Премини към съдържанието

Багира

Потребител
 • Публикации

  774
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

97 Много добра репутация

8 Последователи

Всичко за Багира

 • Титла
  kaldata приятел
 • Рожден ден 15 септември

Информация

 • Пол
  Жена
 • Град
  София
 • Интереси
  Пътят http://rosicrucianum.forumi-bg.com/

Контакти

 • ICQ
  0
 • Интернет сайт
  http://

Последни посетители

7867 прегледа на профила
 1. Ах, това е малко ... страшно клипче ... Нека ... Да се опитаме да бъдем по ... Научни. Даже ... по-научени ... Да, може да се прочете даже и статията за астрологията. Може да даде отправни посоки. Нe е зле, да.
 2. Все ни се иска да надникнем зад завесите на предопределеното. Това не е лесно и решаваме затрудненията по разнообразни начини, включително и като отречем да има предопределение. Все пак от край време съществува убеждението, че предопределено има и астрологията може да помогне да надникнем в него. Но и скептиците обичат също тази тема, защото намират достатъчно силни и често дори забавни доказателства против астрологията. Ето една статия, в която доста обстойно са разгледани много страни на астрологията и всеки, който би желал да има една разумна позиция по въпроса може да надникне с удоволствие в нея: "Астрологията - навън, или навътре" .
 3. Един многостранен преглед на въпроса за вегетарианството
 4. Преди малко ми попадна един цитат от Майстер Екхарт, мистик, живял през 14 в.: "Дори религиозното съзнание трябва да бъде изчистено. Затова аз моля Бог да ме избави от Бога ". Косвено това е свързано с въпроса "Защо има Бог ? ". Така зададен, той несъмнено отвежда до бог, който сами сме си измислили. И от който непременно трябва да бъдем избавени. Само за такъв, измислен бог, можем да отнесем въпрос защо го има. Което, както и други преди мен са отбелязали, съвсем не означава, че няма нещо друго, което не сме измислили ние, което е толкова различно от всичко, което можем да измислим, че дори си мислим, че Го няма. Което, разбира се, е много по-лесно, отколкото да си признаем, че нашите представи изобщо не са в центъра на света. И дори всъщност рядко имат нещо общо с него.
 5. Източник: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=325578230038&set=o.45955827259&type=1&theater
 6. Перманентната криза на традиционните религии би трябвало да ни показва нещо. Някои виждат наистина доказателство, че явно няма бог, Е, това прилича малко на завиване презглава когато ни връхлитат кошмарите на собствените ни измишльотини, известно е, че помага, но не трайно; други виждат, че реалността не може да се помести в такива отеснели предели и търсят други пътища към нея. Такава е съдбата на пределите, отесняват.
 7. Да не би някой да знае пълна дефиниция за бог? Интересна работа. Всъщност ... е тъжна работа. Но пък никак не е чудна. Ето какво казват, че е казвал Хераклит: http://svyat.com/%D1%85%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D1%82-535-475-%D0%B3/ "Бог е ден и нощ, зима и лято, война и мир, изобилие и лишение. И всеки му дава име, според своето желание, като го нарича с нещо частично, когато той е в същност всичко едновременно”./фрагмент 67/. “У Бога всичко е хубаво, добро и справедливо, а хората са разделили царствата и сметнали едно за справедливо, а друго за несправедливо“./фрагмент 102/" Що се отнася до езотеричния ислям и за това, че Solley не знае за него... Че то всеки от нас не знае нищо за много неща.Това не е аргумент в полза на твърдението, че ги няма. Наистина е добре да изчакаме да видим който знае какво ще разкаже.
 8. Случка в Рая: -Господи, дойдоха атеисти... -Предайте им, че ме няма!
 9. С какво един "нехристиянин" вълнува правоверен "християнин"?
 10. На тези, които плюят по изворите, всичко им става на канализация. Спасява ги ако се опитат да се заемат с туризъм. Наистина, всичко това няма пряко отношение към извирането.
 11. Наблизо до мястото, където живея, има едно изворче. Всакакви минават край него. Някои си хвърлят боклуците там, защото така им е удобно. Други почистват след себе си, дори и след другите, защото пак така считат, че е добре да направят. Някои почистват каптажа. Някои пък оплескват с блажна боя камъните около него. Явно считат че така го разкрасяват. Собствената красота на камъните не им е видима, или достатъчна. Някои го подминават. Други специално ходят до него, за да си налеят вода. Някои се отвращават от калта, която винаги се получава около изтичащата вода. Други правят вадички, за да не е много кално. Някои пък правят други чешми, на други места, но кой знае защо там водата не ще да тече. А изворчето си блика. И зиме и лете. Понякога почти спира (но не съм го виждала да спре съвсем), понякога струята му изпълва цялата тръба на чешмичката. Водата е красива,кристална, студена, но не ледена, пивка. Ако се наплискаш с нея, сякаш с живот някак се обливаш ... За изворчето няма значение кой се спира, и кой не спира, какво си мисли, дали мисли, дали изобщо има мозък, с който да мисли. И да се развали каптажа, водата пак е там. Ще очаква нови сръчни ръце да направят каптаж. За другите. Може и да изчезне водата, някъде другаде ще тече. Така е с изворите.
