Премини към съдържанието

milenaka

Потребител
 • Публикации

  96
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Нови отговори публикувани от milenaka


 1. Малко извън темата, обаче... http://forum.chitanka.info/operation-mindcrime-2-t3927.html

  Каква юрисдикция има ФБР в България, някой знае ли? Защото моят отговор на пълен лаик в тази област е "никаква", но може и да бъркам.

 2. Съжалявам, че нахлувам така, но става нещо, което касае всички ползващи интернет - http://www.kaldata.c...0%B5%D1%82.html Ето още информация - http://nellyo.wordpr.../01/26/acta-21/ Ако от ЕП ратифицират тази глупост... За съжаление ние вече сме подписали, доста тайно при това, но преди ратификацията споразумението още не е в сила. Има петиция по въпроса - https://secure.avaaz...spread/?aagwGcb

  ПП Сетих се още нещо, и то съвсем прясно - това видяхте ли - https://www.google.com/intl/bg/policies/privacy/preview/ Извадка от него - "Може да събираме информация за конкретното устройство (например модела на хардуера, версията на операционната система, уникални идентификационни номера на устройството и данни за мобилната мрежа, включително телефонен номер). Google може да свърже идентификационните номера на устройството ви или телефонния ви номер с профила ви в Google. "

  Събраните данни могат да включват и "регистрационна информация за телефония, като телефонния ви номер, номер на обаждащия се, номера за пренасочване, час и дата на обажданията, продължителност на обажданията, данни за маршрутизиране на текстовите съобщения и типове на обажданията; "

 3. ... Единствено това издателство бяха безкрайно груби. Цитирам дословно - Защо не си гледаш болното здраве ами си седнала за книги да мислиш!

  ...

  Един ден наистина е прекалено скоро, но такъв отговор е... жалък и грозен.


  • Харесване 5
 4. Аз съм от тези, които предпочитат хартиените книги пред електронните. Предпочитам ги, но си оставам с голите предпочитания. От човек, който купуваше няколко книги месечно, се превърнах в човек, който купува няколко книги на няколко месеца. Не защото любовта ми към четенето е намаляла. И не защото не мога да намеря книга, която да ми привлече вниманието. И не защото книгите ги има сканирани, защото в повечето случаи, това което искам да чета го няма сканирано. А заради издателствата. Не мога да кажа точно кога, но една нормална неразпадаща се книга, с приличен (даже не идеален) превод, с не много технически и правописни грешки, стана събитие. Е, за какво ми е да търся такъв продукт? Когато чета, чета за удоволствие, а не за да се ядосвам. Така че да, бих искала да чета от хартия и на български, но се получава все по-рядко.

 5. ... А между другото някой беше написал, че не си купувал книгите "Братството на черния кинжал", защото спрял да си купува книги на Ирис...Та към него - Книгите от поредицата "Братството на черния кинжал" се издават от издателство ИБИС. Книгите на изд. ИБИС са главно фентъзи жанр (и всякакви фантазмагории) - вампири, върколаци и т.н.

  Аз съм този "някой" и не написах точно това, а написах следното:

  ... В темата за некачествените преводи стана въпрос основно за Ирис, но това въобще не единственото издателство с такива преводи и с разпадащи се книги.

  ... Ибис също не ми правят добро впечатление (но не е имало чак такива изцепки).

  Ами аз след втората се отказах да купувам Братството. Искам когато чета книга, да изпитвам удоволствие от това. Последната книга на Ирис, която свалих е "Развратни игри" и като видях корицата, не само че не прочетох книгата, но и приключих с това издателство....

  Накратко - говоря за 2 издателства - Ибис и Ирис. Никъде не съм писала, че Братството се издава от Ирис (то само това оставаше).

 6. Ами аз след втората се отказах да купувам Братството. Искам когато чета книга, да изпитвам удоволствие от това. Последната книга на Ирис, която свалих е "Развратни игри" и като видях корицата, не само че не прочетох книгата, но и приключих с това издателство. Предпочитам да дам 20 лв. за добър превод, отколкото 2 лв. за некачествен. А ако може книгата да не ми се разпада в ръцете, би било идеално. Тези, за мен много големи, недостатъци нямат нищо общо със сканирането.

