Премини към съдържанието

WildHorse

Потребител
 • Публикации

  867
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от WildHorse

 1. Абе белгиец, излагаш се. Щял някой да те разбере кой си. Ние трева пасем.
 2. Точно затова и не показвам снимки. Не смятам, че съм заснел снимката, която трябва да се покаже. Често я търся в макрорежим, но не се получава това, което искам. Сигурно ми липсват идеите и възможностите. Все пак, ето няколко идеи, които имах. Първите снимки са затъмнени, защото ги ползвам за десктоп понякога. А мразя нещо да блести в очите ми и аз да не различавам иконите. Освен това, светлия обект го поставям в средата, защото иконите ми са по края на монитора: Друг тип макро снимки, които се опитвам да правя, са свързани с опознавателна цел и примерно, когато искам да ми свършат някаква работа. Например, капка вода, която ползвам като текстура. Ето една с опознавателна цел, докато се чудех какво да правя на работа: След това вече минавам към снимките, които съм правил с някаква идея. Например преди седмица, снимах това доста голямо глухарче. ПОне 2 пъти по-голямо от нормалните, които съм виждал. Например то може да покаже, какво вижда мравката, като погледне нагоре или каква е връзката на природата с разрушителната действителност или...въпреки всички поразии на човечеството, животът продължава... Обаче, това не са снимките, които искам да направя. Ако ги направя някога, сигурно ще спра да снимам, защото вече ще ми е безинтересно. Лично аз гледам на макрорежима като възможност, да направя успокояващ тапет за десктопа ми, с малко детайли, които не отплесват вниманието ми, а по-скоро успокояват погледа. Затова, колкото повече боке, по-студени цветове и по-малко обекти, толкова по-добре. Що се отнася до пчеличките, интересни са, но до момента, в който няма какво повече да покажеш. А други гадинки като хлебарки, кърлежи, бълхи (нищо лично), мухи... не обичам да гледам, понеже ме отвращават. В интерес на истината, снимал съм и такива гадинки, но когато се появят пред погледа ми, просто махам снимката на момента. Дори не обичам да гледам цветя с буболечки. Обаче, сигурно има и хора, които обичат тия неща, но нека правим малко разграничение. Ако нямахме задръжки, щеше да има и тема за "вашият секс в леглото тая нощ". Да, ама няма. ПП До Белгиеца...Леле, Белгиец, вече имаш и отпечатъка на пръста ми E**м ти серийния номер на фотоапарата, може да си го откраднал от някъде
 3. Така може. Обаче аз не одобрявам тия неща. Но защо си мислиш, че ще тръгна да те издирвам кой си? В тоя форум само маниаци ли има? И аз сега, като съм си сложил снимките, какво? Като ме знаеш кой съм, ще дойдеш да ме обереш или ще ми направиш мръсно? Ти мъж ли си или лукова глава? А ако се криеш от жена или нещо подобно, много лесно ще те открият пак. Има си много начини. от жена не може да се скриеш. Това е ясно, но аз зададох въпроса си малко риторично. В малко снимки виждам идея. Гадинки едва ли някой обича да гледа. Цветя също. Сложете малко идея при заснемането на обекта. Малко фон, малко или повече боке, някаква идея изобщо, какво прави това животно или защо расте това цвете! Иначе не виждам смисъл от темата.
 4. Белгиец, имам един въпрос към теб. Забелязах, че и други хора го засегнаха. Защо снимките ти са без EXIF? И още нещо към автора на темата. Каква е нейната цел? Всеки може да щрака от 10 сантиметра със сапунерката си. Каква е идеята?
 5. WildHorse

  1:1

  Аз и той.
 6. WildHorse

  fiesta black

  От албум: 1:1

 7. От албум: 1:1

  Аз, Зенитът и Сонито.

