Премини към съдържанието

Багира

Потребител
 • Публикации

  774
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

96 Много добра репутация

8 Последователи

Всичко за Багира

 • Титла
  kaldata приятел
 • Рожден ден 15 септември

Информация

 • Пол
  Жена
 • Град
  София
 • Интереси
  Пътят http://rosicrucianum.forumi-bg.com/

Контакти

 • ICQ
  0
 • Интернет сайт
  http://

Последни посетители

7619 прегледа на профила
 1. Багира

  Астрология

  Ах, това е малко ... страшно клипче ... Нека ... Да се опитаме да бъдем по ... Научни. Даже ... по-научени ... Да, може да се прочете даже и статията за астрологията. Може да даде отправни посоки. Нe е зле, да.
 2. Багира

  Астрология

  Все ни се иска да надникнем зад завесите на предопределеното. Това не е лесно и решаваме затрудненията по разнообразни начини, включително и като отречем да има предопределение. Все пак от край време съществува убеждението, че предопределено има и астрологията може да помогне да надникнем в него. Но и скептиците обичат също тази тема, защото намират достатъчно силни и често дори забавни доказателства против астрологията. Ето една статия, в която доста обстойно са разгледани много страни на астрологията и всеки, който би желал да има една разумна позиция по въпроса може да надникне с удоволствие в нея: "Астрологията - навън, или навътре" .
 3. Един многостранен преглед на въпроса за вегетарианството
 4. Багира

  Ти Лечителят -методът на Хосе Силва

  Струва ми се, че това, което наблюдаваме отлично може да бъде обяснено точно по този начин. Напълно отговаря на вопъла на един прозрял последствията от молитвите си "молител" (спокойно може да бъде разгледан просто като разновидност на някой, който сбъдва желанията си (мечтите си) по какъвто и да е, но достатъчно ефективен начин: "Господи, аз ли криво Ти се молих, Ти ли криво ме разбра?!?" Що се отнася до нещата "отвъд похлупака", кой знае думи да разкаже за тях, а кой има уши да чуе този разказ? Ама ... Предполагам, че знаеш това.
 5. Багира

  Ти Лечителят -методът на Хосе Силва

  Дойдохме си на думата. Доброто го няма под похлупака. Точно в този смисъл. Не в смисъл на моето отношение към каквото и да било. А в принципен смисъл. Неприятното е, че се оказва, че е и съвсем конкретен. Конкретизира се във всяка ситуация, която сме в състояние да разглеждаме. Освен това и във всяка, която не разглеждаме. Що се отнася до абстрактните понятия въпросът е също много интересен. Защото изглежда не е съществено какво те съдържат. Понятията си ги създаваме ние. И съдържат точно това, което ние решим. Затова наистина изглежда, че побират много. Всичко, което измислим, че побират. Но и поради това са колкото си щем променливи. Въпросът е има ли нещо отвъд тях. Нещо, което е не толкова променливо. Ако има - ето, още нещо, което не е под похлупака ...
 6. Багира

  Ти Лечителят -методът на Хосе Силва

  Да. От известна гледна точка, поради двустранния процес, за който съвсем на място споменаваш, няма смисъл да се окачествява който и да е метод като добър, или лош. Да, той е природен механизъм, инструмент на кармата. От друга гледна точка, това е като цяло лошо. Безумният танц на махалата, от който няма излизане. Кошмарното връткане в колелото на кармата. Тези неща (които са едно и също) не може да бъдат спряни. Но казват, че може да се излезе от тях. Това може да бъде наречено добро. Само че ... Тук, в тази чудесна картинка, има една неточност. Показано е, че "оттатък" преминава същото същество. Но, както съвсем справедливо отбеляза преди известно време, дали така става? Инак си е много добра картинката. Махалата и всички останали техники и игрички са под похлупака. А там принципно няма добро.
 7. Багира

  Ти Лечителят -методът на Хосе Силва

  Още по-добър въпрос от предишния! Изглежда тривиално, но всъщност никак не е. Защото който е изгонен от райската градина може да не може повече да се върне. Във вида, който е добил след изгонването си. Тогава ще трябва да се промени. Ето, че идва следващият труден въпрос: "Как?" Обаче това е в случай, че се замислим по тази директория. Може да се отплеснем в други посоки. Да използваме всички онези стари методи, за визуализации и т.н. Те работят. Единственият проблем при тях е, че не ни доближават до райската градина, а ни отдалечават. Но не е лесно да открием този факт, а още по-трудно е да го приемем. Нищо, де. След подходящата учебна програма стават нещата.
 8. Багира

  Ти Лечителят -методът на Хосе Силва

  Отличен въпрос! С много неприятен отговор ... Мога да кажа - да, създаденият от Хосе Силва метод е много ефективен. За мен беше достатъчно, за да разбера - да, не натам. Но самото разбиране на това е много стойностно. Така че все пак съм благодарна. По принцип това е дълъг разговор, но ще използвам библейската символика: Силва методът е много ефективен метод да ядем много и качествено от плодовете на дървото за познаване на доброто и злото. А всъщност трябва да се храним с плодовете на дървото на Живота. За целта, обаче, следва да се върнем в райската градина. Това е възможно, ако поискаме ... да не искаме.
 9. Багира

  Търся истинското християнско учение

  Ами да. Поради тази причина всеки от тях има право. Мъничко. Локалничко. Така и атеистите имат право- да отхвърлят лицемерието на наричащите себе си "вярващи"; но пък и православния има право, и адвентиста, и кабалиста, и мюсулманина ... и всичките им правоти нямат никакво значение, ако всеки от тях си приказва и спори, а не върви, не живее, според това, което приказва. А ако живее- стига до слона и разбира, че той има и хобот, и уши и крака, че и туловище. Всеки избира дали да живее с мъничката си, но непълна истинка, или да живее с Пълнотата, в която, обаче, няма място за отделени мънички истинки. И всеки от нас знае какво е избрал до момента.
 10. Багира

  Търся истинското християнско учение

  Нека да се съсредоточим върху учението, не върху учениците, тъй като това беше и същността на въпроса. Защо очакваме някое учение да е най- истинско? Нима има най-истински език? Всеки си говори на някакъв език, вътрешния му диалог тече на един език, най-достъпен за него. Истинско е учението за него, което му говори на неговия си вътрешен език. От тази гледна точка хритиянството е просто един вътрешен език. Достъпно за група хора. Различните деноминации може да бъдат разглеждани като диалекти. По-интересно е какво описват всички тези езици. Ако мислим, че описват различни неща (по едно - за всяка религия, че и за всяка деноминация), следва да очакваме, че не живеят в един и същи свят. И това не е чак толкова лошо, ако не се налагаше тези светове да се съвместяват, ако не се оказваше, че дишат един и същ въздух, газят една и съща земя, пият една и съща вода.Това навежда на мисълта, че зад различните форми стои една и съща реалност, която е съвсем различна от всяка от формите. Ако много залагаме на формите, никога няма да намерим мир и разбирателство между тях. Никога няма да намерим и път към реалността, което стои зад тях. Това са плодовете на теорията, която избираме да е водеща в живота ни. Ако плодът е раздори и гибел, добра и истинна ли е тази теория? Адвентната църква предлага един език. Той е добър за тези, за които е добър. Не повече. Ако си помислим друго, ще прекараме живота си в спорове, или търсене на най-добрия език. Но няма да "говорим" за това, за което "съвършеният", "истинният" език говорят.
 11. Багира

  Търся истинското християнско учение

  Има е по-лош вариант. Откровена фалшификация. То пише едно, ние четем и цитираме друго. А какво разбираме пък и от това е вече съвсем отделен въпрос. Спомням си за един герой на Уилям Улки Колинз, в романа му "Лунния камък". Човекът беше чел само 1 книга - "Приключенията на Робинзон Крузо" и преценяваше хората преди всичко според това - дали са чели тази книга. Хората, които не са я чели, просто не заслужават нито вниманието му, нито доверието му. Престават да съществуват за него от момента, в който узнае тази фатална информация за тях. Поради тази причина не ми харесва като критерий за истинност да се използва 1 книга, пък било тя и дебелшка. На всичкото отгоре все пак в книгата се посочва доста по-практичен критерий за истинност. Наистина е интересен - извън нея, извън всякаква друга книга, авторитет и всякакви догмати. Съвсем прост критерий: Матей 7:16 От плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репеи? Матей 7:20 И тъй, от плодовете им ще ги познаете.
 12. Багира

  Търся истинското християнско учение

  Не водят ли всички пътища към Рим? Нека за теб най-истинското учение да е учението на Църквата на адвентистите. Защо искаш да го мериш с друго, за да се убедиш в истинността му? Не е ли това твое желание ... вече доказателствено? И защо е нужна Библията като единствено възможен критерий? Не е ли казано в същия този единствен критерий по-единствен критерий? Няма ли вече по плодовете да се познава?
 13. Багира

  Защо има Бог ?

  Преди малко ми попадна един цитат от Майстер Екхарт, мистик, живял през 14 в.: "Дори религиозното съзнание трябва да бъде изчистено. Затова аз моля Бог да ме избави от Бога ". Косвено това е свързано с въпроса "Защо има Бог ? ". Така зададен, той несъмнено отвежда до бог, който сами сме си измислили. И от който непременно трябва да бъдем избавени. Само за такъв, измислен бог, можем да отнесем въпрос защо го има. Което, както и други преди мен са отбелязали, съвсем не означава, че няма нещо друго, което не сме измислили ние, което е толкова различно от всичко, което можем да измислим, че дори си мислим, че Го няма. Което, разбира се, е много по-лесно, отколкото да си признаем, че нашите представи изобщо не са в центъра на света. И дори всъщност рядко имат нещо общо с него.
 14. Източник: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=325578230038&set=o.45955827259&type=1&theater
 15. Багира

  Защо няма бог

  Перманентната криза на традиционните религии би трябвало да ни показва нещо. Някои виждат наистина доказателство, че явно няма бог, Е, това прилича малко на завиване презглава когато ни връхлитат кошмарите на собствените ни измишльотини, известно е, че помага, но не трайно; други виждат, че реалността не може да се помести в такива отеснели предели и търсят други пътища към нея. Такава е съдбата на пределите, отесняват.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.