 7. Ами писала съм в темата за некачествените преводи, но ще копирам. Става въпрос за Ирис

  Изравям малко стара тема, но не успях да се въздържа. Точно реших да погледна "Развратни игри" на Р. Роджърс. Започвам резюмето на задната корица и изведнъж бях :baby: от следния бисер: "Темпераментната Мариза научава, че се готвят да я женят за непознат". Това е първото изречение. Но това не е всичко. В последното изречение въпросната Мариза изведнъж става Марпиза. Може ли, може ли такова малоумие?!? Може ли въобще да не погледнеш какво пише на собственатата ти корица?!? :rolleyes::doh:

  За мен те не се движат по ръба, а направо са паднали в пропастта. Не мога да повярвам, че такова резюме е писано от професионален преводач. Този пример е най-фрапантният и най-скорошен, но не е единствен. Ибис също не ми правят добро впечатление (но не е имало чак такива изцепки).

 8. Аз живея в чужбина и не мога да си купувам книгите като излязат, но не гласувах заради това с опцията 3 месеца. Истината е , че предпочитам да започнат да издават електронни варианти и тогава ще си купувам тях. Имам в предвид и страхотните решения на Apple с техния Ipad и Itunes store пълен с книги със резюмета и даже със доста странички от книгата , които да си прочетеш напълно безплатно и така да решиш дали ти харесва. Но за съжаление аз просто предпочитам да чета на български. И ще ме извините , че съм по откровена , но съм си купувала последните години книги на нашумели автори като Гришам, Балдачи, Дан Браун и т. н. и след първото прочитане книгата се е разпаднала. Още си имам навика от ученическите ми години да си " обличам" книгите. В САЩ след определено време пускат по евтин и малък формат и цената се доближава да тази на нова книга в България и пак е с по добро качество. А за преводите да не говорим. Колко пъти съм вземала оригинала на английски , защото нещо ми е подсказвало, че българският превод е неправилен. И така нататък и т. н. Иска ми се издателствата да си вършат по съвестно работата и тогава , може би, надявам се, и на нас ще ни е съвестно , че не им оценяваме труда. И не се чувствам виновна , че чакам с нетърпение някои от скановете ви на нови книги, защото това ми е достъпа до български книги от доста време насам понеже не мога да си идвам в България последните години. Затова гласувах с по краткия от разумния 6 месечен период. Това от мен.

  Това все едно съм го писала аз, с тази разлика, че гласувах за 6 месеца. В темата за некачествените преводи стана въпрос основно за Ирис, но това въобще не единственото издателство с такива преводи и с разпадащи се книги. За мен коректността, уважението, съобразяването са двустранни процеси, а не едностранни. Не може да продаваш любителски превод за професионален и да искаш да ти ръкопляскат. Нагло е. Поради тези причини вече не рискувам да купувам книги без да съм проверила поне превода. Ако ми хареса, ще купя книгата, ако не ми хареса - няма и ще я чета на англ. Намалих купуването не защото има сканирани книги, а заради абсурдните преводи.

  ПП Между другото, проблемът с масовото влошаване на качеството на преводите се появи още през 90-те и няма нищо общо със сканирането.

 9. О любимата ми поредица:wors: Само да вметна небрежно, че сексът не е мираж - прочети 6-та, няма да кажа с кого е :) (има хубав фен превод знаеш къде), а 8-ма излезе на хартия (препоръчвам хартиения вариант) съвсем скоро и в нея сексът също не е мираж :)

 10. Аз съм на същото мнение, мисля че книгите на Уорд се продават повече от успешно и (чукам на дърво) ще видим цялата поредица на български. Току виж ни огрее и с другата поредица на авторката...ех как се размечтах.

  ...

  Предполагам, че говориш за поредицата за ангелите. Хора, които ми бяха препоръчали Братството, са разочаровани от тази. Казаха, че става, но не била на нивото на Братството. А може и те да са били с прекалено високи очаквания. Лично мнение не мога да дам, защото отложих четенето й.

 11. Такааа,сега като стана реч за вампирясване и аз да се изкажа.Хич не си падам по тая част-така си мислех преди да подкарам поредицата за Анита Блейк.И имаше един сериал,който си гледах с кеф."Кръвни връзки" е по книгите на Таня Хъф.Същата доколкото вдявам не е издавана в България и се чудя дали "Ибис" нямат интерес.По разни форуми срещам бая желаещи да четат тия книги,ама знам ли....Някой с топли връзки с "Ибис" може пък да пита,а? :angry:

  http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif Същата работа се получи и при мен - започнах с "Кръвни връзки" и от него се запалих. Но нещо ми се върти в главата, че има форум, в който превеждат книгите на Таня Хъф. Обаче като не се сещам кой беше:clap: А при Анита Блейк - ами мъжете са страхотни. Как да кажа, че са ми много:clap:
 12. Момичета,открих в един руски сайт нещо като продължение на 3 та книга за Братството.Тази се казва "Отец мой"и се разказва за времето след раждането на Налла - детето на Зи и Белла,за проблемите на Зи и как той не иска да се доближава до дъщеря си.Накрая всичко се оправя,но въпросът ми е тази книга ще се издава ли у нас като продължение на 3 та или не-имате ли някаква информация,дълга е само 60 стр и не се разказва за другите братя- самостоятелна е,издадена е през 2008.

  Това е разказ, който е включен в Insiders guide. Не е отделна книга - http://www.jrward.co...idersguide.html

 13. Момичета, току що получих сърцетуп и бързам да надам вопъл и вой за помощ. Става дума за следното: От темата с цитатите стана ясно, че Див и опасен на Тами Хоуг ми е любима книжка. Да ама се оказа, че била поредица и естествено тя е втората. Благодарение на слънце Жени се сдобих с третата обачеййййййййй първата продължава липсва. Може ли някой спец в ровенето на книги на алангле да ми съдейства да са сдобия и с нея. Заглавието е The Restless Heart (1991) - Tami Hoag. Големо тенкю и хъгс ша има за благодарност.

  И в demonoid я няма.

 14. ... Ето и нещо малко от мен - резюмето на 9-та книга на Братството на черния кинжал:

  Payne, twin sister of Vishous, is cut from the same dark, seductive cloth as her brother. Imprisoned for eons by their mother, the Scribe Virgin, she finally frees herself-only to face a devastating injury. Manuel Manello, M.D., is drafted by the Brotherhood to save her as only he can-but when the human surgeon and the vampire warrior meet, their two worlds collide in the face of their undeniable passion. With so much working against them, can love prove stronger than the birthright and the biology that separates them?

  Звучи ми страхотно:) Тази информация от сайта на авторката ли е?

 15. Бобчо, аз съм сканирала 5 книги на Сюзън Кайл, но тази не е сред тях - пращай я към скенера. Надето ще й се зарадва много.

  И на мене ми прилича повече на "Паднали ангели". Трябва да си призная, че още не съм я дочела. Тази книга ми идва прекалено мрачна, въпреки любовната история в нея и я чета бавно-бавно. Но пък за сметка на това е мината през скенера ми и ще се повторя, но... ще почакате няколко дни, преди да ги пусна. Предстоят изненади. :)

  И мен сега любопитството ме гризе:lol6:

 16. ... Искам също да ви питам от къде теглите книжки на английски. Аз търся по разни торент сайтове, но не успявам да намеря много от книгите, които търся.

  Благодаря

  На англ. тегля основно от http://www.demonoid.com/ или от http://www.4shared.com/ В demonoid има много голям избор, вкл. и на аудио книги. Ако нямаш регистрация, дебни когато пуснат свободни регистрации, за да си направиш.

 17. Петата, доколкото знам, още не е сканирана, а 6 е фен превод на група момичета от един друг форум, които също издирваха петата, за да направят сверка относно някои имена... Ако някой я има, моля да я сканира. Мисля, че същите момичета в момента превеждат и още книги от тази поредица. lazardel би могла да внесе повече яснота докъде са стигнали.

  5-тата вече има фен превод, едно момиче го е направило, но наистина имаме нужда от книгата на ИнфоДар. Иначе вече са преведени 7-ма и 8-ма, а в момента се превеждат 9-та и 10-та. Превеждаме съвместно 2 форума, защото поредицата е голяма.

  • Харесване 1
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване