Премини към съдържанието

Duhlinski

Потребител
 • Публикации

  48
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

4 Неутрална репутация

1 Последовател

Всичко за Duhlinski

 • Титла
  Потребител
 1. Благодаря. Получи се. Да сте живи и здрави все повече да знаете.
 2. Привет на всички! Имам два въпроса: 1. Къде трябва да бръкна, за да сменя цвета на навигационната лента (темата ми е Responsive)? 2. Как се сменя цвета на полетата на публикациите? Не общия фон, а полетата върху него? Не искам да е бял. Имам таблицата с кодовете на цветовете, но не знам къде да бръкна, за да сменя белия цвят. Надявам се на вашата помощ. Благодаря.
 3. Duhlinski

  Windows 8 - впечатления, проблеми и решения

  Здравейте! Купих на дъщеря си нов лаптоп - HP (не знам точно модела, защото е при нея в друг град). С инсталиран от Технополис уиндоус 8.1 е. До третия ден - добре! На третия ден се получи следния проблем - при опит да го включи сутринта излиза черен екран, кръгчето върти и има надпис "Изключване". Къде е проблемът? Надявам се, че някой ще ни помогне шибаната щайга да потегли, за да и се радва детето. Благодаря на хората, които ще ни кажат какво да направим. Любомир
 4. Привет! Благодаря за отговора. Не, няма да си построя нова къща, защото не ми харесват тапетите на старата. Дъщеря ми следва второ висше образование и докато не завърши всеки лев ми е ценен. Проблемът ми не е в силата на машината, а в празната ми глава. Но ще се постарая да я напълня. До средата на проблема решението се оказа много просто - друго копие на Уиндоус. И цитираният по-горе файл вече не излиза. Направих базата данни. Сега просто трябва да открия и пподходяща версия на Уърдпрес. Да ви кажа, не са ми нужни най-нови версии - това, което искам да направя е доста просто (щом съм успял да го спретна в добър вид на Web Page Maker). И още нещо - базираните на Уърдпрес сайтове изглеждат доста еднакви. Мисля, че е от ограниченията на таблиците. Докато някои други програми са страхотно раздвижени, но пък правят само HTML. Ще видим - имам платен домейн в Суперхостинг и ще опитам да направя накаква компилация между HTML и тяхната PHP поддръжка. Всъщност на мен цялата ми проблематика идва от формата за обратна връзка. Ще опитам да си я направя на HTML и с определени кодове да я подкарам в Суперхостинг. Това направя ли, сайта мога да го правя и с тесла и чук, защото съм доста добър в работата с графични и текстови редактори. Оптимистично, нали? Ще поживеем, ще видим - казват руснаците. Благодаря още веднъж за желанието ви да ми помогонете. Поздрави. Л.
 5. Привет! Благодаря за реакцията. Да ви опиша с две думи ситуацията. Дъщеря ми е художничка и искам за и спретна едно сайтче, повече витрина, но и с възможност да се купува от него (с инсталация на бутон на PayPal, а не като електронен магазин). И затова искам да го направя предварително на локален сървър, за да видя какви съм ги свършил. Това е и причината да се хвана с ХАМРР - за да мога да инсталирам някоя CMS, най-вероятно Уърдпрес, която ще ми позволи да подменям в движение някои файлове в сайта. Нали разбирате, че повечето неща са снимки, които често трябва да се подменят. Преди това направих на детето сайт, но по бабешката, с Web Page Maker и Dreamweaver, но те са статични HTML страници и подмяната на нещо си е цяло приключение. Преди ХАММР побвах с руския Denwer и с WAMP, но и двете системи не ми харесаха. Нестабилни са - веднъж направят нещо, после не искат... Пробвал съм висока версия на ХАМРР, но понеже машинката ми е старичка и е "малограмотна", не мога да инсталирам програмата. И така се въртя в един кръг, от който сякаш няма излизане. Нещо като Параграф 22 или едно руско правило - не можеш да се регистрираш адресно, ако не си на работа, а не те приемат на работа, ако нямаш адресна регистрация. Нямам и пари да си платя на програмист да ми го направи, вече съм на доста години (почти 64), за да седна да уча програмни езици и да си напиша сайта сам. Не си заслужава за един сайт да загубя някоя от последните години, които ми е отредила съдбата. Е, оплаках ви се. След като ви разказах за проблема си, ако имате някаква идея каква да я свърша - давайте. Благодаря още веднъж за съучастието. Желая ви здраве и късмет! Л.
 6. Здравейте! Инсталирах xammp 1.6.8. Всичко е ок, но когато опитам да вляза в phpMyAdmin, за да създам базата данни, ми дава следното съобщение Fatal error: Maximum execution time of 60 seconds exceeded in C:xamppphpMyAdminlibrariesselect_lang.lib.php on line 373. На какво се дължи и как да оправя нещата? С XP sp3 съм, някяква побългарена версия, която иначе работи коректно. Моля за помощ и благодаря на отзовалите се! Любомир Духлински
 7. Duhlinski

  Демо версия на Fidelio Suite 8

  Благодаря. Не са се свършили добри хора в страната ни. Благодаря още веднъж.
 8. Duhlinski

  Демо версия на Fidelio Suite 8

  Благодаря за бързата реакция. За съжаление - не ми върши работа. Там вече бях. На мен ми трябва demo или trial версия, която да ми позволи да инсталирам програмата и за няколко дни 4 души да я разгледат, да понаучат нещо за нея, да свикнат с интерфейса и т.н. След което програмата да блокира - нейна си работа. Бога ми, за много програми съм ровил, но толкова добра защита не съм срещал. Благодаря все пак за усилието. Хубав ден.
 9. Здравейте. Търся демо версия (или самата протрама) на Fidelio suite 8, програма за хотелско обслужване. Необходима ми е за няколко дни - само за да я прегледам. И евентуално някакви "сламки" за работа с нея - на български или английски. Благодаря на добрите души, които могат и искат да ми помогнат.
 10. Duhlinski

  Търся един филм, но не му знам името

  Здравейте. Търся един стар филм, който е пародийна каубойска история. В него става дума за следното - в едно градче се появиха двама мошеници, които претендираха да станат водачи на населението и съответно да изгонят другия. Накрая се разбраха работата да се реши така - в края на градчето направиха боксов ринг и седнаха пред очите на всички да играят покер. Единият извади четири попа, но и другият извади четири попа. Петата карта на единия беше асо, но и на другия беше асо, само че купа и той победи. Докато победеният си тръгваше, не преставаше да си мърмори: "Остарявам, остарявам - да не мога да различа купа от пика..." Това си спомням. Ако някой се сети, ще му бъда много благодарен.
 11. Duhlinski

  Създаване на сайт

  О, далече съм още от края. На два пъти се хвърлях като пиян казак върху Севастопол и си мислех, че ще спретна нещата за 2-3 часа, но не би... Сайта е за дъщеря ми, тя е художник, и ще ми отнеме много време. Снимките са много, не винаги се получават, налага се да се снимат или сканират по няколко пъти. Не искам да бързам, а да си обмислям нещата по-внимателно. Обещавам обаче, че като "втасам", ще дам линк да го видите. Аз не се сърдя на критика - когато е обективна и "градивна", както се казва сега, добре дошла. Много очи по-добре виждат. А ако е само заяждане - просто не му обръщам внимание и то повече ме разсмива, вместо да ме ядосва. Благодаря още веднъж за съвета. Мамка му, колко е просто, ама кой да се сети. Аз я бях докарал да една подобна идея, но беше твърде сложно - минаване през Бургас, за да стигнеш до Видин. Нещо такова. Хубав ден и късмет. Благодаря.
 12. Duhlinski

  Създаване на сайт

  Благодаря от сърце. Схванах колко простичка, но работеща е идеята. Получи се. Направих го. И трябва да кажа, че тази методика работи отлично и с Web PageMaker. Дори с него е много по-лесно и бързо. След което експортирах страниците като HTML и в Дриймуивър си дооправих нещата, които Уеб ПейджМейкър-а не може да прави. Получи се. Благодаря още веднъж.
 13. Duhlinski

  Създаване на сайт

  Извинявам се, че снощи не реагирах на съобщението, просто в озоновата дупка Плевен снощи нямаше ток. Поне в нашия квартал. Благодаря много за съветите. Работя с Дриймуивър и донякъде си представям как ще стане. По метода на пробите и грешките и с чудесните ви съвети надявам се да се оправя. Това, което казвате за "умниците" по форумите, е съвършено вярно. В тази връзка си спомням, че някъде прочетох следното: Ако зададеш въпрос в английски форум, най-любезно и доброжелателно ти отговорят. Ако попиташ в руски форум - също ти отговарят, но и винаги ти задават и те въпрос. А ако попиташ в български форум - вкупом започват да ти обясняват колко си тъп. И започват едни дълбокомислени съждения... Затова избягвам да питам по форумите, но този път си бях намислил да опитам да направя това нещо, а нямах ни най-малка представа как се прави. Е, все пак се намериха добри хора, помогнаха ми. Та нима човек би задал върлрос ако знае как се правят нещата? Благодаря на всички, които ми помогнаха.
 14. Duhlinski

  Създаване на сайт

  Е, не правете прибързани заключения. Аз съм на 62 години и полагам нужните усилия да се образовам и да си правя сам нещата. Но това, което не е по силите ми, не е! Реалист съм. Просто ще помисля за някаква друга идея, която мога да реализирам със софтуера, който познавам.
 15. Duhlinski

  Създаване на сайт

  Разбирам това. Просто не знам практически какво да направя - в смисъл: тегля това, инсталирам го, после правя това и това... А не искам някой да си губи времето с мен. Никой не е длъжен. Ако се окача на тази работа, ще започна едни безкрайни въпроси във форума, додето досадя на всички и ми теглят с право по една майна. Затова казвам, че не ми е по силите. Никога на съм се занимавал с джава и не знам откъде и с какво да започна. Благодаря все пак, че се опитахте да ми помогнете. Ако не друго, поне ми подсказахте да си стоя в моя гьол. Хубава вечер и късмег!
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.