Премини към съдържанието

BoByS

Потребител
 • Публикации

  451
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от BoByS

 1. Подкрепям идеята на Кen. Добавяш това в Базата данни: .... `checked` varchar(255) COLLATE latin1_general_ci NOT NULL default 'Unchecked', .... Във файла с който записваш първо правиш проверка дали checkbox-a е маркиран (виж темата с Контакт-формите по-долу, там съм дал пример). Когато е маркиран, записваш в таблицата стойността 'Checked'. И след обработката правиш проверка: Ако е маркиран - правиш каквото трябва за избраните (примерно изтриване), а ако не е маркиран - друго действие. Това е.
 2. Xampp има всичко, което искаш. И PHP и MySQL, и SMTP и много други. С него и ще си направиш своята машина хостваща. Разбира се е добре да е с Линукс. Поздрави!
 3. Здрасти на всички и за много години. Извинявам се за закъснелия отговор, но много трудно се разделих с празничната софра. И така. "Записването е удачно" означава, че успявам да запиша в таблицата текст с html-тагове. Т.е. от редактора записвам примерно ТЕКСТ и в таблицата се записва <b>ТЕКСТ</b>. Още не съм тествал новото извеждане, но пробвах да запиша директно от phpmyadmin текст с тагове и ги извежда перфектно. Инсталирах TinyMCE и остава да го тествам. И както съм подхванал въпроса, преди да тествам, ще отразя как записвам данните. Ако някой има някоя и друга идея, да
 4. Здравейте, приятели и Весела Коледа! От известно време се мъча да интегрирам WYSIWYG редактор във форма за публикуване на коментари. Някой ако се е занимавал с нещо подобно, ще ме посъветва ли какво да направя? Или да ми даде свой код за това? Идеята ми е да се публикува заглавие и съдържание на коментара. Разбира се, обикновено записване в база данни е прекалено елементарно, за да ви занимавам с допълнителни кодове към въпроса си. Само ще напиша обикновената хронология на събитията, които съдържа: - Форма за публикуване на коментара (заглавие + съдържание); - Формата за публикуван
 5. BoByS

  форма на контакт в сайт

  Добави това: $headers .= "Content-type: text/html; charset=windows-1251\n"; Весели празници! P.S. Примерно, за моя код по-горе, ще стане нещо от този род: $headers .= "Content-type: text/html; charset=windows-1251\n"; ."From: $email\n" ."Reply-To: $email\n" ."X-Mailer: PHP/".phpversion();
 6. Здрасти, поздравления за книгата и успешно изучаване на тънкостите в PHP. Дано да са ти я дали с Диск, защото когато аз си я купувах се наложи да поспоря доста време с касиерката по това, че се предлага с диск. А в него има всички уроци от книгата във вид на файлове. Другата книга е "Основи на PHP сигурността" на Крис Шифлет (изд. "ЗеСТ Прес"). Доста е полезна най-вече в обяснението на сертификатите за сигурност, методите, криптиранията и т.н., и т.н. Поздрави!
 7. BoByS

  Моля помогнете.Защита

  Имал съм същия проблем, когато имах форма за upload на файлове. Понеже хакерите обожават да качват php-файл, който да управлява съдържанието, е необходимо да направиш проверка дали разширението на файла не е .php.jpg, .php.zip и т.н. Като го направиш, няма да имаш проблем. Поздрави!
 8. Не съм ходил на уроци. Доста колеги също, а правят доста интересни неща. Всичко е само четене и практика - това ще ти кажат и на всеки курс. Като литература ти препоръчвам: "PHP и MySQL" на Уелинг Томсън (изд.Софтпрес) [30 лв книга + CD] и "Основи на PHP сигурността" на Шифлет [6 лв книга]. Като сайт мога да ти посоча http://php.net, там всичко е описано подробно, както и има преведена секция на български език. Поздрави и успех!
 9. BoByS

  Линк от вида form.php?=text

  Златен си, Кен! Имаш една бира от мене! Печелившият скрипт е (в случай, че на някого му потрябва): В div-а на менюто: <a href="?inc=logos">Бутон 1</a> <a href="?inc=websites">Бутон 2</a> <?php $incfile1=$_GET['inc']; ?> В div-a, където трябва да се инклудне съдържанието на файла: <?php include('filesfolder/'.$incfile1.'"php"'); ?> Поздрави!
 10. BoByS

  Линк от вида form.php?=text

  Пропуснах да спомена, че файловете съдържат код (пример: текст и снимка), който трябва да се вкара в div-а. Като примерна функция мога да спомена най-простата, примерно за файла logos.php: <?php echo' <img src="..." alt="..." /> Картинка 1 <img src="..." alt="..." /> Картинка 2 и т.н. '; ?>
 11. BoByS

  Готови Php Онлаин игри?

  От около 4 години ми задават този въпрос... Но, за разлика от броя на Онлайн-игрите, с времето отговорът не се е променил. Първото и най-важно нещо е, че ти трябват знания. Колкото повече, толкова по-добре! Знания най-вече по web програмиране, по рисуване и т.н. След като се научат необходимите езици за програмиране и се овладеят добре (!), е необходимо да се изучава и сигурността на файлове, данни и т.н. Тази работа определено не е "днес да ми хрумне и след месец да е готово". Една игра се прави от екип програмисти и дизайнери, които си поделят функциите, за да надграждат знанията си. Вт
 12. Здравейте! Мисля, че преди доста време бях писал подобна тема, но не успях да я намеря, та затова пиша нова. Възникна ми следната необходимост, за която ще ми е необходима помощ. Имам даден файл form.php. В него имам меню с 2 линка, div, в който мисля да сложа галерия. Целта ми е в един и същи div, при натискането на двата бутона, да се инклудват 2 различни файла. При което, линкът в адрес бара приема вида form.php?=текст. Пример: Бутон 1: <a href="???">Бутон 1</a> При натискането му, в div-а се инклудва файлът logos.php (Т.е. се приема стойност <?php include('logos.
 13. BoByS

  форма на контакт в сайт

  Точно вчера правих такава форма, която има отметка за пращане на копие до e-mail-а на подателя. Ще ти помогна с моя код. form.html <form action="mail.php" method="post" align="center"> <div class="fields" align="left"> <input name="email" type="text" size="30" style="height:20px; border:2px #e113a0 solid;"> <br/><br/> <input name="subject1" type="text" size="30" style="height:20px; border:2px #e113a0 solid;"> <br/><br/> <textarea name="message1" rows="5" cols="30" style="border:2px #e113a0 solid;"><
 14. BoByS

  Малко помощ за PHP/TXT DB

  Meрси за помощта, Кен! От няколко дена вече работи проверката в текстовия файл, но в крайна сметка за ползване от потребителите използвах проста MySQL таблица. Поздрави!
 15. BoByS

  Коментари в сайта ми

  Виж ми темата "Малко помощ за PHP/TXT DB" в раздела с PHP. В нея съм публикувал своите кодове, за да видиш принципа на изграждане, с които можеш да направиш нещо подобно, в случай, че желаеш, разбира се. Поздрави!
 16. BoByS

  <div> VS <table>

  Така е. И аз ползвам почти и само <div>. Taблиците не са за аматьори. Преди време всичко се пишеше почти само с таблици, но Web, както всичко останало се развива и вече този метод е старомоден в оформянето на интернет страници. Поздрави!
 17. if ($test!=0 && $test1!=0 && $test2!=0 && $test3!=0 && $test4!=0 && $test5!=0) Този ред показва, че правиш проверка, че $testX "не е еквивалентен (не е равен)" на нула. Добре, а какво става тогава, когато е равен, т.е. полето е празно? Не трябва да връща празни стойности, разбира се. Насочи вниманието си тук: $insert =" insert into $'table' (`test`, `test1`, `test2`, `test3`, `test4`, `test5`) values('0', '0', '0', '0', '0', '0')"; [color="#008000"]// Тук връщаш празни стойности[/color] $result = mysql_query ($insert); } Следовател
 18. Абсолютно точно. Кризата ще свърши, когато политик в България не значи беден човек, забогатял за 1 година, а започнат да мислят за своите избиратели. И когато не обещават минималната работна заплата да се вдигне с 20 лв. през следващите 4 години (информация от 2 дена).
 19. Нали му разкриха доходите... Взимал е към 13 бона на месец. С толкова пари, едва ли някой ще живее като "църковна мишка". По-скоро той е "политическа мишка". Представете си да стане кмет и с Бойко да си разменят постовете... Тогава вече ще е голям сеир.
 20. Интересен проблем. Няма да е зле да ни улесниш с твоя код. И аз мисля, че е нещо от библиотеките.
 21. Така е, авторът вече има варианти, затова считаме въпроса за приключен.
 22. Авторът така и не уточни какво точно иска. Дано го направи, за да се избегнат излишни спорове. Поздрави!
 23. Прав си. Ето какво написах в последните 20-тина минути. index.html: <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251" /> <title>Сайт</title> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" /> </head> <body> <div class="masterdiv" align="center"> <div class="bannertop">Тук банер</div> <div
 24. Не е едно и също. CSS е style документ, който придава визия на HTML страниците. Много е удобен. И двата се учат паралелно (не е чак кой знае колко сложно). Но като за начало се абстрахирай от това, че CSS съществува и започни да правиш прости неща с HTML. Кога е времето за CSS, това го пише във всяка книга! Поздрави! П.п. И един съвет: Не зубренето научава, а постоянството и разбирането! Така че прави всяко едно от упражненията в книгата (сигурен съм, че има такива). Ако не се получава, пробвай пак, ако пак не се получава, пак и т.н. Виж ми и кода в Тази тема. Ще ти е от полза!
 25. BoByS

  Относ MySql свързване

  В случая имаш само потребителско име и парола. Прочети в readme.txt на системата, която ползваш. Обикновено там текстът е дълъг, но е много, много полезен и пише всичко, което ти е необходимо. Ако не можеш да се логнеш като администратор, то го настрой от settings.php (най-често). Поздрави!
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване