Премини към съдържанието

braksi

Потребител
 • Публикации

  88
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

14 Добра репутация

8 Последователи

Всичко за braksi

 • Титла
  Редовен потребител
 • Рожден ден 17.05.1983

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  София
 • Интереси
  http://reklamiotgoogle.com
  http://duhovno-razvitie.com

Контакти

 • Skype
  abraksos
 • Интернет сайт
  http://duhovno-razvitie.com
 1. Писането във форуми в интернет е нещо много по-опасно от опитите с хипноза, ако ще дори да не сте чели нищо по въпроса и да сте петокласници. Форумите в интернет развиват зависимост в някой хора. И то до такава степен, че в Щатите зависимостта към интернет форуми е поставена в списък с психични заболявания наред с алкохолизма. АлкохолизмЪТ и манията към форуми имат доста общи патологични изяви, смятат психиатрите в Америка. А в Корея вече тъпчат интернетохолиците и с лекарства http://30dumi.eu/2011/07/s-haptcheta-lekuvat-internet-zavisimost-v-yuzhna-koreya/
 2. Ами знам няколко човека кои практикуват с други, но по двойки само... Лошото е, че има комерсиални такива, които искат пари, а не са на нивото и в позицията да ги искат. Може да се организира такъв клуб, ама не е съвсем лесно... Разни хора, разни идеали... Включи ми се във фейсбук или скайп най-добре Хубавото е, че за сега не съм се натъкнал аз поне на някакви особени травми или проблеми от практикуването или подлагането на регресивна хипноза. Проблемите, които хората имат с езотеричните и религиозни практики, се дължат на техни си проблеми преди заниманията им. Материалиста с мания за преследване ще твърди, че спец служби го подслушват и агенти държавни го следят с черни коли, докато религиозния човек с мания за преследване ще твърди, че го преследват демони. Има хора с проблеми с езотерични интереси и хора с проблеми с материалистка нагласа. Между двете няма особено голяма връзка.
 3. Други такива материали за вредата от регресивната хипноза имаш ли? Прочетох впрочем материала. Смешно е. Някакъв вече депресиран младеж бил си спомнил нещо травмиращо и в резултат станал още по-травмиран. Ами, тук си говорим за човек с проблеми, който си е останал с тях, нищо фрапиращо не се е случило. И личи, че има различни мнения, а противниците не ползват хипнозата, камо ли регресията.
 4. Разбира се... Сега си се уморила и ти трябва време, докато отново започнеш да търсиш истините... а може и да не започнеш отново
 5. Чадо, от къде знаеш, че има ттакова нещо като прераждане? Казваш смърт живот, смърт живот? Ако никой никога не си го е спомнял и е лошо да се стремим да си го спомняме... каква е тая вяра у тебе? А от къде знаеш, че има Висш АЗ? А от къде знаеш, че въобще има нещо отвъд тоя свят? Може да свършва всичко с гроба. Сляпата вяра е интересно нещо... Защо не вярваш в дядо мраз и в боговете на Олимп? Вярваш ли, че има някъде Мечо Пух? Смисъл, как различаваме истината от лъжата? Какъв свят на диалектиката? Какви неща? На базата на какво си фантазираме? Стремим ли се към истината или се кефим просто да симечтаем и разсъждаваме? ок, няма лоши и така да е, просто аз не говоря за това. Наистина при розенкройцерите има прекрасни разсъждения, чешане на ума, като игра на шах... и разни фантазии за освобождение от разни жизнени полета... Хубави фантазии. Защо да са верни обаче?
 6. Да, душко, ама това превъзнесено очарование е твое си лично, в твоята глава, благодарение на тебе си само. Във всяка секта, църква, религия ще намериш такива хора, превъзнасящи своята традиция или религия или учения. Ако погледнеш трезво, къде са знанията, опитностите и доказателствата на розенкройцерите? Всичко е красиви, високопарни теории без покритие. Друго е при Майкъл Нютон примерно, който описва какво става с хората между преражданията на базата на реални спомени на стотици хора. Може и да не са реални, може да има въображение, може и там да не е съвсем така, но поне е опит за учение на базата на познание, на преживян опит. Подобно е при Реймънд Муди, който описва стотиците преживявания на хора на границата на смъртта. Подобно е и при медиумите, които дават поразителни доказателства, че наистина общуват с онези от нас, които вече са на оня свят. Подобно е и при Робърт Монро, който разказва собствените си наблюдения при изживявания извън тялото, в други светове. Емануил Сведенборг също говори и от опитности, доказвал го е, макар много да влага и сляпа вяра. А къде и кой розенкройцер, преведен на български, говори от опит и знание?
 7. Розенкройцерите са приятна секта, с приятен микс от разни учения без крайности и с хубава етика. Това е чудесно. Какъв е опита, който имат розенкройцерите обаче, наиздали книги и в България? Аз не видях никъде там някой да говори от опит, от знание. Пледира се за такова, за гнозис и т.н., но това в крайна сметка е сляпа вяра техното, чиста теоритична философия, смес от най-различни учения и традиции. Подобни книги може да напише всеки, който отдели 20-30 години в активно изучаване на религиите и философията. После може да си напише едно свое "велико учение". Естествено, понеже говори "на сляпо", а твърди, че има гнозис (който няма) би заклеймил всички наистина имащи опитности, всички врачки, медиуми, лечители и т.н. Същото правят и църковниците към такива като Ванга... те самите понеже са слепци, които водят слепците, предпочитат да заклеймят всички, които не им отърват, понеже говорят от опит. А иначе естествено, че има шарлатани сред платените лечители, но аз не съм повдигнал тема за такива. Каква е вредата от регресивната хипноза? Дай линк.
 8. С най-доброжелателен тон и по приятелски те хващам просто че мамиш... Забавно ми е, не влагам емоции И за тва не нарушавам никакви правила и не обиждам Не, много са готини. С изключение , че и те имат елементарен религиозен предрасъдък срещу хипнозата. Всъщност, не всички, само те зи в България. Ян Ван райкенборг или там който беше, четох някакви религиозни мракобесия в една от книгите му за хипнзоата. Каква шарлатания, ти прочете ли текста, който е в началото, първото мнение? Много забавно е да се лепят етикети за неща, които не познаваме и нямаме никакъв опит с тях. Оспамихте ми темата тотално, но сте забавни
 9. Знаеш на какво, на дадена книга от самозван, убеден във възгледите си графоман ли? Ти ми намирисваш на розенкройцерство Каква практика имаш със самохипнозата, колко пъти? Каква практика имаш с хипнозата върху други хора? Някакви минали прераждания, нещо... Няма лошо си заблуден, и аз съм заблуден и всички са... ама трябва да гледаме да си променяме заблудите и да вървим към иситните... Та, в какво си знаещ на тема регресия към минали животи? Какъв опит имаш? Защо лъжеш?
 10. Отново смешни паранои. Мисъл - формата е просто мисъл, какво да е друго. Когато те налегнат "черни мисли", песимизъм, то си облъчван от такива кофти мисли. Те най-често са си от тебе, но може да са и от роднини, познати или от самото място прихванати. Ако си забравиш мисълта, върни се на мястото, където дълго си я мисли, има по-голяма вероятност да си я спомниш, щото "ще си я вземеш от онова място, където формата й е останала". Такава е теорията по въпроса. Ама това са пак паранои. Няма от какво да се страхува човек, всъщност единственото опасно в тея области е човек да сне се уплаши нещо.
 11. Това са паранои. Като тези на религиозните хора към езотерика, това за тях е опасна дяволска територия. Аз пък имам теория, че в началото по духовнта пътека се влиза в дълъг период на сух интелектуализъм, но не и на практика. Няма проблем за такива теми кйато хипнозата, но тези хора имат склонността и да четат за любовта и доброто, но не и да я практикуват. Всякакви страхове, опасности и т.н. им се привиждат в НОВАТА ОБЛАСТ. Това е като да вървиш в пустинята и да видиш оазис, може да се уплашиш, че е халюцинация и да го подминеш. Или това е като да ти предлагат нова работа с 10 пъти по-голяма заплата, страх те е да отидеш да бачкаш там, въпреки че е от всякъде по-добре всичко. Вие може би демонстрирате същото Искате първо да станете велики познавачи на теория за секса преди да се разделите с девствеността си. Ок, четете и разсъждавайте още. Прочете ли някой, поне един човек текста? Автора е хипнотизирал стотици хора, той ли разбира по темата как стоят нещата или вие? Вие въобще нямате и представа за какво става въпрос, но уверено демонстрирате параноите си забавно е.
 12. А ако беше нужно да ходиш или караш колело, или плуваш, или пишеш и четеш, или знаеш език някакъв, за да говориш с другите, то нямаше ли да се раждаш научен?
 13. Типични слова на незапознати с материята. Прочети текста, точно по твоите предрасъдъци има материали.
 14. Ако имате желание да опитате това практическо ръководство, можете да опитате сами, но както пише накрая на този материал Много малко хора могат успешно да се самохипнотизират без преди това да са били хипнотизирани от някой друг. Така че търся желаещи за клуб по хипноза на приятелски начала (безплатно) в София и по-точно хипнотична регресия за спомени на минали прераждания и живота между преражданията. http://www.duhovno-razvitie.com/hiuit.htm Това е адреса на практическоро ръководство по хипноза, от което са материалите по-долу. http://www.duhovno-razvitie.com/niuton.htm Тук може да прочетете изключително интересни спомени на хора под хипноза за миналите животи. Какво е хипнозата? Вероятно до този момент сте схванали идеята, че хипнозата е едно състояние на мечтаене, на фантазиране. В това състояние човешкият съзнателен ум става безмълвен или пасивен. Това прави достъпен и открит подсъзнателния разум по начин, който позволява на хипнотизатора да въведе в тази могъща подсъзнателна сфера различни внушения. Нека да хвърлим един до известна степен “технически” поглед върху начина, по който мозъкът функционира. Мозъкът оперира чрез честотни цикли, които от своя страна са измерими. Тези честоти отговарят на определен вид дейности. Започвайки с най – ниската честота и продължавайки по възходящ ред, те са следните: 1. Делта. Честотата на мозъчната дейност варира от 0 до 4 цикъла в секунда. Това е абсолютната безсъзнателност. За делта не се знае много. 2. Тета. При тета честотата се движи между 4 и 7 цикъла в секунда. Тета е част от областта на подсъзнанието, в която е приложима хипнозата – въпреки че много малко хора достигат до тета за дълъг период от време. Изглежда, че в тета са записани всички наши емоционални преживявания. Тета е онази специфична област, която отваря вратата на пред съзнанието, за да може то да се отправи “отвъд хипнозата” – в света на психичните феномени. Това ще бъде разгледано накратко в края на тази книга. 3. Алфа. Честотния диапазон на мозъчната дейност при алфа е от 7 до 14 цикъла в секунда. Алфа е областта, която обикновено се смята за сферата на подсъзнанието. Почти всички хипнотични въздействия се осъществяват в този обхват. Освен това, тук се извършва и всяко мечтаене. Медитацията също е функция на този диапазон, понякога слизайки и в тета. Що се отнася до хипнозата, алфа е една изключително важна област и това е подчертано в книгата. 4. Бета. Това е сферата на съзнателния разум, чиито честотен диапазон е от 14 цикъла нагоре. Бета е областта, в която мислим и осъществяваме повечето от извършваните от нас в будно състояние дейности. Изглежда, че по – голямата част от нас оперират с около 20 цикъла в секунда по време на будно състояние. При около 60 цикъла в секунда човек би изпаднал в силна истерия. А при над 60 цикъла в секунда – не зная какво би могло да се случи... Предполагам, че не би било нещо приятно. Когато вечер заспивате, мозъкът ви автоматично превключва от по – високия честотен цикъл бета към по- ниския алфа, а после, за кратки последователни периоди, към тета и делта. По- голямата част от съня ви протича в алфа. Всичко, което хипнозата прави, е да се възползва от този естествен феномен. Хипнозата всъщност е една техника за принуждаване на мозъка да намали циклите си до алфа диапазона без да изпадне в сън. В алфа подсъзнанието е открито за влияния чрез внушение. Съзнателният разум не приема добре внушенията. Той е най – подходящ за мислене, разсъждаване и привеждане в действие на онези неща, които вече знае. Докато подсъзнанието е като един подчиняващ се роб. То не мисли и не разсъждава. То просто реагира на нещата, които му се казват. В това се корени стойността и силата на хипнозата. Чрез хипнозата вие сте в състояние да заложите мощни внушения директно в подсъзнанието си. То ги приема и ги кара да се превърнат в реалност. Отчасти подсъзнанието прави това като съобщава на съзнателния разум, че съществува нова информация, която трябва да бъде следвана. Съзнателният разум обича да действа в съответствие с онова, което вече е налице, така че той започва да работи по тази нова информация. Отчасти ние наистина не разбираме защо хипнозата действа и как точно подсъзнанието предизвиква съответните резултати. Това, което знаем е, че тя наистина действа, и действа доста добре. Внушения: Използваните в хипнозата внушения подробно са разгледани в другите глави от книгата. Засега е достатъчно да подчертаем факта, че всички изложени по – нататък внушения са позитивни, конструктивни и полезни. Това е необходимо поради обстоятелството, че подсъзнанието не е запознато с разликата между едно полезно и едно вредно внушение. Основната му дейност се изразява във възприемането на подадените му от вас послания и в действането според тях. Познавах един мъж, който буквално стотици пъти на ден употребяваше една нецензурирана четирибуквена дума за извършване на физиологически нужди. В края на краищата той убеди подсъзнанието си, че трябва да посети тоалетната и разви хронична диария. Така че, бъдете крайно внимателни относно думите, които употребявате във вашите внушения. Думите са нещо наистина могъщо, а подсъзнанието ви ги възприема буквално. Митове: Съществуват множество погрешни схващания за хипнозата. Голяма част от това неразбиране се дължи на второстепенни филми, представящи хора, които биват превръщани в зомбиподобни същества от някакъв всесилен мистик, който им казва: “Погледни в очите ми!” И ако това е ефектно и оправдано спрямо един трилър, то от друга страна това е стопроцентова измислица, която няма никаква връзка с истината. Ще се спра на някои от най – често разпространяваните митове, а после ще продължа по – нататък. 1. Хипнотизаторът има магически възможности. Това е изцяло невярно. Хипнотизаторът е едно напълно обикновено човешко същество, което е усвоило способността да прилага внушение с цел постигането на желани резултати. 2. Човек може да бъде хипнотизиран и принуден да върши неща против своята воля. Абсолютно невярно! Преди всички, никой не може да бъде хипнотизиран, ако сам не желае това. Пациентът трябва изцяло да сътрудничи, за да може да бъде осъществена хипноза. На второ място – никой, който е под хипноза, не може да бъде накаран да върши неща, които не би направил и по собствена воля в състояние извън психоза. По време на хипнозата пациентът може да избере дали да приеме, или да отхвърли дадено внушение. Ако му бъде подадено някакво потискащо го внушение, той по свой избор най – вероятно ще излезе от хипнотичното състояние и ще си тръгне. 3. Единствено слабо интелигентните хора могат да бъдат хипнотизирани. Отново невярно. Вярно е обратното. Колкото една личност е по – интелигентна, толкова е по – лесно тя да бъде хипнотизирана. Разбира се при определени случаи на умствени заболявания хипнозата е невъзможна. Но почти всеки, който иска да бъде хипнотизиран, може да бъде хипнотизиран. Само около 1 % от хората не могат да бъдат поставени под хипноза: отчасти поради психически заболявания, отчасти заради причини, които не можем да разберем. 4. Хипнотизираният е в транс или в безсъзнание. Това в никакъв случай не е така. Пациентът, който е под хипноза, е изцяло буден и съзнаващ. Той напълно е фокусирал вниманието си в посочената от хипнотизатора област и е податлив на странично разсейване. 5. Човек може да не успее да излезе от състоянието на хипноза. Това е напълно невярно. Дори ако операторът падне мъртъв след като е хипнотизирал пациента, то последният може напълно лесно да излезе от това състояние. На пациента може да се случат две неща: или да изпадне в краткотраен сън и после да се събуди, или да отвори очи, защото гласът на оператора е липсвал за известно време. 6. Добрите резултати задължително се постигат чрез дълбока хипноза. Невярно. Всяка степен на хипноза – от повърхността до много дълбока, може да донесе положителни резултати. Хипнотично състояние: Когато е под хипноза, човек напълно съзнава къде се намира и какво става. Той или тя чуват всичко, което ги заобикаля. Личността е в едно състояние на дълбока отпуснатост, като при мечтаене, и често или има усещане за вцепененост на тялото, или пък е крайно чувствителна относно наличието на тялото си. Самохипноза.: Напълно възможно е да хипнотизирате себе си. Аз го правя почти всеки ден, като си подавам конструктивни внушения. За вас ще бъде много по – лесно да се хипнотизирате, ако преди това сте били хипнотизирани от някой друг и са ви били дадени внушенията и инструкциите за постигането на това състояние. Много малко хора могат успешно да се самохипнотизират без преди това да са били хипнотизирани от някой друг. Тази книга ще ви научи как да обучите себе си. Препоръчвам ви да работите с партньор, който може да ви хипнотизира, и по този начин да постигнете възможно най – добрите резултати. Цялата книга можете да прочетете на хипнозата уилям хюит Ако имате желание да опитате това практическо ръководство, можете да опитате сами, но както пише накрая на този материал Много малко хора могат успешно да се самохипнотизират без преди това да са били хипнотизирани от някой друг. Така че търся желаещи за клуб по хипноза в София и по-точно хипнотична регресия за спомени на минали прераждания и живота между преражданията. Споемни на хора от живота между преражданията им можете да прочетете майкъл нютон пътят на душите Приятелска система Някои хора наистина предпочитат да работят с някой друг, отколкото да работят сами. Понякога някои намират, че не е много естествено да слушат на запис собствения си глас. За хората, които спадат към тези две категории, се препоръчва “приятелската система”. Наистина, що се отнася до слушането на собствения ви глас на запис, в началото всеки го намира за нещо странно. Но вие бързо свиквате с него и ще постигнете чудесни резултати чрез хипнотичните сеанси, които сте записали с касетофон. Предимствата да работите сами са: 1.Вие можете да го правите винаги, когато поискате, и няма нужда да ви се налага да съгласувате времето за това с някой друг. 2.Вие можете да навлезете в дълбоко лични ситуации, подробности от които не бихте желали да споделяте с някой приятел. Предимства да работите с приятел са: 1.Няма да ви се налага да правите магнетофонни записи, в случай че не желаете това. Вашият приятел ще ви чете инструкциите за въвеждане в хипноза, а вие на свой ред ще му четете същото. Това ви носи опит и като хипнотизатор, и като пациент. 2.Често двама души решават по – добре, отколкото един, какъв подход да бъде използван при справянето със някоя специфична ситуация. Както и да изберете – самостоятелно или с приятел – вие ще постигнете отлични резултати. В края на краищата, повечето хора използват и двата подхода. При избора си на приятел, спрете се на някого, който е толкова заинтересован от хипнозата и самоусъвършенстването, колкото сте и вие. Изберете някой, който е чувствителен внимателен, а не клюкар, който няма да устои на изкушението да разкаже на всеки ваш познат в града, че на тридесет и пет вие практикувате самохипноза, за да преодолеете нощните си полюции. Този ваш приятел, може да бъде съпруга (та) ви, член на семейството, приятел, колега и всеки друг. Важно е единствено този приятел да бъде някой, на когото вярвате и с който имате добра връзка. Хипнотични клубове По своята същност хипнотичният клуб е изграден на основата на приятели. В него група от хора с общи интереси се събират, за да си прилагат един на друг хипноза с цел да си помогнат по някакъв начин. Клубът е едно невероятно място за забавление и чрез него вие можете да научите много неща по – бързо и по – ефективно. Особено препоръчвам хипнотичните клубове на по – възрастни хора, на техните семейства, на домакините, както и на гимназистките и колежаните. Но това изброяване в никакъв случай не ограничава категориите хора, които могат да се включват в тях. По – възрастните могат да си помогнат един на друг да постигнат самоуважение, любов, увереност, свобода от болката, повече енергичност и ентусиазъм, по – добро умствено и физическо здраве, контрол над стреса и депресията и още толкова неща, които няма как да бъдат изброени. Домакините и хората, които стоят по цял ден вкъщи, могат да си помогнат взаимно, за да елиминират скуката и ежедневните безсъдържателни разговори. Те могат да си помогнат едни на други да съживят и вдъхнат живот на своите вродени съзидателни способности; да си помогнат да направят отношенията си със съпруга и децата си по – богати и да достигнат една по – висока самооценка. Учащите – студенти и ученици – могат взаимно да си помогнат при усъвършенстване на паметта, полагане на тестове, при развиване на увереност в себе си и на самодисциплина, усъвършенстване на своите академични и спортни способности, при справяне с разстройство и обърканост. Ако желаете, хипнотичния клуб може да бъде по официален тип. Можете да напишете правилник, да създадете критерий за членство, да въведете членски внос, който да покрива разходите за закупуване на аудиокасети, книги или други необходими неща. Може да фиксирате определени дни и часове за събирането на членовете на клуба. При другия вариант клубът може да бъде свободно, неформално образуване, например една уговорка между шест домакини, които решават да се събират всеки вторник от два до четири следобед, всяка седмица в къщата на някоя от тях. Всяка от тях идва със свой екземпляр от “Хипноза” и те се редуват да бъдат хипнотизатори или пациентки, докато разрешат проблемите си. Те дори могат да създават нови процедури или пък да експериментират. Хубавото е, че няма почти никакъв начин да постигнете лоши резултати. Почти винаги постигате онова, което сте желали. Разбира се, ако пациентът не сътрудничи стопроцентово или пък ако операторът все още не е развил у себе си задоволителни умения, може да не бъдат постигнати никакви резултати. Помнете, че това е един процес на обучение, който изисква много практика, така че не се отчайвайте, ако не всичко се получава в своя идеален вариант. Няма никаква опасност да причините болка на някого, ако следвате указанията и предупрежденията, които са изложени в тази книга. Аз от сърце подкрепям съществуването на хипнотични клубове и групи. Това е един изключителен метод за взаимно самоусъвършенстване. На вас ви се помага да постигнете нещата, но вие ги постигате и като сами помагате на другите. Силно бих желал да видя всички по – възрастни хора да участват в някакъв вид хипнотични групи. Има толкова много, което може да бъде постигнато. Не пренебрегвам и възможността цялото ви семейство да бъде ангажирано в групова хипноза. Това е един чудесен начин да засилите чувствата на любов и разбирателство в семейството. Правилото, което смятам че е необходимо на всяка група, без значение дали става дума за официален клуб, за участници в неформални сбирки или пък за семейна група, е придържането към определена програмна схема. Ако желаете, можете да се срещате всеки ден, но не трябва да участвате в събиранията между другото или пък поради липса на нещо по – интересно в момента. Личната ми препоръка е да се събирате поне веднъж в седмицата. Определете времето за това и го спазвайте. Вие имате нужда от настоятелност и постоянство, за да дисциплинирате ума си и за да може той да осъществи чудесата, към които се стремите. Срещите ви в никакъв случай не трябва да бъдат през период по – голям от две седмици, защото ефектът от хипнотичните внушения обикновено затихва след около две седмици. Участниците в семейните групи може би ще се събират по – често, защото за тях е по – лесно да бъдат заедно по – често. Не допускайте да уговорите събиране и после да го отложите или пренасрочите. Това може да се превърне в един навик, който в края на краищата да предизвика обратен ефект и нулеви резултати. Разбира се понякога е напълно възможно да ви се наложи да промените някое вече планирано събиране. Но просто не си създавайте навика да променяте срещите, защото когато правите това, вие всъщност ясно и недвусмислено казвате на ума си: “Моите цели не са много важни. Отложи ги.” И това е точно онова, което вашият ум ще направи – ще ги отложи, така че отложи, така че вие няма да можете да ги постигнете. Както виждате, хипнозата е нещо повече от една обикновена поредица от думи в някаква процедура за релаксиране. Тя е нещо много повече. Тя е един начин на живот, един начин да се наслаждаваме на живота в най – пълна степен, една техника за сътворяване и реализиране на онази действителност, към която се стремите в момента или в едно по – далечно бъдеще. Тя е превозно средство, което може да ви преведе през живота. Но както всички превозни, то също се нуждае от шофьор. А шофьора сте вие. Превозното средство може да отиде само в посоката, в която, вие го насочите.
 15. Е това се нарича сила. И много ми харесва тая нагласа. Според мене това е мъдрата нагласа и отношение към шибания свят, в който пребиваваме. Това мнение буди възхищение.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...