Премини към съдържанието

animalprograms

Потребител
 • Публикации

  571
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

223 Супер репутация

4 Последователи

Всичко за animalprograms

 • Титла
  kaldata приятел

Информация

 • Пол
  Мъж

Контакти

 • Интернет сайт
  http://www.animalprograms.org
 1. Самоед-една много красива и рядка порода

  Кучето е хищник и затова нито зърното, нито зърнените гранули са храна за хищници. Въглехидратите (особено високогликемичните като ориза) могат да причиняват затлъстяване и диабет. Има тенденция при цивилизованите народи за връщане към хранене на кучето основно с месести кости (или месо с кост или рагу, без плътните тръбни кости от говедо или свиня). Голото месо дава само фосфор, но кучето има нужда от калций и набавя това като гризе кости. Отделно, това почиства зъбите. Аз предпочитам свинското заради сигурното съдържание на вит. D. Грубо 15-20 процента от диетата остават за карантия. Аз препоръчвам най-напред телешки/говежди или агнешки черен дроб заради по-сигурното съдържание на микроелемента мед; плюс 50-100 гр бъбреци дневно за достатъчно селен. Други добавки за около 25-килограмово куче: Три супени лъжици олио дневно за вит. E; 1-2 щипки изсушено водорасло (комбу/келп) дневно за йод; една таблета цинк от човешка аптека (Solgar 22 мг ежедневно, или Nature's Plus 50 мг през ден). Второ меню за разнообразие: Телешко рагу и горните карантии плюс 3-4 яйца. Яйцата осигуряват вит. D. Това меню дори няма нужда от цинковата добавки, защото телешкото е богато на цинк Ако горното изглежда прекалено ангажиращо, можем да наблягаме някое време на гранули с достатъчно качества като Acana и Orijen.
 2. Самоед-една много красива и рядка порода

  Отглеждаме всякакви кучета и котки, не непременно самоеди. Сто грама свински бял дроб дневно дава на кучето солидна порция желязо. Това има значение, ако гранулите предполагат такъв недостиг. Първо трябва да бъде проверено дали съответната марка гранули е обогатявана с железна добавка. Във всички случаи, гранули с малко малко бял дроб е по-добре, отколкото голи гранули. Големи количества бял дроб обаче могат да предизвикват диария.
 3. Човешки витамини за куче

  Даването на комплекс, включващ от 24/26 витамина/минерала е във всички случаи ненужно, кьорава работа. Оптималните пропорции между тях за хора, кучета, и котки са просто различни. Предозирането може да бъде свързано най-често с вит. A, D, калций, фосфор, и йод. При обсъжданите човешки Центрум и Допелхерц тези са в действително умерени количества. Ето кратко ръководство от сериозен научен колектив за потребностите от всички жизненоважни вещества на 1000 ккал/дневно (колкото е за средноедро, средноподвижно куче), като потребноститевъв вашия случаи може грубо да бъдат удвоени: http://dels.nas.edu/resources/static-assets/banr/miscellaneous/dog_nutrition_final_fix.pdf Дефицитите зависят от конкретната диета. Различните марки гранули "европейски тип" (с много растителни съставки и необогатена с желязо и водноразтворими витамини) сякаш осигуряват недостатъчно магнезий, желязо, фолиева киселина и B12. Това се оправя лесно с добавянето на 150-200 гр месо пет пъти седмично и толкова черен дроб два пъти седмично. Храненето с прясна храна, включваща месо, кости и ТЕЛЕШКИ (!) черен дроб, лесно може да се окаже бедна на цинк, селен, йод, вит. D и E. Дневната доза вит. E се набавя с 2 супени лъжици слънчогледово олио. Ако месото е различно от свинско, което е богато на вит. D, СЕДМИЧНАТА (!) доза от този витамин може да бъде набавяна лесно с една кутийка дроб от треска (в руските Магазини Березка има няколко вида). Йодът може да бъде набавян ежедневно с една щипка изсушени водорасли ("комбу", "келп" и др). Селенът и цинкът останаха да бъдат набавяни с по една човешка таблета дневно, напр. Селенова мая (100 мкг селен, Walmark или GNC); и Цинков пиколинат (22 мг цинк, Solgar).
 4. Прехвърляне на снимки от Nokia 222 с USB

  Изясних алгоритъма. Снощи пуснах търсене на англ. и намерих инструкциите от производителя, стр. 17: http://download-support.webapps.microsoft.com/ncss/PUBLIC/en_IN/webpdf/504815367495/Nokia_222_Dual_SIM_UG_en_GB.pdf ПС. Дори може да се окаже, че имам същото на хартия в кутийката на телефона, ама пуста разсеяност...
 5. Прехвърляне на снимки от Nokia 222 с USB

  Здравейте, Телефонът е нов и го взех точно за да снимам домашните ни любимци. Снощи опитах неуспешно да прехвърля файловете към лаптоп без Bluetooth, Lenovo G550. После научих от друга тема тук, че трябва USB драйвер за телефона. Изтеглих такъв. Компютърът даваше индикации за разпознаване на телефона и връзката с него, но с празен екран, без картинки. Телефонът показваше единствено че батерията му зарежда през USB-то. Пак четох и научих, че трябва да избера Settings > Connectivity > USB mode в телефона, обаче последното липсва там. Менюто Connectivity в този телефон съдържа само Flight mode, Dual SIM, Bluetooth. Моля, дайте съвети кое да променя, за да тръгне връзката с лаптопа.
 6. Котката повръща

  Стойка, лекарствената терапия без установена диагноза може да има обратни последствия. Едва ли ще намерите адекватен съвет в този или друг форум, освен ако някой просто не налучка случайно. Повръщането е просто един симптом, докато причините за това могат да бъдат десет или повече, например погълнат предмет, образувано кълбо от собствени косми, вирусна инфекция, отравяне, натрупване на мед в черния дроб, недостиг на калий, неврологичен проблем (напр. заради недостиг на един или витамини от групата B). ПС. За аналгин не знам, но аспиринът е в челото на листата на човешките лекарства, които са отровни за котките и кучетата
 7. Референдум за връщане на смъртното наказание?

  Доколкото темата може да мине за политическа (тя може да изглежда също медицинска), политическият слуга Джамбазки показва наистина смразяващо безумие. Не сме чули същия да настоява например за търсене на наказателна отговорност от виновните за източването на КТБ или за въвличането на България в тежка дългова спирала. Правителството разполага с милиарди, но те няма да бъдат похарчени ефективно за образование, здравеопазване, социално подпомагане, опазване на обществения ред и модернизации във всички сфери, от които една бавноразвиваща се държава се нуждае. Здравите ще продължават да се разболяват, болните ще гинат като мухи, неграмотните с празните глави ще беснеят по улиците, оставени на воля от полицията. Аудиторията на Джамбазки нехае, макар мнозина и/или техни близки вече да са станали жертва на тази система.. Има също съдебна власт, която не раздава правосъдие. И само неразумни юроди биха пригласяли на Джамбазки с исканията тази власт да започне да раздава смъртни присъди, когато това е удобно за нейните кукловоди. Слава Богу, България е член на ЕС, където поне смъртното наказание не съществува.
 8. Привет, Работя с Мозила близо 6 г., но сега пиша от Хром. Преди около час прозорците се затвориха и излезе съобщение, че Файрфоксът се ъпдейтва и след малко ще тръгне отново. Мозила обаче не се отвори повече, дори след като рестартирах компютъра два пъти. Моля технически грамотните колеги за напътствия за възстановаването на моята стара и удобна Мозила. И благодаря предварително.
 9. Срих лентата. Благодаря ви за помощта.
 10. Десният бутон показва New Bookmark, New Folder, New Separator. Май това поле съществува непоклатимо и не поради моя грешка. Покрай другото, преместих успешно таскбара отстрани и така освободих 17-18 мм надолу. Ич да не е...
 11. Аз дори съм нагазил в 52-рата. Моля също за акъл по следния казус: Мозилата ми излиза с празно сиво поле под адрес бара, което е ненужно високо - около 10 мм. Дали и как бих могъл да намаля това безполезно пространство?
 12. Благодàрим, момче! Аз мярках тази отметка, но бях в положението на индианец.
 13. Привет, Въпросът ми към знаещите колеги изглежда елементарен, но аз не се майтапя и бих бил благодарен за очаквания съвет. Одеве ръчках в Мозилата нещо по букмарковете. После видях, че над адрес бара някак са се появили безполезни за мен украшения - File, Edit, View, History и т.н. - които намаляват бездруго ниската височина на прозореца. Как да ги отстраня оттам? Благодаря предварително.
 14. Да спрем закона за събирането на котки

  На 19-ти януари 2015 г., вторият кабинет на Борисов публикува поразителни предложения за изменения на Закона за ветеринарномедицинската дейност и Закона за защита на животните, които биха влошили бездруго ниския статус на благоденствие на българските домашни любимци. Фондация Програми за животните атакува този пореден заговор чрез международна подписка. Правителството публикува миналата седмица чисто нов законопроект за изменение на Закона за защита на животните, вече внесен в Народното събрание. Предишните най-скандални предложения липсват. Няма да бъде наложено задължителното залавяне на скитащи котки (което неминуемо би засегнало също домашните-скитащи), нито схеми за изписването на стотици хиляди микрочипове и милиони ваксини за всички домашни и безстопанствени котки. Няма да бъдат поставени допълнителни пречки за участието на защитници на животните в контрола върху спазването на закона. Благодарности към всеки, който подкрепя тази кауза! След постигането на този частичен успех, събирането на подписи под петицията до Народното събрание продължава до края на настоящия месец. Свидетели сме на побългарен контрол на животните, който самият е извън контрол. Националната система от приюти за животни е превърната в средство за злоупотреба с животни и източване на обществени финанси. Петицията призовава за приемането на всички допълнителни изменения, които Фондация Програми за животните вече заяви пред министъра на земеделието. Това включва изхвърлянето на алинея 4 от член 47 на Закона за защита на животните, която налага изграждането и поддържането на евтини съоръжения за събиране на животни, "разположени извън населените места". Петицията също продължава да настоява за приемането на нови алинеи в член 44 от Закона за защита на животните, които да постановят правила за подотчетност на управителите на приюти и така да гарантират хуманното и прозрачно разпореждане с всички животни от приютите. Моля, помогнете за разпространяването на петицията от линка долу за да бъдат събрани още поне 1500 подписа до края на месеца! https://www.change.org/p/roumen-hristov-stop-public-funding-of-cat-and-dog-concentration-camps-across-bulgaria ---
 15. Да спрем закона за събирането на котки

  Има петиция "Спрете изграждането на концлагери за животни с народни пари", адресирана до Народно събрание с подписка >>
 • Разглеждащи в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.