killchain

Hardware Team
 • Публикации

  6550
 • Регистрация

 • Последно онлайн

 • Топ дни

  1

killchain е топ потребител на 2 февруари 2014

killchain имаше най-много харесвания

Харесвания

6356 Гордостта на форума

Всичко за killchain

 • Титла
  От тежката артилерия
 • Рожден ден 11.09.1991

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  127.0.0.1

Контакти

 • Интернет сайт
  flic.kr/kamen_minkov

Последни посетители

36390 прегледа на профила
 1. То няма "стандартно" - ако загледаш скобата, ще видиш, че позволява монтаж и в двете посоки.
 2. https://seasonic.com/faq/ Тук в четвъртата секция е описано как работи безвентилаторният режим - тези 20 или 30% са относителни, а предполагам, че в уравнението влиза и това колко му е топло на захранването. Ей сега набързо пробвах при мен, в две различни игри вентилаторът изобщо не се пуска (вярно, с доста по-малко гладна видеокарта съм, но все пак). Идеята е когато вентилаторът не работи, да се охлажда по пътя на конвекция, т.е. вентилаторът да е обърнат нагоре. За кутии с горен монтаж препоръчват ако ще е с вентилатора нагоре, да има поне 5 сантиметра празно място от захранването до "тавана" на кутията. Ето и какво препоръчват по монтажа - http://seasonic.com/position-power-supply/ Много лесно ще е да пробваш - монтирай го с вентилатора надолу и виж дали развърта в игра. Има и друго съществено - че на фона на процесор, видео и един твърд диск, едва ли ще направиш разлика между пуснат и спрян вентилатор на захранването.
 3. Нищо кой знае какво, просто захранването е предвидено да може да навържеш примерно три видеокарти (е, не такива, понеже няма да му стигне мощност) и десет диска. Това, което ти е задължително: от захранването към дъното: 24-пиновият, още един 4 или 8-пинов някъде около процесора; към видеокартата ще имаш може би един 8-пинов и един 6-пинов (или пък два 8-пинови); копче Power от кутията към дъното; в комплекта на дъното най-вероятно ще имаш едно конекторче, на което се накачулват всичките дреболии от кутията (power, reset и съответните диоди) и заедно се свързват към едни пинчета, които обикновено са 5*2 и последното или предпоследното липсва. От кутията гледам стърчи един SATA конектор, той ти е за вентилаторите (най-вероятно има контролерче) - ако искаш да го ползваш, свързваш SATA-та както ти е удобно (помисли как да ползваш само един кабел към захранването - мисля, че бяха с по три бройки SATA) и вентилаторите към конекторчетата, които идват от кутията, а ако не искаш, ги скатаваш някъде и навързваш вентилаторите към дъното (но ще има да си поиграеш със софтуера, доста е бъгав - очаквай примерно при събуждане някой от вентилаторите да върти на пълни обороти). С кабелите от захранването няма как да объркаш нещо - освен ако не вземеш такива от друго (не го прави!), няма как да влязат по грешен начин. Видеокартата по принцип винаги се слага на първия слот (този най-близо до процесора). Можеш да я сложиш на втория, ако ще си с някакво голямо охлаждане и не остава място, но това е граничен случай. Сложи кутията легнала и така монтирай картата, стегни щифта на слота и завий и двата болта към кутията (не прекалявай със стягането, понеже резбите на някои кутии заминават доста лесно). Това е достатъчно, но ако чак толкова те притеснява, потърси "GPU bracket".
 4. Зависи от къде взимаш видеото. Пример с YouTube: https://developers.google.com/youtube/iframe_api_reference#Examples По същия начин като в примера закачаш listener за onStateChange, проверяваш дали playerStatus е нула и вместо да сменяш цвят, изпълняваш следното: document.location.href = "https://kaldata.com/forums";
 5. Прав си, малко по диагонал четох, но идеята си остава същата.
 6. Простичък Replace би трябвало да свърши работа - http://dox.bg/files/dw?a=aa03090153 И за да не зависиш после от старите клетки, можеш да копираш стойностите и да ползваш тях (надявам се знаеш как).
 7. TeraCopy няма как да оправи вече копирани файлове, но ако се копират с него по начало, би трябвало да са в правилния ред.
 8. Азбучното сортиране включва и цифри. Проблем може да стане, ако не са "подплатени" с нула, примерно ако имаш "1" и "11".
 9. Мерси, ще пробвам.
 10. Ако е това, което си мисля, има два варианта: Да се копират не през Explorer, ами през TeraCopy - зависи в какъв ред се копират, но дори той да е правилен, Explorer може да бутне по някой атрибут на някой от файловете, в резултат на което да се подредят по часа и датата на последния достъп. След като вече са копирани, да се подредят с DriveSort. Отнема известно време и няма пълна гаранция, че ще стане.
 11. "Проблемът" не е, че не се събужда, за да инсталира обновлението - напротив, събужда се (обикновено вечер го оставям в Stand By, но мисля, че се е включвал и от Shut Down), инсталира го, но след това си остава включен. Искам да постигна следното - при току-що инсталиран нов билд, ако часът е извън Active Hours и не съм си на компютъра, той да заспи или да се изключи. Може би ще пробвам предложеното от @Aquaris, но донякъде ме притеснява, че може да си намеря компютъра изключен/заспал, когато съзнателно съм го оставил да върши нещо. Мерси все пак.
 12. Някой има ли идея как да хвана като събитие (за задействане на задача в Task Scheduler) инсталирането на нов билд? Пример - свалил се е нов, чака да се инсталира извън active hours, искам компютърът след като си се включи през нощта и си инсталира новия билд, да се приспи или изключи сам. Гледах Event Viewer, там в Windows > System има Source WindowsUpdateClient, но ID-тата май са едни и същи за инсталиран какъвто и да е ъпдейт (отделно приложение, дефиниции за Defender или цял билд на Windows).
 13. Има го и в status лентата долу вдясно, може да ползваш също Ctrl + колелцето на мишката.
 14. Опитай да запаметиш файла като .htm или .html - за предпочитане в отделна папка. Би трябвало автоматично да запише всички изображения.
 15. Доколкото знам PayPal взима пари от банковата сметка когато ти плащаш нещо, но няма автоматично да ги върне там, когато получиш сума.
 • Разглеждащи в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.