Премини към съдържанието

A.com

Лига на легендите
 • Публикации

  5260
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от A.com

 1. Вирусът заразява както ваксинирани така и неваксинирани. Процентът ваксинриани как ще ти помогне да разбереш, че вече няма пандемия. Дали е пандемия се определя от броя заболели(заразени).
 2. По-недосетливит ваксинирани си мислят, че след като се постигне 100% ваксинация и вирусът ще изчене. Надяват се по този начин всички забрани да отпаднат. По-досетливите ваксинирани знаят, че ваксината не им дава 100% защита нито срещу заразяване, нито срещу по-леко прекарване на болестта, нито срещу вероятността да умрат. Знаят също така, че новите щамове се появяват сред неваксинираните. Това твърдят ваксинираните и, в някаква степен медицината. Когато вирусът(който и да е той) зарази човек с отслабена имунна система, той(вирусът) остава дълго време в тялото на този човек и това е един от начините за появата на нови щамове - вирусът има достатъчно време да мутира. От друга страна всички хора, които са с отслабена имунна система би трябвало да попадат в най-рисковата група и да са сред първите ваксинирани(задължително или по собствено желание). Така се стига до сутиация, в която вирусът е в тялото на човек, който е с отслабена имунна система и в същото време е ваксиниран. Но, ваксината не те предпазва 100%, т.е. вирусът има пряк досег с имунна система "подсилена" от ваксината и... мутира така, че да преодолява ваксината.
 3. Разговор между 6 годишни. - Митко, на мен ми казаха, че ме харесваш. - Това не е врно. - Айде бе.
 4. Какво общо има туризмът в България с оградата?
 5. Това с местния туризъм е така от преди Радев да стане президент. Нашите са на принципа "ден година храни" и се чудят защо много българи ходят на море в Гърция, Турция и където могат, но не и по нашето черноморие.
 6. A.com

  Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

  С NetCore не може. Той ми е проблем.
 7. A.com

  Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

  Благодаря. В момента са спрени, защото ги спирам ръчно. Не ми харесва, че пишат по диска. Спрях Windows Event Log(не спира въпросните процеси), ама имам софтуер, който не тръгва ако въпросния сервиз е спрян. --- reg add "HKLM\System\CurrentControlSet\Control\WMI\Autologger\NetCore" /v "Start" /t REG_DWORD /d "0" /f в Command Prompt, стартиран като администратор - Error: Access is denied.
 8. A.com

  Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

  Някой знае ли как мога да спра тези логове със стартирането на ОС-а?
 9. Има "плъгин"(безплатен) за Office 2007, който позволява Word да записва в pdf формат. https://filehippo.com/download_2007-microsoft-office-add-in-microsoft-save-as-pdf-or-xps/
 10. A.com

  Калдатски факултет по история

  Да ти кажа тогава. Петдесет годишен мъж, професия шофьор. На дълго и на широко може да ти разказва как от лагери като този в Белене има полза и защо има полза. По някое време винаги разказва тази история: "Започнали комунистите за затварят свещеници(причини - неизвестни). На една гара качвали свещениците във влака за "Белене". На един шапкар не му излизала бройката. Видял, че по пътя минава някакъв възрастен свещеник - хванали го и го натовали във вагона." Като го попитам "Хубаво де, искаш това време да се върне. Ако те хванат теб, невинен, и те затворят?". Отговаря - "Е, ако трябва ще ме затворят."
 11. Как така "Не подкрепям никого" не означава, че не подкрепям никого? Кой подкрепям? Масово не се гласува, а после "Не подкрепям никого" означавало нещо друго. Ако 100 са гласували и 90 кажат "Не подкрепям никого", 10 ще е едно нищо, а не новото 100. Сега 10 е новото 100, защото 90 просто не са гласували. Представяш ли си от 6 млн гласоподаватели да галсуват 6 млн и от тези 6 млн гласували 5,4 млн да са гласували с "Не подкрепям никого"? Кой политически "самоубиец" ще каже, че народът го е избрал да управлява страната? Когато от 6 млн гласоподаватели са гласували 0,6 млн, то всеки може да твърди, че народът го е избрал, защото народът, който се интересува от това, кой управлява държавата е гласувал. Останалите 5,4 млн са тръгнали да гласуват, ама по пътя са се спънали, ударили са си носа, потекло им е кръв и са се прибрали в къщи да се "лекуват". Пък, ти доказвай, че не подкрепяш никого като не си гласувал за никого.
 12. Нали вече ти обясних. Не си отишъул да гласуваш - и всеки може да тълкува както си иска твоето "негласуване". Отишъл си да гласуваш и си гласувал с "Не подкрепям никого" - няма място а тълкуване. Всичко е ясно. Голяма избирателна активност + огромен брой, гласували "Не подкрепям никого" и нещата стават различни. Нека тогава някой политик излезе и каже "Нас народа ни избра". Отивам да гласувам, защото имам желание. И гласувам за когото съм преценил.
 13. Докато огромна част от хората предпочитат да не отидат и да гласуват с "Не поркрепям никого" ще е така. После, разни политици спокойно ще обясняват, че хората са били възпрепрятствани да гласуват(поради каквито причини ти хрумнат), а не че не са искали да гласуват. Когато има висока избирателна активност и голям процент "Не подкрепям никого" - умните политици ще замълчат(защото знаят какво се е случило), глупавите ще продължават да си лаят. Това, че съм гласувал с "Не подкрепям никого" означава, че нито един от (само)предолжилите се не заслужава моята подкрепа. Всяка партия си има симпатизанти, които винаги ходят и гласуват, но най-голямата "партия"("Не подкрепям никого") има огромен брой симпатизанти, които не отиват да гласуват за нея.
 14. Писах същото и в една друга тема. Представи си, че 90% от имащите право на глас отидат и гласуват. Представи си, че 90% от гласуващите са гласували с "Не подкрепям никого". Лично на мен ми е интерсно кой кретен, водач на "спечелилата" политическа партия ще излезе и ще каже "България ни избра. Ние ще съставим правителство и ще управляваме странта".
 15. А Трифонов "рева" за същия Илия Павлов. Опцията "Не подкрепям никого" все още същетсвува.
 16. Дончева ли имаш предвид или Трифонов? Или и двамата?
 17. Останаха. Млада жена, 31 годишна, образована, майка на две деца - "Аз ще гласувам за Слави, защото си го харесвам". Не е от мургавите ни събратя.
 18. A.com

