Премини към съдържанието

Freddy

Потребител
 • Публикации

  30
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

7 Неутрална репутация

Всичко за Freddy

 • Титла
  Потребител
 • Рожден ден 9.05.1969

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  Sofia

Контакти

Последни посетители

2123 прегледа на профила
 1. Ами предполагам, ако изобщо старото ти копие е РАБОТЕЩО, можеш с мислене да си промениш реда и да стане. Просто, логично и това е. Мислиш, използваш логика и работи. Пример от файла boot.ini [boot loader] timeout=10 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows XP SP3" /noexecute=optin /fastdetect multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows XP Safe-Mode" /basevideo /sos multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINXP="OLD Windows XP" /noexecute=optin /fastdetect В този пример, ако сложиш вместо default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS в този ред да ти пише default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINXP логично това ще направи да ти буутва от копието в директория \WINXP Още нещо, ако имаш САМО 1 ред в boot.ini няма никога да ти го покаже меню за избор. Ще пердаши без да показва никакво меню направо ще скача в зареждащата част. Затова по-умните хора слагат да имат поне 2 реда с такива възможности, като на втората слагат да буутва в Safe-Mode.
 2. Glary Utilities Има опростен режим с един клик, и ако на някого му се занимава в детайли - модули за всяко нещо. Оправя регистрите, почиства ненужни временни файлове, много бързичко и сигурно работи. Препоръчвам 100% безплатната версия, идеална работа върши.
 3. Freddy

  Windows забива при зареждането

  Диск маркиран като "dirty", ако изобщо човек може да влезе в Windows частта, се прави "чист", поне 2 начина има да се поправи. Единия - като се отваря My Computer > кликва се на диска C: с десен клавиш, избира се Properties, после се отива на втория таб Tools и най-горния се използва, казва се Error Checking. Кликва се бутона Check Now... В отвореното прозорче се слага чавката на "Automatically fix file system errors", което е най-горното квадратче. По-дoлното НЕ СЕ маркира с чавка, защото това много би забавило процеса и няма връзка с проблема. Втори начин е: В Run менюто се пише chkdsk /F C: кликва се бутона OK и на въпроса дали искаме тази проверка да бъде направена преди зареждане на Windows се отговаря само с една буква Y. След което когато поискаме се Рестартира машината за да мине поправката с Chkdsk.
 4. Freddy

  Windows забива при зареждането

  Може да се прави и така, но все пак рискове има, и те са си за потребителя. Защо просто не си поправи човек с Glary Utilities системата?! http://www.glaryutilities.com/gu.html?tag=download Ако проблемите са в регистъра, могат да се поправят, вместо всичко да се занулява и да се започва "начисто". В случая на човека Димитров, може би просто някои файлове на системата са в дял, маркиран като "мръсен". Т.е. иска се по някакъв начин да се boot-не от системен CD и да се пусне chkdsk върху диска C: Гадая, но това е най-често срещаната причина за забиване при зареждане на Windows - че диска не е "почистен", маркиран е като "мръсен" от системата при предишни неуспешни рестарти. Не се шегувам, на английски термините са тези. Hiren Boot CD е страхотен диск подготвен от специалисти, и има много програми в него, които могат да решат такива проблеми с почистване на диск с Chkdsk. Ето линк за сваляне, аз съм го пробвал, и работи. Диска е ISO, пакетиран в .RAR, т.е. след сваляне трябва да се разпакетира, и да се запише на CD като Image на диск, за да бъде boot-ващ диска. Hirens.BootCD.9.6 UnRAR Password: www.9down.com Това е важно!!! Ако изтеглите диска от горния линк паролата за разопаковане на RAR файла е www.9down.com
 5. Другари, мъчно ми е за Вас. Не се подигравам, сериозен съм. Прекалено много разчитате на доста куци Windows средства. Използвам Total Commander. Постоянно имам идеална представа за дисковото си пространство. Имам абсолютно пълен контрол над всички файлове по хардовете ми. Какво повече да ви кажа... Защо не го използвате и вие?! Нима друг може да ви изчисли и покаже всяка папка колко е голяма?! Да, можете да пробвате TuneUp Utilities Има подпрограма, Хард Диск Експлорер, която ще ви намери къде се губи пространството, показва ясни графики в какви типове файлове е как е разпределено то.
 6. В огледалото в тоалетната ли го гледаш този "статус бар" или в курника при кокошките?! Кой ще напише детайлите, ако не ТИ?!
 7. Отдолу има платка с електрониката. Няма капак или друго, самата платка се вижда ясно. Никога не е имало капаци там, на никой модел не съм виждал. Поздравления за почистването, ако си толкова назад в представите за дисковете, значи стъпчицата с почистването ти е огромна крачка. :-)
 8. Freddy

  Има ли бъдеще за нас

  Била е другия път. Ако обичаш човек, който ясно ти казва, че никога няма да знае какво иска, и никога да не разчиташ на това. Ако ти казва ти да си живееш твоя си живот, пък тя - нейния. Върви се бори ти, ако толкова те влече да се мъчиш и да страдаш.
 9. Преди няколко дни ходих да видя един монитор 22 инча, който абсолютно никакви резолюции не показва с ясен фокус. Ното големи, нито малки резолюции. Модела е Hyundai, купен е пълен комплект монитор, компютър, клавиатура и мишка - всичките са Hyundai. Трагедия пълна, много бях разочарован. Сложих драйверите за монитора, но не помогна много. Това е положението. Съжалявам хората, това е всичко.
 10. Харизаните наши танкове македонците продадоха на Грузия, и така нарушиха ембаргото на НАТО, защото Грузия и Русия имат сериозно военно противопоставяне заради Абхазия, заради Армения и Северна Осетия. Едно от моите предположения да не ги поканят македонците в НАТО е точно заради това, че се осмелиха да продадат тези подарени танкове. Нашите военни им ги подариха с цел да имат някаква сила срещу албанските въоръжени отряди. Но както се вижда техните политици май са още по-продажни от нашите.
 11. Браво за поста:

  http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=&showtopic=84306&view=findpost&p=922491

  От снимките останах с впечатления, че се е омазал Windows Script-a.

  Поздрави! ;)

 12. Браво на теб! И като те гледам как хубаво спазваш конвенциите - де да бяха всички посетители на форумите като теб, много си прецизен! Поздравления!
 13. Ако имам съмнения за диск бих използвал няколко тестови програми, които ще ми покажат графика на трансфера и разни важни детайли за диска. Такива са безплатните HdTach и особено силно препоръчвам HDtune.com Lavalys Everest също има тест за диска. Но горните две са страхотни, и освен това се използват масово, четох в други форуми като този на HardwareBG.com много хора ги използват и споделят графиките си с резултати, може да се намери подобен диск и да се сравни дали си приличат графиките.
 14. Според мен е достатъчно да се премахне "Show Web-Contents in Folders" - това според мен е включено. Прост начин е да се double-click-не на My Computer, от менюто горе се избира Tools => Folder Options, и се слага на прости настройки Classic. И защо при положение, че имаш Total Commander се оплакваш?! Той ти показва всичко, каквото искаш, пълен контрол ти дава... А ти се мъчиш с Explorer-a на Windows. Използвай повече Commander-a!
 15. Много е просто с подходящ софтуер - http://www.proxyplus.cz/ - безплатен е до 3 машини, т.е. за домашни потребители е наистина легално и безплатно да се използва. Има страшно много функции, които се конфигурират през Web-интерфейс, на http://IP-адрес-на-машината:4400 или нещо подобно беше, съобщава го при инсталацията много ясно, защото е Европейска програма, добра е. Има и други като нея, може дори вградената в XP програма да се използва, тя се извиква чрез Wizard, и затова никога не съм я използвал, аматьорска е по дух, както повечето безплатни неща на Microsoft, които са добавки към Windows. http://localhost:4400 също е за Web-интерфейса на това Proxy+.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...