Премини към съдържанието

Кико

Потребител
 • Публикации

  6615
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

5535 Гордостта на форума

Всичко за Кико

 • Титла
  .
 • Рожден ден 20.10.1972

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  Русе
 • Интереси
  Симулатори.

Последни посетители

Информацията с последните посетители на профила ви е изключена и не се показва на другите потребители.

 1. Отдавна няма тълпа. Поне не и тълпа по улиците и площадите. Повярвай ми, ще ми се да има такива тълпи, за да мога и аз да се почувствам добре, изразявайки мнението си чрез крясъци Ама няма, такова е положението е сега, че както се спомена по-горе - преклонена главица ятаган не я сече. Това, че тълпата вика нещо не означава, че не мисли това нещо. Напротив, в 90% от случаите го мисли. Ще ти дам един пример. Отиваш на футболен мач. Неутрален си. Ще викаш ли за някой заедно с двете тълпи? Не. Пак на мач противника иума тълпа, която вика. Ти викаш ли? Не. Твоя отбор има тълпа. Викаш ли като другите викнат? Викаш! Е, тогава мислиш ли това, което правиш? Мислиш. Затова не съм съгласен за тълпите. Всеки следва тълпата, която смята, че е добре да следва. Дори и парламента ни е сбор от тълпи и рядко някоя от тълпите вика за другата тълпа. Целия ни живот е така. Сега и среден пръст да покажем, значи одобряваме действията на тая тълпа!
 2. Извинявай, но във втория си коментар спомена, че искаш да играеш на ултра настройки при 1440п., което е трудна задача дори и с една стъпка нагоре видеокарта. Лично аз в момента се принуждавам да играя някои игри на 1080п. с RTX 2080 и то за да получа малко над 60-70 фпс. Тоест, нормален фпс, дето да не ме дразни при игра. Вярно, доста игри могат дас е играят на 1440п. и дори на 2144п., но всичко си е до играта, която играеш. @Tommygun според мен ти даде най-добрия съвет.
 3. Така ми каза една млада и красива лекарка преди двайсетина години Не и повярвах тогава. МИслех си, че лек има. Ама няма. Просто като отидеш на доктор, той ти казва, че така ще бъде до края. Може да пробваш различни чалъми, които помагат, но рано или късно, ако работиш еднотипна работа или извършваш еднотипни действия, включително седене и лежане, стигаш до кръста. Когато засдтуди, става най-лошо. Лично аз през годините разбрах едно. Лекът е само един - да не извършваш еднообразни физически дейности. Тоест, ако цял ден седиш по един начин на стол, не се надявай нещо да се промени. Напротив, очаквай още проблеми. И точно тук помага спорта. Отначало умерено, след това не е от голямо значение, защото организма се адаптира. За здрав кръст са необходими и здрави коремни мускули, както и мускули на гърба. Само че това не става от раз и за месец или два. Просто се движи разнообразно, ако си свикнал да седиш в колата си, не го прави толкова често и разнообразявай движенията си. Сега...за кръст знам само един медикамент - диклофенак. Каквото и да вземеш за кръст - орално, с инжекция или като мазило, все е диклофенак, от който уимряха лешоядите в Индия преди около 20 години. Много си прав за коремните мускули. За жалост, всички ги подценяват, дори и тия, които се занимават по-сериозно с тялото си. В случая обаче всякакви движения помагат.
 4. Да, точно така се говори. Какъв ти е проблема? А ти чувал/а ли се как говориш? Точно пък вие, бургазлите, да правите забележка...смях . Въй, въй... http://ibl.bas.bg/bulgarian_dialects/ Виж зоната на нашите говори, виж и вашата зоничка със страндженски диалект
 5. Най-му отива изобрежението в огледалото. За жалост не го е снимал и постнал тук. Но при добро желание може и това да се уреди.
 6. И как да продължат напред, като стартовата точка е различна? При тоталитаризма всъщност тоталитаризма бе най-вече на книга. при демокрацията тоталитаризмът е реален и обикновения човек не може да мръдне. Това, че социализмът е паднал ни най-малко не означава, че е бил по-лошия вариант. Напротив. Това, че капитализмът все повече превзема света означава, че е много мощна тъмна сила, срещу която няма как човекът да се противопостави с обикновени средства, с каквито се противопоставяше на нередностите при социализма. Тоест, когато те хванат отзад с две ръце, може да се завъртиш, да се измъкнеш...но когато ти сложат примерно найлоново пликче на главата, след минута си мъртъв. Точно това е разлиакта между социализма и капитализма/"демокрацията". При едните имаш възможност да се измъкнеш, сега нямаш такава възможност. Проблемът е и друг. Докато при социализма един разказ, една книга, един филм...можеха да преобърнат нещата, при капитализма това се смята за думи, хвърлени на вятъра. Ето, ако аз пишех тия слова по време на социализма и те бяха стигнали до други хора, тия хора щяха да се замислят. Сега обаче мога да си пиша часове и никой няма да обърне внимание. Словото при 'демокрацията' е ниглежирано. Всеки си пише каквото си иска, но всички "знаят", че единствено прав е бате "Бойко", САЩ, Брюксел...Споменах ги на посоки, да не се вземат в реда, в който ги написах. Ще обобщя. Сега, всеки си пише и никой не му вярва, защото е зомбиран от друго. преди който пишеше, можеше да преобърне системата!
 7. То и демокрацията фалира на няколко пъти през кратките години. И не само в България. В Щатите също фалира Обаче да видим резултата - милиардерите се увеличиха, бедните също. Нали се сещаш, че в случая представяш ла**ото за торта. Дори съвсем скоро някои хора и тук и по света се опитаха да ни внушат, че идва нова финансова криза. Това "бре" ми харесва. Показва колко си нервен, когато те затапят и покажат, че си много далеч от правата линия на...либералите. След обединението ФРГ ограби източните си братя, като им обмени марките по курс, който ги направи много по-бедни. Същото стана и в България при Костов, когато 1 марка стана 1000 лева, а не 200, какъвто бе реалният моментен курс. Тогава България затъна, ако говорим за България. Германия затъна по-рано. И до ден днешен не може да се съвземе от глупостите, които направи с източните си братя. Между другото - ето пример от днес - бате ти Бойко накара Боби Михайлов - човека, дето ни направи номер 4 в света по футбол през 1994-та, да подаде оставка. Това ли е демокрацията според теб? Да лижем ф*зовете на англичаните, дето дори ни напускат ( ЕС)?
 8. Забравих да отговоря на това. Пак си прочети домашното.
 9. Напротив, дори предния строй си бе по-добър за страни като нашата. Тук бъркате. Сравнявате нашето положение с положението на народи или страни, които никога не са били роби или не са водили сериозни войни. Точно там ви е грешката - сравнявате ябълки с круши. Тоест, вземате защитената част на Европа от нападения и я сравнявате с онеправданата част на Европа, която си е патила през вековете и е защитила сегашните ви Западни ценности. Признай, че е така.
 10. . То щото режима на "демокрацията" не мачка и не бие хората, които са против "демокрацията" Айде стига, смешен си, осъзнаваш го вероятно, но не спираш. По-лошо от "демокрацията" в кавички, няма. При тая "демокрация" 70 до 80% от хората са мачкани по един или друг начин. Най-вече финансово, но доста често и политически. При комунизма е имало доста примери, когато така наречените "дисиденти", са си изказвали мнението и не са наказвани. Други са наказвани по някакъв начин. При капитализма или айде, "демокрацията", също се наказват дисидентите. Всеки, който критикува тая "демокрация", си пати по някакъв начин. само се замисли. Последното десетилетия, няма американски филм, в който да не са включени хора с обратни възгледи. Просто това е някакъв закон, като тоя за евреите. Не може да говориш против евреите, не може и да правиш филм без хом* изцепки. Това е тъжно. Нито евреите са панацея, нито са безгрешни. Нито хом*тата са решение на проблемите. Добре, ще си бръкна в гъ**, после ще го дам на друг. Това какво ще реши? Ще реши въпроса на твоя "Путл*ер"? Защо всичко това е в законови рамки? Не е ли по-важно, всеки човек да се чувства добре? В момента се опитвате да налагате някакви рамки, които са в контраст с рамките, наложени от комунистически и тоталитарни режими. Тоест, вие пак сте тоталитарен режим. Не го ли осъзнавате това? Знам, че го осъзнавате. Знам, че така ви е изгодно.
 11. Голф определено. Дори ако говорим за най-новите модели. А за старите е ясно - Голф. Е аз кво казвам? Първо твърдеше или твърдяхте, че няма "N". Сега, че са едни и същи. Така е, но аз ако плащам едни и същи пари, нали се сещаш, че искам модел, излязал на апазара 3 години по-късно Накъде биеш, не разбирам. Дори при автомобил;ите всеки фейслифт е за предпочитане. А един фейслифт обикновено се появява след 3-5 години. Там са оправени дребните грешки и са въведени нови неща, които може да не са на същото качествено ниво, но са нови и си заслужава да се пробват. Нали се сещаш, че йонизирането на въздуха означава и озониране. Тоест, кислорода се превръща в озон - такъв, дето дишаш високо в планионата заради проникването на UV лъчите. И аз пак ти казвам. Имам изкуствено Слънце ( което между другото счупих, докато се мъчех да преместя агрдероба и да осигуря контакт за втория климатик) и това Слънце прави точно това, което прави климатика - чррез разряд и UV светлина, йонизира и пречиства дефакто въздуха, убивайки де що срещне по пътя си. Само че това Слънце са ми го купили преди 40 години, защото боледувах от Асматичен бронхит. Сега някой си се опитва да ми изкара технология стриймър или там както си се изговаря, за нещо свое и ефективно. За второто съм съгласен - ефективно е по всички физични закони, но не и по законите на Дайкин. Даже и няма как да разбера работи ли или не, освен по едно пукане заради тия разряди. Но пак е неясно върши ли работа или не, щото ако е на отопление, въздуха мирише, все едно климатика ми на колата не е почистван една година. Между другото, всяка година си почиствам климатика на колата по два начина - чрез препарат и чрез подобни UV глупости. А дали го правят на истина в Мото Пфое...ами да ти кажа, климатика много рядко мирише. Случвало се е някоя година да няма голям ефект и това при отопление, но напоследък и отопление да пусна, няма миризма! Тоест, всичко си работи, не като домашния ми Дайкин. Виж, ще го тествам сега като застуди, може и да се оправи от миризмите при включено отопление. Все пак е стоял в склада година и няколко месеца. И точно за това недоволствам, ако някой не е разбрал. Щото плащам пари като за нов, а ми дават стар модел! Тия старите модели сам показа, че в Пазарувай бг са на поне едни 300-400 лева отдолу, че и повече! Значи, аз няма как да рискувам да си взема нещо по-евтино, само защото някой казал, че става. Сам даваш пример с Мерцедес. Това бе фактора да избера и Дайкин - нали трябва да е Мерцедес на климатиците. И пак казвам, цената не бе важна, стига да е добро. Обаче не съм доволен от някои режими на климатика. Освен това дори и при нощен режим не е от най-тихите. Винаги има някакъв фонов шум, колкото и малък да е. Относно външното тяло...то не се чува в стаята. Стената ми е тухла около 50 сантиметра. Час и половина я пробиваха техниците за втория климатик, че попаднаха на арматура. Свредлото им едва стигна. Не се оплаквам от външен шум...поне засега. То ако имам да се оплаквам, ще се оплаквам от боклуците на комшиите. Единия поне си купи нови климатици, ама климатика на другия си е ужас. Затова и 7 камерна дограма сложих, че ми писна от тия климатици на комшиите. Не се и съмнявам в това, но аз използвах покупката на двата климатика, за да ми направят отстъпка. А и на един път стана всичко, не да се тормозя кога ще дойдат техниците и как ще се срещне свободното ми и работното им времена. Не живея в каменната ера и искам всичко ново, дето си купя, да мога да управлявам дистанционно. Дори да си легна в леглото, по-удобно е да ползвам таблета, че е осветен, отколкото дистанционното на климатика, което свети за 3-4 секунди, но само като натисна бутон. Тоест, в тъмното е неизползваемо, освен ако не приложа един- два трика. Но пак тия 304 секунди осветление на дисплея са недостатъчни за каквото и да било. Извинявам се, но не съм неандерталец и искам нещата да се правят добре! Те не се правят дори и от Мерцедеса на климатиците. Е точно това не се забелязва по никакъв начин Пречистването на въздуха е възможно единствено, като си отворя прозореца и то, ако мангалите наоколо не са запалили печките си на твърдо гориво
 12. Ето и директно сравнение между модели 2016-та и 2019-та. http://www.daikintech.co.uk/Data/Split-Sky-Air-Indoor/FTXM/2018/FTXM-M2V1B/FTXM-M_Leaflet.pdf http://www.daikintech.co.uk/Data/Split-Sky-Air-Indoor/FTXM/2019/FTXM-N2V1B/FTXM-N2V1B_Leaflet_1011.pdf На мен ми продадоха първия модел. Всеки може да си направи сравнението. Сега прав ли съм или не? Че съм глупак, глупак съм, щото не разучих както аз си разучавам, а се доверих на много хора. Тая година се доверих на много хора, щото не може човек постоянно да разчита само на себе си, но греда
 13. Напротив, хладилния агент е R32. разликите според сайта на Дайкин са в съвсем друга посока. Най-вяевче подобрено очистване на въздуха и вграден Wi-Fi, за който не ти искат допълнително пари. Няма кво да ги намалям. Това е. Аз ако вдявах, нямаше да питам. Само че за няколко месеца и най-голямия глупак разбира как стоят нещата. Айде стига, технически човек съм, с висше образование, имам шестици по Математически анализ...по програмиране...абе знам да си правя сметките. Знам и как се изчислява електронна схема без калкулатор, щото точно това ни учеха!!!! Ей така, да си смятаме на ум. Извинявай за язвителността ми, но изобщо не си ми приятен открай време в тоя форум, та ако ще и да си ГЛАВЕН модератор. Все ми е тая. Не може да ми даваш наклон на оная работа. Няма ги допълнителните, нали за тях говоря. Никакви филтри няма при дистрибутора. Чат ли си? Какво неясно написах? ФИЛТРИ НЯМА ПРИ ДИСТРИБУТОРА! Това написах. Казах, че е произведен 2018-та, юни. Тоест преди година и нещо. Гелдай сега. https://www.daikin.bg/content/dam/dace-bg/literature/Residential/06_HCE_PL_2019_BG_12.pdf Търси Perfera. Има нов модел за тая година и той се обозначава с FTXM 35N+35N9 Това за вътрешно и външни тела. Няма "M"и аз точно това имах предвид. А, да има и разлика в минималната темепратура, при която може да се позлва за отопление.
 14. Е нали ги написах. M35. Това 35 е равно на 12-ска. M си е серията от 2016-та. Какво повече да пиша? N е серията от 2019-та. Какво сравнявам ли? Аз съм клиент и искам нещата да ми се направят така, както искам! Разбираш ли? Не съм аз тоя, дето ще мисли как се правят добри климатици. Само един пример ти давам отпреди няколко години. Фолксваген Фаетон. Там има климатизация без течение!!!! Измислиха ли го? Измислиха го! Точка! Аман от некадърни инженери и най-вече некадърни ръководители или по-точно капиталисти, дето гледат само паричките да ти вземат! Ей и затова го мразя сегашния световен капитализъм - пълни говеда са всички с парички. При комунизма може да нямаше технически потенциал, но всичко се правеше така, както трявба да се прави - по БДС, ГОСТ и там каквото се сетите. Схема за всяка дребна техника си имаше. А сега ми намери схема на тоя климатик или кое да е електронно или механично устройство! Няма да намериш, заради прогнилия отвсякъде капитализъм!!!!!!!!! Ебаси заблудените овце живеят вече в тоя свят! Виж. Има упътване и там пише - филтъра се сменя след 6 месеца, година, две... Не цитирам точно, но това са си го написали. Това, че българските тарикати са тарикати не означава, че филтрите не се сменят!!!!!!!!!!!!! И не говоря за праховите филтри, дето и с прахосмукачка ги одухваш. Няма филтър на тоя свят, дето да не се сменя! Дори и да минава само с обдухване, ако се счупи тоя филтър чисто механически, какво правим? Отговори си на тоя въпрос и ще разбереш, защо винаги трябва да има не самно филтри, а и резервни части! Отделно, че една гаранция важи, ако се сменят навреме филтри. Е как ще ми ги сменят тия филтри? Няма как! Значи и гаранцията няма да важи! Ама иначе може да ми напомнят, че трябвало да има обслужване на климатика и да им се обадел. как ще го обслужат питам аз, като няма филтри дори и при официалния дистрибутор??? Ей това си плачи за КЗК. Плачи си, защото е предпоставка след няколко години климатикът да се скапа заради несменени филтри и аз да се принудя да го сменя! Комшията сега с мен си смени 2-та климатика и каза - ами минаха 10 години...Как така, една кола на 10 години ли се сменя? Е то тя че се сменя, сменя се, но по съвсем други причини. Иначе след 10 години не е на моргата, а се кара от някой друг. Защо да сменям климатика си след 10 години, 5 от които съм нервирал съседите?
 15. Е то нещо подобно гледам да правя и аз. Само че в защита отпред слагам примерно Старата Република. Те са ми над 100 к в двата ми профила и 90к в третия. Там ситите ги бият без проблем. Сега сложих и контрабандистите ми около 104 к. Реално в едната зона имам два отбора 102 и 104к - Стара република и контрабандисти. Но ще видя втори кръг как ще е срещу по-силен противник, че тоя явно се омота и нищо не можа да направи. Нямам време а и нерви да разглеждам противника. Най-вече нерви нямам. Вчера хем цял ден почивам, в един момент се оказа, че нямам желание за игра до 21 часа. После се пуснах ей така да видя какво ще стане и 3 победи с 3-те профила. Но и противниците ми бяха от моя ранг, не бяха много силни. Само единия мисля имаше силни Г13, но ги бе оставил за атака и загуби. Видях го аз снощи, ама ме домързя да редактирам, мислех си, че ще разбереш. Имах предвид отборът да е с необходимите зети ( без лидерските на Таркин и Вейдър) и в отборът да е ДБастила също със зета. Е да, има го и условието Вейдър да е с по-висока скорост, че той печели още скорост от другите имперци и сити. Така има голяма вероятност да стартира първи, но и да не го направи, не всичко е загубено. Общите удари и дебъфите морят сестрите, както и потенсито на Палпатин. Това дава доста търн метър на имперския отбор и сестрите почти не могат да се включат в битката. Дори преди малко играх с тоя 96к имперско-ситски отбор - Палпатин, ДБастила, Вейдър, Таркин, Пилота...срещу едни сестри 105к с Г13 Дака . Доста време ми отне да сваля дака, щото явно има много здраве и добра броня с това Г13 и реликви, но докато я биех, другите сестри успяха да направят един или два удара. Аз сигурно 15-20. Просто дебъфите ми дават скорост, Таркин им маха търн метъра на всчики от раз ( 50%), пилота им блокира бъфовете, зомбито статист, а и като има 2-3 стънати, остава само на автомат да пусна битката. Лично аз не се отказвам. Почти винаги противниците ми играят първи и дори веднага. Моята тактика е друга. Дори да има много силни отбори отпред, в тоя случай предпочитам да му взема единичната зона, за да видя какво ме чака отзад. А и нали се сещаш, че ГА не е битка за ден, а продължава цял месец. Има си куести. Дори да видя, че падам, се насочвам към това да изпълня куестите. Примерно поредни победи или победа с по-малко герои. Ще си засилиш много ДРеван отбора ако развиеш трупъра и сит мародера. Така ще си вдигнеш и критичните удари с 50%, а трупъра отвлича вниманието в началото. Аз в по-слабия си акаунт играя с трупъра, дето е още Г7. ДРеван отбора е мисля 66-68к и го ползвам или за защита ( предния път само един противник успя да го свали, другите се оплетоха) или за нападение като сега. Примерно мога да бия силни феникси с него в намален състав или да кажем средно силни ФО отбори. Да, и на мен. Палпатин се справя по-добре с тях. ДРеван отбора си вдига скоростта, ако имат наложени дебъфи върху тях, за разлика от Палпатин отбора, дето дебъфите трявба да са на противника. И както казах преди, ДРеван нямат силна защита и това им пречи доста често. Битките не са предвидими, както тия на Палпатин срещу сестри.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...