Премини към съдържанието

атомче

Потребител
 • Публикации

  893
 • Регистрация

 • Последно онлайн

 • Топ дни

  5

атомче е ТОП потребител на 29 април 2010

атомче имаше най-много харесвания

Харесвания

88 Много добра репутация

8 Последователи

Всичко за атомче

 • Титла
  дихание

Информация

 • Пол
  Мъж

Контакти

 • ICQ
  0
 • Интернет сайт
  http://atom4e.blogspot.com/

Последни посетители

12881 прегледа на профила
 1. Предполагам, че още не сте чували за новата криптовалуда ADA, изградена вълху многопластовата платформа Cardano. Препоръчвам да проучите въпроса, докато е прясна, тъй като е една от малкото новооткрити криптовалути, която крие реален потенциал. Един от разработчиците е от учредителите на Ethereum. Екипът е международен и академичен, май е базиран в Япония.
 2. атомче

  КОГАТО...

  Да бъде Твоята Воля...
 3. "Тъгата също е познание за цвят" и тук и тъжно вече доста време, че народа сам си произвежда яд и вижда само своите проблеми. Ама и те са често доста странни, предимно раждани в представи. Спокойно само мъчичко да стане и проблемът сам ще го остави. Но ще ми се и туй да изримувам - всички имаме си сърчица и разум, но подреденост в тях не съществува и затуй строява ги полковник Азът.
 4. С името "есе" се определят съвсем разнообразни по характера си текстове. Определението за него е проблематично, различните специалисти извеждат различни и разнообразни характеристики на тази литературна форма. В американската образователна традиция например, есе е синоним на съчинение. Самата дума е с френски произход (опит, очерк) и се отвърждава благодарение творчеството на Мишел дьо Монтен и неговите "Опити". Класическите форми на есе са свързани с поставянето за дискусия на важен обществен проблем, но в същото време - недвусмислено заявяване от автора на неговата позиция. Съвременната българска литература определя следните характеристики, които отнасят един текст към тази литературна форма: - поставяне на проблем (естетически, хуманитарен и др.); - ясно очертана лична позиция; - аспектите, които занимават автора, да са изведени като теза; - аргументираност; - композицията е по-свободна и изисква не толкова логичност, а предимно максимално въздействие; - изборът на изразните средства се подчинява предимно на образност, афористичност и др. Според някои автори най-важно от всичко приведено за едно есе е подчертаната лина позиция и оригиналността на изказа. Основните видове есе са три: 1. Есе рефлексия - с цел свободно разсъждение по проблем, за да го изясним предимно за себе си. 2. Есе казус - с цел взимане на решение, чрез претегляне на положителните и отрицателни заряди. 3. Есе апел - с цел да убедим читателя в нашата позиция по отношение на проблема. по-горе са използвани съвместни разработки на Александър Панов (старши научен сътрудник по теория на литературата в БАН) и Валери Стефанов (Професор по История на литературата в СУ)
 5. Явно суисчетата не си падат по ваене на външни форми, а дълбаят... Мисля си... Нещо като: "Скъпа, прибрах се, ама къде са ми салатата и ракията?!" (особено на челентански фон)
 6. Да, бе, отдавна си стискахме ръцете и не им помня добре имената. Вярно, че първия с който се запознах, беше Брахман и той ми представи останалите.
 7. Ей затова казах, че не искам да обсъждаме, щото пак ще почнеш да си дъвчеш... Аз за едно ти говоря, ти за любимите си деви... Виж, че по драсканиците ти се говори за материалния свят, а не за материята. Вишну вече е проявен. Не е той Върховния, а Брама. Той е Отеца. Непроявения. След като излъчва себе си, тогава вече се ражда Вишну. Който обаче все още събира в себе си мъжкия и женския аспект. За да твори, са му нужни двата аспекта - единият е материята (първоматерията, предвечната вода). Ади, аман.
 8. Да бе, думи... Прима-материята си е от Бог. Това, че ние си имаме наша, вече... Абе... това "Венчо" ми звуи като името на някой изтъкнат дзен-учител, майстор на коани и хайку. Я да пробвам... Постави МАТерията в МАТ, като МАТериализираш дуМАТа (слово, име) на приМАТското (първично) си състояние. Май не ставам...
 9. Душата е от материя. И е форма. Прима-материя, първоначалната вода. Оживена от Предвечния Дух. Но Макрокосмосът, освен, че е една цялост, е решил и да си има индивидуализацийки - форми. Щото иначе нямаше да има нищо, а Брама щеше само да си вдишва. Урчо, форма и материя не е само храната за въшните ни сетива. Матер-ия, сам фрагментираш етимологично, е женския аспект на творението. В индивидуализация пък, това е именно душата. Друг е въпроса, че нашата материя не е онази Материя. Няма да разисквам този въпрос обаче, мисли каквото искаш.
 10. Лора и Лора и Лора и разбира се Лора и Трихоглав и Уайтсърц
 11. Тук пак стана една мешавица... Моля, вижте, че Христос препоръчва да се яде плода от дървото на живота. Съвсем друг плод е онзи, от дървото за познаване на добро и зло, който е довел до пропадането. Но пак Ева ще трябва да вкуси от първия... първа. Името на Иисус Христос, би могло да се каже, че не се споменава в СЗ, но се говори достатъчно за чакания месия и именно за него. Със сигурност не се споменава и Варава, който предполагам, че е животинския аспект у човека. Обаче се и споменава - Иисус (Навиев), защото именно той е онзи (нов човек), който може да изведе народа израилев (след 40 годишно странстване) от пустинята. Това си е СЗ отражение на НЗ освобождение. Само Йоан е представен от Моисей. Hora est, разпването е абсолютно необходимо, за да прозвучи и Consumatum est - за да се приключи напълно със старата природа и да последва въздигането на храма след три дни.
 12. Човекът се обърка, искаше да каже "Нео-битието". Аз се сещам за едно дребно и бърборещо: "До нови срещи! Оп, нова среща." Стига сте го изпращали човека, че накрая ще се почувства задължен да си тръгне. Нео, тука стой.
 13. атомче

  Кришна

  Аз ще се оплача, ето - модератора тука иска да посинява. Не ти е мястото тук, Мод, щом кутията ти не може да побере 16 000 доклада.
 14. атомче

  Кришна

  Виж, как отговори на Туки. Разбра ли Туки - наистина си бият жените и то много, много, много... Щото, нали разбра - трябва да посиняват, тъй са божествени.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...