  Отношенията между САЩ и Русия

  При китайците е малко по-особена работата. Хем им е приоритет, хем имат желание, ама нещо все им липсва. Виж какво правят с ВМС. Строят и пускат на вода като луди. В авиацията имат повече изтребители пето поколение от Русия(по официални данни в пъти повече). Колко точно 5-то поколение е петото им поколение само те си знаят(същата работа като при руснаците). В някои области има сериозна липса на ноу-хау и на подходящи "инструменти" за производство на каквото им трябва и се опитват да наваксват с промишлен и военен шпионаж(крадат).
 19. Избери си охладител за процесора. Стоковия ще ти свърши работа, но да не се окаже, че ти идва шумен.
 20. И сега ще се говори цяла седмица.
 21. Всеки може да направи лапсус. Един друг български политик се похвали как построил 500 милиона(или пък беше милиарда) километра магистрали.
 22. Предупреждение: Трета доза ваксина без одобрение от ЕМА носи правен риск за държавата ЕК предупреди за юридически последствия при поставяне на трета доза ваксина ЕС: Страните в блока сами да решават за третата доза Covid ваксина
 23. https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1012644/Technical_Briefing_21.pdf Страници 16 и 17 - заболяваемостта и смъртността от различните КОВИД щамове.
 24. Май месец тази година купих долен корпус за Леново G570(друг модел) от тук: https://www.olx.bg/ads/user/6WvD/?redirectCount=1. Нямах проблеми с комуникация, преглед на пратка и т.н. Изпратеният корпус беше точно за модела, който обсъдихме с човека от фирмата. В момента лаптопа си работи с новия корпус. Въпреки, че на обявите пише Сандански, складът им се намира в Благоевград и изпращат от там.
 25. A.com

  Отношенията между САЩ и Русия

  Николов, влез в час : Какво общо имат санкциите с програмирането? Някой е забранил на руснаците за изучават и програмират на всички налични програмни езици ли? До колкото знам Русия се опитва да се "откъсне" от www, не обратното. Въпреки санкциите в Русия пак си програмират и не се оплакват, че имало санкции. Но, в Русия какви компютри се произвеждат? С какви технологии се произвеждат тези компютри? Ако следващите 4-5 години прочетеш: "Въпреки продължаващите санкции Русия представи новия процесор "Сибир 1000", произведен по 1-нм технология. Процесорът е произведен в НИИЧАВО. Използвани са последните достижения на руската инженерна и техническа мисъл. Машините, използвани за производството са създадени по руски проект, прозиведени в Русия и използващи 100% руски компоненти" - ей тогава Русия може да стане водеща компютърна сила и русолюбците с гордост да тръбят как импортозамещението най-после таковало мамата на вноса. Ако покажат работещ квантов компютър, по-бърз от конкурентите, ама прозиведен в Русия, с руски компоненти, че нали има санкции... - ей тогава Русия може да стане водеща компютърна сила. Толкова за фантазията:
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване