Премини към съдържанието

Features

Потребител
 • Публикации

  335
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от Features

 1. Features

  windows dual boot

  Извинявам се за обърканата формулировка, явно трябва да спра за малко и да почина. Утре ще се опитам да формулирам всичко малко по-точно.
 2. Features

  windows dual boot

  Здравейте на всички! Отдавна не съм влизал тук и се радвам, че сайта продължава да се развива. Надявам се да получа и малко помощ относно едно затруднително въпросче с което се боря от известно време. Става въпрос за следната конфигурация. Нулеви клиенти Atrust M320 използвани като работни станции, свързани чрез MultiPoint под Уиндоус Сървър 2012r2 или 2016. Идеята е в сървъра с вдигнат Hiper-V да се инсталира една виртуална десятка, която да служи като работна среда за клиентите. Инсталирам MultiPoint, Hiper-V, RDР. Вдигам виртуалната машина с всичките и настройки и виртуален суич сочещ IP-то на виртуалната машина. В мултипоинт сървъра стартирам виртуалния десктоп, добавям клиентите, но те се връзват за локалната, но не и за виртуалната машина. Опитах много неща, но не успявам да вържа клиентите за виртуална машина и достигам до извода, че това което искам да постигна може да се получи със софтуер, които да ми позволи един вид двоен бут менажер. В смисъл, някъде при логин скрийна примерно да мога да избера коя ос да ползвам за графична среда. Това се получава с линукс Userful, но поради някой причини искам да избегна линукса и да вдигна всичко под Уиндоус. Та въпроса ми е, има ли такъв софтуер с който мога да постигна желания резултат? Благодаря предварително.
 3. Изключваш от захранването,натискаш ресет и същевременно влкючваш отново,като продължаваш да държиш ресет-а натиснат,докато започнат да премигват индикацийте.Ще загубиш всички въвеждани параметри,като ип-адрес,маска,подмаска,настройки на защитна стена и всичко останало,което е правено преди да се сетне.Добре е да го имаш в предвид.След това,трябва да се достъпва на 192.168.0.1 user:admin pass: остава празно Преди това,опитай да напишеш Admin с голяма буква точно по начина по който го написах. Ето и една инструкция: http://pcworld.bg/6419
 4. Споделяне на интернет връзка: Цък Създаване на мрежа между два компютъра: Цък
 5. Features

  Въпроси, мнения и съвети за Nokia 6120

  В настройките за съобщенията,задай за тип на съобщенията - текст. Ако си на Глобул,за сервизен център задаваш +35989100000.Сервизния център на mM-tel e:+35988000301 За клиентите на Vivatel номера на SMS центърът е +359878000333
 6. http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=105876
 7. Създай един .reg фаил със следните редове в него: REGEDIT4 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}] "UpperFilters"=- "LowerFilters"=- [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Cdr4_2K] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Cdralw2k] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Cdudf] Когато е готов,кликни върху него -> МЕGRE и рестартирай.
 8. Или,поради погрешно включване на телевизора към тв-изхода е "дала фира" видеокарта.Дано е само аналоговия изход.Вземи един преходник или цифров кабел и влкючи цифровия изход на картата.Мисля,че там няма да има проблем.Аз имам една 9550-тица при мен,която се държи по същия начин на аналоговия изход,при резолюция 640/480.На цифровия работи без проблем.Проблемът и е точно от объкване буксите на тв-изхода и звука при работещ комп.
 9. Един язовир край Батак, на който не му знам името //не е яз. Батак Точно язовир Батак е.Местноста се нарича Цигов Чарк. Хмм,като се вглеждам,май наистина не е,а е местността "Широка поляна". За името на язовира в момента не се сещам. Широка поляна: А това вече е от Батак:
 10. "Яжте спокойно,няма меламин" Дори го искараха под допустимите граници.Те така казваха навремето след аварията в Чернобил и ние спокойно си папкахме зелена салата.След това се чудих,защо децата "светеха" вечер,като играехме на криеница.Пропорционално на криенето и замазванато на положението,ще намалее и употребата на всички видове Фафли.Ама така им се пада! Ние изядохме 50-60 тона месо от каменната ера,та някакъв си меламин сега...
 11. Направо си е гадинка,а и в последно време,антивирусните започнаха да го разпознават като такава.Засичал съм го с НОД-а и АВГ. Ето тук някой се е сблъсквал с него и последващите проблеми: http://dobri.biz/software/windows-c-full/ и тук също: http://forums.f-e-n.net/viewtopic.php?t=16...bae3a5d3a62f33f
 12. Features

  проблем със System restore

  Опитай следното: Start->Run Пишеш gpedit.msc Computer Configuration / Administrative Templates / System / System Restore Turn off System Restore - Постави на disable Turn off Configuration - Постави на disable Десен бутон ->My Computer->Manage В менюто намираш Services and Applications.От падащото меню избираш->Services Намери ->System Restore Service и го постави на Automatic Кликни Start за да го стартираш Върни се в Group Policy и постави: Turn off System Restore - Постави на Not configured Turn off Configuration - Постави на Not configured
 13. Погледайте малко песента от филма Мариан първата. Иска ми се някой, който знае френски да ми каже каква е думата, която пеят в припева след името Мариан ... После по тази дума може и да се намери сериала. http://vbox7.com/play:8df341a6 Думата е: PREMIER - Marianne Premier(marianne 1`)
 14. Моите фаворити са поредиците и класики в жанра: A Nightmare on Elm Street,Children Of The Corn,Day Of The Dead и Hellraiser. Филми,които си заслужава да се видят,ако сте почитатели на жанра са също: Room 1408, Silent Hill, The Grudge, Frontieres, Wind Chill, The Strangers, Ring, FearDocom, Wrong Turn, Red Sands, The Unborn, The Descent, 30 Days Of Night, Fragile, Shutter, White Noise ,An American Haunting, Captivity, Creep,A partment 1303, The Messengers , Death Ride.... Доста дълъг списък,но всички тези филми си заслужават наистина.
 15. Features

  Проблем с уиндоус хп

  Оффффффффф!Ама ти прочете ли това което ти написах?Искаш помощ,а не си правиш труда да прочетеш,какво ти отговарят хората - едно си баба знае,едно си бае.И аз съм с Нод,но той доволно си спеше долу в трея,докато дяла С: се напълни до 40 гигабайта,при положение че имаше инсталиран само един "гол" уиндоус и драйвъри.Диск клеанъри няма да ти помогнат,защото всеки освободен бит,ще бъде запълнен отново.Това е или червея за който споменах или друг червей,а защо не и троянец.Аз само предположих в случея,но посоката е вярна и съмубеден,че това е причинено от зараза.За начло направи следното: В менюто START->RUN пишеш SERVICES.MSC Намери - Cryptographic Services и кликах два пъти върху него,за да достъпиш менюто.За Startup Type задай Disabled и натисни стоп.След това си направи системните и скритите файлове видими,влез в папката Windows,намери къде е копирал и трий.Това ще те спаси за първо време,докато намериш решение с чистенето.
 16. Features

  Проблем със стартирането на msconfig

  Омазани регистри май.Опитай с прикачения фаил. Не ми позволява да го кача.Опитай да въведеш това в регистрите: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\App Paths\MSCONFIG.EXE] @="C:\\WINDOWS\\PCHealth\\HelpCtr\\Binaries\\MSConfig.exe" Надявам се знаеш как става,ако ли не пиши.
 17. Features

  Проблем с уиндоус хп

  Имаш червей,който пренасяш на новия уиндоус с фаш памет.Този червей копира някой от дяловете ти в папката Windows.Adoberd.exe - поне аз така съм го засичал.Инсталирай си AVG Free и ще го истрие.Допреди седмица,почти никоя друга антивирусна не го ловеше.Можеш да познаеш че го имаш по това,че в менюто на заразения дял вместо "отвори" или "open" се променя и става "open(0)".Moжеш да провериш веднага това с десен клик на мишката върху дяловете на харда и флашката. След като го почистиш от менюто ->Tools-Folder options си направи системните папки и скритите файлове видими.Влез в папката Windows и намери папката,която е създал и я истрий за да се освободи мястото.Не смятам че е страшен и не е труден за пемахване,както и не нанася други поражения.Самия червей е Autorun,ползващ услугата на Cryptographic Services и копира докато се запълни диска.Ако се спре този сървиз ръчно,препълването спира.
 18. Призивът му е да не се гласува.Всичко това започна от законопроекта за три бесплатни опита инвитро,както е в повечето европейски държави.Някакъв си сульо от комисията,казал на една от бездетните жени,че не и трябва безплатен опит,а той самият щял да я заплоди.Оттам доколкото зная,започна и кампанията на Слави.Тези хора ни управляват,за тях гласуваме отново и отново.Ние вече май си и свикнахме и станахме мазохисти.Нека дойде и Доган да управлява.То и без това ни е цинагска държавата.Да дойде и циганин да управлява,та да си е пълна циганийката и поне да не ме е яд.
 19. ДПА: Никаква Коледа за България заради корупцията Лидерите в страната обвиняват някой друг, че е откраднал Коледата им, а не търсят вероятните крадци сред самите тях, коментира германската агенция 18.12.2008 "Никаква Коледа за България заради корупцията", гласи заглавието на годишен обзорен материал на ДПА, посветен на страната ни. Българските служители се оплакват как ЕС им е откраднал Коледата със спирането на стотици милиони долари субсидии заради измами, но вместо да хвърлят крадците в затвора, те обвиняват за това глобалната финансова криза, пише агенцията. ДПА припомня, че ЕС замрази изплащането на 486 млн. евро за различни проекти през юли, целящи подобряването на живота на българите, и поиска действия от правителството на премиера Сергей Станишев. След като обаче не бяха извършени никакви значителни промени до крайния срок 30 ноември, почти половината от тези пари бяха окончателно спрени, пише ДПА. Агенцията цитира думите на Станишев, че ЕС прилага двоен стандарт в отношенията си към България и останалите страни членки, както и обвиненията му към медии, че опетняват имиджа на страната ни. Невъзможността на България да ограничи корупцията в собствените си институции обаче не буди учудване, продължава ДПА, като припомня, че ЕС всъщност позволил на София да се присъедини към евроблока, без да тя да е изпълнила всички изисквания, особено що се отнася до прилагането на закона. Дори убийците ходят необезпокоявани - нито едно от над 100-те мафиотски убийства от 2000 г. досега не е разкрито, пише агенцията. Не е направено почти нищо, за да се спре корупцията, макар европейската агенция за борба с измамите ОЛАФ да е насочвала България към случаи, свързани с измами с европари, през последните години. Следователи в ЕС подозират, че корупцията в България стига доста нависоко в държавната администрация - нещо, което обяснява защо лидерите в България обвиняват някой друг, че е откраднал Коледата им, а не търсят вероятните крадци сред самите тях, завършва материала си ДПА. http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1260577 И аз гласувах с НЕ.За тези ли да гласувам?Или за онези?Благодаря - нагласувах се вече!Слави е прав,че който и да изберем,то те са отново същите.Откакто се помня,те все са си същите,само отвреме на време сменят партийната си принадлежност.Избираме ги и после псуваме и се ядосваме,че само гледат как да пълнят гуши на наш гръб и нищо съществено не се случва,което да се подобри живота на хората.Никой от тях не го интересува - и мен вече нищо не ме интересува.По-лошо от това вече няма на къде!Имам ипотечен кредит,за коготото в последните месеци започнах да отделям 50-60% от доходите си - да има как и душичките да ни вземат.Като разбрах за новото увеличение този месец,ми мина идеята да си накача един колан лимонки и да дръпна предпазителя в банката,та да се свършва вече.Може би щяха да са най-добре инвестираните 600лв в последните няколко месеца.Но това е друга тема и няма да коментирам,защото започнах да се ядосвам отново.
 20. Направи следното: Опитай да пуснеш нет на втория комп директно с адресите дадени ти от доставчика.Ако тръгне,то поне ще е ясно,че няма ограничения върху хардуерния адрес на лан картата.Ако не тръгне,можеш да си поиграеш да смениш мак адреса с този на компа на майка ти,за да се убедиш напълно в ограничението.
 21. А може би имаш ограничения от доставчика по мак адрес или TTL.Ако е така,в което си мисля че се крие проблема,то ще ти е необходим наистина рутер. Прекъсната мрежа излиза на втората карта,защото ти наистина прекъсваш връзката между двата.Тази лан-карта,която е директно към нета,нали си остава свързана или тя дискънеква?Нещо се обърках.
 22. Много ти е оскъдно инфото около проблема.Дай малко повече.Ти си ги вързал хардуерно,но софтуерно май не си.Пинг има ли между двете машинки?Ако има,виждат ли се споделените ресурси?Кабелите направени ли са за връзване между ланки(кроснати) или са прави?Има ли някакви стени - опита ли да ги свалиш ако има?
 23. Ето това ще ти помогне: http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...=antivirus+2008 И тук също: http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=87744 А като гледам и самия нод ти позволява да истриеш файла.
 24. Features

  Бавно изключване на ОС

  Проблема е от bluetooth - да,който имаш инсталиран.Опитай си да си спомниш кога си го инсталирал и кога са започнали проблемите с бавното исключване.Почти съм сто процента убеден,че е от него,защото твоя случей не е първия,при който се получава този проблем.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...