 12. Не ми се искаше толкова категорично да доказваш твърдението ми. При известна доза останал разум би могло да се спреш да показваш това, което не е много за показване.
 13. Eто как на единия край на едно твърдение е истината, на другия- неистината. Така е с всичките човешки твърдения. На трудолюбивия читател ще остане да открие защо става така, а тук ще докажа твърдението си за този случай: Съвсем вярно е, че човек има безброй липси. Както се казва в един виц от времето на "прехода", който така и не сме преминали още, "Отварям хладилника и гледам- какво ли няма там... Няма сирене, няма кашкавал, няма салам ... " Така е в откъснатото от корена си човешко сърце Там има много липси, проекции на една голяма липса. И когато човек не подозира за нея, си мисли, че му липсва: любовта на партньора, на майката, на бащата, на кучето, на котето, на шефа ... Интересното е, че всички те му се виждат дори виновни за това, че не са предоставили своята любов. възможно е чрез тези много липси човек да открие какво всъщност му липсва. Тогава всичките липси ще му се видят съвършено нищожни и изобщо няма и да му тежнеят като липси. Има ли начин да се запълни тази липса? има. Световните Учители и Учения (които са едно) го посочват. В различни времена по различни начини. Но го посочват. и някои потеглят. И се освобождават. Но когато човек говори за ограниченията на други, особено на учители, които принципно и органично не може дори да разбере, всъщност говори за своите си недъзи. И то съвсем правилно, вярно. Единствено не разбира за чии недъзи точно говори.
 14. Eми ... "Това е положението, Минке!", с едната Истина и с многото истинки за нея. Който е пипнал истинка, започва да я обяснява на другите като Истина. Обаче и те си имат истинка, различна от неговата и започват да се припират. И да воюват, даже. В това време се отдалечават и двамата от Истината. Можем да видим в безброй примери от историята на човечеството колко много пъти хората обръщат гръб на Истината и се вкопчват в някаква мъничка истинка. Тъй като това се случва постоянно, явно е проява на закономерност. Търсещият трябва да я открие, иначе все ще се оплита в нея. Много ми хареса следния образ от една книжка на будистга тематика, ще го използвам тук: И един Учител, и едно учение са карти. Не са местността. Явно за различни хора, или различни ситуации са необходими и удобни различни карти. Но местността е една. Както и Реалността. Не бива да забравяме, че едно учение, един учител, дават карта. Не дават вървящия, не дават и местността. Глупавите, смешните, или трагични спорове между хората възникват, когато забравят това. Така последователите на което и да е учение и на който и да е учител на практика могат съвсем сигурно да умъртвят учението на своя кумир. Но той не се е поставял за кумир. Така последователите на Петър Дънов, ако направят от беседите му непоклатима цитадела, от която отвреме-навреме замерят намиращите се извън нея, напълно умъртвяват делото му. Разбира се, това е вярно и за привържениците на всякакви църкви, групи, учения. Нека който се ориентира добре по картата, дадена от Учителя, върви смело според нея. Може само да бъде благодарен, че му е дадена. Нека последователят на която и да е църква върви смело по картата, която тя му дава. Пътем може да поглежда и в други карти, де. Но нека вървят, а не се бухат по главите с картите, щото хем стоят на едно място, хем накрая и картата се оказва скъсана и негодна за употреба. Ако вървят правилно по картите си, ще стигнат на едно място, което е посочил Този, който е Пътят, Истината и Животът. Ах... може ли да е сбъркана картата ... Може. но не е фатално, ако човек не гледа само една карта. Също, ако не се бъхти сам, а се пооглежда за други. И още, ако се спре все пак на някаква картк и върви. Ако стои на едно място и се куми, и само прелиства карти, пак нищо няма да стане. Поздрави, Рурк!
 15. Да. Живо е. Изглежда заради това често се правят опити да се умъртви. Възприема се буквално, като се неглижира вътрешната му, съкровена същност.Наизустява се, цитира се, размахва се воинствено. Но понеже наистина е живо, тези мерки все не постигат докрай целта си.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...