Премини към съдържанието

braksi

Потребител
 • Публикации

  88
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

14 Добра репутация

8 Последователи

Всичко за braksi

 • Титла
  Редовен потребител
 • Рожден ден 17.05.1983

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  София
 • Интереси
  http://reklamiotgoogle.com
  http://duhovno-razvitie.com

Контакти

 • Skype
  abraksos
 • Интернет сайт
  http://duhovno-razvitie.com
 1. Много просто се доказва. Има време, в което хората плюят и се надсмиват над религиите или просто са незаинтересовани. После идва време ги подплаши некой доктор с операция или преживеят примерно нещо стресиращо. И съответно ако живеят в Индия изведнъж от страх си !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! модерирано.............реклама на сайт и форум!!хората, че Сай Баба е Бог или че че Гуатама Буда е просветлен, ако живеят в България, че Иисус Христос е Бог. И си го доказват с голяма увереност. Подозирам, че поне един от скептиците, писали в тая тема, ще преживее катарзис подобен някога.
 2. Доста духовито изказване... Развесели ме... Ти от бая години пишеш тука вече май. Сериозно постоянство, ако медитираш с това постоянство, както участваш тука във форума, сигурно трябва да имаш вече някакви постижения. Хората се алотят по улуците, правят!!!!!!!!!!!!модерирано ................... ние сме айляк, , праим собствена религия Впрочем в България май собствена философия са направили последно време само хора като Азис и Волен Сидеров. Щото нямаш ли последователи и почитатели, никаква собствена религия или философия не си създал, а само вкусове и предпочитания... Собствената религия и философия възниква тогава, когато имаш голям брой последователи.
 3. Я да видим крайния резултат на тоя сайт, пусни го тука
 4. От друга страна пък може и да не е така, ако се погледне по-нормално на въпроса. В крайна сметка трудно може човек сам да научи нищо по повечето научни въпроси - астрономия, биология, медицина... за всичко се поляга на опита на другите, проверява се, експериментира се... по подобен начин вероятно е добре да се разсъждава и за мистицизма и религиозните въпроси... Може би може да се довери човек и да ползва посредници и спасители, докато (и ако въобще някога) сам добие мистичен опит потвърден от многобройни доказателствени опитности. Повечето хора обаче нямат такъв и явно трябва да се доверят на учението на някой друг човек, искат или не искат. Дори тези, които имат някакви опитности с душата и духовните светове примерно, имат обикновено много ограничен и малък опит, така че те също не знаят повеето неща и трябва да се доверяват на опита на другите. Човек май не може да направи абсолютно нищо смислено и ценно сам, не са така устроени нещата, че сам човек да може каквото и да било.
 5. Писането във форуми в интернет е нещо много по-опасно от опитите с хипноза, ако ще дори да не сте чели нищо по въпроса и да сте петокласници. Форумите в интернет развиват зависимост в някой хора. И то до такава степен, че в Щатите зависимостта към интернет форуми е поставена в списък с психични заболявания наред с алкохолизма. АлкохолизмЪТ и манията към форуми имат доста общи патологични изяви, смятат психиатрите в Америка. А в Корея вече тъпчат интернетохолиците и с лекарства http://30dumi.eu/2011/07/s-haptcheta-lekuvat-internet-zavisimost-v-yuzhna-koreya/
 6. Ами знам няколко човека кои практикуват с други, но по двойки само... Лошото е, че има комерсиални такива, които искат пари, а не са на нивото и в позицията да ги искат. Може да се организира такъв клуб, ама не е съвсем лесно... Разни хора, разни идеали... Включи ми се във фейсбук или скайп най-добре Хубавото е, че за сега не съм се натъкнал аз поне на някакви особени травми или проблеми от практикуването или подлагането на регресивна хипноза. Проблемите, които хората имат с езотеричните и религиозни практики, се дължат на техни си проблеми преди заниманията им. Материалиста с мания за преследване ще твърди, че спец служби го подслушват и агенти държавни го следят с черни коли, докато религиозния човек с мания за преследване ще твърди, че го преследват демони. Има хора с проблеми с езотерични интереси и хора с проблеми с материалистка нагласа. Между двете няма особено голяма връзка.
 7. Други такива материали за вредата от регресивната хипноза имаш ли? Прочетох впрочем материала. Смешно е. Някакъв вече депресиран младеж бил си спомнил нещо травмиращо и в резултат станал още по-травмиран. Ами, тук си говорим за човек с проблеми, който си е останал с тях, нищо фрапиращо не се е случило. И личи, че има различни мнения, а противниците не ползват хипнозата, камо ли регресията.
 8. Разбира се... Сега си се уморила и ти трябва време, докато отново започнеш да търсиш истините... а може и да не започнеш отново
 9. Чадо, от къде знаеш, че има ттакова нещо като прераждане? Казваш смърт живот, смърт живот? Ако никой никога не си го е спомнял и е лошо да се стремим да си го спомняме... каква е тая вяра у тебе? А от къде знаеш, че има Висш АЗ? А от къде знаеш, че въобще има нещо отвъд тоя свят? Може да свършва всичко с гроба. Сляпата вяра е интересно нещо... Защо не вярваш в дядо мраз и в боговете на Олимп? Вярваш ли, че има някъде Мечо Пух? Смисъл, как различаваме истината от лъжата? Какъв свят на диалектиката? Какви неща? На базата на какво си фантазираме? Стремим ли се към истината или се кефим просто да симечтаем и разсъждаваме? ок, няма лоши и така да е, просто аз не говоря за това. Наистина при розенкройцерите има прекрасни разсъждения, чешане на ума, като игра на шах... и разни фантазии за освобождение от разни жизнени полета... Хубави фантазии. Защо да са верни обаче?
 10. Да, душко, ама това превъзнесено очарование е твое си лично, в твоята глава, благодарение на тебе си само. Във всяка секта, църква, религия ще намериш такива хора, превъзнасящи своята традиция или религия или учения. Ако погледнеш трезво, къде са знанията, опитностите и доказателствата на розенкройцерите? Всичко е красиви, високопарни теории без покритие. Друго е при Майкъл Нютон примерно, който описва какво става с хората между преражданията на базата на реални спомени на стотици хора. Може и да не са реални, може да има въображение, може и там да не е съвсем така, но поне е опит за учение на базата на познание, на преживян опит. Подобно е при Реймънд Муди, който описва стотиците преживявания на хора на границата на смъртта. Подобно е и при медиумите, които дават поразителни доказателства, че наистина общуват с онези от нас, които вече са на оня свят. Подобно е и при Робърт Монро, който разказва собствените си наблюдения при изживявания извън тялото, в други светове. Емануил Сведенборг също говори и от опитности, доказвал го е, макар много да влага и сляпа вяра. А къде и кой розенкройцер, преведен на български, говори от опит и знание?
 11. Розенкройцерите са приятна секта, с приятен микс от разни учения без крайности и с хубава етика. Това е чудесно. Какъв е опита, който имат розенкройцерите обаче, наиздали книги и в България? Аз не видях никъде там някой да говори от опит, от знание. Пледира се за такова, за гнозис и т.н., но това в крайна сметка е сляпа вяра техното, чиста теоритична философия, смес от най-различни учения и традиции. Подобни книги може да напише всеки, който отдели 20-30 години в активно изучаване на религиите и философията. После може да си напише едно свое "велико учение". Естествено, понеже говори "на сляпо", а твърди, че има гнозис (който няма) би заклеймил всички наистина имащи опитности, всички врачки, медиуми, лечители и т.н. Същото правят и църковниците към такива като Ванга... те самите понеже са слепци, които водят слепците, предпочитат да заклеймят всички, които не им отърват, понеже говорят от опит. А иначе естествено, че има шарлатани сред платените лечители, но аз не съм повдигнал тема за такива. Каква е вредата от регресивната хипноза? Дай линк.
 12. С най-доброжелателен тон и по приятелски те хващам просто че мамиш... Забавно ми е, не влагам емоции И за тва не нарушавам никакви правила и не обиждам Не, много са готини. С изключение , че и те имат елементарен религиозен предрасъдък срещу хипнозата. Всъщност, не всички, само те зи в България. Ян Ван райкенборг или там който беше, четох някакви религиозни мракобесия в една от книгите му за хипнзоата. Каква шарлатания, ти прочете ли текста, който е в началото, първото мнение? Много забавно е да се лепят етикети за неща, които не познаваме и нямаме никакъв опит с тях. Оспамихте ми темата тотално, но сте забавни
 13. Знаеш на какво, на дадена книга от самозван, убеден във възгледите си графоман ли? Ти ми намирисваш на розенкройцерство Каква практика имаш със самохипнозата, колко пъти? Каква практика имаш с хипнозата върху други хора? Някакви минали прераждания, нещо... Няма лошо си заблуден, и аз съм заблуден и всички са... ама трябва да гледаме да си променяме заблудите и да вървим към иситните... Та, в какво си знаещ на тема регресия към минали животи? Какъв опит имаш? Защо лъжеш?
 14. Отново смешни паранои. Мисъл - формата е просто мисъл, какво да е друго. Когато те налегнат "черни мисли", песимизъм, то си облъчван от такива кофти мисли. Те най-често са си от тебе, но може да са и от роднини, познати или от самото място прихванати. Ако си забравиш мисълта, върни се на мястото, където дълго си я мисли, има по-голяма вероятност да си я спомниш, щото "ще си я вземеш от онова място, където формата й е останала". Такава е теорията по въпроса. Ама това са пак паранои. Няма от какво да се страхува човек, всъщност единственото опасно в тея области е човек да сне се уплаши нещо.
 15. Това са паранои. Като тези на религиозните хора към езотерика, това за тях е опасна дяволска територия. Аз пък имам теория, че в началото по духовнта пътека се влиза в дълъг период на сух интелектуализъм, но не и на практика. Няма проблем за такива теми кйато хипнозата, но тези хора имат склонността и да четат за любовта и доброто, но не и да я практикуват. Всякакви страхове, опасности и т.н. им се привиждат в НОВАТА ОБЛАСТ. Това е като да вървиш в пустинята и да видиш оазис, може да се уплашиш, че е халюцинация и да го подминеш. Или това е като да ти предлагат нова работа с 10 пъти по-голяма заплата, страх те е да отидеш да бачкаш там, въпреки че е от всякъде по-добре всичко. Вие може би демонстрирате същото Искате първо да станете велики познавачи на теория за секса преди да се разделите с девствеността си. Ок, четете и разсъждавайте още. Прочете ли някой, поне един човек текста? Автора е хипнотизирал стотици хора, той ли разбира по темата как стоят нещата или вие? Вие въобще нямате и представа за какво става въпрос, но уверено демонстрирате параноите си забавно е.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.