Премини към съдържанието

fringe

Потребител
 • Публикации

  778
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от fringe

 1. Защото се вярва и е писано, че за човешкото око/съзнание е непосилно да познае и разбере Кой всъщност или Какво точно е Бог. Предполагам само да усети или изпита и вероятно точно тук се намесва и молитвата, с цел доближаване до Него. Понеже не знаем как изглежда Бог, явно си изграждаме някакъв случаен и нереален образ, било светлина, сила или старец с бяла брада...И ако Бог е безкраен и абсолютен то той не свършва или не започва от някъде и никъде, ние започваме от него и сме в него. Как е възникнал е възникнал Той незнам, а как е възникнало космическото пространство? Каква е вероятността всичко да е плод на чиста случайност? Има ли случайности? Защо, от къде, как, какво...все въпроси без отговори. И докато науката ни се усъвършенства за да ни даде необходимите отговори, до тогава не ни остава нищо освен да вярваме. Е, някои може да не вярват в нищо, но това не означава, че един ден няма да научим истината за началото и края. Това е, според мен.
 2. И аз това имах предвид
 3. На Нещо там... някъде си(според мен) из безкрайно пространство, на което вярва, че ще му помогне да се справи с проблемите си...и ще получи Надежда (забравих най-важното).
 4. Мисля много неща, включително и това което написах, както и много др., но може би не е мястото тук да ги споделям, (от съображения за сигурност ), не искам да влизам в конфронтации. Няма смисъл, просто търся отговори... Не мога и да спра да питам, независимо, че на някои въпроси няма отговори или не могат да се задават, все трябва да има някакво логично обяснение. Казваш, че религията ограничава, това означава ли, че ни спира да се развиваме, да се учим или обратното? Религията не насърчава ли да мислим и разбираме, да търсим и научаваме? Молитвата нали е за смирение, надежда, сила, да се доближиш до нещото там, до светлината...Да бъдеш по-добър... Може ли човек да е добър и без да се моли? А ако някой страда, нали има закони, получава си наказанието както му е реда. Но не и да се убива заради едно прелюбодейство, ако е така дали на света ще остане един непрегрешил. п.п. няма смисъл...
 5. Човека е слаб, имах предвид вътрешно да се бори първо със себе си и двойствеността и след това да се бори за/с другите.
 6. А дали ще има кой да ми отговори..., защото имам дооста въпроси. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif
 7. или защото просто човек е слаб да се бори, (с пороци, пошлост, негативни емоции), слаб да ги контролира(да спре копчето на тв-то). Няма начин всеки да не знае до какво водят тези емоции, е за някои може би щастие но предполагам е далеч да се сравни от истинското чисто щастие. За това си мисля, че и религиозните манипулации никога няма да спрат, просто хората са такива. В един момент ще надделее егото, в друг завистта, в трети друго. И още по-отвратително и грозно като използват религията като параван за действията си. ...оттеглям въпроса си
 8. Честит Рожден Ден и от мен!
 9. Нито може да се върне времето назад, нито да се живее по стари и овехтели нрави. Човечеството се развива, всичко се променя около нас, как един закон от миналото, може да бъде приложим в настоящето. Не е ли по-лесно да се адаптира, всъщност принципите на уважение, любов, право на глас и т.н нямат давност и могат да се прилагат без проблем. Какво ги спира?
 10. Май темата за религията е най-чувствителната тема за мюсюлманина и трябва да се внимава. Незнам каква е тази толкова голяма агресия, добре горили, горили, но да се убие за това е лудост. Има и по-мирни начини, защо не се използват. Рядко е, сега да се види християнин да убива за изгорена Библия и всички знаем защо. Не мога да го разбера това. Към това ли подстрекава Корана или вярващите са твърде чувствителни, или само определена група са крайно агресивни. Ето на това му казвам двоен стандарт, защо не са така чувствителни срещу погазването на човешките права, защитата им. Защо не се изказват или осъждат строго това, по-големите там или само за братята се мълчи. После отдалечили се от религията, масмедията е виновна, запада е виновен, жажда за петрола ... Никой не поглежда от вътре и да се промени, явно системата не работи. Това е мое мнение и не ангажирам никого с него.
 11. Може би звучи строго, но е факт. Има, както има и добрички, но где са те всред голямата тълпа.
 12. Пример: Аллаху акбар и после изтрел, т.е Сатана може да ги води, но в името на Бог се действа. Както и да е, монетата винаги има две страни и системата може да работи при едни, но при други не. Беше цитирано по-рано, ще го повторя : "Често съжалявам за думите си, но никога за мълчанието си"
 13. Честит рожден ден и от мен!
 14. Страх от Аллах, ама за някои неща, в други случаи си мислят, че това е правилно и Корана така повелява. И как да се получи уважение, след като примерно християнинът вярва в Христос и отрича Мохамед, а мюсюлманина в Мохамед, и каквото и уважение ще има между тях, ми се струва, че ще е изкуствено. Всеки ще си мисли че е той е прав и държи истината. Сигурно са малцина, които се уважават истински.. За войната, по принцип не я одобрявам и не мисля, че Бог(ако той наистина съществува) ще подтиква към нея. А и каква е ползата накрая, към нещо добро? Но ако някой има желание да направи нещо, ще намери вратичка да го направи.
 15. Честно казано, незнам какво точно ще направя, понеже нямам още деца, но предполагам вариянтите са според психиката на човека. Или ще скочи да го защити или ще си каже, че божията воля е била такава. Второто май не е присъщо за всички хора. Но нали знаеш с опрян пистолет в главата, може би е най-разумното действие е да се преговаря. Като казваш за човешките принципи или по-скоро принципите на мюсюлманина, се питам и чудя, защо с такава безкомпромисна ревност се защитават от критики или "шеги" исляма и пророка (визирам карикатурите), а не се защитава със същата сила, примерно правата на жените, обикновените хора(а не да се трепят като мухи с палка), респект към различните и т.н.? Един вид се получава двоен стандарт, е не казвам че всички са така, но...
 16. Blue_Star, извинявай, ама това толкова странно и даже малко смешно звучи, война и спазване на човешки принципи. Къде ти. Все едно убиец да те убие по най-безболезнения начин. Дали това ще го извини, съмнявам се. Според мен добър вярващ изобщо няма да участва в никакви войни. Може би само хуманитарната и медицинската помощ единствено помага или се води от човешки и морални принципи.
 17. Ето един цитат от Библията за пророчествата:
 18. fringe

  Игра на филми

  Брак по италиански Стивън Андерсън
 19. Мерси, първият и последния съм ги гледал , но и другите изглеждат интересни.
 20. Препоръчайте ми филм подобен на Breakdown, нещо свързано с отвличания, преследване с коли, пустиня... Да не е от новите.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване