Премини към съдържанието

B-boy/StyLe/

HJT Team
 • Публикации

  20877
 • Регистрация

 • Последно онлайн

 • Топ дни

  41

Всичко публикувано от B-boy/StyLe/

 1. След месеци на бета тестове вече има нова финална версия 1.4 на OSArmor: https://www.wilderssecurity.com/threads/novirusthanks-osarmor-an-additional-layer-of-defense.398859/page-75#post-2763667
 2. B-boy/StyLe/

  Записване на Audio CD

  И двете могат да добавят паузи...дори в линковете е описано ама кой да чете.
 3. B-boy/StyLe/

  Записване на Audio CD

  Burnaware също е добра и безплатна: http://www.burnaware.com/help/audio-cd.html Друга добра безплатна е imgBurn: http://forum.imgburn.com/index.php?/topic/5555-how-to-write-an-audio-cd-from-music-files-using-imgburn/
 4. B-boy/StyLe/

  Системата ми е инфектирана

  Мисля, че сме почти готови: Пропуснал съм да изтрия една опасна планирана задача: СТЪПКА 1 Изтеглете fixlist.txt и го запазете на в папката, където сте свалили FRST64.exe (на десктопа) Стартирайте FRST64.exe и натиснете бутона Fix веднъж! След като приключи няма да се наложи рестарт най-вероятно. Публикувайте лог файла - fixlog.txt, който ще се създаде след работата на програмата. СТЪПКА 2 В търсачката на Windows въведете CMD.exe => кликнете с десен бутон върху него и изберете Run as administrator. Въведете командата и натиснете Enter. cleanmgr.exe /sageset Сложете всички отметки на новопоявилия се прозорец и натиснете OK. След това в CMD.exe въведете командата: cleanmgr Натиснете Enter, изберете системния дял (ако не е избран по подразбиране) и изберете OK. Изчакайте проверката да завърши, сложете всички отметки, натиснете OK и след това на новия прозорец изберете Delete Files. Изчакайте да приключи. Това трябва да изтрие остатъци като следната папка (C:\$WINDOWS.~BT) СТЪПКА 3 За да премахнем Farbar Recovery Scan Tool направете следното: Преименувайте изпълнимия файл FRST64.exe на Uninstall.exe. => Кликнете с десен бутон на мишката върху Uninstall.exe и изберете Run as administrator. Ще бъдете уведомени, че трябва да рестартирате системата, за да изтриете инструмента. След рестарта инструмента и прилежащите към него файлове ще бъдат изтрити. Поздрави и спокойни почивни дни!
 5. B-boy/StyLe/

  Системата ми е инфектирана

  Здравейте, Ами в шота, който сте дали се вижда, че това е програма за почистване на временни файлове Ashampoo Drive Cleaner (алтернативата на Ashampoo на CCleaner), а не антивирусна програма. Това, че са изтрити 1000 файла, не означава, че са били зловредни. Просто кеш файлове натрупани с времето. Лог файла се е изпълнил коректно с изключение на последната команда, защото съм объркал една буква. Това е поправимо. Само за теста преименувайте kirka64.exe обратно на FRST64.exe и пробвайте да направите нова проверка в нормален режим и ако е успешна значи сме на прав път. След това прикачете новите лог файлове - FRST.txt и Addition.txt. Поздрави!
 6. B-boy/StyLe/

  Системата ми е инфектирана

  С какво сте мъчили и защо след като имате вече тема? С тези изтрити хиляди неща е възможно и да са нанесени непоправими щети по Операционната Система. Не е зле да предоставите лог файла от проверката с това, с което сте сканирали. И как след като ги е изтрила накрая уж не е успяла...искате да кажете, че проблема е останал след почистването или не е могла да изтрие нито един от намерените файлове..Не става ясно. И защо сте пускали инструменти за оптимизация като този на Ashampoo. Той с какво ще помогне за решаването на проблема? Голяма каша сте сътворили. Ми радвам се, че ви е било забавно. С оглед на това с какви инструменти сте си напълнили системата не е изненада, че системата ви е била заразена. Иначе никой не е длъжен да стои по нощите за да ви решава проблемите. Това е форум и всичко е на свободна практика. Като не ви се чака и не сте доволни от услугите ни защо пускате тема въобще? Защото всеки пост в този раздел трябва първо да се одобри от модератор. Това е специализиран раздел и не може всеки да пише каквото му падне. Колкото за рекламите, това си е ваше решение. Аз не мога да ви кажа дали да ги блокирате или не. Като цяло инсталирането на добавка за блокиране на реклами е препоръчително, защото има и доста натрапчиви реклами, но вече вие си решавате. Така или иначе аз не видях наличието на стотици зарази в системата. Даже по-скоро бих казал, че системата ви е задръстена с боклуци и нежелан софтуер, отколкото със зловреден такъв. Изтеглете fixlist.txt и го запазете на в папката, където сте свалили kirka64.exe (на десктопа) Стартирайте kirka64.exe и натиснете бутона Fix веднъж! След като приключи, ако ви поиска рестарт - съгласете се. След рестарта публикувайте лог файла - fixlog.txt, който ще се създаде след работата на програмата. Внимание: Скрипта е създаден за текущата система. Да не се ползва за други системи с подобни проблеми! Пишете как е положението след скрипта! Поздрави!
 7. B-boy/StyLe/

  Malware Detected

  Чудесно: За да премахнем Farbar Recovery Scan Tool направете следното: Преименувайте изпълнимия файл FRST.exe на Uninstall.exe. => Кликнете с десен бутон на мишката върху Uninstall.exe и изберете Run as administrator. Ще бъдете уведомени, че трябва да рестартирате системата, за да изтриете инструмента. След рестарта инструмента и прилежащите към него файлове ще бъдат изтрити. Поздрави и спокойни почивни дни!
 8. B-boy/StyLe/

  Malware Detected

  Изглежда наред. Има само някои остатъци от RelevantKnowledge: Изтеглете fixlist.txt и го запазете на в папката, където сте свалили FRST64.exe преименуван на проба64.exe (в папката C:\Users\kalin\Desktop\проба64.exe или иначе казано на десктопа). Стартирайте проба64.exe и натиснете бутона Fix веднъж! След като приключи, ако ви поиска рестарт - съгласете се. След рестарта публикувайте лог файла - fixlog.txt, който ще се създаде след работата на програмата. Внимание: Скрипта е създаден за текущата система. Да не се ползва за други системи с подобни проблеми! Пишете как е положението след скрипта! ;) Поздрави!
 9. B-boy/StyLe/

  Системата ми е инфектирана

  Вижте дали можете да изтеглите този архив => https://ndox.abv.bg/download?id=c4ecf16756 Разархивирайте го и стартирайте exe файла според това колко битова е Операционната Система. За 32 битовата версия стартирайте kirka.exe, за x64 битовата съответно kirka64.exe Ако се получи, направете проверката и прикачете резултатите. Ако не се получи ще пробваме други варианти. Поздрави!
 10. Дори след като казах, че съм отварял сайта без добавки и с напълно спрени защити?
 11. Е то всеки има право да вярва и ползва каквото си иска и каквото мисли, че му върши работа. Не знам кой какво лови, но определено аз нямам проблеми при посещение на сайта дори с изключени защити. Не е зле да си проверите вътрешните мрежи, преносими устройства и прочие. Тествайте и с добавка като Ublock Origin + NoCoin списъка или направо тествайте следния инструмент: https://www.heidef.com/products/mineroff/index.html
 12. B-boy/StyLe/

  Malware Detected

  Здравейте, Видях, че имате инсталиран RevoUninstaller, може да ползвате и него, но в момента нямам инструкции за него, а съм на работа и не мога да напиша такива в момента. Затова ако не сте работили с Revo направете следното: СТЪПКА 1 Изтеглете програмата GeekUninstaller и я запазете на десктопа. Разархивирайте я и стартирайте файла geek.exe От списъка намерете RelevantKnowledge (примера е за Mozilla Firefox, но това е просто за показно). Кликнете с десен бутон върху програмата и изберете Force Removal След края на инсталацията ще се отвори прозорец подканващ ви да премахнете всички остатъци от програмата (ако има такива, ако няма този прозорец няма да се появи): Пример за Mozilla браузъра: Уверете се, че всички редове са маркирани и натиснете бутона Finish за да изтриете останките от програмата. СТЪПКА 2 Направете нова проверка с FRST и прикачете новите лог файлове - FRST.txt и Addition.txt (и двата). Поздрави!
 13. B-boy/StyLe/

  Malware Detected

  Здравейте, Първия лог файл е непълен. Моля прикачете целия лог файл FRST.txt Каква лента сте върнали? Искате да кажете системата? С System Restore? Никъде в оригиналния пост не сте споменали FT_prog? Защо изведнъж решихте, че е от нея? А иначе дори в непълния лог видях къде се корени проблема...странно е защо съобщението според вас вече не се появява, а трябва да се появява, защото заразата си стои. Трябва да деинсталирате => RelevantKnowledge приложението. Windows Defender е засичал точно нея (а тя продължава да е активна) и ще се обади отново: Поздрави!
 14. B-boy/StyLe/

  Malware Detected

  Здравейте, Пуснете една проверка с FRST, както е описано тук и прикачете лог файловете: Системата ми е инфектирана - Какво да правя сега?
 15. Нищо, че автора на Combofix (sUBs) уважава точно две антивирусни (Есет и Касперски), но какво ли разбира той. А колкото до сайта, и аз го отворих, но не видях проблеми. В смисъл аз държа антивирусната на Comodo спряна, но другите модули са активни (HIPS, cloud, стената, virusscope, филтъра за web сайтове) и нищо. Отделно ползвам и NoCoin към Ublock Origin. Отворих Ublock да видя какви неща е блокирала приставката за сайта и NoCoin не се беше активирал. Блокираните скриптове бяха основно проследяващи (Tracking) или (Annoyance). Не се генерираха и файлове в %temp% и дори пуснах сайта през NoScript.
 16. И къде е проблема да се премести 7-цата от големия диск на малкия и без тази опция? Просто не се избира клониране на дяла сектор по сектор, а интелигентно копиране и така в Image-a ще участват само файловете заети от файловата система. Дори дяла да е 120 GB, ако Windows заема 50 GB, то Image-a ще включва само тях, че дори и може да се избере да ги компресира на висока степен и още повече да се смали Image-a. Не ми се е налагало да го правя наистина, но като го пробвам ще споделя впечатления. А иначе, кой е хитър, кой какво купува и кой колко разбира не е обект на тази тема. Аз нищо не разбирам...дори успях да си преместя цялото SSD от старата на новата система без софтуер и да заредя от него и да го ползвам като основна ОС без да се бият драйвери и без да преинсталирам и без нито една грешка в EventViewer или СИН ЕКРАН или други симптоми на нестабилност. Както и да е...за всеки влак си има пътници.
 17. Не, аз нямах идеята да се заяждам, нито работя за Macrium, но харесвам и ползвам програмата от доста време и не ми допадна, че някой я коментира без да се е запознал с възможностите и. Иначе алтернативи има бол. AOMEI Backupper също ми допада.
 18. И каква е ползата от тази опция, защото дори и да може то едва ли ще работи коректно защото няма да стигне мястото. Аз не бих рискувал дори и програмата да ми го предлага. И много добре си чета...как да го разбера онова изречение след като в контекста се споменаваше Macrium. А и лично аз не съм сигурен, че има програма за работа с дискове или за създаване на IMAGE, които да работят само с NTFS. Всяка кадърна програма поддържа по-известните файлове системи, но всеки да ползва каквото си иска.
 19. Аз пък лично съм нямал проблеми с нея и я ползвам от години. И кой казва, че поддържа само NTFS? https://knowledgebase.macrium.com/display/KNOW/Minimum+System+Requirements Дали? http://www.clonezilla.org/
 20. Е то, защото не може да се създаде Recue Media с програмата и да се закачи за Boot Menu-то и да се извърши в RE среда след рестарт.
 21. B-boy/StyLe/

  Проблем с разни програми

  Не мога да коментирам въпросната функция, защото не съм я използвал и не знам при какви условия би била полезна. Също не знам дали същата не се спира ако се използват инструменти от сорта на O&O ShutUp10, Destroy Windows 10 Spying и прочие. Единствено съм ползвал File History (но тя не е включена по подразбиране), както и Previous Versions (но за да работи се изисква наличието на shadows copy на файловете). Ако някой запознат е ползвал въпросната функция нека да помогне на момичето.
 22. B-boy/StyLe/

  Проблем с разни програми

  Ако правилно съм разбрал въпроса, мисля че не, защото те реално не са свалени на лаптопа и изтрити от там, а са само като препратки останали в историята на последно преглеждани файлове. Ако поне бяха свалени на лаптопа, то има програми за възстановяване на изтрити файлове (които биха имали висок процент на успеваемост ако са спазени условия като да де е дефрагментиран диска, да не са записвани файлове на същия дял от който са били изтрити, диска да не е SSD и т.н.), но като не са свалени реално няма как да стане това.
 23. B-boy/StyLe/

  Проблем с разни програми

  Програмата не може да се премахне с техния инструмент https://service.mcafee.com/webcenter/portal/cp/home/articleview;jsessionid=0Kq_d8wADDVIONLOiazqG_YBM3nN_NnHzLAPOikLGBMyiUa2rhgX!-1181919577!-714169199?articleId=TS101331&_afrLoop=2795249848074880#!%40%40%3F_afrLoop%3D2795249848074880%26articleId%3DTS101331%26centerWidth%3D100%25%26leftWidth%3D0%25%26rightWidth%3D0%25%26showFooter%3Dfalse%26showHeader%3Dfalse%26_adf.ctrl-state%3Da04etb7he_4 но пък е базирана на MSI инсталатор и явно ако сте изтрили него, програмата го търси и като не го намери вади съобщението, че не може да се премахне. Обикновено ако се качи наново и се деинсталира по правилния начин номера минава. Има и друг начин. Да се премахне програмата със софтуер, който може да премахва MSI кеша останал от програмата: За Windows XP: (Windows Installer CleanUp) => намира се от списъка и се дава Remove на съответния ред от списъка: http://www.majorgeeks.com/files/details/windows_installer_cleanup_utility.html.html За Windows 7/8/10 => Инструмент на Microsoft https://support.microsoft.com/en-us/help/17588/fix-problems-that-block-programs-from-being-installed-or-removed Като по-груби мерки (и крайни такива) може да се използва Autoruns (стартиран като администратор) и да се премахнат отметките от списъка свързани с Mcafee: https://docs.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/autoruns И като финални мерки ако нищо не помогне (нещо в което се съмнявам) може да се използва преносимата версия на GeekUninstaller (с опцията Force Removal) https://geekuninstaller.com/download
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.