Премини към съдържанието

greenclear

Потребител
 • Публикации

  148
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от greenclear

 1. Браво на Радан. Това е начинът ДСБ да покаже лице и да вдигне популярността. Още няколко такива хода и няма защо да се плашат от изборите 2 в 1. Няма да им трябва и Куневица - сами ще взема 8-10% с лекота. Такава линия на поведение трябваше да се поеме още през 2009, но уви не се случи тогава. Единственото петно в цялата история е генералът Атанасов, който не е за там. Още един път - браво на Радан - така се връщат и печелят хора.
 2. Това ясно... въпроса е дали има някаква друга издънка на операта (не хропера некст), която да наследява 12. Четох някъде, че част от екипа прави нов проект. Ако това е новата опера ще е хубаво да се види. До сега други версии не са се натискали да се качват върху 12. 12.16 се ъпдейтна до 12.17. Странна ми е малко тази работа. Ще взема да я кача на някой служебен комп, за да видя за какво става дума и ако е нещо смислено ще пусна съобщение тук.
 3. Здравейте! С опера 12.17 съм и и ползвам е-майл клиента. Преди малко се появи съобщение на ъпдейт, който не казва до каква версия иска да ме накатери. Съобщението започва с "Discover new opera". Знам, че по-новите версии не поддържат маил клиент. Ако отида на хелп/чек фор ъпдейт ми обясняват, че използвам последната версия. Знае ли някой какъв ъпдейт на 12.17 тече в момента и дали осира маил клиента и старите версии? На искам да минавам на 2х операта.
 4. Тази тема е дискутирана толкова пъти в толкова форуми, че не знам дали изобщо да пиша по нея. В бг-мама мамите са си играли сума време с боб и леща да го проверяват. За всеки, на когото може да бъде доказано вече е доказано, че отговорът е, че със смяната смяната печели с по-голяма вероятност.
 5. Филмът наистина е стар - казва се Маюри - http://www.imdb.com/title/tt0260217/ Има го из БГ тракерите.
 6. с 3.х или 4.х когато изпращам файл до колегата в съседната сграда 100М данни минават за 20 секунди. С версия 6 минават през къде ли не и се точат по 15-20-30 минути. Не става дума за бижута или не. Става дума за това, че някой ми казва да си сменя ОС-а, версията на програмата, която ползвам да общувам с децата си и с колегите си. И го прави не защото иска да ми е по-добре, а за да може да ме подслушва в името на сигурността на Америка. Не знам дали се сещаш колко му пука за сигурността на братята американци. Да си гледат нещата в тяхната държава и да не ми се пречкат в моята. Използваха М$ за да купят нещо и да го затрият. И особено ме е яд М$ не платиха за скайп всъщност. За покупката на скайп са получили данъчни облекчения.... даже не ми се пише. Не мисля, че има някой на когото не му е ясно.
 7. @dickiesx - Мини на скайп 4.2. Той не е много по-тежък, има си руски пач за него и видео чат. Аз до скоро се бях предал и си ъпдейтвах скайпа. Но от 6.20 се оказа, че не се поддържа коректно ХР-то. А вече целия ОС заради един скайп няма да сменя. Върнах се на 4.2 много успешно. Замених екзето с това предложена на страница 5 в тази тема. Всичко е на 6 - работи и под ХП и под 64-бит 7-ца.
 8. Хайде пък сега! Все едно не знаеш кои са добрите деца! Тези с червените точки. Разбира се може да се даде и по абстрактен отговор - добър е този чиито действия подобряват максимално "състоянието" на вселената. Лош е този чиито действия подобряват само и единствено неговото собствено "състояние" независимо от цената която плащат всички останали. И идеалния случай човек успява да подобри състоянието си и едновременно с това направи света по-добър. За да успееш в подобно начинание ти трябва сила, смелост и ум. И такива хора са рядкост. Едни "серат на пейзажа" от злоба, други от слабост, алчност или глупост. Но тук вече сме в графата за лошите хора...
 9. Просто не мога да не се стърпя да отговоря Добър човек е този, който си изяжда всичко, спи следобед и слуша госпожата! Това разбира се не се променя никога, независимо дали си на 4 или на 40.
 10. Всъщност не искам пина Не ми трябва за нищо. А и като лицензиран оператор на лични данни аз знам какво мога да поискам и какво не (като си спомня - цял ден слушах курс преди да ми издадат сертификата). Идеята беше просто проверка на кого какво доверяваш. А факта че пишеш тук вместо на ЛС подсказва, че и твоя отговор е не. Отнова - не твърдя че идеята е тъпа - просто не е това начина и определено не са тези хората.
 11. Има тема пусната за броенето в нета ТУК. Виж какво пише преди да решиш дали да се броиш и препоръчваш точно на този сайт. Лично аз няма да се преброя на сайта и препоръчах на всичките си познати в чужбина да не го правят. Идеята е много добра - просто не са тези хората.
 12. Коя от 8-те точки не е ясна? Ти би ли си дала личните данни и финансова информация на човек с измислено име, когото не познаваш, спонсориран от маркетингова фирма и за когото в нета пише подобни неща? Само питам... Ако отговора ти е да, моля не отговарят тук - прати ми данните за банковата си сметка и пина на дебитната си карта на ЛС. Обещавам че няма да ги давам на никого - нещо което тази партия не прави.
 13. Сега ще ти кажа какво мисля 1. Никой никога не е чувал за такава партия - нито у нас, нито по света. 2. Името на председателя на партията посочено на сайта е фалшиво. Човек с такова име в България не съществува. 3. Човек със сходно име е председател на фондация "Другата България" и свързан с множество други фирми и организации. Кои точно - ами проверете в дакси или апис, но на мен лично цялата работа ми мирише много. 4. За спонсори са посочени МБМД, БНТ-Сат и още една камара фирми. Аз не искам фирми които се занимават с маркетингови проучвания да получават данните ми заедно с отговора на въпроса колко пари пращате в България и на кого. Смятам че въпросите са тенденциозно зададени в тази посока. 5. Партията заявява, че данните ми ще бъдат предадени на 3-ти лица като НИС, НОИ и агенцията за българите в чужбина. Това са държавни агенции и те ще получат данните от преброяването на българите в чужбина (което в момента тече и в ЕС и по останалите страни) по официален път. Няма нужда някой за който никой не е чувал да върши нещо което не му е работа. 6. Партията сама не финансира нищо. 7. Считам, че е лошо по изброените горе причини. Силно препоръчвам да не се броим в този сайт. Няма прозрачност, няма ефективност, няма и смисъл. 8. Мога да приказвам още много, но мисля, че основното вече е казано. Само за да завърша - от няколко часа iniesme.bg вече не се отваря. Може би вече не сме БГ. Secure connection: fatal error (44) https://www.iniesme.bg/ The certificate has been revoked by its issuer. It is no longer valid. In the worst case it may be used by criminals for fraudulent purposes. Със здраве и поздрави на всички в и извън БГ!
 14. Реших си проблема... Ако някой го интересува: **************************************************************** * Xnumbers.dll ActiveX Multiprecision Math Library * * v. 1.1.7 - Dic. 2008 * * ©2005/2006 Leonardo Volpi * **************************************************************** Свалено от ТУК оправя работата и дава възможност да се работи и с по-големи числа, с прецизност до 200 знака и т.н. Туткава е библиотеката ама за 5 реда програма става.
 15. Някой знае ли как мога да си дефинирам променлива тип Extended или Long Double или Quadruple в Бейзик? (Става дума за MS VB). Опитвам се да напиша 3 реда програма, но резултата не се събира в нормален double (по-голям е от 1e340). Трябва ми 80 бит флоат тип който събира до 1е4932. Някой знае ли как се дефинира такова чудо? И може ли изобщо? Или просто да си го напиша на Ц и да не се пъна с бейзик.
 16. greenclear

  Проблем със зъб

  Здравей, аз не съм голям спец, но знам че умъртвен зъб боли от натиск/напрежение. Ако си ял нещо по-твърдо може и да докараш симптомите. Аз съм го правил с ядене на фъстъци. Просто избягвай за няколко дни да дъвчеш на тази страна и виж какво ще стане. Мисля, че съвети от типа "иди на зъболекар" едва ли са подходящи, но все пак - питай още някой зъбар (ако може с по-голям стаж).
 17. Аз пък ще подкрепя мацката! Тя не е била с трън през ушите журито, че да изберат нея. Явила се е на конкурс - всеки има право да се явява. Избра ли са я... Така са решили така направили. Да, но за разлика от мис Перник, мис Русе е подходила интелигентно и се е отказала от титлата си. Евала моме! Не са много хората които го правят това (представете си ако имаше подобни политици). Успех с образованието и с каквото решиш да правиш от тук нататък.
 18. Аз не искам да знам за извънземните и американците (дето няма да ги стигнем) Ограничавам питанията си до земните в БГ. Дали наистина няма как да стане? Всеки адвокат, журналист или обикновен гражданин може да влезе в сградата на съда и да поиска да се запознае с материалите по дело №АБВГД/2010. Всеки от "пострадалите" може да каже по 1 име или да разчете един подпис... И после? Всички знаем как ефективно да си доставяме информация. Статии, изказвания, интервюта, АПИС, свързани лица, ФБ, лични пощи, скайп... сещаш се какво ще стане. Аз не знам кои хора са замесени. И точно това искам - да знам. Имаме си закон за достъп до обществена информация и той е точно със същата тежест като закона за авторските права. И ако журналистите не искат да си свършат работата и да са гласа на обществото можем ние да им я свършим. Точно така както членовете на екипа на читанката вършат работата на преводачите, библиотекарите и кой ли още не. Не казвам, че ще е лесно. Питам само дали пък е толкова чак невъзможно? И дали единственото, което можем да правим е да сме безгласна буква. Или имаме сили и за нещо повече? Ако нямаме сили за нещо повече гражданска война не ни очаква. Няма кой да се бие в нея Пак казвам - нищо няма да се промени докато някой не го промени. Нещата си седят на едно място докато някой не ги премести (Нютон) и този закон е точно толкова валиден колкото и закона за гравитацията да кажем. И е по-валиден от закона за авторското право защото не се налага да се тълкува. И за да завърша - дайте да преместим камъка, който е пред вратата на банята и в който всички се спъват. Това вече е правено. Въпроса е дали ние го можем или не.
 19. Ама не е само Явор Колев. ГДБОП е военен тип организация - не вярвам някой да изпълни нещо без да му е наредено. Искам да знам кой го е наредил. Да видя началника, който си е сложил подписа и с това е поел отговорността. Искам да видя лицето на съдията чиито подпис седи под заповедна за изземана на сървърите. Искам да видя и лицето на прокурора, който ще заведе делото. Изобщо искам всички тези хора да престанат да са анонимни и да станат публични личности. Искам да ги познавам - да знам дали някой от тях не ми е съсед. Искам когато си водят децата на детска градина или пазаруват в кварталния супер хората да ги разпознават и да им казват какво си мислят за тях и техните действия. Знам, че много искам! Но все пак дали е толкова невъзможно? До сега тези хора живеят удобно и безгрижно защото никой никога не им е търсил отговорност за действията. И докато това е така - нищо няма да се промени. А както знаем промяна настъпва само и единствено когато някой я предизвика (1-ви закон на Нютон). С две думи - хайде да извадим на светло тези хора и да ги видим кои са. Стига са били само безотговорни анонимни колелца от контролно репресивния апарат на държавата.
 20. @haripetrov - мерси за добрите думи Хари. Трябва да черпите, че няма да ви разнасят по съдилища. Дори като си прав отнема години, а вече видяхме как ГДБОП поднесе тяхната версия. @algor - няма за какво да спорим с теб. Всеки който се е докосвал дори веднъж до какъвто и да е *БОП / МВР / СДВР / КАТ / СЪД знае за какво става дума. Бил съм на всички митинги и съм подкрепял и арена и замунда когато ги бяха погнали. Вярно повече замунда - просто по-добре познавам хората там. Проблемите които излагаш не са дребни и хората наистина заслужават подкрепа. Аз лично не знаех че така нареченото дело срещу арената още тече. Мислех че някой се е засрамил и го е прекратил. Има смисъл да се обединят двете теми и да се търси подкрепа. Няма да пиша повече... отивам да СПА както казва един познат, че утре имам да пиша 1 тон код и отчет за петък.
 21. Получаваш авторските права върху всичките ми коментари във всички форуми и правото да ги публикуваш където и както намериш за добре, на хартиен или електронен носител @algor - Естествено, че коментара е майтап. То отгоре си пише. Имам няколко по-сериозни коментара малко по-горе. И ако ми остане време смятам да напиша и статия за някой от седмичните вестници. Идеята беше само да де демонстрира начина на поднасяне на новини от ГДБОП и да се накарат хората да се замислят какво четат. Това което съм написал вероятно е точно толкова невярно колкото и съобщението на ГДБОП.
 22. Новината, каквото можеше да бъде, ако беше писана от читанка.инфо в стил ДГДБОП! Представители на организирана и военизирана, тежко въоръжена и тежко неграмотна терористична група, с ясно изразена йерархична структура е нападнала обществена сграда в София и е обсебила помощния сървър, на който се съхранява форума на безплатна и в съгласие със закона за авторското право обществено достъпна онлайн библиотека. Отговорността за атентата е поел ръководителя на терористичната група Я.К. Групата е проявила безпрецедентна наглост и е филмирала вандалския акт с цел за заблуди обществеността. Със същата цел е разпространено и многократно тиражирано комюнике до медиите. Според запознати, терористичната група се ползва с държавни протекции, политически чадър и се финансира от придобити с измама бюджетни средства. Въпреки протестите на хилядите потребители на библиотеката за сега правителството не е взело мерки по случая. Все още очакваме реакцията на главния прокурор на републиката, на министъра на вътрешните работи и на министър председателя, председателя на парламента и председателите на големите политически партии към този вандалски акт на проява на тероризъм, характерен в днешно време само и единствено за държави като Сомалия.
 23. Има няколко неща които не разбирам... За читанката - ясно свалили им сървъра на форума.... Обаче действията на гдБОБ-а не ги разбирам. Може ли някой да помогне и да направим субтитри към клипчето пуснато от пресцентъра на МВР? Нищо не мога да разбера от това което казват. До сега успях да чуя само: Ако има някой с по-остро ухо ще се радвам на помощ защото наистина не мога да разбера какво казват хората на този клип. За какво става дума изобщо? После: Изказване на собственика на фирмата за която се трърди че поддържала сървара: Определено се чувствам като че ли някой режисира нещо, пуска мъгла и се опитва да ме дезинформира здраво. И през медии и през интернет. Не обичам така.
 24. Има вече по-прясно chitanka.gdbop.com. Явно ГДБОП.цом са пичове. Ако някой още не се е запознал със съдържанието на читанката може да го направи сега. Така поне няма да се спекулира какво е имало на читанката и какво не.
 25. Ами както разбрах не се е хоствал в България изобщо. Това, което са иззели, е комп-а на който е форума и един доста свеж синонимен речник. Халал да им е.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване