Премини към съдържанието

Багира

Потребител
 • Публикации

  774
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

96 Много добра репутация

8 Последователи

Всичко за Багира

 • Титла
  kaldata приятел
 • Рожден ден 15 септември

Информация

 • Пол
  Жена
 • Град
  София
 • Интереси
  Пътят http://rosicrucianum.forumi-bg.com/

Контакти

 • ICQ
  0
 • Интернет сайт
  http://

Последни посетители

7770 прегледа на профила
 1. Ах, това е малко ... страшно клипче ... Нека ... Да се опитаме да бъдем по ... Научни. Даже ... по-научени ... Да, може да се прочете даже и статията за астрологията. Може да даде отправни посоки. Нe е зле, да.
 2. Все ни се иска да надникнем зад завесите на предопределеното. Това не е лесно и решаваме затрудненията по разнообразни начини, включително и като отречем да има предопределение. Все пак от край време съществува убеждението, че предопределено има и астрологията може да помогне да надникнем в него. Но и скептиците обичат също тази тема, защото намират достатъчно силни и често дори забавни доказателства против астрологията. Ето една статия, в която доста обстойно са разгледани много страни на астрологията и всеки, който би желал да има една разумна позиция по въпроса може да надникне с удоволствие в нея: "Астрологията - навън, или навътре" .
 3. Един многостранен преглед на въпроса за вегетарианството
 4. Струва ми се, че това, което наблюдаваме отлично може да бъде обяснено точно по този начин. Напълно отговаря на вопъла на един прозрял последствията от молитвите си "молител" (спокойно може да бъде разгледан просто като разновидност на някой, който сбъдва желанията си (мечтите си) по какъвто и да е, но достатъчно ефективен начин: "Господи, аз ли криво Ти се молих, Ти ли криво ме разбра?!?" Що се отнася до нещата "отвъд похлупака", кой знае думи да разкаже за тях, а кой има уши да чуе този разказ? Ама ... Предполагам, че знаеш това.
 5. Дойдохме си на думата. Доброто го няма под похлупака. Точно в този смисъл. Не в смисъл на моето отношение към каквото и да било. А в принципен смисъл. Неприятното е, че се оказва, че е и съвсем конкретен. Конкретизира се във всяка ситуация, която сме в състояние да разглеждаме. Освен това и във всяка, която не разглеждаме. Що се отнася до абстрактните понятия въпросът е също много интересен. Защото изглежда не е съществено какво те съдържат. Понятията си ги създаваме ние. И съдържат точно това, което ние решим. Затова наистина изглежда, че побират много. Всичко, което измислим, че побират. Но и поради това са колкото си щем променливи. Въпросът е има ли нещо отвъд тях. Нещо, което е не толкова променливо. Ако има - ето, още нещо, което не е под похлупака ...
 6. Да. От известна гледна точка, поради двустранния процес, за който съвсем на място споменаваш, няма смисъл да се окачествява който и да е метод като добър, или лош. Да, той е природен механизъм, инструмент на кармата. От друга гледна точка, това е като цяло лошо. Безумният танц на махалата, от който няма излизане. Кошмарното връткане в колелото на кармата. Тези неща (които са едно и също) не може да бъдат спряни. Но казват, че може да се излезе от тях. Това може да бъде наречено добро. Само че ... Тук, в тази чудесна картинка, има една неточност. Показано е, че "оттатък" преминава същото същество. Но, както съвсем справедливо отбеляза преди известно време, дали така става? Инак си е много добра картинката. Махалата и всички останали техники и игрички са под похлупака. А там принципно няма добро.
 7. Още по-добър въпрос от предишния! Изглежда тривиално, но всъщност никак не е. Защото който е изгонен от райската градина може да не може повече да се върне. Във вида, който е добил след изгонването си. Тогава ще трябва да се промени. Ето, че идва следващият труден въпрос: "Как?" Обаче това е в случай, че се замислим по тази директория. Може да се отплеснем в други посоки. Да използваме всички онези стари методи, за визуализации и т.н. Те работят. Единственият проблем при тях е, че не ни доближават до райската градина, а ни отдалечават. Но не е лесно да открием този факт, а още по-трудно е да го приемем. Нищо, де. След подходящата учебна програма стават нещата.
 8. Отличен въпрос! С много неприятен отговор ... Мога да кажа - да, създаденият от Хосе Силва метод е много ефективен. За мен беше достатъчно, за да разбера - да, не натам. Но самото разбиране на това е много стойностно. Така че все пак съм благодарна. По принцип това е дълъг разговор, но ще използвам библейската символика: Силва методът е много ефективен метод да ядем много и качествено от плодовете на дървото за познаване на доброто и злото. А всъщност трябва да се храним с плодовете на дървото на Живота. За целта, обаче, следва да се върнем в райската градина. Това е възможно, ако поискаме ... да не искаме.
 9. Преди малко ми попадна един цитат от Майстер Екхарт, мистик, живял през 14 в.: "Дори религиозното съзнание трябва да бъде изчистено. Затова аз моля Бог да ме избави от Бога ". Косвено това е свързано с въпроса "Защо има Бог ? ". Така зададен, той несъмнено отвежда до бог, който сами сме си измислили. И от който непременно трябва да бъдем избавени. Само за такъв, измислен бог, можем да отнесем въпрос защо го има. Което, както и други преди мен са отбелязали, съвсем не означава, че няма нещо друго, което не сме измислили ние, което е толкова различно от всичко, което можем да измислим, че дори си мислим, че Го няма. Което, разбира се, е много по-лесно, отколкото да си признаем, че нашите представи изобщо не са в центъра на света. И дори всъщност рядко имат нещо общо с него.
 10. Източник: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=325578230038&set=o.45955827259&type=1&theater
 11. Перманентната криза на традиционните религии би трябвало да ни показва нещо. Някои виждат наистина доказателство, че явно няма бог, Е, това прилича малко на завиване презглава когато ни връхлитат кошмарите на собствените ни измишльотини, известно е, че помага, но не трайно; други виждат, че реалността не може да се помести в такива отеснели предели и търсят други пътища към нея. Такава е съдбата на пределите, отесняват.
 12. Да не би някой да знае пълна дефиниция за бог? Интересна работа. Всъщност ... е тъжна работа. Но пък никак не е чудна. Ето какво казват, че е казвал Хераклит: http://svyat.com/%D1%85%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D1%82-535-475-%D0%B3/ "Бог е ден и нощ, зима и лято, война и мир, изобилие и лишение. И всеки му дава име, според своето желание, като го нарича с нещо частично, когато той е в същност всичко едновременно”./фрагмент 67/. “У Бога всичко е хубаво, добро и справедливо, а хората са разделили царствата и сметнали едно за справедливо, а друго за несправедливо“./фрагмент 102/" Що се отнася до езотеричния ислям и за това, че Solley не знае за него... Че то всеки от нас не знае нищо за много неща.Това не е аргумент в полза на твърдението, че ги няма. Наистина е добре да изчакаме да видим който знае какво ще разкаже.
 13. Случка в Рая: -Господи, дойдоха атеисти... -Предайте им, че ме няма!
 14. С какво един "нехристиянин" вълнува правоверен "християнин"?
 15. На тези, които плюят по изворите, всичко им става на канализация. Спасява ги ако се опитат да се заемат с туризъм. Наистина, всичко това няма пряко отношение към извирането.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...