Премини към съдържанието

HristoX

Потребител
 • Публикации

  233
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

52 Много добра репутация

1 Последовател

Всичко за HristoX

 • Титла
  Почетен потребител

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  Шумен
 1. Аз съм с ХР, но може да става и под 7: Отваряш Volume Control, ако сред колонките няма колонка Microphone => Options > Properties > ако не е избран Playback го избираш и от опциите маркираш Microphone > OK > Сега би трябвало да се е появила и колонка Microphone > махаш чавката от Mute. Както разбирам си с вградена карта и микрофон. В този случай веднага след като махнеш чавката най-вероятно ще чуеш (силен) шум в колонките. Не знам дали ще останеш доволен от това качество на звука! Ако се чудиш защо е така - причината е микрофона и звуковата ти карта и никакъв софтуер няма да ти помогне!
 2. Ако под "историята в опера,която се намира в горния десен ъгъл (т.е. гугъл)" имаш предвид историята на търсенията в сърч бара, то затвори браузъра и изтрий файлът "search_field_history.dat", който би трябвало да се намира някъде в папките на Опера. Когато стартираш браузъра историята няма да я има, но при ново търсене този файл ще бъде създаден отново и ще съхранява иснторията на новите търсения. Не намерих вариант да се забрани запазването на историята на търсенията.
 3. Свали пакета с езиците http://www.utorrent.com/scripts/dl.php?build=25683&client=utorrent и го помести в %AppData%\uTorrent папката (честно казано при мен става и когато го сложа в *Program files\uTorrent папката, когато стартирам торента той сам премества файла където трябва). След това от настройките избираш езика.
 4. Drosophila melanogaster, похвално е, че искаш да помогнеш. Предложенията, които си направил са работещи, но замисли ли се дали има човек, който да живее на село и да не е запознат с тези възможности, та това са по-голяма част от основните източници за допълнителни, а често и единствени доходи по селата от години (единствено "такситата" са по-нов (незаконен) "занаят", който се появи преди 6-7 години). Проблемът при тези варианти е, че конкуренцията е много голяма и доходите вече са доста ниски и несигурни. Последвалите ти постове ще оставя без коментар. Отново ще кажа, че на село може да се печели достатъчно за приличен живот, но не е лесно, а и трябват подходящи условия, в някои села ще е много по-трудно или дори невъзможно спрямо други. Към автора - след като не искаш/нямаш възможност да се преместиш, то нямаш голям избор. Ето ти един последен съвет - обърни се към областната ви служба за съвети в земеделието. Координатите й можеш да намериш тук: http://naas.government.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=152&Itemid=28 Най-добре им се обади, може и да им пратиш имейл да ти кажат къде и кога може да се срещнете и да си поговорите. Ще ти обърнат внимание, това им е работата. Службата е държавна и всичко е безплатно, тоест нищо не губиш да опиташ. Могат да ти бъдат особено полезни, ако проявяваш интерес към някоя от евро програмите. Честно казано в момента няма добри такива, но се говори, че догодина отново могат да отворят най-добрата мярка за случая - мярка „Млад фермер”. Ето какви бяха изискванията преди: http://evroprogrami.com/mnenieto-na-konsultanta/iziskvaniya-kam-kandidatite-po-myarka-mlad-fermer Изборът е твой. Успех! Аз приключих с тази тема.
 5. Ех, бъдещи колега (аз по образование съм аграрен икономист) как ми се иска нещата у нас да стават като по учебниците, тоест да има реална пазарна икономика. Да не би да си мислиш, че у нас има пазарна икономика и свободен пазар )) Това ли ви казват в университета? Изкупната цена би трябвало да е в пряка зависимост от пазарната, но у нас не се действа така. Когато дребния производител няма шанс да продава директно на крайния клиент или дори директно на преработвателя (когато има такъв) в играта се появява един субект официално наричан прекупвач, а неофициално - търгаш. Този субект определя цената и познай той дали се интересува от нуждите на производителя? Обикновено това са си огранизирани мутренски структури съставени от доста прости хора, които в алчността и глупостта си докарват производителя до фалит. Когато това стане те разбират, че по този начин самите те губят, затова качват цените. Нещата се пооправят и всичко започва отначало. Този тип на ценоопределяне няма много общо с пазарната икономика. Тези процеси ги има и на Запад, но у нас както винаги са в своята най-дива форма. Мога доста да ти обяснявам за това което се случва с българското село и как това ще се отрази в средно/дългосрочен план на сраната ни (забележи, говоря за страната, не за държавата).
 6. Има доста Има поне 3 варианта да ги запазиш: Да ползваш синхронизиране чрез Opera Link (долу вляво) Да запазиш wand.dat и speeddial.ini файловете, които се намират в C:\Documents and Settings\XXXX\Application Data\Opera\Opera Да ползваш ето тази програма, която ще ти помогне да архириваш всичко, което искаш, че и повече: http://my.opera.com/...ort-export-tool Редакция: Сега като се замисля, аз ползвам 11.51, така че пътя до папката с файловете при теб може да е друг, както е дал джаги. След като си с 10.50 бих ти препоръчал програмката с нея е много лесно.
 7. Че, или аз към късметлия, или ти си карък, защото където и да съм опитал в зони извън 3G нета е приемлив 15-25 КВ за Вива и Мтел за Глобул 5-10. Мтел имат най-високата пикова скорост, но не е стабилна, а и връзката прекъсва често. За сега съм доволен и на това, особено като се сетя каква беше ситуацията само преди 2 години. nikolela, винаги съм казвал, че всички трябава да целуваме ръцете на животновъдите, защото това е наистина заробващ труд, ако семейството не е голямо и/или, ако не може да си позволиш работници. Специално в Северна България до преди една година почти бяха ликвидирали всички по-дребни животновъди. Тази година нещата се промениха, защото поради липсата на производители цените скочиха значително и много хора започнаха отново да отглеждат животни и засега печелят добре. Дано не съм лош пророк, но не вярвам това да продължи дълго, няма да се учудя, ако още догодина им ударят отново секирата. Просто държавната политика е такава, вървим към нов феодализъм - целта е шепа хора да притежават цялата обработваема земя. Да не продължавам, че ми се плаче като виждам на къде отиват нещата...
 8. Единствения, който е на границата на добрия тон си ти. Ясно ми е, че не си на ясно за какво говориш, нито пък си се занимавал със земеделие/животновъдство, затова не бързай с коментарите си. Не е лесно, но може да се печели и на село, стига да имаш някакви условия, затова са и въпросите ми. Как без да ме познаваш, без да знаеш с какво се занимавам реши, че празнословя! Едж покритието на Виваком и М-Тел покрива почти всички села в България и скоростта е 20-25 КВ, на Глобул покритието и скоростта са по-зле. Дори 3G покритията им доста напреднаха. Към автора: ако това което пишеш отговаря на истината, то по-добре се насочи към някой от "селските" форуми, където е доста по-вероятно да ти дадат полезен съвет. Ако не ги знаеш пиши ми на лични и ще ти дам няколко линка. Но имай предвид, че за да е възможно някой да ти даде какъвто и да било съвет, то трябва да даваш доста повече инфо, от това което даде тук, в противен случай не си прави труда да питаш.
 9. Аз ли съм единствения "луд" тук, който иска да се премести от града на село, а не обратно? На село могат да се правят пари и се правят, стига да не те мързи, да не търсиш бърза печалба и да липсват определени пречки, от които в днешно време страдат повечето села в България - имам предвид кражбите. Колко и какви земи имаш? Кой е най-близкия потенциален пазар? Занимавал ли си се с животни? Всъщност къде се намира това село?
 10. Изглежда, че преди няколко дни гугъл промениха входната страница и от тогава една добавка в лисицата, която проверява автоматично за нова поща там вече не може да го прави. При мен след като направих нов запис на данните в операта влиза без проблем. Пробвай да изтриеш стария логин и се логни ръчно, за да ги запише отново. Спомням си, че преди време имах проблем с пощата на гугъл - когато в адресното поле напишех gmail.com не можех да се логна с операта, а с този линк, който води на същото място ставаше: https://www.google.c...e.com%2Fmail%2F
 11. Аз ползвам филтърът на Тамил http://my.opera.com/Tamil/blog/ad-block и съм много доволен, като се има предвид колко е кратък. Пробвай го и сам си прецени. Също така на страницата има връзка и към други филтри.
 12. Следващия сайт работеше миналата година. Не ми се регва пак, за да пробвам как е ситуацията сега: http://www.bulsms.com/services-prices/free-sms
 13. Опитай с този линк http://static.pokerstrategy.com/software/8/download/ICM-Trainer-Light.msi
 14. Волтажът е стандартния - 1.5V. Нямам особени причини да изстисквам всичко възможно от системата, защото аз и така рядко я натоварвам, даже в момента съм включил енергоспестяващата функция и през повечето време процесорът работи на 50% от стандартната си честота .
 15. Потърсих подобна на темата за твърдите дискове, но за оперативни памети и не намерих, затова отварям тази. За тестването на скоростта ползвах две безплатни програми: MaxxMEM² (директно сваляне) Тази е добре известна. BenchMem (директно сваляне) Тази е доста стара, не много известна и не напълно стабилна (например често внезапно смалява почти два пъти резултатите, особено, ако движиш друг прозорец върху нейния), но показва по-подробни данни, които изглеждат реалистично, затова се примирих с недостатъците й. Не знам дали работи под Виста/7 (Оказва се, че работи). И двете програми не изискват инсталация. Ако знаете някоя(и) по-добра казвайте. Моята памет е Kingston HyperX 2GB DDR3 1333MHz, но съм я пуснал на 1066MHz, така че това са по-ниски от нормалните й резултати. Когато работи на 1333MHz (при клокнат процесор) резултатите бяха значително по-добри. Това са резултатите при един канал (един модул): Двуканално (2x2GB) Редакция: Не забравяйте да напишете с текст точно каква ви е паметта, дори и ако се разбира от изображението или подписът ви. По този начин постът ви ще излиза при търсене с търсачката на форума.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...