  © Wildhorse

 8. Мога да изкажа само лично мнение. Аз съм с E6750 и имах подобни на твоите проблеми. Отначало мислех, че процесорът е виновен, но в последствие се оказа, че виновник е паметта ми DDR II Super Talent CL4. Просто при много високи честоти и множител по-голям от 2, не работи добре. Затова направих следното. Оставих множотеля на 2 (!), а шината на 400 MHz x 8. Вдигнах напрежението и до това, което пише в спецификациите на паметта ( CL4, 2.2 V, 800 MHz). Таймингите също настроих ръчно на CL4 и реших проблемите си. Разбира се, мога да вдигна още малко честотата на FSB шината, но сметнах, че 3.2 GHz на процесора ми са достатъчни в повечето случаи. По-големи честоти оправят някои проблеми при игри, но водят до нестабилност ( примерно 3.6 GHz действат добре на GTX 460, но понякога се случва рестарт на Windows при игране на игри).
 9. WildHorse

  Намаляне на fps

  За целта хората са измислили Вертикалната синхронизация, която може да се включи при повечето игри, а при други, направо си е стандартно включена ( NFSHP). Вертикалната синхронизация синхронизира видеокартата с вертикалната честота на монитора. По тоя начин, ако видеото ти дава повече кадри ( как става това е отделен въпрос), някои от тях не се изобразяват и картината при игра е много мазна. Примерно, ако честотата на монитора ти е 60 Hz, а видеокартата дава над 60, то реалните изобразявани кадри са 60 и видеокартата се разтоварва.Тоест, товари се по-малко. От там шума е по-нисък, както и температурата. А как да повишиш кадрите? Това е сложен въпрос, отговорът на който предизвиква ежедневните спорове в тоя форум. Но най-накратко - процесорът е една от причините за малкото кадри, които предизвикват видимото насичане. Липсата на насичане би се получило при един мощен процесор, който не ограничава видеокартата. Тогава дори и 30 fps ще са ти достатъчни за коя да е игра, включително шутър. Когато обаче процесорът спъва видеокартата, се получава изчакване от нейна страна, за да свърши процесора работата си. В обратния случай - мощна видеокарта и слаб процесор, нещата не се оправят поради факта, че процесорът спъва още повече видеокартата. Затова, имаш няколко възможности - 1.Клокваш процесора и видеокартата - тук ефектът може да бъде различен в зависимост от играните игри и конфигурацията. 2. Намаляваш детайлите и резолюцията при игри, за да ти се увеличат кадрите. Когато минеш 60, имаш възможност да включиш и вертикалната синхронизация, стига мониторът ти също да е настроен на 60 херца. 3. Виждаш кой компонент спъва игрите и ъпгрейдваш. Ако конфигурацията ти е стара, няма смисъл от това. ПО-добрият вариант е смяна на цялата платформа - процесор, видеокарта, RAM и вероятно захранване. 4. Ако не ти е ясно точно какво да правиш, пускаш една тема за нова конфигурация. Може да ползваш и тая, но определено трябва да напишеш хардуера си. Така само може да гадаем, каква е причината за насичанията ти.
 10. Нещо извърташ нещата. Не съм видял някой от форума да препоръчва видеокарта на Интел, които уж държат 55 % от пазара. Ами то във всяка нова SB конфигурация има видео на Интел А така става ли...NVIDIA са боклуци, затова не ги купувайте. Вземайте само карти на AMD, защото ония американци в скоро време ще фалират.
 11. Първо, полицията се опитва да прикрие пиянството. Чудя се, как няма да усетят 3 промила алкохол. Че тя би трябвало да се усеща поне от 5 метра! Или може би и ченгетата са били пияни, че не са усетили вонята. Не, това не мога да си го обясня. Ти все пак си човек, който даваш пример на останалите. Не може по тоя начин да се подхожда. Ако това е истина, би трябвало наказанието за тоя съдия да е извънредно голямо. Само така може да се поддържа доверието в съдебната система. Всъщност, по едно време лично аз се бях наврял сред съдии, адвокати и прокурори. Това с пиянството им е най-малкия проблем.
