Премини към съдържанието

RudeBoy

Лига на легендите
 • Публикации

  7596
 • Регистрация

 • Топ дни

  14

Всичко публикувано от RudeBoy

 1. RudeBoy

  Няма опция запис на тел. в картата

  >>> Оттук <<< си изтегли стоков ROM за България, като внимаваш да е за точната версия на модела ти (буквите след 935). Флашни го с Odin. И би трябвало проблемите ти да се решат. Ако не знаеш как се прави - занеси го на майстор в сервиз.
 2. RudeBoy

  Образуване на стек

  Е не ти ли е ясно? Човекът иска да му напишем домашното
 3. RudeBoy

  Няма опция запис на тел. в картата

  Купувай си телефони от България, и няма да имаш такива проблеми.
 4. Не съществува такова животно - "цялостно Хистори" . Можеш да видиш отделни данни, за отделни компоненти - като например колко време е работил харддискът. Но няма кой да ти каже колко време е бил разнасян лаптопът насам-натам, дали е бил тръскан, удрян, извиван, заливан с вода, или други подобни. Нито пък колко време още ще живее. А теб всъщност това те интересува, нали?...
 5. Ако информацията, която е била на диска, ти е ценна - не прави нищо с него, а се опитай да възстановиш колкото може. Но ако не е имало нищо ценно, или имаш копие на друго място - тогава можеш да създадеш нови дялове на диска, и да си го ползваш.
 6. Разбирай, че в момента нямаш никаква информация на външния диск. Не знам как си инсталирал, и какво си правил, но в момента резултатът е един дял 32GB във Fat32 (?!?), в който няма нищо, и останалото пространство на диска не е организирано в дял. Не знам колко важна е била информацията, която си държал на него. Теоретично можеш да създадеш втори дял от празното пространство, и да се опитваш след това да възстановяваш файловете, със специализирана програма. Но нямам представа какво ще успееш да спасиш. И ти трябва място някъде, на друг диск, да го запишеш. С една дума - мъка ...
 7. @DarkEdge : "Незаделени" - това, което си мисля, ли е? Нямаме дял с информация?
 8. Уф, ти на български ли си ... Не избирай "Свойства", а третата опция, може би при теб е "Управление": И трябва да ти излезе таблица на всичките ти дискове и дялове. Искам да видя дали дялът ти с информация е затрит, или просто трябва да му се зададе буква. Често се случва това, при инсталация на Windows 10, ако на диска има и други дялове, освен системния.
 9. Аз си чакам скрийншота от Disk Management ...
 10. Природата го е измислила - раждаш си деца. И като станат пълнолетни, им обясняваш какво е последното ти желание.
 11. RudeBoy

  Каква ОС да избера

  Процесорът ти е слабичък. С всичко останало ще се справи, но обработката на снимки е под въпрос. Ще кропваш и ресайзваш шедьоври от GSM-а с FastStone Image Viewer или подобна, или ще обработваш 40-50MP RAW кадри от DSLR или безогледалка, в Lightroom или Photoshop?... Иначе версията на ОС не е чак толкова от значение. За предпочитане 10-ка, за нея в момента има най-добра поддръжка на драйвери и софтуер. Примерно - последната версия на Lightroom, която слагах, обяви, че не иска Windows 8/8.1. Или 7, или 10 .
 12. RudeBoy

  Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

  Аз не знам защо се заяждаш толкова. Нали не ти си писал статията?... Авторът ѝ е допуснал формална техническа грешка. Пише, че SSD дискът трябва да бъде свързан към SATA порт, който позволява скорост до 6Gb/s . След това описва Intel SATA контролерът като отделен интерфейс, който трябва да се ползва, ако го има. Е, и двамата с теб сме наясно, че това не е точно така. Защо тогава го защитаваш?... И не ме мисли мен. Свързал съм си дисковете както трябва, имам инсталирани нужните драйвъри, всичко е ОК. SSD-то ми почва вече 6-а година, на 85% здраве е, работи бързо и точно. И то без да чета такива статии .
 13. RudeBoy

  Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

  Прав си, редактирах се . Идеята беше да цитирам линка.
 14. RudeBoy

  Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

  Драма няма. Не съм се обръщал конкретно към теб, изказвам мнение, че статията е написана неточно. На теб к'ъф ти е проблемът, че го приемаш лично?... След като статията се обсъжда във форума, мога да напиша и тук мнение/критика за нея. Общо взето - да . И така като гледам, ти също.
 15. RudeBoy

  Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

  Няма. Цитат от статията - "те идват с Intel SATA контролер и ако не сте свързали SSD-то си именно с него". Ето ти снимка на дъното ми: Покажи ми Intel SATA контролера. Къде трябва да го свържа това SSD, според статията?
 16. RudeBoy

  Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

  Осъзнавам! Покажи ми контролера, а не драйвера!
 17. RudeBoy

  Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

  Правим ли разлика между "контролер" и "драйвер"?... Не виждам да пише "Intel SATA" тук.
 18. RudeBoy

  Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

  Цитат от статията: "Що се отнася до дъната, които са с Intel-ски чипсет, те идват с Intel SATA контролер" Аз съм с дъно Gigabyte H81M-D3H. Що нямам такъв контролер?...
 19. Десен клик на My Computer --> Manage --> Disk Management (лявата колонка), и дай скрийншот на излезлия прозорец. Докато е свързан външният диск, разбира се
 20. RudeBoy

  Каква ОС да избера

  Ubuntu не е най-подходящият вариант да се сблъскаш с Linux. Опитай Linux Mint, за предпочитане 18.3.
 21. RudeBoy

  Снимане на монитора

  На мен не ми се налага да натискам изрежи, снимката се запазва в голям размер. Припомни си какво последно си бутал в настройките на Paint, защото там има нещо объркано.
 22. RudeBoy

  Снимане на монитора

  Концентрирай се, прочети внимателно какво те питам, и отговори. По принцип снимка на екрана се прави по следния начин: 1) Натискаш на клавиатурата бутона PrintScreen. 2) Отваряш Paint. 3) Натискаш Ctrl + V . 4) Записваш някъде снимката като файл. Аз не знам в "горния ляв ъгъл" на кое стои, така че - обясни.
 23. RudeBoy

  Снимане на монитора

  И след като снимаш с PrintScreen, какво правиш? Как запазваш снимката?
 24. RudeBoy

  Снимане на монитора

  С какво снимаш екрана - с фотоапарат, телефон, или просто правиш PrintScreen с някакъв софтуер? С какво отваряш снимката, че да му седи я горния ляв ъгъл?
 25. В папка C:\Windows\Мinidump колко файла има? Качи последния от тях (или всичките като архив) някъде, и дай линк.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...