Премини към съдържанието

waterjess

Потребител
 • Публикации

  178
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от waterjess

 1. Здравейте! Имам ссд 120гб, на което ще има и win и linux. Трябва ми съвет: колко дяла, с каква големина и с каква файлова система да бъдат дяловете за Линукса. РАМ-та е 4гб. Линуксът няма да се използва като основна система и няма да се инсталират много неща (либре офис, няколко браузъра за проба и дреболии). Ще бъде основно за интернет, музика/филми, офис неща. Затова предпочитам дяловете му да бъдат, колкото се може по-малки. Под другата ос ще се правят повече мизерии и затова ми трябва повече място. Знам, че за това може да се пише и дискутира доста, но поне насока като за начало.
 2. Разбирам, че това 112 беше някакво европейско изискване, но честно казано не мога да се съглася, че е подходящо/удобно или че върши работа. Обаждаш се за да информираш за ПТП, те питат, от къде се обаждаш. Веднъж те прехвърлят към София, а пък се оказва, че ти си в Бургас. По отношение на лекарите мога да се съглася, че често тези минути в разпитване за състоянието, могат да бъдат фатални за пострадалите. Не знам, колко често имат фалшиви тревоги, но едва ли заради тях трябва да страдат истински нуждаещите се. Засега толкова, че темата е обширна!
 3. Аз лично съм имал проблеми със Замунда, само ако ползвам по-стари версии, но проблемът е бил, че линковете не работят т.е. само операта вижда препратката без началото "zamunda.net/", но това при мен беше с версии 9 и 10 и затова се принудих да мина на по-високи версии. Има моменти, когато не ми отваря следващата страница, но винаги, когатоп давам с десен бутон върху "следваща страница" и избера "open", тогава винаги ми зарежда страницата много бързо. Не знам, на какво се дължи това, но други проблеми засега не съм срещал при мен.
 4. Ей от това много се дразня. Малко прилича на ситуация, която преди време ми беше много смешна: "ако искате да разгледате и ползвате нашия сайт пълноценно, трябва да използвате еди кой си браузър", което си е наш превод на английското: "best viewed with ...", което е много дразнещо.
 5. @simtech Наясно съм, че има SP2 от доста време. Този уин си досега не е преинсталиран минимум 4-5 години. Инсталирани са и други ос-и, но този никога уин не съм го махал, ама продължава да си работи. За това ми беше въпроса, дали може проблемът да се дължи на сервизния пакет. Ако е от това, ще го обновя, сигурно ще го обновя, и засега търсех съвет. За сп2: Ползвам и други програми, които пише, че изискват СП2, ама си работят стабилно и на СП1, което и мен леко ме учудва, ама факт. Поздрави @KirilPopov89 Някои тракери изискват допълнителни настройки на торент клиентите: най-често порт. Не съм ползвал ползвал тази функция на операта, но само за това се сещам на първо време.
 6. @simtech Операта, която ползвам и ме ядосва е тази Opera x64 12.12 1707. Откакто се появи версия 12 за х64 реших да тествам, какво са сътворили и винаги като се появи нова официална версия на х64 и веднага се обновявам с надеждата да се оправи, ама не. Иначе другата х86 версия, която е инсталирана, е последната 10 или 11. С нея всичко работи по мед и масло. При първоначалната инсталация на х64 видях, че си прави отделни папки в Application Data и Local Settings затова съм спокоен, че двете версии няма да си оплескат профили, настройки и други глупости. А за SP2, това е друга тема. Просто не ми се занимаваше.
 7. Използвам последната версия на Опера x64 на WinXP x64 SP1. Има ли шанс това, че не съм със SP2 да е причина за доста често зацикляне и забиване на Операта. Определено забиването има връзка с флаш-а, защото се случва много често, ако имам отворени 2-3-4 страници на ютуб от предишната сесия. От известно време съм disable-нал флаш и операта определено по-рядко забива. Въпреки това пак се случва още със стартирането си Операта да забие. Просто клик-ваш иконата, и след 5-10 секунди бял екран и not responding буквално със зареждането. Предполагам, че няма проблем това, че имам инсталирана още една опера, която е 32 битова, но не съм ги пускал да работят заедно. Други наблюдения, които имам засега от Опера x64, че няколко пъти ми се е случвало, след като браузърът се самоубие, все още да стои един opera-plugin-wrapper.exe, който ако не убия ръчно през task manager-а, при следващото пускане на Операта, съм си гарантирал задължително забиване със старта. Освен това при по-старите версии, от 11 надолу, никога не се е случвало, ако забие някой таб, да увисне цялата Операта. От версия 12, от както се появи тъпото opera-plugin-wrapper.exe, наблюдавам точно обратното: един таб да забие и цялата опера увисва. Никаква навигация между табовете, никакви опити за затваряне на табове не работят. А преди си беше точно обратното: забие някой таб, тогава ctrl+w и отиваш на съседния таб. Не мога да разбера, защо въобще го направиха това opera-plugin-wrapper.exe, като ефектът, който наблюдавам е точно обратен. П.П. Нямам никакви разширения инсталирани.
 8. Още нямам време за да я разгледам, но ако е така, този "годзилски" път не ми харесва, ако мога така да се изразя!
 9. Вторични може да има и няколко дена/седмица по принцип. Зависи, как се намества.
 10. Аз все си мислех, че това нещо с очакването на земетресение е много непредсказуема работа от гледна точка на това, че има много фактори, които влияят, но все пак... Интересно ми е, на каква информация са го пресказали! Имало е някакво раздвижване по разлома или нещо друго? П.П. Наистина има лекички, затихващи разклащания. Гледам си един катинар на стената, който от време на време леко се разклаща.
 11. Според разни европейски сайтове се твърди, че е било 5,6.
 12. Това, което аз бих пробвал е да си чертая нещата в самия Powerpoint. Изкарваш ли инструментите за чертане. Ако не са ти изкарани, десен бутон някъде около менютата и даваш отметка на Drawing.
 13. Имал съм подобни проблеми. Стърже, после лош сектор и накрая вземе, че си замине. Дано да изкара по-дълго, но все пак редовно си прави резервни копия. Все пак хардовете не са места за окончателно складиране на информация!
 14. Все се каня, да ти кажа, че много се радвам на твоите аватари и подпис...

 15. Браво на автора на темата! Само така! Наистина пиши, как се развиват нещата.
 16. ImpossibleMan, аз съм посещавал сайта и твърдя, че на него не се предлагат сканирани JPG, BMP или подобни картинки, на които можеш, коя страница е била мачкана, коя дъвкана от кучето и подобни. Това, което се качва на сайта, първо се сканира, после се разпознава и после минава поне няколко корекции преди да се появи на сайта. Който не го е правил поне веднъж, не знае точно, за какво става дума. Колко усилия, време и кървясали очи са нужни са една книга. Хайде сега да го умножи тези усилия по броя на всички книги, които ги имаше на сайта. При това безплатно т.е. без комерсиална цел. Като стана дума за реклами. Аз на сайта такова нещо не съм забелязвал. Което според мен говори доста, понеже има адски много сайтове, на които от рекламите не можеш да се ориентираш, кое къде е на сайта.
 17. marto008, за това не се бях сетил! Цял ден съм бесен заради спирането на Читанката. Първо съм ядосан, защо лъжат по новините, че били спряли някаква търговия. На сайта нищо не е комерсиално (в превод на български език: не плащаш нищо, за това, което получаваш.) Аз лично в това не виждам никаква търговия, като въобще никъде не става дума за пари. Второ. Не е ли малко смешно, че сървърът се помещавал в печатница? Ще спра за момента, че ще взема да започна с някои цензурни думи...
 18. А пък в някои страни, ако не покриваш определени нормативи, не можеш да станеш полицай. И на мен това ми е правили и продължава да ми прави впечатление от доста време. Имам чувството, че ако някой полицай не е с корем/щкембе, то обикновено се оказва младичък.
 19. Добре, че все пак някой се свръзва, защото иначе темата нямаше да бъде толкова весела.
 20. haidukpikaso, ако те познавах, една вечер ще пиеш и ще ядеш само за моя сметка!
 21. Здравейте! Утре ще се ходи до КАТ за подаване на двустранен констативен протокол за произшествие само с имуществени вреди. Въпросът ми е, може ли да се заяждат в КАТ за това, че няма как да съм проверил, дали другият шофьор не е употребявал алкохол. То същото важи и за него, но това е друга тема. Някой, който е ходил наскоро, може ли да сподели, дали много се чака за подаване на протокола, защото на мен ми трябва, само за да мога после да си декларирам щетата за да си взема парите от автокаското. Благодаря на отзовалите се! П.П. Моля, някой модератор да ми изтрие темата!
 22. ice_lion__01, много се надявах да се шегуваш с второто си мнение. Радвам се, че е така. Имал съм учител, който е бил културист, и ми преподаваше по математика. Човекът си беше много добър учител. Ако такива бяха поне половината от учителите, нещата щяха да бъдат други. Нямам предвид, мускулести, а наистина да могат да преподават и да уважават това, с което се занимават. В неговите часове нямаше хора да шумолят и да се бъбрят, но човекът ни караше да го уважаваме, не само заради мускулите, но защото наистина си обичаше предмета и можеше да преподава. Малко се повтарям, ама...
 23. С интерес очаквам да разбера, каква ще е реакцията на таксиметровите шофьори.
 24. Те хубаво качват глобите, дали заради траурните статистики или заради политиката на Евросъюза, това не е от значение. Проблемът е в това, че катаджиите подхождат много често, но все не винаги, доста избирателно. Няма смисъл да пиша или да давам примери, защото почти всеки, който кара кола, може да се сети за достатъчно такива. Законите трябва да важат за всички. Тогава ще има ефект, а не докато за лъскави и черни автомобили се оказва, че съвсем случайно катаджиите гледали в другата посока.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване