Премини към съдържанието

stela22

Потребител
 • Публикации

  58
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Нови отговори публикувани от stela22


 1. преди 8 минути, PsyManDelic написа:

  Цък 27 CHF 

  П.С: Може да Ви е близо Германия, но друг е въпроса дали сайта ще предлага Free shipping и дали ще е безплатен. 

  Няма проблем за доставката, аз исках само модел да знам кои слушалки ги бива(аз ще ги намеря и другаде) просто не съм запозната и исках мнение, които не са много скъпи, и само да не прекъсват.  

 2. преди 2 минути, PsyManDelic написа:

  Къде е това чужбина за да знаем от кой сайт да гледаме? Кристална топка няма ток нещо

  Живея в Швейцария, но може и линк в Германия, близо ми е. Трябва да са с микрофон. Много ви благодаря! 

 3. преди 5 часа, Емил Костов написа:

  Като за начало кажи с какъв бюджет разполагаш. Преместих темата в правилния раздел.

  Аз живея в чужбина, но все пак гледам да не са много скъпи, максимум 50 евро.. Нещо което да ми върши работа-да мога да отида до другата стая без да ми прекъсват... Благодаря :)

  Забравих да добавя, че ми трябват да са с микрофон, за онлайн курс. 

 4. Здравете група, не знам дали тук е мястото и темата е точно за тук, но ми трябват безжични слушалки за лаптоп, с които да мога да се разхождам във всички стаи в апартамента ми без да се прекъсва връзката(на повече метра да имат връзка с лаптопа ми) . Може би не с Bluetooth а WF връзка. Дайте ми съвет за някоя марка, да не са много скъпи но да ми вършат работа. Благодаря ви предварително! 

   

 5. на 28.6.2017 в 18:50, dynamo написа:

  Стела, не се шашкай, от снимката просто се вижда, че е бил натоварен на 100% процесорът, а тогава е нормално да качи 80 градуса, вече зависи колко дълго ги поддържа, вероятно антивирусният софтуер е дращил и товарил та затова така, факт е обаче, че не е от хладните. Видео картата е в норми, поне според тази снимка.

  Хубаво е да се смени наистина термо контактната паста на процесора, но тази задача не е от простите при този модел и надали е правено това, предвид дизайна сигурно до сега само е издухван прахоляка от вентилаторите и радиаторите им и толкоз, което след 5г. служба се отразява.

  Качествена термопаста не знам дали ще ти сложат в някой сервиз, а и е добре случаен да не пипа тази машина, защото не е за всеки разглобяването й.

  Ето все пак видео как се разглобява - цък и цък виждаш, че си е тегава работа...

  И - нормално е за този лаптоп да е горещ там където описваш, такъв му е дизайнът просто. С годините стават по-горещи, накрая просто изгарят, напомням ти, че не те съветвахме да взимаш тази машина, а върпреки съветите ни взе нещо коренно различно, сега ще му свикваш на особеностите и те така. :)

  Дерзай и не се шашкай, принципно имат защити, ако прегряват критично - изключват, когато стане това, ще ти е червената лампичка да го носиш на профилактика.

  Господинът който ми го продаде ми каза, че било нормално за този тип -

  hochleistungsgäret (устройство с висока производителност)тези температури.И че ако стигнели до 95 градуса,не било опасно.Чудя се къде да намеря сайт или форум на немски или на английски и да го убедя в обратното.Накрая писа,иначе ако съм искала да съм дойдела с лаптопа при него,и ще видим.. Само това ми отговори,и постави снимки със същата програмата е изпробвал и друг същия модел Лаптоп,също с висока температура.


 6. преди 11 минути, baikolio95 написа:

  Това са температури, максимално допустими под пълен товар на процесора. Носи го на големия IT специалист да му сложи хубава паста.

  Това се случи по време когато си прехвърлях нещата от стария лаптоп с флашката..Но по принцип е много горещ лаптопа отзад!

  Тази,, паста,,каква е,какво помага,не знам дали е като наименование на немски пак паста..

 7. преди 21 часа, dynamo написа:

   

  Няма опасност от нея, спокойно, тя не върти тестове, а следи само температури. :) Всъщност в Швайц как сте със слънцето, при нас са брутални жеги? :)

   

   

  Още нещо, при адекватно охлаждане няма особено значение околната температура, охлаждането на лаптопа е реализирано по такъв начин, че външния фактор да е сведен до минимум - топлинни тръби с агент в тях с ламели и турбина с важното условие да се ползва правилно, а не на пясъци, одеала, на морето и т.н. Впрочем има лаптопи покриващи военни стандарти, които могат да се ползват и в пустинята и в космоса, но това е друга тема. :)

   

  Ето една снимка как се загрява Лаптопа ми :

  _20170628_104734.JPG

 8. преди 20 часа, dynamo написа:

   

  Няма опасност от нея, спокойно, тя не върти тестове, а следи само температури. :) Всъщност в Швайц как сте със слънцето, при нас са брутални жеги? :)

   

   

  Още нещо, при адекватно охлаждане няма особено значение околната температура, охлаждането на лаптопа е реализирано по такъв начин, че външния фактор да е сведен до минимум - топлинни тръби с агент в тях с ламели и турбина с важното условие да се ползва правилно, а не на пясъци, одеала, на морето и т.н. Впрочем има лаптопи покриващи военни стандарти, които могат да се ползват и в пустинята и в космоса, но това е друга тема. :)

   

  Тук бяха също,, брутални жеги,,(за Швейцария 27-30градуса са си брутални.. )но идващите дни ще е около 20 :)

  Вчера забелязах че лаптопа е доста горещ отзад-не знам това нормално ли да ,чак пък толкова не го тормозя. Ще пробвам с тази програма да измеря температура,ще я сваля когато съм малко по свободна.

  Мерси много ✌

 9. преди 1 час, dynamo написа:

  Е то сега е момента да се натовари, после ще е късно за реакции. Колкото до звука, при стартиране е нормално да са високи оборотите, прави си тест машината, а поради технологията оборотите се увеличават при натоварване. Инсталирайте си програмата за следене на температура Open Hardware Monitor от предния ми пост, стартирайте я, оставете я да работи няколко часа, после вижте стойностите на температурата, програмата прави статистика и се виждат максималните и минималните стойности, дайте снимката тук и ще видим дали всичко е ок. Все пак усещанията за звук са строго субективни, машина като вашата не е проектирана за работа в библиотека...

  преди 1 час, dynamo написа:

   

  Ако сваля само тази програма Open Hardware Monitor,няма опасност нещо да се случи нали,само мери температура при работа предполагам?

  Но да си загрявам процесора умишлено не бих искала, каквото е такова,каквото трябва да става ще стане!Този който ми го продаде има 100 % позитивни отзиви в онлайн оказиона,това означава много, рядкост е да се види 100% позитивни там в www.ricardo.ch!

  Ако няма опасност за машинката инсталирам програмата Open Hardware Monitor?!

   

 10. преди 10 минути, dynamo написа:

  Сваляте и инсталирате Open Hardware Monitor от тук 

  След това сваляте и инсталирате Prime95 oт тук в зависимост от версията на Windows.

  Eто една разбираема примерна статия за софтуер с, който може да се тества - цък.

  Общо взето е хубаво 20-на минути да се натовари процесора поне, ако се вдигне прекалено много температурата е добре да се спре теста и да се види къде е проблема с охлаждането, дали е стара термо пастата и термопада или има проблем в самото охлаждане. Като цяло нормата под пълен стес тест на процесор е до 80-90 градуса по Целзий, гледайте да не надвишава тези рамки. Запомнете, че теста товари на 100%, което тества истинските възможности на охлаждането и стабилността на системата. Аз освен Prime95 пускам за фон и някое online FHD видео от някой сайт или тестова игра, но се следят температурите и, ако надвишат 80 градуса на видео картата теста се спира. Принципно този звяр вашия с двата вентилатора трябва да се справя с такива тестове без проблем, ако е изправен.

  Това е за сега, дерзайте и пишете отзиви, дори някоя и друга снимка с резултати би била полезна, защо не направо ревю. :)

  Честно казано,малко ме е страх да направя този стрес тест.Затова ще го пропусна,но ако ми потрябва някога ще го използвам.А за звука който издава-по-силен звук(писах ви в предния пост),това нормално ли е?

  Мерси :)

  • Харесване 1
 11. преди 7 часа, dynamo написа:

  Вероятно машинката е реновирана като хората със сменен палмрест, клавиатура, диск и батерия, което може да се види, ако се разглоби. ;) Не бих се тревожил излишно, ако не прегрява, ще върви с години при правилна експлоатация. Все пак аз не харесвам втора ръка машини с външно видео, но след като вече е купена, остава само да го кажа още веднъж. :)

  ПП: Оказах се прав, че е 5 годишен без да съм гледал за сървиз таг. :tongue2:

  Здравейте,а бихте ли ми казали,как мога да разбера дали прегрява?Има един по-силен звук от стария ми лаптоп когато двете му вентилаторчета започнат да работят,когато инсталирам нещо,или когато се включва лаптопа се чува.Това трябва ли да ме притеснява?

  Благодаря :-) 

 12. преди 2 часа, pconline написа:

  Сървиз тага(service tag) се намира ня етикет от долната страна на лартопа, Състои се от букви и цифри.

  IMG_20160824_150421.jpg

  А що се отнася до това какво е работна станция ....... грубо казана РС предназначена да извършва най тежките задачи, да ремем като обработка на видео и изображения. Тези машини както при вас са окомплектовани с професионална видеокарта и като цяло сериозен хардуер. 

  Основната разлика между тях и онези от хоум ентъртеймънт класа за под и около 1000лв е, че бизнес машините са предвидени да работят много като часове дневно и няма да се разпаднат.

  Видях къде е service tag!На мен ми показа следното:(дали това е датата на доставка за Швейцария, или когато е закупен Лаптопа, не знам,но моя в момента изглежда като току що излязъл от магазин, няма и едно петънце, като нов,добре поддържан явно )

  _20170626_105532.JPG

  • Харесване 1
 13. преди 24 минути, pconline написа:

  При Dell специално въваждането на сървиз тага в сайта им ще ти каже кога е произведена, кога е продадена тая машина, и до кога е/била в гаранция. Другото нещо е, че това е както казахте работна станция и варианта да е продадена с по-малко от 3 години NBD е малък и Dell е единственната фирма която има опцията гаранцията да бъде удължена допълнителнодори и да е изтекла с месец, два. 

  Относно ползването тези машини са доста здрави, та освен, ако не си я влачил по паветата или блъскал с чук, никак не е лесно да я умориш. Не е невъзможно, но е доса трудно постижимо. 

  ,,та освен, ако не си я влачил по паветата или блъскал с чук, никак не е лесно да я умориш. Не е невъзможно, но е доса трудно постижимо,,

  Хахаха :D разсмя ме!!!

  А как да намеря сървиз тага,къде да да го потърся?Имам и друг въпрос,какво е работна станция? 

  Благодаря предварително :)

 14.  

  на 23.6.2017 в 13:00, baikolio95 написа:

  Здравейте на всички!

  Първо искам да ви Благодаря на всички за отговорите и съветите ви!Искам да ви се похваля,послушах ви и си взех бизнес клас DELL,много съм щастлива! :)

  Човекът от когото го купих е преподавател по информатика в университет,и се занимава само с компютъри,има страшно ммного и всички са бизнес клас!Моя е  2.5години стар,даде ми го за 450фр.,или = 800лв.Даде ми и 3 месеца гаранция, показа ми как да го отварям и почиствам,доволна съм,като пушка е!!!

  https://www.ricardo.ch/kaufen/computer-und-netzwerk/notebooks-und-zubehoer/intel/core/core-i7/dell-precision-m4600-i7qm-15-6-full-hd/v/an909128774/

  • Харесване 1
 15. преди 14 минути, baikolio95 написа:

  :lol6:Не ми се вярва някой да доживее времето, когато 850 швейцарски франка ще се равняват на 500 БГ лева! :lol6:

  https://www.mataf.net/bg/currency/converter-CHF-BGN?m1=850

  Да взима "бизнес класа" за 700 франка, вместо този с по-добри параметри за 400 франка, и да се свършва тази епична сага!

  Новобранеца дето ги раздухва, че допълнителната карта грее когато не работи, да вземе да обясни как става това!

  Да извинете, грешно съм написала :D , непрекъснато съм в движение и стават грешки -За 400 франка - 700БГ лв.

  Sorry! :)

 16. преди 16 минути, dynamo написа:

   

  Ясно, от една страна е добре, че питате...

   

  Памет винаги можете да добавите, процесорът е добре да се замислите дали Ви трябва и дали има реална разлика между него и този във Vostro-то, някакъв минимален процент е разликата е моят отговор, за сметка на "външната" видео карта в Acer, която е напълно излишна и която е един допълнителен компонент, който трябва да се охлажда, а не може да се изключи и покачва вероятността от бъдещи дефекти в пъти. Като цяло избегнете лаптопи с допълнителна видео карта, вече казах защо. Лаптоп не се взима по сухи характеристики на компоненти като настолен компютър, а се взима по конкретни цели за, които ще се ползва и бюджет. Винаги е по-добре да се избегнат потребителските класове ширпотреба и да се заложи на бизнес серия, но напишете за какво Ви трябва  машината, какви програми ползвате и точен бюджет, после може да опитаме да гледаме и други алтернативи, иначе става говорилня тоя или оня дали "става". Изяснете си целите и бюджета.

   

   

  Здравейте,

  приготвила съм 600-700фр.(швейцарски това са към 1200лв)за да си купя Лаптоп, който искам да е БЪРЗ -да зареди бързо,също когато отварям страници,да НЕ МИ ЗАСИЧАТ ФИЛМИТЕ  и разбира се най-важното да има ДЪЛЪГ ЖИВОТ поне 5 г...Не ползвам кой знае какви програми,единствено Photoshop и то не редовно.Лаптопа ми трябва за онлайн филми,Интернет, документи и понякога за обработка на снимки.Може да е втора употреба, но действително бих искала да има  по-дълъг живот.

  Това е,благодаря за отговора 

 17. преди 13 часа, dynamo написа:

  Защото е потребителски лаптоп, не виждам защо отговарям на въпрос като този... Аз не "мисля" драга Стела, а казвам факти има Google - потърсете Dell Vostro какъв вид серия и клас е и после вижте за Acer Aspire. На мен не ми трябва да гледам снимки, защото съм виждал не малко от серията на части.;) Колкото до Fujitsu-то S752, което сте цитирали след това, на мен ми допада много повече от другите, но лисата на гаранция си е лош момент предвид липсата Ви на познания за поддръжка.

  А защо сте толкова враждебно настроен?Аз не питах за ви обидя,а защото съм само потребител,и не бих ислала да направя грешка човек не може от всичко да разбра!Все пак затова съм тук.

  А ви поисках мнение за Acer Aspire, защото все пак Лаптопа е с процесор i7-6500U, 16GB RAM DDR3 и видео GF 920M с 2GB собствена памет..

 18. преди 22 часа, Atanas Pachov написа:

  Явно хърльото ме е докладвал на модератор...

   Авторе, ако искаш непретенциозен, нисък клас лаптоп, който нямаш претенции да те кара повече от 2-3 години взимай го.

  За тия пари моят съвет е да се вземе по-сериозен бизнес клас или по-висок потребителски лаптоп, от сериозните фирми. Може и по-стар модел, защото след ерата на Core 2 Duo лаптопите се сбоклучавяха отвсякъде. Ако не гониш някакъв свръх голям перформанс, не работиш на AutoCAD, не правиш видео/фото обработка, анимации, неща от тоя сорт, а си простосмъртен юзер, като мене, вземи си IBM, Fujitsu, Dell и подобни от високите серии. Само не от Retro PC Mania. Един Core 2 Duo ще ти стига почти за всичко.

  Какво ще правиш на лаптопа ? За игри забравяй, ако ще взимаш тоя. Ще му таковаш таковата за нула време. Лаптопите не са изчислени за игри и продължително натоварване и греене на шасито до ръба.

  Здравейте отново, 

  Аз да ви кажа честно след вашите мнения -препрочитах ги няколко пъти, сега съм объркана.Погледнах в онлайн оказионите например за споменатите марки-по-горе цитата-Fujitsu,не са с лоши параметри и не е скъп,но няма никаква гаранция: https://www.ricardo.ch/kaufen/computer-und-netzwerk/pcs/intel/core/core-i/fujitsu-lifebook-s752-14-1-hd-usb3/v/an915096418/

  Аз лично бях приготвила 600-700фр.за да си купя Лаптоп, който искам да е бърз когато го включвам-да зареди бързо,като отварям страници,да не ми засичат филмите и разбира се да има по-дълъг живот поне 5 г...Това е общо взето.

 19. преди 31 минути, dynamo написа:

  Оптимален период на ползване е това, лаптоп е все пак, амортизира, остарява морално, ако го ползваш грамотно, ще ти изкара поне толкоз, за останалото си имаш " Garantie 24 Monate Bring-In". Vostro е нисък клас но бизнес серия, една идея е над пластмасовите еднодневки. Марките ги гледай до толкова до колкото искаш, всичко се произвежда от подизпълнители Quanta, Compal, Clevo и т.н. Впрочем, ако съм видял правилно е мостра само в шоурума и няма повече от него, крънкай ги за още отстъпка на място. ;)

  А защо мислите че Acer Aspire F 15 (качила съм снимки с параметрите му в началото )е по слаб клас от Vistoroto?

 20. преди 9 минути, dynamo написа:

  stela22, Vostro-то цитирано по-горе е чудесно, не се занимавай с нисък клас Acer в незнайно състояние. За споменатите дейности Vostro-то ще върши идеална работа поне 3 години, ако се грижиш правилно за него - профилактика в сервиз всяка година поне веднъж преди летния сезон и ползване на гладки повърхности без одяла, легла и т.н.

  3 години? 700фр. само за 3 години?Някой спомена че и те са китайски 

 21. Хора,не се заяждайте!Вие не сте тук за това,а да помогнете на някой ако имате желание,а и да се забавлявате!Благодаря че имахте интерес и отделихте време за да ми отговорите!Аз мисля да взема все пак този Лаптоп Acer Aspire F 15, тъй като следната информация(цитата отдолу) не ми говори нищо,все едно на китайски... Аз съм само потребител... Може би наистина си прав Atanas Pachov,че трябва да потърся по-стар модел Лаптоп, но не знам на какъв ще попадна,колко е добър, сега знам от един познат че процесорът трябва да е i core 5/7  за да е добър и RAM също 8/16 е супер.Затова се спрях на този,иначе същите тук изпод 700 фр не могат да се пипнат!

  преди 10 часа, baikolio95 написа:

  Може и по-стар модел, защото след ерата на Core 2 Duo лаптопите се сбоклучавяха отвсякъде. Ако не гониш някакъв свръх голям перформанс, не работиш на AutoCAD, не правиш видео/фото обработка, анимации, неща от тоя сорт, а си простосмъртен юзер, като мене, вземи си IBM, Fujitsu, Dell и подобни от високите серии. Само не от Retro PC Mania. Един Core 2 Duo ще ти стига почти за всичко.

  Поздрави и благодаря още веднъж, ако има нещо добавете,ще се радвам за още инфо!

 22. на 21.6.2017 в 5:07, hayduk22 написа:

  RAM - 8GB, за какво ще се използва?

  Здравейте,ще се използва за филми, документи, Интернет, само да не е бавен, това ме нервира.. 

  Мерси :)

  на 21.6.2017 в 9:10, baikolio95 написа:

  Май някой недовижда...

  Лаптопа е с процесор i7-6500U, 16GB RAM DDR3 и видео GF 920M с 2GB собствена памет.

  Нямам представа от цените във франкове, но е важно да тестваш хард диска за проблеми /лоши или бавни сектори/. Прегледай и пантите в какво положение са.

  400 фр.са около 720лв.

  Малко съм лаик за съжаление не знам как се проверява хард диска и пантите..Бих го направила ако знам как:/

  Иначе според вас добър ли е?

  А преди се бях спряла на този,бихте ли изказали мнение?: https://www.digitec.ch/de/s1/product/dell-vostro-5568-1560-full-hd-intel-core-i5-7200u-8gb-ssd-notebook-5940321

  Благодаря за отговора! 

  на 21.6.2017 в 6:22, Atanas Pachov написа:

  Евтино китайско шаси, не си заслужава. Не очаквай повече от 2-3 години от него. Също може да има проблем и с охлаждането.

  Здравейте,всеки отговор за мен е много важен, след като е китайски-аз не знаех че ACER са китайски, кои марки не са и са по-добри? Lenovo,Dell как са?Значи вашето мнение е че ще има живот 2-3 години само,това не ми хареса..

  А какво е мнението ви за този:

  https://www.digitec.ch/de/s1/product/dell-vostro-5568-1560-full-hd-intel-core-i5-7200u-8gb-ssd-notebook-5940321

  Мерси за отговора :)

 23. Бихте ли ми казали дали е добър този Лаптоп Acer Aspire F 15 (F5-572G) ,мога да го закупя но е използван 8-9 меаеца,а от собственика получих следните снимки:

  Не можах да разбера колко РАМ има само..

  Аз съм в Швейцария, човекът го е купил за 700 фр.а ми го дава за 400фр.Моля за мнение и благодаря предварително!

  Screenshot_2017-06-21-00-52-29.png

  Screenshot_2017-06-20-23-45-10.png

 24. преди 13 часа, ined написа:

  Ако е с I5 сигурно ще е добре, ама балъците за по-евтино го купуват със Celeron N2840 и после риват, че бил бавен

  Прави разлика между дилетант и балък,защотото иначе твоят коментар звучи обидно!Ако си професионалист,можеш само да помогнеш,а не да се заяждаш и да изглеждаш като пубер!

   

   

 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване