Премини към съдържанието

Gothica

Потребител
 • Публикации

  118
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

1 Неутрална репутация

3 Последователи

Всичко за Gothica

 • Титла
  Редовен потребител
 1. Gothica

  Астрология

  Бих искал да поканя всеки който се интересува от астрология, таро и сънища, да се присъедини към група във фейсбук, да се вкючи с обсъждане, идеи и инициативи. Нека заедно създадем най-голямата група по рода си. Карти Таро, Астрология и Сънища/ Tarot, Astrology, Dreams
 2. Gothica

  Астрология

  В Астрологията се приема, че типовече личности са седем, като за тях отговарят планетите от традиционния септенер. Това коя планета формира личността се определя въз основа на това, дали тя е на фокус, дали е единствената издигната над хоризонта, дали заема ъглови позиции в картата и тн. Транцеденталните планети също са важен фактор в това формиране. Но тъй като, тяхното влияние е надперсонално, когато една такава планета е доминираща в радикса на човек, тя дава и черти в личността, които са граничещи със свръхестественото. Понеже става дума за архетипа на Плутон, когато той е определящ фактор в хороскопа, той дава на личността една много размита граница между световете. В пряк текст това може да означава общуване с мъртвите. Личност свързана с този архетип има усещането, че не е в този свят, всичко се случва като в мъгла. Това положение кара съдбата да поставя редица трудни изпитания по пътя на индивида, за да може той да стъпо по здраво на земята, да осъзнае мястото си в света. Плутон дава проникновение в дълбините на човешката душа, това прави такива хора добри психолози и аналитици, както и съветници. Това е така защото те имат една по различна гледна точка върху живота, един стремеж към промяна, нетърпимост към вкореняване. Те са катализатори на развитие на всички които са свързани с тях.
 3. Мисля, че спора за 13 - та зодия е безпредметен. Както отбелязах преди, броя на знаците може да е произволен, единствения критерии, с който се съобразява тяхното число е целта, която те изпълняват. Това поставя въпроса, каква роля изпълнява сегашният зодиакален кръг с 12 знака? Ще започнем от основните понятия в астрологията. Известно, е че знаците по своята природа се разпределят между четирите елемента, като това прави 3 знака в елемент. От друга страна имаме деление по темперамент, това са кардиналност, фиксираност и променливост. Разпределяйки знаците по групи получаваме делението на 3 групи с по 4 знака. Виждаме повтаряне на двете основни числа 3 и 4. Езотериката е отделила много страници за разясняването на тяхната природа и символично значение, но за да се разясни до известна степен сегашното деление на зодияка, няма да има нужда да се впускаме в подробности, който иска може да ги издири. Когато съберем 3+4 получаваме 7 или седмица, когато умножим 3*4 получаваме 12 или година, това поставя под властта на тези две числа времето, което е и основната материя, с която се занимава астрологията. Също така 12 изразява цялостта, получена чрез синтеза на 3 и 4, единството на дух и материя, или влизането на душата в тялото - наталната астрология. Та на въпроса, каква роля изпълнява сегашното деление на зодиакалните знаци, бих дал отговор, че ние получаваме помощ за ориентиране във времето и пространството. Подчертавам ориентиране, защото астрологията не задължава и не определя, тя просто показва най - лесния път, по който бихме могли да поемем. Разбирам недоверието, с което повечето хора се отнасят към астрологията, а също и на разочарованието на тези, които са й се доверили, но са били неудовлетворени от отговорите й. Само ще кажа, че за да има един човек претенции да е астролог той трябва да има разностранни познания, преди всичко в психологията и психоанализата, след това в математиката, после в сравнителната митология, също и познания в икономиката, РR, и тн.
 4. Gothica

  Астрология

  За едно съм съгласен с U.Ra, зодиакалните знаци са архетипни идеи. Но в зависимост от целта която се преследва техния брой може да варира. Още в самото начало на използването на зодиака съзвездията са били не 12, а 28, наричани на Изток накшатри или лунни домове, това деление е познато също и в западната традиция, за което споменава и Агрипа. Но делението може да засяга и много други системи, например зодиакалната мандала може да се дели на 1, 10, 100 или даже 1000 сектора, подобно деление може да се направи и с 2, 20, 200, друго деление се опира на числото 5, което се посвещава на питрите и неговата функция е много спицифична. Това до известна степен елиминира спора колко са зодиакалните знаци, дали са 12 или 13. При въвеждането на Слънцето като основна фигура в Астрологията зодиакалните знаци са били 9, като Дева - Скорпион са формирали един знак, който в последствие е разделен и така се е получило съвременното деление на знаците. Другия пунк по който съм съгласен с U.Ra, е че до известна степен световните религии се управляват от планетни господари, като пример юдеизма се поставя във власта на Сатурн, а началото на християнството според някои автори се поставя с конюнкция между Сатурн, Юпитер и Марс, но тък тълкуването е малко по различно. Искам да направя уговорката, че Астрологията е наука и въвличането и религиозни спорове само може да накърни нейните достойнства. Разбира се много религиозни въпроси могат да се решат в контекста на планетарните взаимоотношения и позицията в знаците.
 5. Gothica

  Кастанеда

  Самият дон Хуан, казва че без нагуал няма как да се усвоят практиките описани от Карлос Кастанеда!
 6. Не възприемам Петър Дънов, като миров учител, дори не и като учител, а като добър оратор, но само времето ще покаже неговата стойност. В бъдеще може да се окаже, че преценката ми е била погрешна, но тя си е моя. Несвойствени са ми понятия като "учение" и "религия", още по - малко, че чрез тях може да се достигне спасение, каквото и да се влага в тази дума. Това може да се отнесе до всеки, християнин, мюсюлманин, дъновист и тн, но все пак всеки си има път, нека го следва. Характерното за всеки присламчил се към думите на някой починал вече учител е богатия арсенал от цитати. Това са оръжия за доказване на правота пред останалите и изтъкване на духовна дълбочина. Когато срещнем такова явление имаме няколко варианта. Първия и най - разпространен е човек, заровен в купчина от книги, без социални контакти или те са много редки, това е човек четящ за приказността на света без той сам да живее. Второто произтича от Първото, ако имаме общуване с други хора то това или са единомислещи, или ако недай Боже, инакомислещи, започва борба за доказване правотата на изповядваното на учение. В края на разговора, ако събеседника не е пречупен, той е погледнат жалостно, използва се фраза от сорта "един ден ще разбереш", като се изтъква собствената духовна извисеност, а накрая всички контакти с такъв човек (инакомислещ) се прекратяват. Третото характерно за човек потънал в дадено учение е обявяването на думите на учителя му като "живото слово на Бог", правоверни и богоугодни. Добра характеристика на подобно поведение е сентенцията: "Религията е опиум на народите". Защото и опиума, алкохола и наркотиците, а в края на списъка и религията са бягство от действителноста, от живия живот, живота който е изживян, а не прочетен. Търсенето вън, в думи написани от някой някога е признак на вътрешна неосъщественос, бягство. Единственото в което аз вярвам е в моят път, моята душа и Живота - учител. Никой жив или мъртъв не би ми казал или научил на нещо ценно. Слушам душата си.
 7. Виждам, че моето мнение и това на Maat, са предизвикали доста ответни реакции у участниите защитаващи личността на Дънов. Това че сте влезли в ролята на адвокати, и то защитаващи с помоща на саркастични подмятания петни косвено образа на Дънов? Не смятате ли, че ако има нещо стойностно в думите му, то няма нужда от защита, още по - малко със дребнави словестни нападки и подмятания? Лично аз стоя твърдо зад думите си и негативното ми отношение към личността на Дънов и учението му, просто защото това са изводи от наблюденията ми. Затова, моля Ви, позволете ми правото да имам мнение, различно от вашето!
 8. Османското робство не е породено от избиването на шепа еретици. То е резултата от периодични вълни, на нашествие, редуващи се от Запада към Изтока и обратно. В по - ранен етап от историята такива приливи и отливи са били инвазията на персите, след това като ответен удар походите на Александър Велики, а вече и в по - ново време нашествието на османците в Европа. От друга страна това е и част от микроциклите на собствената ни страна, като част от възходите и паденията, съпътстващи нашата история. Създаването на теория за кармично изкупване е тенденциозно и лишено от каквато и да е обосновка. Дори самата цифра посочена от Дънов говори, че нещо не е наред. Това поставя и въпроса, от къде Дънов черпи историческите си сведения? Може би чете в Акашовите записи или е докопал някое изтървано досие от Липиките? Въпреки абсурдните твърдения заложени от Учителя, не може да се отрече неговата харизматичност и обаятелност вплетена в думите му. Той предлага много житейски истини, готови за консумация. Може би точно това е довело до постоянно нарастващия брой негови последователи. Хора с ниска култура, дори обща, нещастен брак и др. Хора, които са потъпкани по някакъв начин от живота си, не постигнали социална реализация, търсещи утеха в простите слова на готовите истини. В посихоанализата подобно поведение би се нарекло компенсация или дори инфлация на Аз - а. Фигурата на Дънов е силна и може би затова е влязъл в ролята на пастир на стадо овце, почитан дори повече от Христа! Показателно!
 9. Gothica

  ...

  ураническа астрология Архетипите на юнг и астромитология астрология на цветовете и местността Речник астрологичен Елена блаватска Таро за сваляне Неподвижни звезди Сталкер 6 Предвестни смерти Астропрограма "Сталкер" Астрология на смъртни случаи Таро библиотека Taro Астробиблиотека Ректификация Астробиблиотека Ректификация Астро програми Гей форум Психологически статии Психологическа библиотека Таро и Юнг http://apokalypsis.by.ru/08-1.htm"]Таро http://www.jungland.ru/karl_gustav_yung http://www.gumer.info/bibliotek_Buks/Psihol/_Index.php http://www.yro.narod.ru/bibliotheca/rubricator/elbib01.htm http://magiadreams.narod.ru/Azbuka/1.htm"]Таро http://www.gadanie.spb.ru/page.php?id=1465 http://taroonline.narod.ru/sposob.html http://www.globa.ru/fondtype.asp http://www.xposureadvertising.com/index.php?cat=10 http://doyler-currentobsession.blogspot.co...01_archive.html http://menclick.blogspot.com/2007/11/in-bed.html http://mstpbound.blogspot.com/2007_05_01_archive.html http://tarotbg.com/index.php?p=-2&cat=38 http://www.diary.ru/~Shuild/?from=0 http://dangel-t.diary.ru/p43475559.htm?from=last#178966843 http://www.alchemywebsite.com/index.html http://users.winshop.com.au/annew/alphabet1.htm http://www.vaelostudio.org/voronsky/index....&Itemid=117 http://astrogalaxy.info/forum/index.php http://bulastro.com/index.php http://astroto.com/articles.php?&np=2 http://astrology.clubastrology.net/index.php http://bor.satcomtel.ru/klassika/klassika2.html http://www.zvezdi-oriona.ru/131777.htm http://lib.druzya.org/ http://www.goroskop.su/biblioteka_astrologiya http://ezo-school.narod.ru/bib/biblioteka.html http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.941.html http://my.imageshack.us/v_images.php http://www.e-training.bg/index.php?option=...7&Itemid=53 http://www.astropolis.lv/index.php?option=...7&Itemid=45 http://www.ukrastrology.net/ http://stoata.bulboard.com http://sigils.ru/symbols/kabbala.html http://www.theosophy.ru/byauthor.htm http://uni3.bulfleet.com/buildings.php http://muchlikefalling.deviantart.com/gallery/ http://astrolife.narod.ru/htm/books.htm http://maomsk.narod.ru/mainstockmarket.htm http://www.financialastrology.ru/library.html http://lib.druzya.org/Astrology/semira/.vi...a-yung.txt.html http://www.mystic-chel.ru/~taro/index.htm http://ruhelp.com/boards/index.php?mforum=...mp;showforum=28 http://www.astroworld.ru/forum/
 10. Есть слезы на чудотворных иконах Есть слезы – почти как вода Есть звезды для декораций в салонах И те, что на небе, всегда… Есть каждый час, исполненный смысла Есть - нервная суета И кто-то уйдет, а кто-то станет под пули, но не предаст… Есть красота, подвластная времени и вечная красота Но нас подведет наше слабое зрение, а темный инстинкт - предаст… Есть вспышки, что длятся доли секунды Есть свет, что будет всегда Есть просто друг, и есть друг, который никогда не предаст Есть счастье лишь на пару мгновений И горе, что будет всегда Одно утешение – друг, который никогда не предаст… Он в небе - широком и вольном Но если случится беда, и станет вдруг нестерпимо больно, - он никогда не предаст… держи мои изрезанные руки.... не отпускай меня.... мне...страшно... .
 11. У меня 20 лет! Конечна весна придет. Но сможем ли мы дождат ее?
 12. Gothica

  Шум дождя за окном!

  Что делать, когда не о чём больше мечтать? Когда ты знаешь, что твои мечты и желания так и останутся не выполненным… Когда до тебя нет никому дела, даже тебе самой… Вот такое у меня на данный момент состояние. Слёз больше не хватает и даже погода, словно плачет вместе со мной. Хочется закрыть глаза… Я устала жить, устала от этого непонимания, от жестокости людей, от неразделённой любви… Как не хватает того единственного, кто понимал меня с полу слова, кто бы интересовался моей жизнью, как своей. Но боюсь, этого больше никогда не будет... Потому, что я поменяюсь, сегодняшний день начало моей новой жизни. Мне надоело, что любой человек может запросто плюнуть мне в душу… ВСЁ, хватит, там и так накопилось достаточно мусора. Теперь я верю лишь себе…
 13. Одиноко... Нет рядом такого человека с кем можно было бы поговорить. Приходиться писать о своих проблемах и мыслях сюда. А в чём собственно проблемы? В том, что я хочу быть любимой... Хочу страсть отношений, прелесть первых свиданий, обиду ссор, истерики... А этого нет!!! Сейчас жизнь просто прямая... Без радости и боли. Со скуки можно сойти с ума... Хочу долгих, длительных отношений, а не на вечер или два. Вот так сидя возле компа возникает такое ощущение, что жизнь проходит мимо... что-то интересное происходит, но почему-то меня не затрагивает. И что потом? Сейчас учусь, потом работа и жизнь закончиться... Почему мне трудно найти нормального парня? Я что предъявляю большие требования к ним? Хочу, что б меня любили такой, какой я есть... И не пытались подстроить по себя и переделать!
 14. Gothica

  Астрология

  Подобно подигравателно отношение към Астрологията от повечето хора е напълно понятно. Наистина няма как една зодия да отговаря за една дванайста част от населението на Земята. Хороскопите съчинени с цел да запълват ефирното време, наистина нямат друга функция освен да забавляват по време на сутрешната чаша кафе. Но ако се задълбочим в техниките на Астрологията и това как работи тя ще видим че зодията е само един от многото функционални части изграждащи един хороскоп. Първият и най - важен елемент на който се основава точността в Астрологията е точното време на раждане. То дава точния момент, в който новия живот поема първата си глъдка въздух и вдишва съдбата си, заедно с точните коодринати на местораждането, ние получаваме една картина на личността проецирана върху небето - "Каквото горе такова и долу". Зодията с която така се забавляват всички се определя от положението на Слънцето в едно от дванадесетте зодиакални съзвездия, това се явява слънчев знак. В астрологичната символика Слънцето се идентифицира с Аз - а, имаме личностен комплекс, който приема характеристиките на дадения знак. Но Слънцето не изчерпва хороскопа и неговите възможности. Имаме още 9 планети, включително Луната, знаците на Зодиака и дванадесет дома, които отговарят на различни области от живота. Когато комбинираме всичко това се получава специфичната характеристика описваща уникалността на една Личност. Затова съчинените хороскопи по вестници, радио и телевизия, само петнят името на Астрологията, а с нейна помощ човек може да разбере, например, какви характеристики би притежавал неговия "идеален" партньор, в коя пофесия би се реализирал най - пълноценно, а може би най - полезното което може да но предостави радикалната( рожденна ) Астрология е да опознаем себе си. Другите разновидности на Астрологията също дават много полезна информация. Хорарната или часова Астрология може да отговори на всеки въпрос, като например; "Къде ми е пръстена?" или "Да си къпя ли тоази апартамент?". Елективната астрология от своя страна може да ни помогне за определяне на подходящата дата за покупка на жилище, сключване на брак, започване на бизнес и тн. В синастрията може да надникнем до каква степен двама души са един за друг и тн.
 15. Бих искал да дам пример за черна магия широко практикувана от нашата и другите православни църкви. Този черен ритуал се практикува още от времето на Византия, на особена почит се радва през Средновековието със своите Кръстоносни походи и придобива днешната си форма в освещаването на военните знамена по време на празника Гергьовден. Най-общо казано от Бог се измолва защита на нашата армия и смърта на противниковата. Това показва, че духовността се е изменила, изопачила и деформирала под влиянието на обществените изисквания и най-вече от късогледството на личния интерес и изгода. Може би това е черната магия - духовно късогледство!
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...