Премини към съдържанието

niko_lai

Потребител
 • Публикации

  27
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Нови отговори публикувани от niko_lai


 1. Еми ок значи инсталнах Акронис и се оправих със хард диска вече всичко е наред там. Обаче сега като тръгвам да преинсталирам нещо не ми се връзва. Значи рестартнах и влезнах в биос-а като натиснах Esc и после видях някакво буут меню от където видях че имаше две опции - СД/ДВД ром и Ноутбук ... Значи аз маркирах СД/ДВД ром и след това дадох ентър. След това си тръгна Уиндоус и си зареди компютъра. Аз направо вкарах диска и рестартирах. Обаче като реснах отначалото показваше само "_" на екрана в продължение на 5-10 секунди и после си започна да зарежда Уиндоус. Защо не отчита диска? Доколкото разбирам е настроен да буутва от СД.


 2. Абе, пий една водка/100гр./ за кураж и направо и кажи какво искаш. Ако ти откаже то просто не се занимавай с нея. Тя си има други желания! Атака към следващата. Не се вживявай, защото ше се поболееш. Има толкова хубави жени. Не си слатай никоя която ти играе номер при сърце. Живота е пред теб. Батко ти Николай. Год. 50. Скайп - nikoclima. 3. Инсталирах си Уиндос ХР SP2 но превода на интерфейса му на български е много лош. От къде да изтегля по добър превод? Същата BG локализация използвах за SP1 no там изглеждаше много по добре. Вероятно тук се ползва друга?


 4. [1. Отвори yast. Избери Install and remove software. Където пише "Filter:" от падащото меню избери "Search". Напиши kernel и дай търсене (при мен не става с бутона "ENTER". Кликни с мишката върху "Search"). Когато ти се заредят резултатите в лявата част на екрана, се увери, че имаш отметки срещу "kernel-default" и "kernel-source". Освен това и двата надписа трябва да бъдат или черни, или червени. Ако и двата са черни, значи че са ти инсталирани стандартни пакети. Ако са червени, значи са подновени скоро. НЕ ТРЯБВА ЕДИНИЯ ДА Е ЧЕРВЕН, А ДРУГИЯ ЧЕРЕН!

  2.След като се увериш, че и двата пакета са инсталирани, свали този файл примерно в директорията root. За по-лесна манипулация запиши файла като nvidia.run или го преименувай след свалянето.

  3.След като файла се свали, отвори конзола и напиши

  init 3 Тогава ще преминеш от графичен в текстов режим.

  Логни се като root

  4.Влез в директорията, където си свалил файла. Примерно пишеш

  cd /root

  5.Напиши sh nvidia.run и инсталацията ще започне.

  6.Възможно е инсталацията да ти открие предишен драйвер и да те пита, дали да го деинсталира. избери Yes

  7.Възможно е инсталацията да ти каже, че няма подходящ кернел за твоя кернел и да те пита, дали да го свали от интернет. Избери NO

  8.Инсталацията ще ти съобщи, че е небходимо да си прекомпилира кернела съобразно твоя кернел. Избери ОК.

  9.След като това приключи, напиши:

  sax2 -m 0=nvidia

  0 e нула. Не е буква.

  10.Настрой си монитора, когато се зареди sax2 - резолюцията, цветовете, но не пипай 3-Д то засега там. Когато тестваш настройките ги запиши, и ще се върнеш в текстовия режим.

  11.Напиши

  init 5

  Логни се отново като root.

  12.Отвори отново YAST.

  13.Отиди в Hardware->Graphics card and monitor.

  14.Там вече трябва да пише:

  3D Acceleration:

  Enabled

  :bye:


 5. Възможно ли е след като инсталирам Уиндоус и всички основни програми да създам имидж / образ / на операционната система и инсталираните програми и при скапване на Уинддоуса да го възстановя без да го преинсталирам от самото начало? Ако е възможно то как се прави това? Чувал съм ,че се прави с Norton Ghost . Възможно ли е да се използва Alcohol 120%? Бихте ли ми обяснили по подробно – стъпка по стъпка. Предварително Ви благодаря!


 6. Кажи сега имаш микрофон и той макар че е включен не се чува когато говориш в дадена програма или искаш да го ползваш в дадена програма за гласови команди

  според мен е първото но нека да кажеш ти

  <{POST_SNAPBACK}>

  При мен всичко е наред. За случая за който питам при включване на микрофона не мога да направя даже запис на Sound Recordetr.

  Този който иска да го ползва го иска за Skype. Лошото е , че в Уиндоус няма опцията за която пиша по горе. От къде се изважда? cool.gif При мен я има. Аз съм си инсталирал Уиндоуса. Трябва ли да му го преинсталирам?

 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...