Премини към съдържанието

Trax

Потребител
 • Публикации

  290
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

4 Неутрална репутация

6 Последователи

Всичко за Trax

 • Титла
  Почетен потребител

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  нула-осем
 • Интереси
  Ислям, Коран, Сунна

Контакти

 • ICQ
  0
 • Интернет сайт
  http://pomakleaks.webs.com/
 1. Здравей, да ще можем да ти помогнем, но преди ние да го направим, трябва ти да си помогнеш сам. Напиши код, пробвай го и като закъсаш някъде, постваш го тук и евентуално получаваш помощ, но не и цялата програма наведнъж на готово.
 2. Няма ли вече да затворите темата за Исляма? То стана мазало. Вече на нищо не я прилича. Пробвайте да я отворите пак след около месец, но без последните няколко стотин коментара.
 3. Diin, в Съдния ден ще се съди според намеренията. Ако си имал намерение да говееш и си опитал, но не по твоя вина си се отказал, все едно си говял. За това пробвай. Ако имаш намерение да извършиш добрина и я извършиш, получаваш 10 добри дела. Ако си имал намерение да извършиш добрина, но не си я извършил, получаваш едно добро дело. Ако си имал намерение да извършиш злина, но не си я извършил, получаваш едно добро дело, ако си имал намерение да извършиш злина и я извършиш, получаваш едно лошо дело в тефтера си. За това опитай. Аллах да ти помага!
 4. Честит Рамадан на всички мюсюлмани!
 5. Аз съм помак и Турция не ми харесва особено много. В моето село ислямът е донесен от араби в периода 8-10 век, от когато е и джамията. В религиозно отношение съм силно вярващ суннит. В етническо отношение, ами нека да оставим археологическите и историческите находки да говорят: в моя край има открити следи единствено от траки и от римляни. Следователно съм романизиран тракиец-мюсюлманин. И освен това не харесвам нито Турция, нито ДПС.
 6. Т.е. юдеите не признават книгите на предшествуващите ги юдеи. Така си и знаех. Май за това са държели свитъците 30 години засекретени? Но по ми е интересно, защо днешните юдеи отхвърлят тези свитъци. Каква е тезата им?
 7. Аз какво попитах, той пък къде отиде... Даже ме изкара, че мразя евреите. И все пак не получих отговор на въпроса, какво е официалното становище относно свитъците и съдържанието им.
 8. Имаш известно право. Когато османлиите са настъпвали към Балканите, разузнаването им ги е посъветвало да търсят богомилите и павликяните за съдействие. Религията им бил сходна, а освен това тези "еретици" били третирани като животни от християните и дори често били продавани като роби в западна Европа. В крайна сметка до 18 век всички вече били приели исляма с изключение на част от павликяните от северна България, които стават католици. Потомци на богомилите са торбешите в Македония, бабечене от северозападните Родопи, както и мнозинството помаци от Чепинското корито. В другите части на Родопите преобладавали павликяните, които са живели в пловдивско, но поради лошото им третиране през 11 век се вдигат на бунт и се изселва в дълбините на Родопите, където можели да се крият и защитават по-добре.
 9. Ъъъ, тука си малко в грешка. Става дума за Мухаммед (с.а.с.). (Аллах знае най-добре). Утешителят е Мухаммед. Светият Дух е намесен, защото Мухаммед получава откровенията от Аллах чрез него. Ето още едно пророчество за идването на Мухаммед от Библията: Йоан, 16 7 Обаче Аз ви казвам истината, за вас е по-добре да отида Аз, защото, ако не отида, Утешителят няма да дойде на вас; но ако отида, ще ви го изпратя. 8 И той, когато дойде, ще обвини света за грях, за правда и за съдба; 9 за грях, защото не вярват в Мене; 10 за правда, защото отивам при Отца, и няма вече да Ме виждате; 11 а за съдба, защото князът на тоя свят е осъден. 12 Имам още много неща да ви кажа; но не можете да ги понесете сега. 13 А когато дойде онзи, Духът на истината, ще ви упътва на всяка истина; защото няма да говори от себе си, но каквото чуе, това ще говори, и ще ви извести за идните неща. 14 Той Мене ще прослави, защото от Моето ще взема и ще ви известява. 7 Утешителят е Мухаммед 8 Мухаммед обвинява християните и юдеите 9 защото са изопачили истинското християнство и истинския юдаизъм 10 правдата е, че Исус не е бил разпнат на кръст, а е отишъл при Аллах, както е записано в Корана. Предателят бил оприличен на Исус и той бил разпнат кръста. Ето това е правдата 12 затова е изпратен Мухаммед - да доразвие религията до толкова, че да засегне всеки кът от ежедневния ни жовот 13 Мухаммед казва само това, което му е низпослано. Освен това Мухаммед е оставил много пророчества, които са се сбъднали, сбъдват се, и ще се сбъдват 14 Мухаммед потвърждава част от Библията и определя Исус като свой брат и най-близък измежду пророците В Библията на много места се говори за Мухаммед. А дори и юдеите са го познавали. Виж в съседната тема за юдаизма повдигнах въпроса за Свитъците от Мъртво море.
 10. В Корана се споменава само веднъж: Който е враг на Аллах и на Неговите ангели, и на Неговите пратеници, и на Джибрил, и на Микал - Аллах е враг на неверниците. (2:98) Микал е един от тримата ангели, посетили Аврам (Ибрахим), м.н.. Смята се, че той доставя благословията и богатствата, изпратени от Аллах, както Джибрил доставя откровенията. Той е един от четирите именувани архангели (другите три са Джибрил, Исрафил и Израил). Той пребивава на седмото небе и се смята, че крилата му са зелени. Той е смятан за втория архангел (първия е Джибрил). Когато бил създаван човекът, Аллах изпратил първо Джибрил, а след него Микал да извае глината. Когато Адам и Ева биват изгонени от Рая, Джибрил посещава Адам, а Микал Ева. Когато Мухаммед (с.а.с.) умирал, казал че първият, който ще се моли над него е Джибрил, а вторият Микал. Ако се интересуваш от ангелите, можеш да прочетеш Исра и Мираадж (PDF) - там има описания и на други ангели.
 11. Към богомил: ако наистина си богомил, значи ти самият си християнин. Ако трябва да сме обективни, православните, католиците, протестантите, лутераните, евангелистите, адвентистите и другите не са истински християни. Интересен факт е, че когато турците стъпват на балканите, заварват православни, католици, богомили, павликяни и мюсюлмани. Православните и католиците са били считани за кяфири или гяури (неверници), а богомилите и павликяните за истински християни или спазващи истинското учение на Исус, тъй като другите не го спазвали: те си измислили преклонението пред кръста, иконите, светците, църквата, свещеническата йерархия, термините "богородица", "троица", "син Божи"... Все неща, несъществували по времето на Исус.
 12. Правилно. Но освен това Джибрил е и Светия Дух. А Микал е Михаил.
 13. Джибрил (а.с.) е ангелът, който занася известията и знаменията от Аллах до пророците: Това е само откровение, което [му] се разкрива. Научи го [на него] многосилният [Джибрил], който има мощ. Той се възправи, когато бе на най-високия хоризонт, после се приближи и се спусна, и бе на разстояние два лъка или по-близо. Тогава [Аллах посредством Джибрил] разкри на Своя раб [Мухаммад], каквото разкри. (53:4-10) Кажи: “Кой е враг на Джибрил?” Той го низпосла в твоето сърце с позволението на Аллах в потвърждение на съществуващото вече и като напътствие, и благовестие за вярващите. (2:97) В Корана Джибрил (а.с.) е определен като Светия Духът: Кажи [о, Мухаммад]: “Светият Дух [Джибрил] го низпослава от твоя Господ с истината, за да укрепи вярващите, и за напътствие, и радостна вест за мюсюлманите.” (16:102) Ще се въздигнат към Него ангелите и Духът [Джибрил] в Ден, колкото петдесет хиляди години, (70:4) в Деня, в който Духът [Джибрил] и ангелите ще се възправят в редица. Не ще продумат, освен комуто Всемилостивият позволи, и той правдиво ще говори. (78:38) Слизат ангелите и Духът [Джибрил] през нея - с позволението на техния Господ - за всяка повеля. (97:4) Когато Пророка, мир нему, за първи път видял Джибрил в истинския му образ, той бил обхванат от треска. Отишъл вкъщи и рекъл на достойната Хадиджа: “Завий ме!” После Джибрил му се явил с откровение и се обърнал към него с тези слова. Мухаммад, мир нему, е видял Джибрил в истинския му образ два пъти - в началото на откровението и при възнесението до седмото небе, където се намира дървото Лотос (Сидра) отдясно на божия Трон. Освен това, Джибрил (а.с.) е ангелът, който съобщил на Дева Мария, че е заченала Исус (м.н.).
 14. Какво е официалното становище на съвременният юдаизъм относно Свитъците от Мъртво море? Нали се сещате, че преди няколко десетилетия бяха открити няколко хилядни такива в Западния бряг? Израел ги държеше засекретени до 1991 година, но тогава изтекоха. В свитъците, датирани от 3 до 1 век пр. Хр., еврейските духовници пишат за двама месии, които ще бъдат изпратени на земята: единия свещенически, а другия управленски. Тези двама месии отговарят на Исус (м.н.) и Мухаммд (с.а.с.). Та отново на въпроса, какво е мнението на юдейските духовници относно тези ръкописи?
 15. Тия са фокусници. Вади магията от ръкава. Знам за много такива истории Не е нужно да ти извадят магията - Бог (не Исус, "светците" и Светия Дух) може да ти я развали и без да имаш физически контакт с магията (т.е. да я изкараш). Моли се на единствения Бог да ти я развали. Това е. Ако искаш, ще ти разкажа за Мухаммед (с.а.с.) и за неговата магия.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...