Премини към съдържанието

weselqk

Потребител
 • Публикации

  631
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

-2 Лоша

9 Последователи

Всичко за weselqk

 • Титла
  kaldata приятел
 • Рожден ден 21.11.1973

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  Германия

Контакти

 • Twitter
  bg_yunak
 • ICQ
  0
 1. Когато си мислиш, че пишеш нещо вярно, пък то всъщност е глупост ... пак му викат шизофрения. Ама шизофреника последен се усеща. Та въпроса е по какви нишани да се усети човек. Аз съм песимист, че това е възможно, но кой знае, ти може и да успееш да се усетиш. Опровергай ме!
 2. Много хубаво си въртиш дупето, но по-добре предложи на някой друг ...
 3. Когато човек обявява нещо за утопия, трябва да има аргументи. Ти нямаш такива. Това което говоря не е никаква утопия, а е реалността, която наблюдавам в Германия от 8 години. Утопия е страха на българите да си седят сами затворени в черупката си, скрили душата си, мразещи и недоверчиви. Но това се променя, просто трябва да се престрашиш и да направиш крачка в тази посока. Лесно е, но трябва малко смелост. Всеки сам за себе си решава дали да се крие като пор в дупката си или подаде ръка на събратята си и да имат по-хубава държава утре.
 4. Аз намирам "оф топика" ти за много важен, защото показва, че всеки човек осъзнава и мисли това което съм писал по-горе. Ето защо трябва да имаме куража да направим нещо заедно, а не само да се ядосваме защо ЦСКА или Левски са паднали днес или били утре. Политиката не е за емоции, политиката определя нашите доходи, данъци, осигуровки, образование, здравеопазване и пр. Нека не подценяваме нещата, нека не оставяме повече съдбата на държавата ни в ръцете на неграмотни политици без визия, без морал, без съвест. Нека променим нещата. Не става дума за утопични комунистически постройки тук. А за отговорно демократично поведение на всеки, като опознава алтернативите на изборите и не гласува от някаква религиозна, етническа или емоционална привързаност. Нека заедно активно да изградим една истинска алтернатива на днешните покварени партии. Може, наистина може и ако има нещо, в което си заслужава да вярваме днес ... то това е именно, че заедно можем да си оправим къщата (държавата), защото тя е наше общо наследство.
 5. Аз съм едва на 1500км от теб, евентуално. Обаче не и на милиарди. Относно ишлемето пък съм направо в десятката, защото познавам недодяланата ни икономика, познавам и структурирането на германската икономика и веднага виждам защо България е девета дупка на кавала с близо 30% дефицит по текущата сметка, а Германия е световен рекордьор втора поредна година (2006 и 2007) по експорт. А заговорихме и за икономика, защото и "самоубийството" е политичеко, а и икономиката на една страна се определя от политиката. Т.е. всички пътища тръгват от политиката. Не знам колко интелект се иска за да види човек това. Зависи разбира се от много хора, но когато си лидер на партия зависи най-вече от теб. А ако Доган имаше визия за развитие на науката в България щяхе да сме я чули до сега или дори видели. От друга страна, ако Доган е считал, че някой му пречи да си реализира визията за развитие на бг-икономика и наука да беше се обърнал към народа, да покаже, какво и кой му пречи и за какви дела. Няма смисъл да се заблуждаваш, че Доган е някакъв гениален поилтик, който има велики концепции, защото неговите "концепции" са видни за всички. Производство на ишлеме и туризъм. Аз на тва му викам - кокошкарщина. Виж го и къде са му инвестициите - в туризма. Интелект за повече нямат нашите политици, включително и Доган. В България няма нито една фармацевтична фирма, която да развива свои лекарствени продукти. Нито един създател и производител на машинни, автомобили, локомотиви, ядрени реактори, самолетостроене, товарни автомобили и т.н. и т.н. България е една кокошкарска икономика. И ако водещи политици като Ахмед доган нямат вина ... извинявай, но кой друг?
 6. Всяко нещо с времето си. А и изборите са след 8 месеца. Има време. Здравословно съм си доста якичък. Па да видим, какво ще идеализъм и кое реализъм
 7. Доган, както и всеки друг политик в България задушава истинското развитие на бг-икономиката. Един пример: високите технологии ги няма никакви. За наука нашето правителсто отпуска смешните 0,04% от БВП, а трябва по изискванията на ЕС да отпуска 100 пъти повече. Всичките ни големи предприятия работят на ишлеме. Политиците ни не осъзнават и не правят нищо за да променят това и Доган е също един от многото. Това че си признал нещо ... не ми го издига в очите. Защото все пак икономиката ни бива задушена от интригите и взимовръзките във властта. Това е проблема. Некадърни политици-слаба икономика. А щом е слаба икономиката, значи политиците са некадърни, без изкключение. Иначе нямам нищо лично срещу който и да било.
 8. За да се справим с една болест - има хигиена и лечение. Хигиената е предотвратяването, а лечението е промяната. Трябва да използваме и двата процеса, за да имаме по-ефективна държава утре. А и когато хората се събират повечко заедно се чувстват и по-уверени заедно. Ето защо трябва наистина да сме заедно и да ни виждат, че ни има.
 9. Ами да си направим партия на белите лястовици тогава, па да видим, дали няма да вдъхнем кураж и на повече хора. Радвам се, че се запознахме, надявам се да намериш мотивацията да продължим.
 10. Дали по религиозен, етнически или незнам си къф принцип, важното е, че българите не са по-различни от турците и също гласуват за идиоти като Сидеров, Станишев и прочие неграмотници. Така че няма смисъл да го нападаш, само излишно го дразниш.
 11. Именно, държавата трябва да просперира, но това не става в България, защото начина на "просперитет" е корумпиран. Огледай се и виж кой посперира в България. Лъжци и тарикати. Сред по-бедните има и светсни търговци, но те са малки и са осъдени да си седят малки. Няма нито един голям играч обаче, който да не е в нечии корупционни схеми. А това задушава икономиката. Моят проблем не са ни турците ни никой, моят проблем е неефективната корумпирана държава. Никъде не съм писал срещу турците. Доган ми е трън в очите едиснтвено, защото е проводник на корупция и гордо се хвали дори с обръчите си. Този човек е за в затвора, той и всички останали бг-политици от действащата политика са крадци и некадърници. Един Костов, Скаскобурга или Велчев са ми точно толкова противни, колкото Доган. Уверявам те, че не храня никакви негатични чувства към турците. Живял съм 2 години на общежитие с турчин и не се изклахме, дори доста добре се разбирахме.
 12. Стой на страна! Българите също гласуват за тъпаци като Сидеров, Костофф, царя и вся остальная сволоч. Не виждам българите по време на избори да правят нещо по-умно от турците. Всеки си мисли, че прави нещо за своята сигурност. Точно това е голямата лъжа и манипулация в която са ни въвлекли сегашните ни политици. Те явно просто ни използват като ни държат в ръцете си с някакви лъжи за това, че те са пазителите всеки на съответния етнос. Не може един държавник да разделя държавата си на етноси. Това е малоумие. Явно никой бг-политик не осъзнава това. Време е да покажем дали ние го осъзнаваме. А кое е възможно нека покаже времето, а не нашите параноични страхове. Да виждам и си напълно прав. Смешен е. Но докато аз и ти не намерим начин да си повярваме и работим заедно Сидеров и Доган ще си развяват коня. Всъщност като казва Сидеров, го казвам като събирателен образ. Всички останали бг-политици не са много по-свестни от него. Той просто е заел една нова ниша на политическия пазар. Явно че е слаб сега и затова даже ДПС е трябвало да му помогне финансово, нищо чудно всички да му дават по някой лев да се крепи в политиката. Аз лично не мога да си представя да главувам за идиот като Сидеров. Нека срутим тази политическа крепос на глупостта!
 13. Всеки човек се ражда глупав и остава глупав до момента в който не го ограмотят и образоват. Ако мислиш като мен, не се страхувай, ще те пазя където мога, защото всички трябва да си помагаме и да се пазим един друг. Нямаме какво да делим. Нито ти си виновен за турското робство, нито аз съм виновен за възродителния процес. Трябва да забравим това и да не позволяваме на глупостта да надделява. Това няма да стане, ако се отдръпнем и не повярваме в промяната. А тя е възможна, само на една ръка разстояние. Нека всеки подаде своята!
 14. Благодаря за поздрава, музиката е приятна наистина. Дали германците мразят турците ... не можеш да съдиш от това което е във Франция. Освен това ти съдиш от ексцесии на разни нацисти, а не всички хора са такива. И в България не всички поддържат Сидеров, за мен той е кръгъл идиот по много причини, вярно е, че може би Доган е по-умен от него, но ... какво от това? и двамата са крепители на един омразен за мен покварен ред. Тези хора са еднакво вредни за бъдещето ни, за икономическия ни просперитет. За всеки един гражданин на една държава това трябва да бъде първа грижа, а не дали този или онзи е по-умен. Ние живеем заедно днес и сега. Или си пречим или си помагаме. Няма друг път. Всъщност няма причина да се мразим. Нека всички забравим обидите от историята. Нека помним само поуката от грешките и не ги повтаряме. Вечно ... какво е вечно? вечен ли е германския народ? А българския? А турския? Няма нищо вечно тук приятелю, всичко тече и се изменя, предизвикателството е само колко бързо и с колко упорство и невинни жертви ще дойдат промените.
 15. Хардлайнерите и от едната и от другата страна могат в един миг да си идат в забвение. Всичко зависи от нас, да сме малко по-смели и да се откажем от консервативните им простотии. Време е за промяна, не случайно България е най-бедната държава в Европа, трябва да се отърсим от тази корупция и малоумната политика на разделение. За мен всички граждани на държавата България са равни. Нека изпратим в историята хардлайнерите, бъдещето е напред, нека глупостта остане в историята само!
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.