забрадки е свързано с желанието им да се опитват да насаждат конфликти и да разпалват вражди на верска основа и няма нищо религиозно в него?
 12. Работя и ми се налага да живея през седмицата в Румъния (уикендите се прибирам в България просто нервната ми система на устисква на моменти на местната действителност). Доста погрешни впечатления сте си изградили относно престъпността за северната ни съседка. Да, мизерията и циганията тук са си на ниво, което нас ни задминава, но по престъпност ние сме далеч напред и скоро няма да ни догонят северните ни комшии. Казвате, че кражбите тук са си ежедневие - да така е, но нима у нас в България е по-различно? Нима у нас в градският транспорт, по гарите, по улиците и в навалиците мургавите ни съграждани не ни преджобват? Още по-вече като видят, че е чужденец му се лепят като ястреби на мърша. За разлика от България мога да Ви кажа, че тук не ме е страх да си оставя колата паркирана на улицата без значение денем ли е нощем ли е. Спокоен съм че ще я намеря! Не се притеснявам вечер, като се запия някъде какво такси да си хвана, дали няма да ме ступат и да ме оберат. Тук побоищата и изнасилванията са рядкост, а за убийства и дума не може да става. За последните 2 години нямам спомен да съм чул да са взривили офис или кола на някой си бизмесмен. Народът има респект към хората в полицейски униформи. Преди около 2 месеца медийите бяха гръмнали по следният случай: - спира един човек сутринта в центъра на Букурещ до една бутка за вестници автомобила си (BMW 5-серия още лизингово), оставя го да работи и докато си купи вестници автомобилът му потегля. Веднага се сигнализира в полицията и в рамките на няколко часа злосторниците са заловени, буквално пребити от полицейските служители, осъдиха ги по бързата процедура на по 6 години ако не ме лъже паметта и автомобилът върнат на собственика. Естествено медиите гръмнаха, като още помня заглавията в стил "В каква държава живеем, вече човек спокойно вестници не може да си купи". Това е просто един пример! Пак казвам има доста сфери, в които са по-назад от нас но специално в престъпността, каквито и сравнения да се правят няма да са в наша полза. Мизерията и корупцията са на невероятни висоти тук, но ако човек е по-внимателен и се озърта проблеми няма да има. Относно КПП "Дунав мост", ами те самите митничари (които не са служители в Гюргево) си признават, че интелектуалното ниво е най-ниско и опитите за измами на Русе-Гюргево, са най-много. И за финал мога да Ви кажа, че най-вероятно тези изказвания на правителствено ниво са опити да се секне бума на румънски туристи с дестинация България от началото на тази година. Тук курортите са смехотворни, цените са убийствени, а обслужването - под всякаква критика.
 13. Падащо меню "File>Open File...", в новоотвореният прозорец имаш поле "Open:" с бутон "Browse" за видео файл, а под него check box който се казва "Use subtitles file"! След като го селектираш се активира полето за "Open" и бутона "Browse" за файла със субтитрите.
 14. Ако правилно разбирам първият ти въпрос мисля, че трябва да прочетеш това Разделителите на октетите винаги са били "." (точка). Пример 192.168.0.1
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...