Премини към съдържанието

qnkov

Потребител
  • Публикации

    1183
  • Регистрация

  • Последно онлайн

Всичко публикувано от qnkov

  1. Демек няма да е проблем, въпреки че има разлика в номера? Ами горе-долу, такъв кит в момента е 180-200 лева нов (преди струваше 140 лева НОВ), в ОЛХ ще го намеря за 120-130. Разбира се, мисля че и гаранция ще имат. Другото, което обмислям е да взема кит 2х16 с по-голяма честота, но пак казвам... Цените в момента са много надути на рамовете. Преди половин година взех моята рам за 130 лева от никем, в момента при тях е 202 лева май.
  2. Здравейте. В момента компа е с 2х8 G-Skill RipJaws F4-3200C16-8GVKB , но искам да сложа още един кит 2х8. Понеже всичко е доста скъпо в момента намерих в олх китове, но с този номер F4-3200C16D-16GVKB. Проблем ли ще е? Ще си работи ли двукалано всичко или? До колкото си спомням, не трябва да се миксират рамове, ако има дори 1 буква разлика в модела. Снимка на рам-та ми - https://prnt.sc/18mhyou
  3. Един приятел иска нещо скромно. Има видео карта, една 1050ti си купи евтино. Бих искал примерно нещата да са от едно място и по възможност да сглабят. Ще е за игри. Райзен процесор, 16 ГБ рам, някаква кутия с 4-5 вентилатора, едно nvme, захранване и така. За процесор мисля, че един Ryzen 5 1600x ще му дойде добре. В момента той гледа това - https://www.olx.bg/d/ad/geymarski-kompyutar-ryzen-5-1600x-16-gb-ram-2666-mhz-512gb-ssd-CID632-ID8y42N.html Но то май да ги вземеш нови тия части, ще ти излезе същите пари.
  4. Предишния собственик я имал от половин година. Едва ли ще тръгне да я отваря според мен. Но кой знае. Все едно. В момента се сетих нещо друго, което не знам дали има нещо общо с нещата. Когато върнах видеото и пуснах компа, тръгнах да оправям един кабел дето беше под перките и без да искам допрех с ръка перките и спрях едната за момент. Веднага си тръгна, всички си работят. Не знам дали това може да е като причина. Впрочем, дори не знам дали и 3-те перки завихрят на макс, когато вдигне 69 градуса или само определена. Трябва да видя и това.
  5. Елементарна процедура беше, какво толкова се обърка. 😅 Ще видиме от какво е следващите дни, иначе да... втора ръка върви над 1500 лева това видео в момента. А по принцип има ли някакъв стикер или нещо, което да пази гаранцията? Аз я взех втора ръка с гаранция преди време. Понеже на видеото нямаше нищо. Просто си го отваряш с 6-те болчета и си сменяш термопаста и термопадове? Реално не виждам как може да видят, че е отваряна.
  6. Имаше профили, лек овърклок, но ги махнах, след като видях този проблем. Видеото е на Gigabyte 2080. Реално се опитах да променя fan speed оттам, но въобще не приема команди. Бях задал макс обороти при 80 градуса, а реално видеото цепи още на 69 градуса. В момента след третото отваряне, при Idle е 42 градуса, но пък макс оборотите се пускат при 69 градуса, а не при 79, както беше преди. Не знам какво се случва и как може с една термопаста да се обърка всичко. Нито се е разляла, нито нищо. Може би е най-добре да се говори, след като го тествам на друга машина... което ще стане чак вторник-сряда
  7. Мисълта ми е, да не се окаже проблем от дъното. По каква причина 69 градуса се пускат перките на макс и фпса е зле? Само нея съм разглабял, тъй че нещо от нея ще е предполагам. Първо ще я пратя в местен сервиз да я пробват и те. От доста време обмислям да си сглобя втори комп, за моменти като този, щеше да е доста полезен.
  8. В отговор за термопастата - реално тя нямаше такава, когато я отворих. Всичко беше на барут и целия чип прозираше. Отворих я пак. Това, което забелязах: платката е почерняла покрай VRAM-овете. Върху тях си има термопадове и всичко, но може би е нещо нормално да стане така с времето. Забелязах, че медната плоча не е изцяло омазнена от пастата, която е върху чипа. Само половината беше. Нанесох отначало и затегнах. Пуснах бенмаркет и при 69 градуса отново се пуснаха перките на макс и FPS дропна. Пробвах и в игра. Стига до макс 73 градуса температурата, перките са на макс и FPS не е добре. Реално всичко си работи нормално, стига да не пускаш игри. Разчетох по чужди форму, говори се за проблем със слота или нещо от биоса. Също така се говореше и за проблем с vram на видеото.
  9. За гаранцията и аз си мислех така, но все пак ставаше въпрос за термопаста, а остава половин година. Затова и рискувах, но не очаквах такъв проблем накрая. За болчетата знам, че не се натягат силно. Но започвам да си мисля, че може нещо да не контактува като хората, въпреки че всичко си е на мястото. Ще я връча на един сервиз другите дни, да я разглобят и сглобят те с нови термопадове и ще видя накрая какво ще стане. Все пак тези при отварянето са като дъвка и се повдигнаха и разтегнаха и аз ги наместих, но може да не са равни навсякъде и да се получава луфт някъде. Ето това са темповете при idle - https://prnt.sc/139t7wc hotspot мисля, че се води най-горещото място на видеото. Не изглежда добре май за idle.
  10. Здравейте. Видеото с времето започна да държи температури около 85 градуса в игрите. Реших да сменя термопастата. Свалих 6-те болчета на плочката, изчистих загорялата стара термопаста и сложих МХ-4, като я разнесох. Върнах на компа и на декстоп ми седеше около 50 градуса. В момента, в който стартирах игра, температурите скачаха на 79 градуса и перките на видеото отиваха на 100 процента. С пускането на игра, се получаваше резко вдигане на температурите от 50 градуса на 79 и макс въртене на перките. Пробвах в няколко игри. При игра като SC2, седеше на 60 градуса и си играеш без проблем. Нямам идея защо. Видеото го свалих и разглобих наново. Всички термопадове си бяха на мястото. Бяха леко мръсни, на някои имаше леки дупки, но всичко си беше там. Термопастата си беше покрила цялата плоча и седеше добре. Все пак я изчистих и я нанесох наново, като този път я направих с точка в средата. Затворих и отново същото положение. Има гаранция видеото към мегамаг, но не знам до дали да не я покажа на един местен сервиз първо да види дали всичко е наред и след това да я пратя, защото поне месец ще съм без нея, дори не знам дали ще я оправят...
  11. Wifi ми трябва, не с кабели. Някакви идеи, защо и какво? Мисля отново да върна фабричните на репийтъра и да ги направя наново. Сякаш първия път, когато го пуснах, беше по-добре. Не знам. Нямам и друг репийтър да пробвам, дали този нещо не му е наред. Чувал съм от познати с репийтъри по 20 лева - чудо интернет и връзка, аз с тоя за 36, две камери не мога да захраня. Обхвата на него е 3 черти, ако е от значение това. Реално между рутера (вграден ми е в тавана - трудна работа да се браника, трябва пана да махам и .тн.) и репийтъра ги делят 6 метра и 1 врата, която предимно седи отворена.
  12. Здравейте. Взех един тп-линк репийтър за 36 лева. Целта е да удължа обхвата, за да може да работят wifi-камерите по-добре. Сложих го в другата стая от рутера и го настройх. Свързан е, като безжичен рутер работи. Така и свързах камерите към него wifi, да взимат интернет от репийтъра. Обвахата е добре, но качеството явно на интернета, който идва от него, зле. Буквално на картини вървят камерите.. часът то избързва резко, ту спира. Според мен не идва добър интернет, но има добър обхват. Като върна камерите на основния си рутер, си работят перфектно, но проблема е, че седят на една черта обхват. Къде е проблема? В репийтъра ли или какво? Казаха ми друго, но аз така опция не виждам. Да ползвам репийтъра само да усили сигнала на рутера ми, но не да го ползвам като рутер и да вързвам камерите към него. Недостоверни източници са като цяло. Аз такава опция не видях. Има някакво AP моде, това не знам дали не е за кабел.
  13. qnkov

    Компютъра стартира в Safe Mode?

    Там има една камара удивителниу и грешки. Понеже прочетох, че новия ъпдейт на уиндолса нещо куца, виках да не е от него. Това е най-срещаната: The application-specific permission settings do not grant Local Activation permission for the COM Server application with CLSID {6B3B8D23-FA8D-40B9-8DBD-B950333E2C52} and APPID {4839DDB7-58C2-48F5-8283-E1D1807D0D7D} to the user NT AUTHORITY\LOCAL SERVICE SID (S-1-5-19) from address LocalHost (Using LRPC) running in the application container Unavailable SID (Unavailable). This security permission can be modified using the Component Services administrative tool. Имам и други като: WLAN Extensibility Module has stopped. Module Path: C:\WINDOWS\system32\IntelIHVRouter04.dll The server Microsoft.SkypeApp_15.68.96.0_x86__kzf8qxf38zg5c!App.AppXtwmqn4em5r5dpafgj4t4yyxgjfe0hr50.mca did not register with DCOM within the required timeout. DCOM got error "1084" attempting to start the service EventSystem with arguments "Unavailable" in order to run the server: {1BE1F766-5536-11D1-B726-00C04FB926AF}
  14. Здравейте, днес като пуснах компа, видях че след няколко минути се е рестартирал и само втория монитор ми работеше. Беше влезнал в Safe Mode. При всеки рестарт беше така. Оправих го от msconfing-boot ... беше се макирало Safe Mode. Единствената промяна, която направих е, че ъпдейтнах преди 2 дена уиндолса... Тоя ъпдейт ме преби, сигурно 1 час отне всичко. Възможно ли нещо от новия ъпдейт да стават проблеми или може би нещо е дефектирало и затова е влезнал в Safe Mode. Засега работи.
  15. Навремето и аз ходих за пожарникар. Взимаш всичко, перфектен си и накрая ти казват, че има човек за позицията.... 100 отидохме за 3 места. До изисквания... имат много. По-добре пиши директно имейл примерно на местната пожарна или на някоя голяма в някой град. Аз така получих някои отговори навремето.
  16. Забравих, че съм пуснал тема тук. Реших я вече. Тя е една от многото задачи пусната под елементарен пример, понеже бяха доста, и то за кратко време. Extreme, Пич, научи тия родове, че се излагаш, а и ми приличаш на неуспял чичко, дето знае малко по конректната тематика. Тая тема във форума заради това ли има толкова малко нови теми... понеже пъкват такива като тоя?
  17. Здравейте, имам една домашна работа до довечера. Ако някой има резка идея как се решава, да сподели. Ето снимка - https://prnt.sc/108aqc1
  18. Засега го направих чрез мениджъра, при touchpad... от manual на automatic и гледам се върна всичко. Може би така ще остане и след рестарт. Ще проверя. Мерси.
  19. Здравейте. Вчера всичко беше наред, но днес забелязах, че ми е изчезнал езиковия бар и не мога да пиша в търсачките на уиндолса. Единствената промяна, която направих е, че сканирах с userbenchmark компа. Не помня уиндолса да е правил ъпдейти тогава. Това, което пробвах, за да оправя проблема е, да ъпдейтна уиндолса, да рестартирам Windows Explorer ... след това тази команда в W+R C:\Windows\system32\ctfmon.exe , която оправя нещата, докато отново не рестартирам компа и трябва да я пиша.
  20. Всичко се оправи, като сложих дъното на МСИ.
  21. Да, изкл. УЕФИ и го зададох на KMSO и уиндолса бутна веднага. Причина да става така?
  22. Също така бутнах през флашката и влезнах да видя при инсталиране на уиндолса дали ще ми намери нвме-то. И там се вижда, колко е заето и колко е свободно. Но не съм сигурен, че ако направя нова преинсталация, дали ще бутне през нвме-то въобще да тръгне, щом никъде не си намирам при Буут хардовете. https://prnt.sc/zw1fc5 https://prnt.sc/zw1hgt
  23. При Storage виждам, и 3-те конектнати харда, но при буут няма такива работи. Там има лист fixed boot order priorities и има само uefi hard disk, uefi usb key, uefi usb hard disk и така нататък. Като според мен тук трябваше да се виждат и 3-те харда? При подредба.... hard disk, usb key, usb hard disk... Когато дам Ф11, нямам никакъв лист за бутване, а само опция да влезна в биоса. Единствено ми намира флашката с уиндолса, ако я сложа.
  24. Проблема е че при Boot, никъде не намирам лист с нвме-то. Има само за Boot device и оттам избирам Hard disk, но като че ли трябваше да има и други опции. Както в тоя клип, но не -
  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване