Премини към съдържанието

DesoG

Потребител
  • Публикации

    3
  • Регистрация

  • Последно онлайн

Харесвания

0 Неутрална репутация

Всичко за DesoG

  • Титла
    Новобранец
  1. Фенове на лулата

    Ще очаквам да кажеш свършиха ли ти работа моите наставления.Има голямо значение от каква лула пушиш-ако се пробваш да пушиш тютюн с лула за трева ще се разочароваш,защото тя е с по-малко огнище ,а лулата за тютюн е с по-голямо/18-20 мм диаметър/.Добре е на лулата да има щампа с марката или името на неиния производител. Друго важно нещо е да я огледаш хубаво,за да не се окаже, че е с пластмасово огнище,тъй като такива се ширят масово по нашенските пазари,но те са гадни,за разлика от направените от твърдо дърво/круша или браер например/
  2. Фенове на лулата

    Опитаи "меланж" на Stanwell-много приятен!Има и различни начини на филтрация,ако искаш ще ти пиша нещо и за тях/ако ти представлява интерес/ Има и мното видове лули,но за сега ще ти пратя да хвърлиш погледсамо на моето производство
  3. Фенове на лулата

    За разлика от цигарите лулата изисква повече внимание от пушача си.Ще се спра на основните стъпки при разпушването на девствена/непушена/ лула.Първоначално трябва да се обърне внимание на това дали огнището/мястото ,където се влага тютюна/е черно/обработено от производителя с огнеупорна субстанция/ или е необработено: -при първия вид огнището е готово за пълнене и пушене -при втория е необходимо слабо да се навлажнят стените отвътре на огнището ,така,че при срещата на горящия тютюн и влагата да се образува естествен огнеупорен пласт. За пълненето на тютюна трябва да се помни следното:/ще цитирам част от книгата на Константин Колев"Лулата"/ "В началото лулата се пълни с ръка на дете,после-на жена и накрая-на мъж".След"мъжкото" пълнене при всмукването на въздух преди запалване усилието не трябва да е много голямо ,нито да отсъства-нацелването на тази мяра ще осигури качествевото горене по-нататък. Запалването става с кръгообразни движения на огъня по цялата площ на тютюна,като целия този процес е придружен с интензивно"дърпане",докато тютюна в огнището започне да тлее,след което интензивността на дърпане на дима трябва да намалее ,за да не се влоши вкуса на ароматния дим.Оттук нататък следват миговете на опознавателна наслада между лулата и пушача. Тютюните се делят на натурални,ароматични/с естествен аромат/и ароматизирани /с изкуствени добавки/най-общо,също на бавно ,междинно и бързо тлеещи,а сортовете определящи вкуса са десетки.Класификаций има и според начина на обработка на тютюна:Mixture,Crimp cut,Flake,Roll-Cake,Curly-cut и т.н. Ако има някакво значение моя любим тютюн е "Стануел"в неговите разновидности. Приятно пушене!
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.