Премини към съдържанието

NATANAIL

Потребител
 • Публикации

  7
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

-3 Лоша

1 Последовател

Всичко за NATANAIL

 • Титла
  Новобранец
 • Рожден ден 19.01.1953

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Интереси
  Първата стъпка ,която човек трябва да днаправи ,за да мине от царството на смъртта в царството на живия Бог, е да заживее 10-те Божии заповеди.Писано е ,"ако искаш да влезеш в живота -пази заповедите"<br />Всички народи произлизат от Адам,и признават Всевишния.Съставят различни учения,според небесното войнство на което са подчинени.Но има само едно условие и един народ на който Бог говори!Това е смисъла да изучаваме волята Му,за да ни е помощник ,за да ни говори.Ние нямаме какво да му кажем или да го наподобим дори на нещо!.Така ,че е по-добре да узнаем Той какво мисли за нас-Божието Слово чрез библията!

Контакти

 • ICQ
  0
 • Интернет сайт
  http://kaldata.com
 1. NATANAIL

  10-те Божи заповеди

  Как да преминем от смърт в живот ? Исус каза : " Ако искаш да влезеш в живота , пази заповедите " Момъкът попита : Кои ? Исус му спомена за 10 - те Момъкът се похвали , че от младини ги пази . ДЕСЕТТЕ ЗАПОВЕДИ Двете скрижали , / каменни плочи / дадени от Бога , с написаните на тях 10 заповеди , преобразяват двете ръце и двата крака с по пет пръста , на човека . Дясната ръка на човека преобразява първата голяма заповед в Божия закон : ” Да възлюбиш Господа – Бога твой , с всичкото си сърце , с всичката си душа , с всичкия си ум и с всичките си сили ” Към нея има пет пръста , които съответстват на петте заповеди към Господ : 1 . Аз съм Господ – Бог твой , който те изведох от Египетската земя , от дома на робството,да нямаш други богове . 2 . Не си прави кумир и никакво изображение .... 3 . Не споменавай името на Господа – Бога твой напразно . 4 . Помни съботния ден ... осветен и благословен-ден на Господа 5 . Почитай баща си и майка си ... за да живееш дълго на земята . – Изход20 : глава Лявата ръка , преобразява втора голяма заповед : “ Да възлюбиш ближния , като себе си ” Към нея има пет пръста , които съотвестват на петте заповеди към ближниа : 6 . Не убивай 7 . Не прелюбодействай 8 . Не кради 9 . Не лъжесвидетелствай против ближния 10 . Не пожелавай нищо на ближния /дома , жената ...... / С ръцете да вършим заповедите , а с нозете да ходим по заповедите - Изход 20 глава . Втор . 9 : 18 : 19 / Изход 34 : 29 / Мат . 19 : 17 / Мат . 5 : 17 : 21 Рим 7 : 7 : 12 : 16 / 8 : 25 Когато съберем дланите си една до друга , като за молитва , се получава следното - палеца на дясната ръка се доближава с палеца на лявата ръка .Това е съчетание на първа заповед към Бога , с първа заповед към ближния . Така е и с останалите пръсти . На небесен език означава : 1 и 6 заповеди - Ако не приемаш Словото Божие в библията за единствено слово за изработване на спасението си, то убиваш Бога в себе си. 2 и 7 заповеди - Ако имаш кумири и изображения в сърцето си и в живота си то духа ти прелюбодейства . 3 и 8 заповеди - Ако споменаваш думите на Господа , без да знаеш духовното им значение , то крадеш от своето време , времето на другите и от Божието време . 4 и 9 заповеди - Ако не приемеш съботата , като ден на Господа – осветен и благословен за винаги,то правиш Бога лъжесвидетел . 5 и 10 заповеди - Ако не почиташ баща си и майка си , то роптаеш против рода си, като почиташ други . Всичко това ни даде, не някой друг , а духовната канара , наречена Христос . Благословен да е Бог и Отец на нашия Господ Исус Христос , че го даде за Божия народ – българите.Защото ние ще учим света на духовното! Амин
 2. Моля да ме извините,но молбата ми е да не спирате да вярвате на Словото Божие дошло до нас" чрез изпратените вам пророци и апостоли".Случая ,които разглеждате ,показва следното.Още от Египет Бог иска да даде Божи Дар на хората ,за да се освободят от проклятието на рода си-Египет.Бог искаше да направи Мойсей," бог над фараона".Но плътското естество ,с неговите страсти, не поиска.Тогава Бог от длъжност "бог над фараона" го свали на пророк, а брат му свещенник.Бог да говори на Мойсей , а той на брат си ,свещенника на народа.От тук виждаме,че и самия Божи Дар даден на Илия също не бе употребен в даден момент правилно.Плътските страсти надвиват ,за това ,че имаш Дар от Бога/нещо необикновено ,дадено ти свише/Поражда се гордостта,щеславието.Илия свали огън на два пъти от небето и уби много хора.За това бе и грабнат с огън на небето.Дори ,ако си спомняте плътското естество на Илия се притесни ,че и него ще убият и Божието бело ще свърши.Бог му отвърна :"Не бойсе,приготвил съм си още 7000"По-късно Заведеевите синове искаха също да свалят огън от небето.Те владееха този Дар, тази тайна.Но Исус ги изоблечи :"Не знаете на какъв дух служите"И им забрани. Виждаме ,че духът на Илия се преражда в Йоан Кръстител.Защото е пророчески.И сега съдбата Божия е справедлива.Йоан Кръстител е обезглавен,за да може да се плати онова сторено от човешката глава и мислене,когато носи вреда , а не да се смири.За това ,този дух на Илия бе наследен и от Елисей.Той също не го овладяваше винаги и нанесе с това поразии.За това и внезапно умря.По-късно ,божия човек Йов,когато му бе отнето всичко от имота и децата ,не похули ,не свали огън а каза " Бог дал,Бог взел"Освен това ,да сте срещали някъде пророческа книга на Илия или на Елисей?Ще ви помоля да обърнете внимание,че едва по-късно другите пророци-Исая,Ейремия,Йезекил-също страдаха по плът, но бяха носители на Слово Божие.А не да свалят наказание/огньове/Защото Бог чрез своето Слово е Този ,който върши съда ,не човека.За това Човешкия Син,Исус Христос предложи нещо още по-ново от Бога.Първо не само ,как да умре нашето старо естество-делата на плътта.Но да се научим как да владеем мислите си ,управляваме чувствата си,като образоваме сърцето си.Едва тогава Бог ще ни говори ,а ние ще обичаме и врага си/означава да вършим съд и правда/
 3. NATANAIL

  "Що е ЛЮБОВ"

  ЛЮБОВТА бива : 1 ЖИВОТИНСКА - много души родени в тялото на Човек се проявяват като : зверове , гадини , птици или добитък . 2 ЧОВЕШКА - " а грижата да се учиш е Любов ,Любовта пък е да пазиш законите Й , а това е залог за бесмъртие , а безсмъртието приближава към Бога " 3 ЛЮБОВ към Бога - " да пазим Неговите заповеди , а те не са тежки "
 4. Писано е "Ако искаш да влезеш в живота пази заповедите" "...ако не слушат Мойсей и пророците, то и от мъртвите да възкръстне някой,пак няма да повярват" "..ония,които не се поклониха на звера,нито на образа му,и не приеха белега на челото си и на ръката си, и те оживяха и царуваха с Христа 1000 години.Други мъртви не оживяха, докле не се свършиха хилядата години" Малцина са ,които правят разлика между "престъпления/смъртни грехове/ , несмъртни и беззакония" Ето защо първото нещо ,което всяка душа трябва да направи ,за да се освободи от робството на смъртта това е да научи всичко ,което носи смъртен грях според Божието слово.Като начало ,това са нарушенията на 10 -те Божии заповеди-смъртен грях по плът и по дух.Всички мерзости и снусоти Господни ,всяко нещо с което е назовано"Горко", делата на плътта-Римляни 1:28-32 и Галатяни 5:19-21- мярка дадена ни от Словото Божие --"изговорено чрез изпратените вам святи пророци и апостоли" чрез библията.Защото можеш да живееш в тяло на човек а още да си растение,животно/звяр или добитък/ или...................
 5. NATANAIL

  "Що е ЛЮБОВ?"

  ЛЮБОВТА бива : 1 ЖИВОТИНСКА - много души родени в тялото на Човек се проявяват като : зверове , гадини , птици или добитък . 2 ЧОВЕШКА - " а грижата да се учиш е Любов ,Любовта пък е да пазиш законите Й , а това е залог за бесмъртие , а безсмъртието приближава към Бога " 3 ЛЮБОВ към Бога - " да пазим Неговите заповеди , а те не са тежки "
 6. NATANAIL

  10-те Божи заповеди

  Ако иска човек да излезне от смъртта и премине в живота е писано:" Ако искаш да влезеш в живота пази заповедите." Исус припомня за 10 те Божии заповеди.Момъка му отговори : " Всичко това съм опазил/от младини/какво още не ми достига?" За момент ще оставим втората част ,която поставя Христовото учение-Съвършенство. 1- ва заповед " Аз съм Господ -Бог твой, който те изведох от Египетската земя ,от земята на робството,да нямаш други богове" Египет е земя на проклятието от Хамовото семе.Всеки един ,които иска да се освободи от проклятията на рода си,заробили душата му/кръвта/ да изучи Божия закон и откровението, дошли чрез "пратените вам пророци и апостоли" описани в библията.Ако имаш други "словеса то имаш друг Исус, друго благовествие ,друг дух". За това е категоричен Христос на планината ,когато говори на Мойсей. За втора заповед е безмислено да се превежда ,ако всичкото сърце ,всичкия ум, всичките сили, на чадото не приемат първата в съгласие.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.