 12. Освен дръвца, има и камъчки Айде, да не се обиждаме. Не случайно NVIDIA държи огромната част от пазара. Сигурно всички са болни.
 13. Офтопик: Между другото, продавам моя автомобил точно за толкова Съгласен съм с вас, които препоръчвате HD6990. Има своите предимства, но ако аз си вземах видеокарта за толкова пари, щях да се спра на NVIDIA. Има няколко игрички с физика и защо да не се играят? Що се отнася до клока, скоро май няма да му се наложи да прави такова нещо.
 14. Ами само казах, че в дадената статия и думичка не видях за GTX590. Там се споменава "най-бързата едночипова карта на NVIDIA - GTX 580", което е различно от GTX 590, нали? И да, четох го това ревю отдавна. При германците ту едната бие, ту другата, но стане ли въпрос за физика, там HD6990 не може да се сравнява с GTX590. Значи, автоматично махаме камъчките. Ами супер, тъкмо човека ще вижда по-добре, като играе. Ми да вземе тогава да пусна на Low детайли, че да му е всичко пред очите, без да се отплесва от странични неща. Няма SLI. Всичко до тук. Ако искаш две карти - GTX 580, HD 6970 http://www.computerbase.de/artikel/grafikkarten/2011/test-radeon-hd-6900-cf-vs.-geforce-gtx-500-sli/19/#abschnitt_performancerating_mit_aaaf
 15. Извинявам се, но там не се ли сравняват с GTX 580? Лично аз видях друго съотношение на производителността: http://www.computerbase.de/artikel/grafikkarten/2011/test-nvidia-geforce-gtx-590/4/#abschnitt_leistung_mit_aaaf Освен това, GTX590 e и по-тиха. След премахване ограничението, също би държала на клок. Да не говорим, че вече с тая карта спокойно могат да се играят и игри с включен PhisX. Все пак човек, след като нарине толкова пари, би искал да изстиска и максимума от игрите.
 16. Ами аз намерих това за видеокарта HD3850. http://www.computerbase.de/artikel/grafikkarten/2007/test-ati-radeon-hd-3850-rv670/25/#abschnitt_temperatur Нормални са си тия температури в това време.
 17. Ами тя NFS е достатъчно тежка. Прочетох конфигурациите и моето мнение, съобразено с изискванията ти е, че все пак трябва да се вземе външна видеокарта. Предложението на tahumba ми се струва доста смислено, макар да надскача бюджета с 90-100 лева.
 18. Ами най-тривиалното - почистване на кеша. Понякога при мен се забързва, след по-задълбочено почистване с програма като CCleaner или нещо подобно. А за външния хард мнение нямам.
 19. Погледни, дали случайно Opera Turbo не е включено или на автомат. Ако е, изключи го. За мен това е една ненужна опция, която само бави, когато човек не очаква. Обикновено Opera Turbo се включва при мен, не само, когато включа торент програма, но и в много други случаи. Тогава постоянно се налагаше да я изключвам, докато вече ми писна и я изключих напълно.
 20. Супер! Досега началникът на охраната ни топеше пред шефа, като отидем да пийнем по някоя бира, а охраната редовно докладва, кой кога е отишъл и си е тръгнал от работа
 21. Ами явно проблемът на автора на темата не е с програмите. Аз бих предложил един вариант, до който прибягвам в подобни ситуации. Обикновено, малките файлове не заемат много място, затова търся само големите в търсачката. Примерно, слагам условие да се покажат само файлове с размер на 20 MB или каква да е друга, достатъчно голяма стойност. Така в повечето случаи се появява някое видео, направено тайно от мен или някой файл от игра ( примерно, GRID си прави един файл от 2 GB, който ползва за повторения). Също така може да се появи някой дублиран файл. Ако нищо такова не се появи, значи е време за нов хард. И погледни, колко място е заделено за виртуална памет. Ако е голяма стойност, намали я.
 22. Нещо куца на тая теория. Да не се окаже, че тя е част от друга теория?
 23. Е, специално в теорията на Айнщайн не ми допада постулатът, че скоростта на светлината е постоянна във всички инерционни отправни системи, от което следва, че времето се изкривява. Това с времето не мога да го приема и няма да го приема никога.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване