Премини към съдържанието

gagodrago

Потребител
 • Публикации

  399
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

834 Невероятна репутация

Всичко за gagodrago

 • Титла
  Почетен потребител

Последни посетители

Информацията с последните посетители на профила ви е изключена и не се показва на другите потребители.

 1. gagodrago

  Всичко за кабинета "Бойко Борисов 3"

  Станах голям фен на Мишо Шамара.
 2. gagodrago

  Всичко за кабинета "Бойко Борисов 3"

  Може да се запознаете как работи пряката демокрация в Швейцария - една от най-богатите, демократични и уредени страни в света. Пряката, наричана още директна демокрация е форма на политическа организация на обществото, при която основните решения се приемат и прилагат непосредствено от гражданите, за разлика от представителната демокрация, при която хората гласуват за представители, които след това гласуват и изпълняват от тяхно име политическите решения. Прякото осъществяване на властта от народа може да бъде в общонационален/общонароден и местен мащаб, различни форми за приемане на решения от самото население от обществен и местен характер (например участие в бюджетирането). В зависимост от степента на употреба, пряката демокрация може да доведе до приемане на управленски решения, изготвяне на закони, директно избиране или отзоваване на длъжностни лица и издаване на съдебни решения. Много страни, които са представителни демокрации, позволяват използването само на три ограничени лоста за пряка демокрация: референдум, гражданска инициатива (петиция за референдум) и отзоваване. В Швейцария решенията, взети от населението чрез референдуми (т.е. с пряка демокрация), категорично се налагат над решенията, взети от политическите партии (т.е. с представителна демокрация). Принципи на пряката демокрация: Политическо равенство – гражданите участват наравно в диалозите и в решенията. Отстранимост – при пряко-демократичните структури участниците, които поемат отговорности често трябва да бъдат отстранявани и редувани. Това означава, че задачите трябва да се разпределят по ротационен начин. Така се избягват неофициалните лидери, бюрокрацията и дисхармонията между говорене и действие. Достъп до знание и информация – гражданите, които имат право да решават, би следвало да се информират и образоват свободно. Това ще им помогне да правят сигурни и колективни стъпки и избори. Автономията на пряко-демократичния процес – пряката демокрация не е режим, който създава перманентни институции, а непрекъснат процес, непрекъсната възможност за участниците да изграждат техни институции и закони. Хората, в този случай, са свободни да откриват нови начини на създаване и организиране на техния социален живот, на самоуправление. Те експериментират продължително със структурите, които използват и тяхната гъвкавост, така че да могат да ги променят, когато им се наложи. Така че, говорим за разнообразие от версии, които социалния живот може да приеме, в зависимост от района, специфичните обстоятелства, опитът, който придобиват и новите ценности и значения, които се появяват. https://bg.wikipedia.org/wiki/Пряка_демокрация
 3. gagodrago

  Всичко за кабинета "Бойко Борисов 3"

  И в Русе хората блокираха пътищата и излязоха на протест за пряка демокрация и за смяна на системата на управление. Евала на русенци!
 4. gagodrago

  Всичко за кабинета "Бойко Борисов 3"

  Високите цени на горива и енергоизточници, високите акцизи, данъци и застраховки ще повлекат след себе си каскадно увеличение на цените на всички стоки, услуги, ще се стигне до хипер-инфлация и структурна криза, от която после няма излизане с години. Отделно от това, високите цени на енергоносителите, високите косвени данъци и разходи, ще прогонят и малкото останали чужди инвеститори, както и все повече трудоспособни българи в чужбина. Въпреки лъжите и оптимистичните лозунги на Боко Тиквата и на гербавите по медиите, и по телевизиите, които ги обслужват, положението на българската икономика хич не е розово, и перспективата пред българската икономика за 2019 също никак не е добра. Чуждите инвеститори все повече заобикалят България Само за едно десетилетие преките чуждестранни инвестиции в страната са спаднали 14 пъти като процент от БВП, става ясно от анализ на БСК Май само управляващите не искат да признаят – чуждестранните инвестиции продължават все така трайно да заобикалят България. Тенденцията се вижда съвсем ясно, но години наред нито една политическа сила, която е на власт не желае да изрече публично и официално този факт. https://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/chujdite-investitori-vse-poveche-zaobikaliat-bylgariia--267240/ Растежът на българската икономика се забавя до 3%. Икономиката на България рязко забавя темпа си на растеж през третото тримесечие до 3% на годишна база при отчетени 3.4% през периода април - юни. Отчетеното ускорение е най-слабото от края на 2014 г. Основният двигател остава потреблението, движено от растящите заплати и заетост в страната. Това активизира и вноса на стоки и услуги, но износът остава под нивото си от същия период на миналата година. Инвестициите растат, макар и с малко по-бавен темп спрямо второто тримесечие. Това показват експресните данни на Националния статистически институт (НСИ). Инфлацията продължава да се ускорява, като през октомври достигна 3.7%, но темпът на заплатите от 7.7% я изпреварва, като така расте и покупателната способност на хората. Отчетения ръст на икономиката е само три процента на годишна база, а инфлацията за тази година е поне 5-6%. Което значи, че при Боко тиквата и гербавите реалният ръст на икономиката вече е отрицателен: -2, -3% Тоест икономиката не расте, а се свива! такова нещо от години не се е случвало! Затова хората излизат на протести. Надявам се все повече българи да се събудят и да излязат на протести, докато системата на управление бъде сменена с пряка демокрация и участие на гражданите в управлението на страната, както е в Швейцария. За тези 30 годии е очевидно, че партийният модел не работи при нас - сваляме от власт една мафия за да се качи следващата и така няма край, България се обезлюдява, все повече хора са прогонени в чужбина, а останалите тук ги чака все по-голям гърч и рекет.
 5. gagodrago

  Всичко за кабинета "Бойко Борисов 3"

  С какви политически репресии заплашвал този мухльо бе?! Бавно но сигурно времето на тиквата и на партиите изтича. Ако българите от всички градове излязат и обявят гражданско неподчинение в два работни дни, даже нищо да не правят, само да седят навън, и правителството на тиквата приключва. Варна пак са навън, Петрич блокираха пътя, който може да идва на протест. Сега е моментът българите да вземем бъдещето си в собствени ръце. Целта на протестите е проста - свикване на Велико народно събрание и промяна на конституцията за промяна на системата на управление и участие на гражданите в управлението на страната чрез референдуми. Много българи от чужбина, от Европа и от цял свят подкрепят протестите. https://i.postimg.cc/d1XLX8g7/46086945-2426246830723217-5917195792526868480-n.jpg
 6. gagodrago

  Всичко за кабинета "Бойко Борисов 3"

  Не се хващайте на лъжите на разни герберски тролове за цените на горивата. Ето една сметка, която може да си направите: Примерно преди една седмица един литър бензин е струвал 2 лева и 30 стотинки за литър. Ако доставната цена на бензина с всички разходи и такси е 90 стотинки на литър се получава следното: Според таблицата, която гледам, акциза в България за безоловен бензин е 0,702 лева за литър. 0,9 + 0,702= 1,602 лева 1,602 лева х 20% данък ДДС = 0,3204 +1,602 = 1,9224 лева Ако търговеца си сложи още около 40 стотинки надценка на литър и се получава крайна цена за клиенти - около 2 лева и 30 стотинки. Излиза, че правителството на тиквата прибира под формата на данъци и акцизи може би над 100% от доставната цена на всеки литър бензин. Лъжите по телевизията на оная противна Караянчева от ГЕРП, че правителството уж не можело и нямало как да регулира цените на горивата са за замазване на очите на балъците. Всъщност в джобовете на боко тиквата и гербавите отиват над 100% от доставната стойност на бензина под формата на данъци и акцизи. И после вижте за какво се харчат парите ви от данъци и акцизи - за охрана на тлъстия угоен задник на боко тиквата, на пеевски, на ахмед доган, на цецка цачева и на кой ли още не от партийните номенклатури... ПОТРЕСАВАЩО! Охраната на Борисов струва 37 милиона лева на година. 28.04.2017Мартин ИвановБойко Борисов, България, Главните новини 36 960 000 лв. от държавния бюджет са отделени за нуждите на НСО тази година! И голяма част от тези пари ще отидат за опазването на „светинята“ на народа Бойко Борисов. Цифрата стана ясна още миналата година, когато депутатите на ГЕРБ си я гласуваха, знаейки, че с машинации и други похвати, отново ще управляват бедна България. Огромната сума е да се осигури комфортът и спокойствието на „богоизбраните“ ни политици и те да бъдат охранявани като кралски особи. И докато във всяка страна президентът се ползва с особен статут и трябва да има охрана, то буди пълно недоумение от кого се пазят останалите. Ако е от народната любов, то народът явно ги обича, щом ги е избрал. Тогава от какво? Най – желязна и скъпа е охраната на запътилия се да става трети път премиер Бойко Борисов. Група дами, които са били вчера в Банкя, решили да видят от любопитство бялата спретната къщурка на Винету и останали като гръмнати. Спряха ни на 500 метра от къщата и ни помолиха да не приближаваме. Мъже с униформи в разцвета на силите си, пазят цялата къща от всички страни и гледат лошо.
 7. gagodrago

  Всичко за кабинета "Бойко Борисов 3"

  АКО ВСИЧКИ ГРАДОВЕ ОБЯВЯТ ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ В РАБОТЕН ДЕН, БОЙКО И КОРУМПИРАНОТО МУ НЕКАДЪРНО ПРАВИТЕЛСТВО ПАДАТ. ВАРНА И ПЕРНИК ОТНОВО ИЗЛЯЗОХА НА ПРОТЕСТ. ЦЕЛТА СЛЕД ТОВА Е СВИКВАНЕ НА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ И ПРОМЯНА НА СИСТЕМАТА ЗА УПРАВЛЕНИЕ С УЧАСТИЕ НА НАРОДА В УПРАВЛЕНИЕТО ЧРЕЗ РЕФЕРЕНДУМИ.
 8. gagodrago

  Всичко за кабинета "Бойко Борисов 3"

  В момента цяла Варна излязоха на протест против геноцида и мафиотското управление на Боко тиквата, гербавите и партиите. Който може да идва на протеста. За експертно правителство без партии, и пряко участие на народа в управлението на държавата, чрез референдуми.
 9. gagodrago

  Всичко за кабинета "Бойко Борисов 3"

  Граждански протест с искане за: 1. Оставка на правителството с министър – председател Бойко Борисов. 1. Неоснователно вдигане на: - данъци, за да може след това събраните пари от изстрадалия народ да се открадат през обществените поръчки – бутиковата корупция на политиците, олигарси и местни феодали; - лобистко вдигане на гражданска отговорност до размери, непосилни за средностатистическия български гражданин; - спекулативни цени на горива – въпреки очевадните обстоятелства за картел при цените на горивата и монопол на определени големи играчи в бранша през последните близо петнадесет години, неколкократните дълги разследвания на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) не доказаха никакви нарушения и съответно не наложиха нормативно предвидените за това санкции. И всичко това при условие, че над 70 % от населението или 5,1 млн. души живее с общ доход на едно лице под необходимите средства за издръжка на живота. 2. „Пладнешки“ грабеж на държавата – публично достояние на национално и европейско ниво (докладите на Европейската комисия по механизма за сътрудничество и проверка) е повсеместната корупция, особено по високите етажи на властта в страната, посредством която се осъществяват престъпни схеми, ощетяващи годишно бюджета с 7-8 % от БВП или за 2017 г. – над 7 млрд. лв. Такива престъпни схеми са налични при обществените поръчки, концесиите, избягване плащането на дължимите публични налози – ДДС, акциз и корпоративен данък, евросредствата, средствата за здравеопазване и т.н. 3. Институционална разруха – държавните органи са изпразнени от съдържание, което означава, че те не изпълняват възложените им със съответния закон функции и цели, а работят само за интереса на крадливите политици и алчните олигарси. Резултатът от всичко това е ДЕМОГРАФСКА КАТАСТРОФА и най-голямото СОЦИАЛНО НЕРАВЕНСТВО в Европейския съюз. 2. Народните представители от 44-тото Народното събрание да внесат предложения по-долу проект за изменение и допълнение на Конституцията на Република България и да вземат решение за произвеждане на избори за Велико народно събрание. П Р О Е К Т „Конституционни промени за народовластие, съд и справедливост“ 1. Пряк избор от народа на главния прокурор, председателите на Върховния касационен съд, Върховния административен съд, ½ от членовете на Висшия съдебен съвет и инспекторите на Инспектората към него с възможност за отзоваване по всяко време на четиригодишния им мандат. 2. Отпадане на давността за престъпления, свързани с приватизацията, замените на имоти държавна и общинска собственост, обществени поръчки и концесии. 3. Създаване на Антикорупционна прокуратура извън съдебната, законодателната и изпълнителната власт, която да разследва престъпленията, извършени от политиците, участвали в управлението на страната в периода 1990-2018 г. 4. Пряк избор от народа на 2/3 от състава на Конституционния съд, а останалата част - от общото събрание на съдиите на Върховния касационен съд и Върховния административен съд. 5. Въвеждане на индивидуална конституционна жалба. 6. Въвеждане на конкретна конституционна уредба за иницииране от народа на референдуми по всички въпроси от компетентността на Народното събрание и Великото народно събрание без ограничение. 7. Въвеждане на задължителен мандат и отзоваване на народните представители, общинските съветници и кметовете по всяко време на мандата им чрез референдум. 8. Намаляване броя на народните представители на 160. Цели на конституционните промени: 1. Ефективна и справедлива съдебна система, изразяваща се в: - конфискация на 30 млрд. лв., престъпно усвоени от политиците и свързаните с тях лица, участвали в управлението на страната през периода 1990-2018 г. Конфискуваните средства ще бъдат разпределени по различните направления с оглед обществената необходимост и приоритет до стотинка чрез референдуми, защото възможността някой да се разпорежда еднолично с парите на народа е равносилно на нов грабеж и обезсмисля целия предстоящ наказателен процес. - премиери, министри, президенти, кметове, народни представители, висши магистрати с ефективни присъди за изтърпяване на наказанието лишаване от свобода, тоест в затвора; Само при наличието на тези обстоятелства може да говорим за удовлетворяване на чувството за справедливост в българския народ, а това е предпоставка за неговото обединение и продължаване по градивен път. 2. Реализиране на класическата конституционната максима „Властта произлиза от народа, принадлежи на народа и е за общото благо на народа“. А това в България може да се постигне само и единствено при наличието на възможности за достъпно и реално упражняване на цялата държавна власт, непосредствено от народа чрез референдуми и възможност за отзоваване на всички изборни органи на представителната власт. Това са гаранции за ефективен контрол и санкция от страна на народа върху всички държавни органи при упражняването на държавната власт върху тях. 3. Народните представители от 44-тото Народното събрание да приемат следните законодателни промени: - въвеждане на необлагаем минимум за лицата, които получават доходи под 800 лв. месечно в сила от 01.01.2019 г. - въвеждане на диференцирана ДДС ставка от 12 % за храни, 10 % лекарства и 8 % за учебници и книги в сила от 01.01.2019 г. - държавата да регистрира и управлява по Закона за акцизите и данъчните складове 28 данъчни (акцизни) склада за течни горива във всички административни области на страната с цел либерализиране на пазара. - създаване на регистър на избирателите по техния действителен настоящ адрес с цел премахване на т. нар. мъртви души в избирателните списъци, които деформират целия избирателен процес; - народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с относително мнозинство в многомандатни избирателни райони при гласували не по - малко от половината с право на глас; - обвързване размера на работната заплата на народните представители с три минимални брутни работни заплати и премахване на всички полагащи им се допълнителни суми и привилегии по сегашното законодателство (тоест месечно им възнаграждение ще е около 1560 лв., спрямо сегашните 6-7 хил. лв.), отпадане на привилегията за ползване на правителствена болница, почивните станции към Министерски съвет, право на безплатни самолетни билети за вътрешни полети, междуградски и градски транспорт и т.н.
 10. gagodrago

  Всичко за кабинета "Бойко Борисов 3"

  Курнела и бесипету са дясната ръка на Боко тиквата и герп, това не го ли знаете? Дъртия Тиквоч е вече почти 10 години на власт и ако искаше можеше да изхвърли бесипету от парламента, но не го прави. Сетете се сами защо. ----------- След като тиквата и проклетата му партия бъдат свалени от власт, трябва да бъде сменена остарялата политическа система в България с нова, за да не могат дърти партийни номенклатури като Боко, Цвъки, Мента, Курнела и т.н никога повече да участват в управлението на страната. Чак тогава всичко ще се оправи и икономиката ще тръгне нагоре.
 11. gagodrago

  Всичко за кабинета "Бойко Борисов 3"

  Протестиращите в Благоевград обявиха гражданско неподчинение Недоволните заявиха, че пътят за Гърция ще остане блокиран, докато правителството не подаде оставка https://btvnovinite.bg/bulgaria/protestirashtite-v-blagoevgrad-objaviha-grazhdansko-nepodchinenie.html?fbclid=IwAR3Fpz3cwL6IdxEmz3ptfSS5icfrRiSiweE3zcmtS0hnVaZlCN7OBO2-E8Q
 12. gagodrago

  Всичко за кабинета "Бойко Борисов 3"

  Тиквоча и корумпираните му некадърни калинки скоро ще бъдат свалени от власт чрез масови бунтове... https://xaknewsb.blogspot.com/2018/11/blog-post_85.html
 13. gagodrago

  За наглите застрахователи и рекета им с ГО.

  Мен пък ме кефи как Боко тиквоча и гербавите го набиха на тъпите си избиратели, а ония продължават да им се кланят. Обезценяват им парите с хиперинфлация и е въпрос на време да им докарат венецуелския сценарий. Аз съм се запасил с търпение и гледам филма с интерес. Интересно ми е как ще свърши всичко и какъв ще е краят на тиквата и гербавите.
 14. gagodrago

  За наглите застрахователи и рекета им с ГО.

  Аз наистина ще се изкефя максимално, ако правителството на Боко тиквата направи гражданската по 1000 лева. Искам да видя как избирателите на гербавите ще изквичат. А от догодина ги чака нов гърч и финансов рекет със здравните застраховки. Нещата са прости. Които са кадърни, образовани и квалифицирани - да се спасяват в чужбина, и там ще бъдат добре. Останалите тук ги чака все по-голем гърч и финансов рекет с всяка изминала година - ще работят и заплатата им ще стига колкото да си платят сметките за месеца и толкова.
 15. gagodrago

  За наглите застрахователи и рекета им с ГО.

  Откакто на партиите им се даде власт да разпределят и да усвояват огромни парични ресурси, те вече по нищо не се различават от мутренските групировки, само по името. Само че този тоталитарен модел на управление не може да продължи още дълго защото населението измира или емигрира с ударни герберастки темпове. Само след около 10-15 години в боковия тиквостан вече няма да има достатъчно данъкоплатци, които да плащат и да издържат останалите. Първо ще изгърми имотния балон, който ще повлече след себе си тежка финансова криза в България, като тази през 2008-ма, а после ще се разпаднат една по една всички солидарни обществени системи - социално-осигурителна, здравна, пенсионна... И това ще бъде краят на партийния модел в България, а не се знае дали и на цялата държава.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.