Премини към съдържанието

The Good Old TIme

Потребител
 • Публикации

  349
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

60 Много добра репутация

Всичко за The Good Old TIme

 • Титла
  Почетен потребител

Информация

 • Пол
  Мъж

Последни посетители

4809 прегледа на профила
 1. В една незнайна, мразовита нощ, Мария, Йосиф търсиха подслон, намериха обор във пещера, изгряла Витлеемската звезда. При агънцата бели влезнаха, от пътя уморени седнаха, смирени вкусиха насъщен хляб, сред тази влага, студ и полумрак. В онази нощ родило се Дете, във ясличка положиха го те, сълза блестяла Богородична, невинна от девица обична. Сълзата й от радост капнала, кат сребърна звездичка в яслата, от блясъка Рождествен звън дочух, докосна я с ръчички сам Иисус. Кирил Иванов
 2. Здравей, благодаря ти, че отговори! Надявам се ще разуча дали има онлайн банкиране. Доколкото разбрах, не е знаел, че картата може да му бъде полезна, свикнал е без карта да използва сметката си. Обадих се директно на номер на банката и доколкото разбрах тъй като банката е канадска, не във всички държави може да се тегли директно пари кеш, ако имаш дебитна или кредитна карта може, но директно кеш има ограничения. И те също ми казаха, че онлайн банкирането е вариант. Исках да видя дали може да се провери дали има наистина такава регистрирана сметка във въпросната банка, като се вземе от човека IBAN и име на сметката му, но доколкото разбрах от банката, нямат право да ми дават такава информация.
 3. Здравейте! Искам да ви разкажа едно нещо и да ви попитам дали е възможно банка да процедира по този начин или е лъжа. Човек, който живее в Шотландия, има банкова сметка в банка с име "Scotiabank". Той заминава временно в Доминиканска Република, няма кредитна карта от банката, защото не ползва такава. Там има офиси на същата негова банка "Scotiabank", отишъл е в клон на неговата банка там в Доминиканска република за да се опита да изтегли пари от сметката си и е казл, че те не са му дали и са му казали, че нямат достъп до чуждестранни акаунти и не може да изтегли пари, тъй, като неговият акаунт е с отпечатък (на английски е "thumbprint signature") и ако иска да изтегли пари е нужно да се свърже с клон на банката му в Шотландия или в някой друг от европейските клонове на банката или да отиде до Амстердам и да се подпише. Искам да ви попитам възможно ли е една и съща банка, която има клон в Шотландия, да не позволява на човек, който има сметка в нея да изтегли пари от клон на същата банка обаче в Доминиканска република? Има ли начин да се свържа с тази банка в някой клон в Доминиканска Република и директно да ги попитам за информация, да разбера дали това е истина? В сайта им намерих изглежда официалния им телефон, но не знам дали мога и как да го набера от Бълария, ако вие знаете, това е телефонът: 1-800-472-6842 Благодаря ви
 4. Благодаря ви за отговорите и на двама ви, както и за изчерпателния отговор на Mlechko. Mlechko ще пробвам това, което си обяснил. Благодаря ти. Иначе попринцип телефона видях, че предлага изрязване в едната главна програма с която разглеждам видеа, но ако не се лъжа, след кратък опит, се оказа че то е възможно само за началото и края на клипа, но не и за изрязване на някаква част посредата. Иначе, като цяло тръгнах да търся такава програма в Google и видях, че ми излезнаха доста възможни опции и усетих, че ако ще трябва да разуча и ако е нужно и да направя опити ще отнеме доста повече време ако вместо това попитам тук и някой човек, който е запознат ми отговори, вместо да пробвам няколко часа-цял ден сам или колкото е нужно. Помислих си за това, че търся наготово и се запитах дали някой няма да се възмути от това. Но си казах, че може би идеята на форумите включва и това да споделяме опит понякога за да се улесним и да спестим време вместо сами да минаваме по същите стъпки по които някои вече е минавал. Но всъщност се оказа , че тъй като знаех, че на YouTube лимитът е по-голям като цяло, но не помнех колко точно и не очаквах да стига до 12 GB, се отказах да проверя и реших да оставя този въпрос за вас, тъй като имаше още няколко функционалности, които са ми нужни освен това. Но ако бях проверил, последните ми два критерия щяха да отпаднат и намирането на програмата, вероятно щеше да стане много по-лесно. Така че в крайна сметка прав си, Mlechko, че наистина бях мързелив и избързах неправилно с пускането на темата. Извинявайте. Моля ви, простете ми.
 5. Здравейте! Направих 5-6 клипа с телефона. Сбора от всички клипове е голям, около 12 GB. Бихте ли могли и желали да ми кажете някоя безплатна програма за видео редактиране с която могат да се постигнат всички тези критерии: - сливане на всички видеа в едно - изрязване/изтриване на определени части от видеото - при запис на крайния клип, големината му да е достатъчно смалена, че да не надвишава максималния лимит за големина на клип в YouTube - качеството на крайния клип да не се развали много
 6. Това е че главното, което искам е да може да излизам някъде в близост, където няма хора, уединено място. Но не знам освен в гори и планини, дали има други такива места.
 7. Благодаря ти за всичките ти отговори и информация!
 8. Прочетох в интернет информация относно животните в планините и ако е била вярна, то пишеше главно, че животните избягват контакт с хората и се страхуват от човека повече от колкото човека се страхува от тях. Но има мечки, които са убили хора. И главно от това се разколебах дали да отида на уединено място в планината. Имате ли идея за уединено място някъде, където няма животни, като мечки, вълци, змии? В главата ми излиза някакво село до някаква гора, но не знам на подобни места обикновено какви животни има.
 9. Мечките, вълците и змиите опасни ли са?
 10. Какво имаш предвид с "зверчета"? В дълбоката Странджа, както _nib_ се изрази, не е ли няколко пъти по-диво и той е бил там на палатка, макар и така?
 11. За съжаление съм голям страхливец, вместо да мисля за това за което трябваше да мисля на мен в главата са ми животните в планината. Не съм запознат какви животни има, опасни ли са. Какво ще кажеш _nib_ какво е положението на Странджа? haidukpikaso в близките километри до хижа Семково какво е?
 12. Значи е доста обезлюдено. Благодаря ти много, че ми каза за това място.
 13. Имам предвид самото място/район в Странджа в който си бил през тези дни. Знаел ли си го предварително или просто си тръгнал и не планирано си спрял на конкретното място без да си бил там преди това?
 14. Друго е. В сравнение с града, макар и в стая, вероятно е по-усамотено. Иначе някъде навън в гората сам, да, вечв ептем друго става и според мен. Ти като се отделя как реши да си точно на мястото на което беше, знаел си го преди това или в движение стана? Благодаря ти за предложението. Ще потърся за тези хижи. Обезлюдено ли е там? Значи няма почти никакви хора и лятото ли?
 15. Ясно, разбирам. Най-вече заради времето в което човек може да излезне някъде усамотен. Също, в стаята, когато е сам, но може би там усамотяването е по-леко изразено. Иначе наистина, това което е направил _nib_ ми изглежда по-голямо усамотяване.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...