Премини към съдържанието

Nilstron

Потребител
 • Публикации

  15
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

0 Неутрална репутация

Всичко за Nilstron

 • Титла
  Потребител

Контакти

 • ICQ
  0
 • Интернет сайт
  http://
 1. Nilstron

  Търся от къде да науча JavaScript

  TreeHouse, Tuts+, Lynda, Pluralsight впрочем и Teleric ... лично аз ползвах друг канал, но нека го намери сам .. И .. стига глупости ... Телерик са си Телерик ... имат качествени курсове имат и ... без коментар, че имам поне 3 курса, за които съм написал първите 2 домашни и нито едно не предадох, защото правят малоумщини в методиката и начина на преподаване. Има книги на български, има на всичко ... Понякога трудно проумявам този чисто български стремеж към различен резултат със същия опит ... чул някъде си един, че диджеите "вадят ако кинти" и иска да го промотирам пред доказан диджей, мой познат (реален случай) ... за IT сферата не е точно така ... Само, че стига с тези магически формули - откъде това да науча, откъде онова ... откъдето и да почнеш, занимавай се всеки ден поне по час и половина, експериментирай, когато напишеш едно или друго какво ще стане и с времето ... просто ще научиш това, което си започнал да учиш ... И манталитета ни, че все ще се прецакаме и прочие - по-добре да изгубиш 2 месеца, за да научиш нещо, което може да се научи за 3 седмици, отколкото 4 месеца да си подбираш начина на учене, за да го научиш после за една седмица ... защото накрая си наистина на минус с времето, а си мислиш дребно тарикатски - ето НЕ се минах ... Не съм писал във kaldata от поне 2 години коментар и като цяло си имам собствено мнение за българската виртуална реалност ... но при положение, че наистина има огромно количество материали в интернет достъпни ... нека авторът използва ако иска и Bing ... пак ще му изкара резултати.
 2. Като тотален новак не ми се пада честта да го кажа, но мисля, че всички възможни с м и с л е н и аргументи са изнесени и е време да се заключи темата. Ако едната страна само ще повтаря "махни" RSS, а другата ще казва "няма пък" ... Губи се смисъла и се излага целият сайт... Иначе хубаво ще е не само да се заключи темата, но някак да се замразят от възможна редакция и повечето съобщения. Полемиката повечето време се е водила почти културно ... А аз вече казах веднъж - нека човекът докаже, че не търси special treatment и да направи "компромис". Утре-вдруги ден ще искам да обсъдя до колко е реално лаптоп с терабайт хард ( разглеждал съм такива вече в сайт) и кога ще излязе на българския пазар и няма да има с кого, понеже нагрубени, хората най-много да изкопират (*половината вероятно собствените им!!!) теми и да си направят един алтернативен сайт ... Обобщавам изказаното преди мен. Още с първия си пост щях да казвам нещо, но и сега не е късно ... Аз гласувах - "за", но като се замисля - е "не". Аз съм "за" информация относно гей обществото и свързаното с него, но съм против всякакви фоби и фили. Защо ли - дали е реклама или антиреклама, все противоречи на правилата и не е етично. Всякакви доводи тип: "ами ако има тема - Кой е любимият Ви сорт вино? - не се ли получава реклама" не са уместни - едно е някой сам да те пита : дай ми информация, друго е сам да отиваш да му я предлагаш многократно. Това се нарича дистрибуторска дейност. И понеже компютърът на всеки си е неговият виртуален дом, IP-то пътеката пред вратата, а съдържанието излизащо на монитора - самата врата - то нека през вратата ми да не нахлуват амбулатни търговци, хора събиращи помощи за умиращата си братовчедка(която в момента събира пари за умиращия си братовчед) и прочие. Как така дистрибутор ли? Във всяка тема в blog-a има лични коментари, епитети, прилагателни и прочие. Чистата фактология не представлява това. Заключете, замразете, запазете от посегателство над мненията и ... вземете някакво официално крайно решение(Или постът на kal за пермаметното оставане на блога беше крайното решение ?) Тогава дискусията също се обезмисля ... И пак следва да се заключи. Добавен след реадкция текст:Предходният пост се е появил, докато пиша. Kal - тъкмо си наоколо явно - Учтиво моля-заключи темата!
 3. Е митология, не митология конкретната тема, която съм дал общо взето почива на повече факти и по-малко лични нападки. Нямам чак такова самомнение като българин. Просто не виждам как в темата за произхода на лъв в герба, може пък да се обсъжда и да е по темата какви диваци сме били навремето ... Ми извинявай ама това е edit-a ми е вярно - 136 народа са си развявали едно дето не е опашката по сегашните земи на България - колко сме потомци на едновремешните българи не е толкова ясно. А че те няма как да са били шепа варвари - ми ако бяха щяха след смъртта на Аспарух да стане като при Чингис хан, при Александър Велики - да се разпадне държавата и аста ла виста ... И съм посочил конкретна статия и сайтът въпреки недостатъците си има и доста добри страни - като за начало има по някой и друг превод на чужди статии и за световната история. И бъди така любезен да не нагрубяваш ... Защото някой дето е българин уж и да ми казва, че сме били едни говна ( чета през редовете, не цитирам) - не става ... И аз като му посочвам някакви източници, ти пък ми казваш, че се самовъ звеличавам като наследник на *ба ли ма'а му и великите ... Е всъщност за велики не знам, но фактът България на 3 морета си е факт. Къде е територия от близо 6-700 000 км. кв. къде са 110 900 ? За територии при Санстефанска също не ми се спори - те са към 400 000 и реално сме имали в повече 100 000 ... Така, че гербът си заслужава да е лъв - смелост и прочие СА имали навремето, ние какво имаме сега е друг въпрос... А до 5ти век е имало лъвове на наша територия ... или 5ти пр Христа ... в момента си правя курсовия проект и не ми се мисли и занимава да проверя. 5ца ми е в паметта И ще нарека някой тъпан ако пак се обади в темата и не е чвл една интересна книжка пълна с факти ... да си я намери сам коя е ( имам си я в нас, а бащата посети там малко да види така ли е) - да види къде е това Памир и наистина ли имат там толкова много думи типични само за българския език, но не и за славянската езикова група и дали случайно не е вярно, че сме индоевропейци нямащи общо с тюрките, освен факта, че сме хора и всичко произтичащо от там.
 4. Извинявам се значи за рекламата един вид: влизаш в http://www.bg-history.info/ И по-специално тук: http://www.bg-history.info/smf/index.php/topic,85.15.html темата е с идентично заглавие, но сайтът е изцяло исторически, форумът също. И ако пак прочета, българите са някакви диваци навремето ... то ти си един пълен невежа и неграмотник без ни най-малко да съм те обидил. Edit: То така се ядосах, че ... за maxim4o става въпрос! А иначе - който иска да разгледа и там Tо с кратък отговор не става ама ... факти - 3та военна сила при Фердинанд, пета икономическа при Борис III и ако трябва да обяснявам по-точно ще се автоцитирам от гореспоменатия сайт
 5. Nilstron

  Задай въпрос на следващия

  Свежо крехко месце с ... А къде ще ме пратиш да похапна ?
 6. Прекалено много цитати трябва да вмъкна, за да се изкажа добре ... Но нека да е ясно, че не съм съгласен ( нали имам право на мнение, моля ! ) - един човек може да стане бисексуален, не само хомосексуален на абсолютно всяка възраст. И това ще го подкрепя с един скромен факт от блога точно - тези прословути деца от първи брак и прочие нали са точно деца родени от правенето на секс с човек от другия пол? И после същият този родител е хомосексуален.Edit - тоест осъзнаването на сексуалността започва в по-късен етап-аз започнах да заглеждам каки и момичета по-късно от 5 годишен. End of Edit Хайде да не се разсмиваме един друг с празни приказки... Що се отнася до децентрирането на темата - то не е започнато от мен, аз го доразвих чрез едно-две мои мнения и няколко факта - примерно 80те и 50-те процента не съм си ги измислил, както и в предишният ми коментар се съдържа и точно отговор по темата, в този смисъл не е чист спам. И пак по темата и лично към Stalik: - както виждаш има нужда от промяна на поднасянето на информация. Чия е нуждата, голяма ли е нуждата - значение няма. Има такава. Ти като модератор от ранга , който имаш, следва да съблюдаваш и нуждите на форумците, когато са подходящо оформени във вид на искане. Аз вече казах - не виждам защо е наложително blog-ът ти да изскача на първа страница редовно. А място във форума има. Позволявам си един "ти" говор, понеже ми е малко странно да пиша на ВИЕ ... в личен разговор поддържам учтивата форма далеч по-лесно. По другите мнения - идеята за втори форум е доста добра, но може би не толкова лесно реализуема. Що се отнася до IT-то - моля ви, с риск да обидя милиард и 300 милиона - ние не сме китайци, че да разбираме само от едно единствено нещо. Поразровете се във семасиологията на "форум" и вижте, че е място, където човек изказва свободно мнението си по различни въпроси. Когато колата се обърне - пътища много - навремето не сте включили в правилата точка, поясняваща, че форумът е само за IT. Е - премахнаха преди много години гражданството, конкретно софийското - вижте положението с боклука на София, а и с пренаселването. Борисов веднъж пофлиртува игриво с идеята за въвеждане на гражданство и се уплаши и ... спря. Аз нямам намерение да флиртувам тук с идеята за закриване на целите раздели незасягащи софтуера и хардуера. Но това е решението, ако не го приемате - не повдигайте въпроса, че има проблем. Някой беше посочил, че не е съгласен за гена, и че имало такъв - е доколкото аз знам фактите - не е точно така и не случайно посочих, че съм писал доклади за човешките права - просто ровичках в литература, която се събира на няколко рафта, провеждах и редица разговори с най-различни хора в различни социални среди. Може и да има генен фактор, но не при 100% от хората. Целият лилав текст не е никакъв офтопик, а някакъв общ отговор на всички бръщолевици, до които са се докоснали коментарите на различни потребители в хода на дискусията. Синтезиран отговор - мястото на всякакви законни теми, като тези свързани с хомосексуалността, би трябвало да не подлежи на дискусия - това към всички потребители. Stalik - опровергай твърденията, че гейовете търсят специално отношение, и премахни директната връзка със blog-a. Намери друг начин да излагаш материалите си във форума. Иначе наистина се превръщаш в това, което те наричат - човек, желаещ специално отношение.
 7. Ако аз отговарях бих се ограничил до този отговор. Има една малка подробност - homo не е ненормално нещо. Щом водачът на една глутница вълци може да оправи победения претендент за водачеството, защо при хората да няма еднополови връзки? РИТОРИЧЕН ВЪПРОС ! Понеже няколко пъти ми се е налагало да пиша по-кратък или по-обширен доклад за човешките права ... чудя се как да го кажа без грам терминология. Всъщност питайте Stalik - нали е вярно, че всички твърдения за гените и прочие неща в по-малка или по-голяма степен се поддържат заради "нормалните". Всъщност няма заболяване, няма ген няма нищо !!! Поне в 99% от случайте на хомосексуалност това се дължи на личния житейски опит, на привикването и прочие. Простатната жлеза осигурява физическото задоволство/или нечий език някъде. Между другото нито един игрален филм произвеждан в наши дни няма как да е за лица под 12 години. Няма как да е интересен филм, който не е за действителността - без (по)бой, без други сцени на насилие, лъжи, измами и прочие ? Да сте си изхвърлили телевизорите? Мога да пиша още много, но се занимавате с много грешен проблем(тоест второстепенен, на фона на останалите в България). Просто фактът, че 80% от мъжете в света са имали поне един еднополов конктакт, както и 40до50% от жените, сам по себе си е показателен. Аз лично по-рано днес попрегледах блога на Stalik. Даже разбрах, защо пише толкова обширни материали ... Или поне си мисля, че разбрах - за да покаже 76478578436573465436543 факта, за да може ако е възможно фактите да станат достояние, а хората да не робуват на страха и омразата си. Аз не казвам, че няма "дърти педали" искащи свежо месце както се изрази преди мен някой. Има обаче и дърти пръчове, които налитат на 16-20 годишни девойчета отрано - с една дума колкото и кусура да изкарате, че имат "педалите" те са присъщи на човека като цяло, не само на тяхната "прослойка". Много удобно забравяте този факт всички вие, които критикувате. Все пак нека да пиша и по самата тема: считам, че е редно да има такава информация достъпна във форума. Не съм убеден, че тя е заслужила да е приоритетна - тоест да изскача винаги на първата страница, но не съм убеден и в противното. И мисля, че нито аз, нито някой друг потребител може да прецени трезво това. Ако ще правите гласуване - ами нека да е смислено - Stalik да си задели един форум само за това и да модераторства в него. Btw ще оценя 3 неща: 1.Да не чета разни глупости относно коментара ми: искам смислено опровержение на 2 от моите твърдения: с една дума колкото и кусура да изкарате, че имат "педалите" те са присъщи на човека като цяло, не само на тяхната "прослойка". Много удобно забраяте този факт всички вие, които критикувате. Stalik - нали е вярно, че всички твърдения за гените и прочие неща в по-малка или по-голяма степен се поддържат заради "нормалните - тозивъпрос си има конкретен адресат - когато даваш :истина: нека да е истина, не истина.бета. 2. Да не чета разни нападки и твърдения спрямо моята личност - няма общо с темата, апропо хетересексуален съм, нищо че skype-ът ми е women_hater ... there are still girls . ПОнеже предвиждам как освен "педал", което не е кой знае каква обида ще съм "мръсен" и прочие. Я мирно! Я тихо! 13 годишни гевезенца ли пишат във форума или интелигетни хора ? 3. Да прочета смислено предложение относно това под каква форма следва да бъдат предоставени материалите на Stalik, защото неслучайно коментарът ми започва с цитат на част от думите му - те просто са безспорно верни. Послепис - възможно е за 10 дни да самоогранича достъпа си до интернет по ред лични причини, надявам се към 15-16 като погледна в темата да сте поосмилили твърденията и фактите изложени от мен и ми е интересно да видя ще отрече ли Stalik, че обратността не е плод на ген или мозъчно заболяване, както непряко го е отричал досега, чрез подбора си на статии. Просто няма как да съм твърдо зад него - той послъгва умишлено или не, макар и мотивите му може би да са благородни, но със "съфорумци" като вас, четящите тези редове - логично е. Обаче ако се решава проблем се решава с истина ... поне в този случай - един гей никога няма да получи отношението, което заслужава ако го третират като вид болен. Затова трябва да свикнете да приемате тези хора като нормални, защото те са си такива. И като нормални не виждам причина да следва ползват и специални привилегии, но това е тема на съвсем друга дискусия. Поздрави и с уважение: nilstron
 8. Е има някаква уловка винаги. Един и същ лаптоп за CAD приложения (специално съм ровил за него ! ) струва на 4 различни места в България - различно от 3956 лв в Ардес, през 2700 и нещо в get.bg, в още един сайт струва пак към 2500 ( на последния сайт познавам лично собственика на фирмата и знам, че не е човек да се минава да продава хубава стока евтино, но за да не му правя реклама няма да пиша сайта) и някъде от google изрових още една онлайн оферта за същото нещо. И то като се има предвид факта, че на HP този точно модел беше първа награда в България за конкурс на Архикад през 2008 година, защото уж към даден момент през годината е бил най-доброто. Мисълта ми е: едно и също нещо може да струва различно в различните магазини и все пак да е същата стока. Доказателства: (да четат само невярващите в твърдението ) Компът ми е от Ardes - горял ми е 1 път вентилатор за последните 5 години и захранването го скапа веднъж майка ми с прахосмукачката ( не бях в нас) - тоест доволен съм от продуктите им ( купували сме и на познати конфигурации, сглобени по-скоро). При моя познат също нямам оплаквания, от get.bg съм пазарил няколко неща и се оказа, че посоченият сервиз във Варна даже е там където пише и е работи,.. Тоест имам личен опит с местата, за които говоря и не съм прецакан от тях все още. Като си позволих да напиша двете неща -ardes и get.bg, защото едното е споменато в темата, а другото - често споменавано във форума. Не обичам рекламата, не обичам и антирекламата. Затова ще потвърдя един факт казан многократно преди мен: От "Метро" техника не се закупува ! Максимум няколко калпави дивидита. Edit - ако някой иска да ми оправи иконката на съобщението
 9. Nilstron

  Проблем с хард диск...

  Всъщност не виждам голям смисъл да прекъсваш. По-скоро форматирай дяловете с тези операционни системи/или където са били преди/, а инсталирай направо там където искаш да ти бъде ОС. НА всяка стандартна инсталация на WinXP има възможност за изтриване и форматиране на всеки един дял от харда, стига да не се извършва инсталация от самия хард. Затова и преди мен някой ти беше казал - инсталирай с boot CD. Ако нямаш - намери по някакъв начин. Инсталирането на ОС от самия хард крие рискове, проблемите от които са ми познати: XP-то решава, че не може да се форматира C:\ посмъртно, отказва да се саморазпознае в един момент от инсталацията, "забравя" да изтрие част от копираните файлове след края на инсталацията и така при последвал опит за инсталация, без предварителен формат се получават проблеми от сорта на NTDLR error ... Имам усещането, че опитвайки се да си решиш един проблем с новия хард, си си създал друг. Ами, аз нямам как да ти помогна повече. Апропо - надявам се закъснелият ми отговор да е излишен и да си разрешил вече проблема си. Успех
 10. Nilstron

  Проблем с хард диск...

  Между другото точно това исках да кажа
 11. Nilstron

  Проблем с хард диск...

  Цялостен(поне за мен) е или формат на всеки дял съдържащ версия на операционна система, или на целия хард диск. Още спя и не говоря ясно, извинявам се, за което. Отговор: Форматирай дяловете с операционната система и двата(разбрах, че има по един дял и на стария и на новия хард?). След това инсталирай на външния хард и си задай от BIOS да го разпознава както искаш. Това би трябвало да помогне. Аз лично и на SP5 да имаше не бих имал доверие за управление на дял над 120 Gb. Не знам защо точно е така, просто един приятел, който наистина е на ти с нещата ми каза да не си оставям големи дялове, защото затруднявам работата на XP.
 12. Nilstron

  Проблем с хард диск...

  NTLDR на мен ми излиза при проблемна(скапана) инсталация на уиндоус. Не знам защо, но един същ ундоус на един хард работи перфектно, а на друг не се инсталира напълно. Имах няколко пъти подобен проблем, но с много по-малки харддискове, вътрешни. Пробвай да смениш версията на Win ? Ако вече си опитал цялостния формат и не е помогнал. Edit-пречат си различните файлове от версиите на Win. Тези проблеми възникнаха 2 пъти при опит за инсталация на хард, като преди това някой се беше опитвал сам да си инсталира, но имало липсващи файлове и не успял. Тоест ако форматираш правилния Partition вероятно проблемът ще изчезне.
 13. Още си пазя Формулата от 1997 - тази ми беше любимата До появата на собственото РС, у дома книгите игри доминираха над нинтендо и прочие неща , тоест много ги харесвах. Имах една-две от поредици, но нямах пълния комплект и накрая родителското тяло ги изхвърли
 14. мъж: Хевиланд Тъф от пътешествията на Тъф жена: Пасук от един разказ на Джек Лондон, в момента ми убягва името ...
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.