Премини към съдържанието

edakov

Потребител
 • Публикации

  19
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

0 Неутрална репутация

Всичко за edakov

 • Титла
  Потребител
 1. От плазми хич не разбирам По принцип TFT-тата не трептят, защото нямат кинескопи и такова опресняване. Повечето малки телевизори (до 21'', да речем, ако не и повече) работят на 50-60Hz и тяхното трептение се вижда, макар и не винаги и толкова забележимо. Тези плазми мисля, че пак работят на честота 50-60Hz, което по принцип е възможно да се вижда като трептение, но не знам дали е нормално и каква роля играе тази честота при плазмите. Аз първо се чудя как подкарваш HD с тази карта и този не толкова нов (предполагам) компютър, без да ти насича поне малко още на компютъра. HD-тата, особено високия стандарт (1080p), са си доста тежък поток от информация. След това ще те питам - само като пуснеш филм от компютъра ли е така? Като гледаш телевизия, забелязва ли се каквото и да е трептене?
 2. Искам да потвърдя, че методът на pit работи безотказно и перфектно! Елементарно е и става бързо. Много съм доволен от резултата, благодаря
 3. Ей, ама много забавно си го написал! Извинявай, ама като виждаш нещо, което ти се струва странно, не се ли замисляш поне малко защо е така?! Първо - за тази остаряла морално вече карта, не ти трябват такива нови драйвери, в много от случаите старите са по-добри, по-удобни, че и по-леки. Второ - като мърдаш мишката по краищата, образът на телевизора се мести заедно с мишката ти, щото телевизорът ти не е на същата резолюция като монитора ти! Не се ли запита на колко аджеба работи този телевизор? Един 21'' телевизор е с резолюция 1024х768! Затова и не ти е активно менюто за избор на резолюция на TV-то в драйверите. Ми как ще зададеш оттам резолюция като тя е само една, бре Телевизорът не е монитор с пиксели, които могат да се преконфигурират в желана резолюция. И проблемът не е поради разликата в пропорциите (4:3/16:9), а поради разликата в големините на резолюциите. Трето - като пуснеш тоя Theater Mode, той май активира overlay-я - това дето ти пуска филма на цял екран дори и на PC-то да не е. И не можеш да пипаш картината поради същата причина - при overlay манипулацията важи само за монитора, не и за това, което се вижда на телевизора. Затова не можеш и от плеърите или която и да е друга програма, да променяш картината, пропорциите й и т.н. И аз имам не идея, а няколко решения на този (твоя) проблем, защото аз от години така си гледам на TV-то. До вчера, когато се наложи да сменя драйверите с по-нови и всичко се прецака. Заради което ще пробвам след малко решението на pit, което изглежда доста добре, по принцип доста неща в драйверите на nVidia се оправят точно по този начин. Както и да е... Можеш да гледаш филми на TV-то най-лесно по един начин - задаваш си пак режим clone view от драйверите, след това изключваш overlay-я оттам (мисля, че си имаше там откъде да се спре, аз имах радеон 9550), след това изключваш и от плеърите overlay-я (за BSPlayer има няколко настройки, които трябва да се променят), и след това си пускаш филм, от плеъра променяш резолюцията като я задаваш да е 1024х768 (колкото на телевизора), и след това можеш да си бъзикаш както искаш картината, всичко, което виждаш на монитора, ще се вижда и на TV-то. Не се притеснявай за резолюцията, като я зададеш през плеъра, тя ще е такава само по време на филма, в момента, в който изключиш програмата, ще ти я връща на старата - стандартната за монитора ти. П.П. Забавно е как пише, че съм редактирал мнението си "на Преди една минута" Pit, това сигурно е от софтуера на форума Ви, нали така?
 4. edakov

  Flashing/Patching на SE CID36/49/51 с GSlide и PhoneXS/XS++

  Мерси отново, ясно ми е че ще трябва да използвам brute force. Но повече ме интересува дали след това трябва да флашвам с MAIN или нещо друго, т.е. искам само да си кача файловете, не да флашвам каквото и да е, затова питам налага ли се използва затова и MAIN/FS файлове? В смисъл ти като си качваш нещо с XS++, накрая флашваш ли и с MAIN?
 5. edakov

  Flashing/Patching на SE CID36/49/51 с GSlide и PhoneXS/XS++

  Мерси, видях, че е писано, по-скоро имах предвид, че е писано много малко, но може и да съм пропуснал нещо... Това, което ме притеснява е, че има някои особености, за които четох. Първо този нов метод (breaking) не сработва при всички телефони, например при моя w810i според прочетеното, предполагам, че няма да стане и затова се чудя дали има смисъл да я ползвам (XS++). Извода си вадя от написаното тук: http://forums.se-nse.net/index.php?s=&...ost&p=87709 "We're truly sorry we couldn't provide you with W810 breakin this release. But we couldn't hold up to release the new version any longer." Пак там четох, че след качването на файловете, трябвало да се флашва с MAIN и FS Generic...
 6. edakov

  Flashing/Patching на SE CID36/49/51 с GSlide и PhoneXS/XS++

  Аз имам въпрос оносно XS++. Виждам, че тук не е писано нищо за нея, а я има в заглавието. Значи това, което искам да направя, е да upload-на флаш файлове на телефона си (w810i), не да сменям/флашвам фирмуеъра. И искам да знам начинът на качване на файлове пак ли е същият като с PhoneXS? Т.е. слагам файловете в папката за upload, избирам "FSX" и стартирам? Защото във форума http://targovishte.com/se-bg/content.php?article.39 в описанието накрая пише, че трябва да се "флашне" MAIN, а аз не схващам защо и си мисля, че просто е грешка...Та имате ли представа какво се прави за това, което искам?
 7. Целта ми ако не забеляза беше точно да се прекрати безсмисления спор. И затова гледам да пиша по-малко. Но ти си поредния човек, който ме провокира да напиша още нещо в тази насока. Много добре се разбира какво искам аз, както и bennito да кажем - че Nod 32 достатъчно добра и да не се дрънкат необосновани глупости. А bennito много добре обясни как работи Nod 32 и защо хваща 523, а не повече като другите. Специално неговото мнение не беше офтопик. Айде стига сега излишни постове. ------------------------Едит:---------------------- Хм... Хората си знаят своето и това е. Аз спирам да обръщам внимание на безсмислени изказвания, както и да им отговарям.
 8. Летвата е вдигната от точното и обосновано изказване на един от потребителите, а не от нас с цел да си хвалим антивирусната. Повтаряш неща, които досега се опитваме да кажем.
 9. Евала Без абсолютно да съм пристрастен, мога с удоволствие да кажа, че един човек каза нещо както трябва и го обоснова и обясни както трябва. Всъщност той онагледи думите ми още по-добре и показа една малка компилацийка, която не си позволих да направя, за да не обидя Tao. Мисля, че от тук нататък хората, които дават мнения по отношение на Nod, трябва добре да помислят преди да го направят, защото летвата е вдигната. Поне за момента...
 10. Разбираш ти,ами както и да е За годините си не си глупав, виждам , че разбираш доста неща, но се усеща, че спориш на места като тийнейджър (без в никакъв случай да имам за цел да те обидя), може би защото си... И едно мнение по темата - F-Secure също е една от най-добрите, най-малко в тройката. Ползвал съм я, бърза е, лек интерфейс, много добро сканиране, не заема много системна памет, модулите й се справят перфектно. А и резултата тук показва, че се справя добре. Но ми се струва, че разликите донакъде идват от това, че архива не съдържа само вируси в точния смисъл, и просто някои програми са по-добри в улавянето на другите гадини. Просто няма как да се направи архив само с вируси, които се определят именно от разработчиците на антивирусен софтуеар като вируси. Тези понятия са много разтеглени и недоуточнени. Някой хора викат на всичко вируси.
 11. Поредния добър довод Въобще не знам как можеш да го кажеш това и да смяташ, че това е причина...Коя е причината - че ти така смяташ? Незнам какъв клас е Нод 32, но определено е една от най-добрите и ще си остане такава докато ти или някой друг не каже защо не е добра и най-важното - не защити казаното. Освен това не усещате ли, че още почти от самото начало на темата, акцентът вече въобще не е върху това коя колко лови, а добра ли е Нод 32 или не? И за да се промени това, аз ще се опитам да спра спора в тази насока, докато някой не посочи по-сериозни твърдения.
 12. Много добре съм обърнал внимание, а ти обърна ли внимание, че повечето, които бяха дали резултати от Нод, бяха хванали само 119? Ако беше погледнал какво съм писал преди малко, нямаше да го казваш това. Касперски може да е една от най-добрите. Но не е най-добрата, а Нод също е една от най-добрите. Само по отношение на вирусите Нод няма да се справи по-зле от която и да е друга, а като цяло върши всичко многократно по-бързо. А за последното, което каза, и аз не мисля
 13. Абе хич не мислиш като говориш Явно не схвана, че аз точно затова направих това "предложение" - за да разбереш, че темата не е озаглавена "Коя е най-добрата антивирусна". Ама карай... После каза, че не ловяла разни неща. Аз ти казах какво точно лови и ти казвам да обърнеш внимание на това, че съм ти посочил, че лови в случая друго, не вирус. Ти пък му викаш вирус. И не можеш да имаш претенции за това какво ДРУГО освен вируси лови Нод, защото се получават разминавания между понятията вирус, adware, spyware, тракери, троянци и "back door" programs. Затова не го изтъквай като отрицателна черта на Nod 32. Етит: Че аз ползвам интернет в ЛАН от години, бе ! Никога не съм инсталирал стена и нямам намерение скоро да го правя. И никога не съм имал никакви проблеми.Не че е лошо да има, просто на мен не ми трябва, а и на много други. Но това, че бил обречен на минути...е тва е пълната глупост и пример на думите ми. За последен път - говориш наизуст.
 14. Не само заглавието съм прочел, а и цялата тема. И пак си говориш наизуст ! Но нямам намерения да ти отговарям по същия безсмислен начин. А ти ако не си забелязал, някой по-нагоре беше казал, че трябва да се сравняват, антивирусните по това как ловят вируси, а не по друго. И ако Нод не се справя най-добре точно в ловенето на "другото", това не значи, че не е много добра антивирусна ! И за последен път ще ти каша да не дрънкаш глупости и да не се опитваш да даваш измислени доказателства. Аз ЛИЧНО точно с Нод чистех всички троянци и тракерчета, които се опитваха да ми вкарат докато тегля от www.cracks.am и други подобни. Просто нямаш опит явно с тази програма, затова си помисли добре и не обърквай хората.
 15. Ама ти верно наизуст говориш Много добре знам аз как се пише. Това че си забелязал няколко грешки, нищо не значи на фона на всичко изписано от мен, още повече, че това не е темата, а и аз не бих ти направил подобна забележка точно заради това. А греша, защото бързам и не винаги гледам точно какво съм написал, просто нямам време. По тоношение на кодовете в различните форуми е различно и предположението ми беше грешно, но ще се коригирам Това си е просто твоя черта явно "Мълчи", "Не се проявявай"... Извинявам се за офтопика по-горе. Само заради това бих замълчал. Оправията след пораженията в регистъра не е мечта, просто е малко по-трудно постижимо. Но пораженията в регистъра никога не идват от една програма, било то и антивирусна. Ако някой скапе регистрите заради антивирусна, то не тя е виновна за това. Това просто не е довод. И за съжаление доста хора се опитват да дават такива "доводи". "Аз всяка седмица преинсталирам, заради вирус" ; "Нод не е добра, щото не хвана еди си кво, пък тая го хвана"; "Аз форматирах заради Нод (или някоя друга)". Такива изказвания може да прави само човек, който не знае добре какво прави. Ако не знаеш как да се пазиш сам, и 5 антивирусни да имаш наведнъж, пак няма да се опазиш. Имам приятели, които ползват пълноценно интернет от години и нямат, нито стена, нито антивирусна. И не хващат вирус (с троянците и тракерчетата е по-сложно). А имам и такива, дето са и с Фаиъроул и 2 антивирусни и постоянно се оплакват от вируси. Човек трябва да може да усети, че в даден сайт или файл има нещо нередно и съмнително, преди да го е свалил и инсталирал. Досега не видях нито един сериозен довод за това, че Нод не е добра или че Касперски е най-добра, само субективни мнения, без задълбочена обосновка. Та повечето тук не можаха да се усетят, че трябва да "пипнат" опциите за да им сканира Нод и архиви. И после викат: "Ми тя откри само 119..." Еми как няма да открие само 119. Най-добрата антивирусна е предклавиатурното устройство. Има си самомодифициращ се код, постоянен ъпдейт, безброй нива на сканиране и най-важното - безплатно е
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.