Премини към съдържанието

A.com

Лига на легендите
 • Публикации

  5261
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Нови отговори публикувани от A.com

 1. преди 53 минути, dioib написа:

  Сега, хм, по-запознатите би следвало да знаят какъв процент трябва да достигнат ваксинираните, за да не е пандемия. Въпроса се свежда до това: Колко е населението на Европа и колко са българите които не са ваксинирани, за да се види колко процента ваксинирани им е нужно на Европа, за да се счита, че вече няма пандемия? Толкова ли много сме ние, тези които не желаем да се ваксинираме, че от нас зависи да се преодолее процента за стадиен имунитет и се махне констатацията, че вече вируса не в сила да прави пандемия ?!

  Вирусът заразява както ваксинирани така и неваксинирани. Процентът ваксинриани как ще ти помогне да разбереш, че вече няма пандемия. Дали е пандемия се определя от броя заболели(заразени).

   

  • Грижа 1
 2. преди 1 час, dioib написа:

  Хайде да помислим. Ако в Европа всички са ваксинирани, то защо се страхуват от неваксинираните?!

  По-недосетливит ваксинирани си мислят, че след като се постигне 100% ваксинация и вирусът ще изчене. Надяват се по този начин всички забрани да отпаднат.

  По-досетливите ваксинирани знаят, че ваксината не им дава 100% защита нито срещу заразяване, нито срещу по-леко прекарване на болестта, нито срещу вероятността да умрат. Знаят също така, че новите щамове се появяват сред неваксинираните. Това твърдят ваксинираните и, в някаква степен медицината. Когато вирусът(който и да е той) зарази човек с отслабена имунна система, той(вирусът) остава дълго време в тялото на този човек и това е един от начините за появата на нови щамове - вирусът има достатъчно време да мутира. От друга страна всички хора, които са с отслабена имунна система би трябвало да попадат в най-рисковата група и да са сред първите ваксинирани(задължително или по собствено желание). Така се стига до сутиация, в която вирусът е в тялото на човек, който е с отслабена имунна система и в същото време е ваксиниран. Но, ваксината не те предпазва 100%, т.е. вирусът има пряк досег с имунна система "подсилена" от ваксината и... мутира така, че да преодолява ваксината.

  • Харесване 1
  • Грижа 1
 3. преди 8 часа, Без умствен капацитет написа:

  ГЕРБ е виновен за лошото състояние на оградата - а да забравих от 6 месеца Радев управлява, но явно е абдикирал от отговорност

   

  Какво общо има туризмът в България с оградата?

   

  • Харесване 1
  • Еха 1
 4. преди 3 часа, Без умствен капацитет написа:

  Това с местния туризъм е така от преди Радев да стане президент. Нашите са на принципа "ден година храни" и се чудят защо много българи ходят на море в Гърция, Турция и където могат, но не и по нашето черноморие.

  • Харесване 2
 5. преди 10 минути, B-boy/StyLe/ написа:

  Че те в момента не са ли спрени? Според снимката ти са?

  Иначе опитай с командите:

  А защо ти да е да ги спираш? Притесняваш се за живота на SSD-то?

  Благодаря.

  В момента са спрени, защото ги спирам ръчно.

  Не ми харесва, че пишат по диска. Спрях Windows Event Log(не спира въпросните процеси), ама имам софтуер, който не тръгва ако въпросния сервиз е спрян.

   

   

  ---

  reg add "HKLM\System\CurrentControlSet\Control\WMI\Autologger\NetCore" /v "Start" /t REG_DWORD /d "0" /f

  в Command Prompt, стартиран като администратор - Error: Access is denied.

 6. преди 45 минути, petie1 написа:

  Хм нищо не казахте за бисера дет ви го показах

  Да ти кажа тогава. :)

  Петдесет годишен мъж, професия шофьор. На дълго и на широко може да ти разказва как от лагери като този в Белене има полза и защо има полза. По някое време винаги разказва тази история: "Започнали комунистите за затварят свещеници(причини - неизвестни). На една гара качвали свещениците във влака за "Белене". На един шапкар не му излизала бройката. Видял, че по пътя минава някакъв възрастен свещеник - хванали го и го натовали във вагона." Като го попитам "Хубаво де, искаш това време да се върне. Ако те хванат теб, невинен, и те затворят?". Отговаря - "Е, ако трябва ще ме затворят."

   

  • Еха 1
 7. преди 2 часа, АСПЕКТ написа:

  Нали ти написах не подкрепям никого не значи буквално това. Доколкото и аз разбрах от видеата.

  Ако 100 са гласували и 50 кажат, не подкрепям никого, 50 ще е новото 100. И от там ще се гледат, кой е с повече гласове от тези 50.

  И така само печели ГЕРБ, БСП И ДПС. По-добре за независим, по-малка партия да се гласува.

  Която през годините е имала едва 4 процента.

  Как така "Не подкрепям никого" не означава, че не подкрепям никого? Кой подкрепям? Масово не се гласува, а после "Не подкрепям никого" означавало нещо друго.

  Ако 100 са гласували и 90 кажат "Не подкрепям никого", 10 ще е едно нищо, а не новото 100. Сега 10 е новото 100, защото 90 просто не са гласували.

  Представяш ли си от 6 млн гласоподаватели да галсуват 6 млн и от тези 6 млн гласували 5,4 млн да са гласували с "Не подкрепям никого"? Кой политически "самоубиец" ще каже, че народът го е избрал да управлява страната?

  Когато от 6 млн гласоподаватели са гласували 0,6 млн, то всеки може да твърди, че народът го е избрал, защото народът, който се интересува от това, кой управлява държавата е гласувал. Останалите 5,4 млн са тръгнали да гласуват, ама по пътя са се спънали, ударили са си носа, потекло им е кръв и са се прибрали в къщи да се "лекуват". Пък, ти доказвай, че не подкрепяш никого като не си гласувал за никого.

   

  • Харесване 2
 8. преди 3 часа, adersa написа:

  И с този си глас какво мислиш , че ще промениш ?

  Отиваш за промяна или подмяна ?

  а тогава , защо отиваш да гласуваш все пак гласуването е по желание не задължение тогава ако го направят задължително много ще задраскат не подкрепям никого.

  Нали вече ти обясних. Не си отишъул да гласуваш - и всеки може да тълкува както си иска твоето "негласуване". Отишъл си да гласуваш и си гласувал с "Не подкрепям никого" - няма място а тълкуване. Всичко е ясно. Голяма избирателна активност + огромен брой, гласували "Не подкрепям никого" и нещата стават различни. Нека тогава някой политик излезе и каже "Нас народа ни избра".

  Отивам да гласувам, защото имам желание. И гласувам за когото съм преценил.

 9. преди 2 часа, adersa написа:

  Хубаво звучи да стане ама няма да стане .

  Докато огромна част от хората предпочитат да не отидат и да гласуват с "Не поркрепям никого" ще е така. После, разни политици спокойно ще обясняват, че хората са били възпрепрятствани да гласуват(поради каквито причини ти хрумнат), а не че не са искали да гласуват. Когато има висока избирателна активност и голям процент "Не подкрепям никого" - умните политици ще замълчат(защото знаят какво се е случило), глупавите ще продължават да си лаят.

   

   

  преди 1 час, АСПЕКТ написа:

  Това, че си гласувал с не подкрепям никого, значи че все ти е тая кой е. Не бройте мен. Който и да е съгласен съм.

  Това, че съм гласувал с "Не подкрепям никого" означава, че нито един от (само)предолжилите се не заслужава моята подкрепа. Всяка партия си има симпатизанти, които винаги ходят и гласуват, но най-голямата "партия"("Не подкрепям никого") има огромен брой симпатизанти, които не отиват да гласуват за нея.

 10. преди 11 часа, SIMO70 написа:

  И за какво да ходя до урните ,ако отбележа "Не подкрепям никого".Какво ще се постигне с тази глупост,освен да се събере някой процент,които не искат партии.Но това няма как да стане.И с 10% пак ще управлява някой накрая.

  Писах същото и в една друга тема.

  Представи си, че 90% от имащите право на глас отидат и гласуват. Представи си, че 90% от гласуващите са гласували с "Не подкрепям никого". Лично на мен ми е интерсно кой кретен, водач на "спечелилата" политическа партия ще излезе и ще каже "България ни избра. Ние ще съставим правителство и ще управляваме странта".

  • Харесване 1
 11. преди 8 часа, attj написа:

  Татяна бе личен юрист на Илия Павлов и Мултигруп, с определено политическо развитие в БСП.  Утвърдена червена мутреса демек.  Слави още нищо солидно  политически не е свършил - освен, ако не броим хаоса, който е угоден май само на на Румен Радев. По-добре въобще да не гласувам - вместо да го правя за подобни индивиди като тези двамата.  Разбира се при задължителен избор между тях - бих избрал гласуване за Трифонов.

  А Трифонов "рева" за същия Илия Павлов.

  Опцията "Не подкрепям никого" все още същетсвува.

  • Грижа 1
 12. преди 56 минути, attj написа:

  Дончева ли имаш предвид или Трифонов? Или и двамата?

 13. преди 12 минути, ined написа:

  Че останаха ли такива дето още верват, че Славито ще ги оправи и затова ще гласуват за него?

  Останаха. Млада жена, 31 годишна, образована, майка на две деца - "Аз ще гласувам за Слави, защото си го харесвам". Не е от мургавите ни събратя.

  • Ха-ха 1
 14. преди 48 минути, ДзВяРа! написа:

  Вярно е, дори и Китайците имат възможностите да направят по-добро оръжие от американците и руснаците, имат всичко налично като потенциал, средства, а и не им липсва работна ръка. Може би не им е приоритет а и нямат желание. Разбирам ги, след като могат да изкарат пари от стотици други джаджи които ще им донесат печалба.

  При китайците е малко по-особена работата. Хем им е приоритет, хем имат желание, ама нещо все им липсва. Виж какво правят с ВМС. Строят и пускат на вода като луди. В авиацията имат повече изтребители пето поколение от Русия(по официални данни в пъти повече). Колко точно 5-то поколение е петото им поколение само те си знаят(същата работа като при руснаците). В някои области има сериозна липса на ноу-хау и на подходящи "инструменти" за производство на каквото им трябва и се опитват да наваксват с промишлен и военен шпионаж(крадат).

  • Харесване 1
 15. преди 1 час, bateyanko написа:

  Привет,
  Налага ми се подмяна на компютъра.Необходимо ми е вашето мнение относно предлаганите навсякъде вече готови конфигурации. Естествено може да дадете и вашите мнения за асемблиране.Компютъра ще се ползва главно за игри предимно непретенциозни( Cities Skyline, World of tanks ) но пък искам да се наслаждавам на графиката,демек ще искам да си играя на мах настройки.Искам да сменя и монитора. В момента си ползвам 22инча на 60херца но мисля да мина на нещо с 144Hz. Бюджета е около 3000лв за комп и монитор, като конфигурацията ще се взима на лизинг.За момента съм си харесал това от готовите за да мога да ви дам и насоки за вашите предложения

  https://plasico.bg/kompyutyr-orion-ryzen-7-3700x-8gb-1tb-rtx-3060-12gb-gddr6-183061.html

  Благодаря Ви предварително

  Избери си охладител за процесора. Стоковия ще ти свърши работа, но да не се окаже, че ти идва шумен.

 16. преди 33 минути, attj написа:

  Така ли???    Кирил Петков надмина себе си. Обяви, че атаката срещу него се дължи на това, че е спрял процес на даване на 850 кредита по около 50 млн. средно. Това са 42 млрд. (надявам се е ясно, че няма българска банка с такива пари). Петков живее от лъжата и за лъжата, и то с удивителна неграмотност.   Отговорен за глупостите на същия следва да е лично Румен Радев.

  Всеки може да направи лапсус. Един друг български политик се похвали как построил 500 милиона(или пък беше милиарда) километра магистрали.

  • Харесване 2
 17. Май месец тази година купих долен корпус за Леново G570(друг модел) от тук: https://www.olx.bg/ads/user/6WvD/?redirectCount=1.

  Нямах проблеми с комуникация, преглед на пратка и т.н. Изпратеният корпус беше точно за модела, който обсъдихме с човека от фирмата. В момента лаптопа си работи с новия корпус. Въпреки, че на обявите пише Сандански, складът им се намира в Благоевград и изпращат от там.

  • Харесване 3
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване