Премини към съдържанието

tyrmyk

Потребител
  • Публикации

    387
  • Регистрация

  • Последно онлайн

Харесвания

196 Отлична репутация

Всичко за tyrmyk

  • Титла
    неРедовен изТребител
  • Рожден ден 15.03.1974

Информация

  • Пол
    Мъж
  • Град
    на Изток от рая
  • Интереси
    по малко от всичко, че да има и за другите

Контакти

  • ICQ
    0
  • Интернет сайт
    http://

Последни посетители

8932 прегледа на профила
  1. Много ми прилича на сградата в в двора на църквата в Широка лъка.
  2. На това му викам да ти се изкинат жилите от мерак!
  3. Този приятел е бил на косъм да стане нечия закуска.
  4. Тая катерица е избягала от "Катеричата" тема. Явно ѝ е доскучало там
  5. Уникален момент! Може и "Почеши се сам..."
  6. Като нищо е била леко поубита за целта...
  7. Здравейте, След множество ъпгрейди дойде време за пенсиониране на "дзвера". В момента имам това налично и мисля да го продам. Колко бих могъл да взема - на куп или по отделно? Ако някой се интересува от нещо, нека пише на ЛС. Благодаря! Конфигурация: Case: Middle tower, no name PSU: Chieftec, 350W, GPS-350EB-101A Mother board: ECS KM400-M2 (2 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, Video) CPU: AMD Athlon XP, 1833 MHz
  8. tyrmyk

    Хлебопекарна

    От опит мога да кажа че разлика няма - рядко съставките престояват по-малко от 2-3 часа преди да започне месенето. Винаги слагам слагам захарта, солта, олиото и разтворената във водата жива мая отдолу и след това изсипвам брашното. Ако слагам някакви семки и др. просто ги наръсвам в-у брашното и повече не се занимавам с хляба. От както окото ми свикна с пропорциите, има изненади под 1%. При моята Аляска има проблем с лагерната втулка на бъркалката на машината (не тази вътре в кофата). След определено време се износва от постоянното аксиално напрежение и започва да хлопа много гадно и цял
  9. tyrmyk

    Браво на лекарите!

    пред сърцатостта и всеотдайността тези хора и всички подобни тям, които тихо, без афиширане спасяват всеки ден по някой от нас. Срещу всяка "новина" за непрофесионално лечение (често недоказано и строго субективно) стоят поне по хиляда подобни на тези, но за тях се мълчи.
  10. tyrmyk

    Хлебопекарна

    Беше, ама от години не съм мяркал по нашия край За съжаление с всички продукти стои така въпросът, не само с брашното но все се надявам брашното да е с по-малко подобрители от хляба. Купешкият на втория ден започва да се лигави, да придобива едни розови отенъци, да лепне... При домашния не се получава така -издържа доста повече време и накрая си хваща класическия сив мухъл, който познавам от детските си години И аз имах фалове в началото и то доста - то не беше забравяне на маята, повече вода от нужното, кофти брашно, грешна пропорция на бялото и пълнозърнестото... Правил съм хля
  11. tyrmyk

    Хлебопекарна

    Аз мия кофата май веднъж месечно само с водица и леко изтъркване с ръка. Пускал съм я и с 11 часа отложен старт и хлябът е ставал идеален...
  12. tyrmyk

    Хлебопекарна

    И на мен турската мая ми харесва повече, ако не се лъжа се казваше Yuva. Те имат и мая на кубчета, но на мен повече ми харесва маята на Виво. За рецептите си прав - варианти бол. Понякога добавям разни неща, като белени слънчогледови семки, маково семе, белени тиквени семки, парченца маслини и т.н. Както е топъл, ако го намажа с краве масълце и малко шарена сол и свършва целия...
  13. tyrmyk

    Хлебопекарна

    И аз ползвам от години само жива мая, защото повече ми харесва хляба с нея - по четвърт кубче на хляб и става перфектно. Маята няма проблеми и с отложения старт. Държа я в хладилника около седмица без да има нужда от замразяване. Моля споделете какви марки брашно използвате. Предполагам ще бъде полезно за всички Аз дълго използвах бялото и пълнозърнестото на Панино, но в последно време започна да не ми харесва и преминах на тип 500 на Персей (или нещо подобно) от Кауфланд и на пълнозърнестото на Мелинвест. Колкото до разходите изглеждат ми на кантар, без да броя "инвестицията" за машината.
  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване