Премини към съдържанието

Sirena

Потребител
 • Публикации

  69
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

0 Неутрална репутация

Всичко за Sirena

 • Титла
  Редовен потребител

Информация

 • Пол
  Жена
 • Град
  София
 1. Sirena

  Lost - Final Season 6 (2010)

  Мерси - и аз имам подобни спомени за числата - за Хърли и лотарията. Исках да съм сигурна, че не съм пропуснала нещо толкова съществено като пряка връзка с полета и числата
 2. Sirena

  Lost - Final Season 6 (2010)

  В някакъв друг форум прочетох, че числата, които Дезмънд въвеждаше в бункера всъщност били номерата на местата на кандидатите в самолета на Океаник 815. Някой дали си спомня нещо подобно да се е споменавало във филма или е просто теория?
 3. Sirena

  Lost - Final Season 6 (2010)

  Дааа свърши - и това клипче май е много вярно - някак си останах с чувството, че са забравили повече от половината загадки и въпроси. Но все пак - красиво и тъжно. И сега какво ще гледам
 4. Sirena

  Lost - Final Season 6 (2010)

  Или може би това е обяснението как Джейкъб се е появил на острова - струват ми се леко антични дрехите на жените, като че не са от съвремието. Този филм ми заприлича на "Дългата разходка" на С.Кинг - всички участват в нещо, което не знаят какво е и единственият начин да се откажат е като умрат. Явно накрая наистина ще има само един - избранника, а всички останали ще умрат. И май трябва да си вадя носната кърпичка, че изглежда Джак е избрания, а Сойър ще умира - голям рев ще падне, ако това се случи
 5. Sirena

  Lost - Final Season 6 (2010)

  Вярно, че Дезмънд не е кандидат, но пък не ви ли напомня напоследък на Джейкъб - как обикаля и се опитва да повлиява по някакъв начин на съдбата на оцелелите. И всъщност Лок (или дима) поиска само той да бъде убит и забележете - не го уби сам той, когато можеше, а прати Саид - нещо като с Джейкъб - може би не може да убие Дезмънд сам защото Дезмънд е Джейкъб (не буквално). И вероятно ролята на кандидатите е друга - не точно да заместят Джейкъб (или който и да е там), а да му помагат. И понеже гледах много късно серията чак сега ми хрумва - ами ако избраният кандидат не е само един, ако трябва да са всички заедно? така както всички заедно трябваше да се върнат на острова. П.П. и още нещо - забелязахте ли, че само Кейт няма промяна в съдбата си в алтернативната реалност? Явно не е извършила съответното добро и затова не е залсужила друг живот. И може би затова не е кандидат.
 6. Sirena

  Lost - Final Season 6 (2010)

  Все още не съм наясно със себе си коя версия да приема - разсъждавам на глас докато чакам финала. Незнам какво ще стане с "корабокрушенците", мисля, че още 1-2 от тях ще умрат, но започвам все повече да залагам,че пушека остава на острова, а Дезмънд ще е новият му пазител. За останалите незнам - те са ми някакъв фон - нито имам обяснение откъде са дошли (не са от Дарма инициативата), нито за какво са там. Но може би, ако знаех всички отговори нямаше да съм тук и да подскачам до сряда за новата серия, а щях да съм в Л.А.да пиша аз сценария
 7. Sirena

  Lost - Final Season 6 (2010)

  И аз мисля, че Дезмънд бутна Джон, за да го "събере" с Джак в болницата. Но може би това е само една от причините? Все пак Дезмънд знае какво трябва да направи, за да събере двата алтернативни свята - и си мисля, че опита му да убие Джон е по-скоро начин да предпази Джон да не се превърне в черния дим. Признавам си, че съм страшно доволна от централната роля, която са отредили на Дезмънд - определено той е един от любимците ми. Жалко само, ако остане на острова, защото мисля, че той ще е новият кандидат и вероятно ще замести Джейкъб като пазител.
 8. Sirena

  Lost - Final Season 6 (2010)

  Ако са останали само шестим кандидат за мястото на Джейкъб, то те трябва да са Джак, Хърли, Джин (или Сън), Сойър,Ричард - тогава кой е шестия? Беше Саид, но според мен той отпадна, а Кейт не е защото името й не беше в пещерата. Значи може би са двамата Куон. Аз залагам на Джак - според мен той от началото е определен за положителния образ в сериала ( а и някъде бях видяла интервю с актьора, че само той единствен знаел как ще свърши сериала). А в кораба започна да звучи като Лок в първите сезони - предопределения, смисъл и т.н. Продължавам да си поддържам тезата, че става дума за някоя поука от сорта "доброто винаги побеждава злото". Пък и много библейски препратки има в епизодите. А Лок през цялото време се явява като някой изкушител - може би това е и неговата роля - да бъде "теста", с който да се определи кой е най-достойния заместник на Джейкъб - този който няма да се подаде на изкушението? Уф, хем искам всичко бързо да се разкрие, хем пък не ми се иска да свършва - поне остават само 7 епизода до финалните 2, нали - според спойлъра?
 9. Sirena

  Lost - Final Season 6 (2010)

  Ако рекламата е вярна, значи има още 10 епизода и един финален 2-часов - т.е. 24 епизода общо? Извинявайте, ако някъде в началото сте го написали - може да съм го пропуснала. Охх, още да месеца и отгоре до края - все по-интересно ми става... нямам търпение
 10. Sirena

  Lost - Final Season 6 (2010)

  Сега вече съм убедена, че живота, в който самолета не се разби е паралелен, само, че кога се е "разделил" от този на хората на острова. Дали не още при първите им срещи с Джейкъб - т.е в детството им? А компасът или каквото там беше това нещо с огледалата на фара - не ви ли напомня на кръга с махалото, което показваше майката на Фарадей, когато убеждаваше 6-мата да се върнат на острова? Честно казано - поизгубих малко нишката или може би тя зави в някаква много неочаквана посока - защо се страхувам, че всичко ще свърши с някакви нравоучения на тема "изборите, които правим и нещата, които межехме да свършим", а истинските загадки няма да получат отговор. Например, как така Ричард хем не знаеше, че е кандидат, хем не остарява - и защо само той от всички други? Как Бен призова черния пушек да убие пехотинците, когато застреляха дъщеря му в 4 сезон (ако дима е "злодея" и всъщност е разумно същество, как така се подчиняваше на един лост? Дано обяснят нещата като позапазят поне част от първоначалната мистерия.
 11. Sirena

  Lost - Final Season 6 (2010)

  А някой видя ли името на Кейт в надписите? Струва ми се, че липсваше. А все пак Джейкъб ходи и при нея като малка, т.е. и тя трябва да е била "манипулирана" от него. А Бен ме уби - педантичен учител - жестоко.
 12. Sirena

  Lost - Final Season 6 (2010)

  Да, и всички като че са пак с подобни съдби /роли/ - сега вече чакам Бен да се появи отнякъде може би като шеф на някоя корпорация или секта Абе сигурно ли е, че тези в храма са от добрите? Нали французите станаха лоши точно в храма (май)? Пък и винаги съм вярвала в здравия разум на Сойър - досега май не е бъркал в преценката си за хората - и щом избяга от тях май не им е чиста работата (или пък на мен ми се иска да избягам с него - ама то е човещинка все пак )
 13. Sirena

  Lost - Final Season 6 (2010)

  Незнам дали имат спомени, защото по-скоро ми се струва, че това е паралеле свят - иначе Итън нямаше да е жив. И като се замисля - не паралелен, а света, който се е случил след като Джулиет взриви бомбата. Така се връзва, че семейството на Итън се е измъкнало от острова ( и той е жив) и затова и самолета не падна (няма го бункера и копчето, което Дезмънд пропусна да натисне). Но пък явно всичко се случва с цел и никой не може да промени съдбата си изцяло и затова всички те се срещат дори и в тази реалност. А защо японеца каза, че и сестрата на Джак, т.е. Клеър се е заразила? Аз поне не помня кога тя е умирала, но пък може и да съм забравила. Някой спомня ли си? Иначе теорията, че само умрелите могат да бъдат обладани от черния пушек не се връзва. Освен, ако острова наистина не е чистилището (някой го беше казал в редните сезони) и те (или по-скоро духовете им) са тук, всеки да изкупи грешките си. Ама това много религиозно стана - не ми се вярва. А дали Джулиет и тя ще се съживи?
 14. Sirena

  Lost - Final Season 6 (2010)

  Здравейте, началото на сезона е жестоко - нямам търпение да видя как ще се развият нещата. Но едно две неща са ми интересни - защо Джулиет каза (или искаше да каже) "получи се"? Дали по някакъв начин умирайки на острова не е разбрала, че острова не е реалност, а истинския живот е в самолета, който не катастрофира? или тя самата умирайки на острова, е жива в другия свят? Нещо ми е объркано и имам чувството, че ми се изплъзва. Кръгът от пепел също ми е много интересен - помните ли - имаше такъв кръг, когато Лок отиде в колибата с Бен и после в предния сезон, тези от втория самолет, когато видяха колибата забелязаха, че кръга е нарушен? Че служи като защита от дима, стана ясно, но дали например не служи и да държи дима вътре? И разбира се моя любимец Дезмънд - появи се точно след момента на турболенция (когато всъщност става катастрофата) сякаш се е пренесъл от острова, и изчезна преди да кацен - нещо като пренасянето на нашите хора, когато се върнаха на острова. Абе с две думи - чакат ни още загадки и много интересни серии.
 15. За пръв път сигурно ще кажа - Боян и Невена не си подхождат като дует - разочароваха ме. Но според мен Боян си беше доста добре - пасват му подобен род лирични песни, но Невена, която иначе доста харесвам, просто не пя в синхрон с него - беш решила да показва глас. Или може би пеенето на плейбек напоследък си казва думата и е позабравила какво е живо пеене? Жалко - залагах, че този дует ще е най-добрият но..... Маги и Нора - добър синхрон (то като и двете се дерат как няма да се получи). Но всъщност, ако Магдалена е добра в нещо то е в този тип S&B тип песни. Преслава и Теодор - средна класа - не ме разочароваха, но не ме и впечатлиха - даже не мога да запомня коя песен бяха. Тома и Русина - несполучливо - гласовете на двамата напълно не си подхождаха - Русина ако не избие на лиготене не може да я бъде, а Тома е рокаджия отвсякъде - къде му сложиха тази естрадна изпълнителка - незнам. Общо взето - разочарование. Може би без да се правя на разбирач, ако бяха съчетали Тома с Преслава или Боян щеше да е по-добре (може би защоот тримата са ми любимци. Невена също щеше да е по-добре с Преслава, а Русинка е само за Тео - и двамата мрънкотят.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...