Премини към съдържанието

ALEXIAN

Потребител
 • Публикации

  85
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

14 Добра репутация

2 Последователи

Всичко за ALEXIAN

 • Титла
  Редовен потребител

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Интереси
  # apt-get remove --purge ...*
 1. ALEXIAN

  net install Debian?

  До момента достатъчно си се омазал, така, че престани с упражненията преди да си запазил важните ти неща някъде на външен хард или флашка. След което вариантите са ти два: * да продължиш с упражненията до пълно омазване * да го направиш всичко както трябва, но първо унсталираи уин-а И те съветвам преди инсталация на уин-а, с външна програма да му направиш дял (първия на харда) за да ни си прави тои каквото иска.
 2. ALEXIAN

  Защо Линукс не е моята операционна система!

  <br /><br /><br /> Ти ми приличаш на единица хомосапиенс от близката 2018. Само ще ти кажа, че на мой колега, детето е 15 годишно и му оправя оправя поверените системи когато вече той е почти безпомощен. Тази тема още в първите страници има не едно и две точни мнения, не вярвам някой да я е изчел цялата или почти всички... така, че що верно още е отворена? Или просто така... да има некФи плюмчовци да се чоплят. Са е ред да се разгледа fs и що има иноди при едните, пък при другите не... ми, че те само място заемали и нема място за мр3-ки.
 3. ALEXIAN

  Обикновено потребление на линукс

  Не си прав да ти кажа. * В действителност трябва да се напрегне човек поне малко за да ти се разбере къхъра който се опитваш да изложиш. * В изписаното има противоречия, като от какво си го инсталирал - USB/CD * Дай тълкуване на ''ПК-портативен'', на мен ми звучи като портативна пощенска кутия или нещо подобно, простете за невежеството ми. * Последно с кое от двете си се опитвал да правиш нещо - ЮСБ или СД? * Не мога да разбера, каква е тази борба с акронис-а и за какво. Може би свободен или класически стил? До тук с противоречията, за да не издребняваме. От това което аз съм поискал като въпроси и резултати, нито на въпросите си отговорил, пък за командите едва един изход е даден, в който може би дори се съмнявам в достоверността му. При това положение, не зависимо дали има някой разбиращ или не, как може да ти помогне? Аз не виждам начин! Все едно да отидеш на летището и да кажеш, че трябва да летиш... ама къде, кога, с кои... не ясно, просто трябва да има полет над нощта. Дори мога да подметна, че си на ясно с някой неща и в момента просто пускаш мухи, ей така... за спорта ''свободна стил''. Доста не особено умни са изказвания от рода за изкарване на пари, за надуваници на нек'фи специалисти независимо дали доктори, IT жонгльори или авто тенекеджии, когато пишеш на общо достъпно и свободно от такси или комисиони место, в даденият случай тук. Не е и особено добре да се изказваш за някой, който не ти е ясно какво знае, колко може и какво е писал или създал. Визирам tonit1968 в даденият случай, но няма значение към кой го правиш, въпроса е принципен. Не искам да те обезкуражавам, но дори и apple да си купиш, с такива действия които ги представяш... ама ти ще отидеш да налиташ на кютек на Джобс, щото разбираш ли, това негово изчадие не прави нищо дето го мислиш, а каквото то си знае. Ами да, така ще е. С всяка OS ще е така, защото не успяваш да изложиш на този монитор това което желаеш ти. А тези които успяват да го изложат, дори и миникс да ползват нямат особени проблеми. Същото важи и за всяка друга област, дори и за метач, защото той знае как да мете и метлата прави това което той иска, а не обратното. По отношение на информация, не си търсил грам! Толкова много има на български, че дори два месеца няма да ти стигнат. Да не говорим за английски или руски. Смятам казуса ти за приключен. Приятна вечер и ако наистина ти е по удобно другото, ползвай си го.
 4. ALEXIAN

  Обикновено потребление на линукс

  След като твърдиш, че си го инсталирал, GRUB къде го сложи, при рестартите питаше ли този GRUB какво да се прави? Като имаш проблем, зареди пак от флашката, монтирай всички дялове и дай изходите от: cat /etc/fstab cat /boot/grub/grub.cfg blkid cat /proc/mounts Това всичко се прави в конзолата като супер потребител->root, придобива се с sudo su. Всяка от горните команди се изпълнява по отделно.
 5. ALEXIAN

  Обикновено потребление на линукс

  @UBIGI, осъзнаваш ли, че въобще не си инсталирал нищо? Просто си се шлял в една лайф сесия и като си го изгасил - нема нищо! За инсталацията виж тук. И една лична молба, не употребявай разни цветове без необходимост... или просто така ти харесва
 6. ALEXIAN

  Защо Линукс не е моята операционна система!

  Палавнице, така е. Ужас ще бъде. Много голям. Но не знам за кои... сети се сама. (надявам се да разбираш от майтап) @trosho, ще гледаме как @vassetz ще се оправи с едно елементарно движение, след като е направил от НЕ възможното - възможно. Факта, че му се обяснява на някой, който пише алабалистики, доказва, че предразсъдъци няма, както и фанатизъм. Ще бъде интересно и слагането на ''десктопен дебиан''. И за двата проблема имам усещането за голямо ''ОХ''. Някой хора отделили времето за четене и писане в тази тема, ако го бяха оползотворили в четене на други теми, на дали щеше да се потят в съставяне на словосъчетания или да се мъчат да съкращават мисъл до половин изречение. Но може би ''алгоритъма'' им е сгрешен или не дописан. Например @icemans от скоро ползва тази ужасна OS, та нека каже две думи дали е може да си пусне филм, интернет, да си направи икона на десктопа и т.н. По отношение на тази тема ако не се заключи, залагам на поне 15 страници... други предположения
 7. ALEXIAN

  Всичко за Ubuntu - проблеми, мнения, въпроси (част 2)

  Има три начина. Първият е от конзолата на grub2, но там може би малко трудно ще се оправиш ако нямаш опит. За това вкарваш CD-то Ubuntu, пускаш го в лайф режим и трябва да прегледаш какво има в /boot/grub/grub.cfg. Поради факта, че съдържанието може би ще ти е малко не разбираемо, направи следното: * Свали си този скрипт и го стартирай. Това става в конзолата с командата sudo su # за да имаш root права /път_до_файла/boot_info_script055.sh * Ще ти се появи на десктопа един файл с име results.txt. Следва да сравниш UUID от grub.cfg с results.txt, както и дали ''set root=(hdХ,Y)'' дали не е грешен, макар, че не вярвам. * Ако има разлики в UUID или нещо друго, промени правата на /boot/grub/grub.cfg от 444 на 644. Това става като напишеш в конзолата с root права nautilusи на файла десен бутон->свайства->права (третия таб) и му дадеш четене и запис на собственика (най-горното) Третия начин е да монтираш дяла в който е груб и да го ъпдейтнеш. trosho беше писал как става, но го има на много места описано стъпка по стъпка как става. Ако тези действия са ти сложни, прикачи някъде двата файла grub.cfg и results.txt за да се погледнат и евентуално редактират. Мой съвет: на тази машинка ако оставаш с убунту си подготви малко по-голям SWAP дял.
 8. ALEXIAN

  Защо Линукс не е моята операционна система!

  С root не се излиза на глава лесно. Разликата е, че при единия можеш да се опиташ да го контролираш, докато при другия в повечето случай нямаш шанс. Така, че не се занимавайте с полемики от типа ''Кое по-добро? VW Gollf II vs Honda Civic''. По-доброто е, това което върши опрделена дейност на професионалиста, останалото са приказки от 1001 нощ - ламерщина свързана с кликове. Всички сме beta-testers на собствените си недомислени експерименти.
 9. ALEXIAN

  Loading of player part 'XinePart' failed.

  /home/makkasi/.kde/share/config/kaffeinerc - това ти е конфигурационния файл. Сега ги сравни с твоя приятел и вижте разликите. Макар, че не вярвам само от това да се оправи и да заработи. Само не разбрах с каква дистрибуция си или да подразбирам, че става въпрос за убунту.
 10. ALEXIAN

  Loading of player part 'XinePart' failed.

  @capnemo ти е казал, да разгледаш за глобален .conf. За това пусни финд както съм ти го дал по горе за да търси навсякъде.
 11. ALEXIAN

  Loading of player part 'XinePart' failed.

  За да не пропуснеш някоя директория случайно, пусни: # find / -name "kaff*" или използвай параметъра grep ls -la | grep kaff
 12. ALEXIAN

  Гадове кълвът ориза

  Би ли го сложил http://www.fs-driver.org/ - това е драйвар за windows, с който може да виждаш ext2/ext3. Ако си под с ext4 файлова система няма смисъл. Ако искаш, имаш желание и не ти е писнало вече, може да се пробваш с някоя флашка. Виж тук. Имаш ли възможност да отидеш при твой познат/приятел на който да заредите едно лайв цд, като преди това закачите на неговият компютър твоят хард диск. Като краен вариант, (макар, че не настоявам) стига да имаш възможността, задели едни 4-5 гиги колкото да може да тръгне някакъв линукс и ги изкарай тези няколко файлчета. Идеята е да се види какво се е случвало. По такъв начин ще се знае как е станал пробива, и къде да се наблегне за в бъдеще. С тези твой мъки реално ще се помогне на не един и двама в не една насока. М/у впрочем, след като казваш, че нямаш никаква защита и на windows-а, според теб дали нямаш и в него някакъв ''таралеж''? Помисли си, все пак за да са се нахакали в твоята машина, не са съвсем незнаещи, още повече, че ти знаят IP-то. Успех
 13. ALEXIAN

  Гадове кълвът ориза

  Преди да правиш форматиране, ще ти представлява ли трудност да качиш едни файлове от директорията /var/log? Става въпрос за следните файлове: auth.log auth.log.1 auth.log.2.gz ***** kern.log kern.log.1 kern.log.2.gz kern.log.3.gz ***** messages messages.1 messages.2.gz ***** syslog syslog.1 syslog.2.gz Надявам се, че няма да имаш нищо против ******** edit: Понеже най-вероятно пак ще ти каже, че нямаш права, направи го това с едно лайв цд. И не ми се вярва, че забива, защото ако забива, не знам как ти върви ферора. Root права в лайф режив се придобиват в убунту с sudo su.
 14. ALEXIAN

  Изграждане на терминал за публичен достъп до интернет

  При физически достъп би ли посочил някаква сигурна система? Мнението ти е най-малкото неуместно и не професионално, иначе евалата за помощта която оказваш в горният раздел.
 15. ALEXIAN

  проблем с my documents

  @ivoborgir, явно проблема ти е подобен на този.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.