Премини към съдържанието

animalprograms

Потребител
 • Публикации

  584
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от animalprograms

 1. Благодаря на отзовалите се за отзивчивостта. И моля да не се карате заради моите неуредици. Вече щракам с нова безжична мишка. Котетата не могат да я гризнат, макар сега да се сетих, че могат да я бутнат върху плочките. Гугъл днес намери инструкции на ДЕЛЛ, които дават песимистична прогноза в случай с тачпад, който не е техен. Тогава се сетих, че имах смяна на клавиатурата заради котарашко маркиране и вероятно покрай това съм се уредил с нов тачпад. Спокойна вечер от мен!
 2. Благодаря за инфото. Обаче, би трабвало тепърва да се уча какво да правя с драйверите. Натресен ми е българизиран Windows 10. Там намерих Мишки и други посочващи устройства. И под това -- само HID Compliant mouse, без избор за Touchpad.
 3. Привет, Тази сутрин тачпадът не се появи, няма стрелка на екрана. Спирал е преди, един-два пъти, но тръгваше след няколко рестарта. Днес рестартите станаха десетина, но без резултат. Сега работя с една разнебитена мишка. Моля, кажете някой прост начин за възстановяване на работата с тачпад.
 4. animalprograms

  Windows 10 лиценз

  Макар темата да е за Windows 10 Pro, ще питам тук за W 10 Home без да отварям нова тема. Трябва да осигуря ОС за лаптоп втора употреба, който няма такава. Виждах досега, че W 10 Pro е предлаган в българските сайтове над 240 лв. Вчера намерих две оферти с намаление: -- в Емаг за 126 лв. (https://www.emag.bg/operacionni-sistemi/filter/operacionna-sistema-f1294,windows-10-v-3507188/sort-priceasc/c?ref=lst_leftbar_1294_-3507188); -- и в Lizengo.bg (германски търговец) за 107 лв. (https://www.lizengo.bg/operacionni-cistemi/windows-10/?p=1&o=3&n=12). Вторият сайт показа 95% надеждност сpоред Scamadviser. Питам по-опитните дали купуването на някой такъв продукт изглежда по-скоро добра или по-скоро рискована стъпка.
 5. Ако разлика няма, едно главоболие по-малко. Да разбирам ли, че остава предположението ти за нещо друго объркано с ОС? Или с другия софтуер като някое приложение? Или с диска (чух подобно предположение)? Остава въпроса мога ли и как да съживя Операта с подсказките, както съм я използвал 12 дена. Нали се надявам поне това да мога да сторя собственоръчно.
 6. Според момчето което погледна лаптопа и ме светна за F8, този лаптоп (Dell Precision m6500) изисква Windows 7 Professional. При някоя от общо трите поправки за 14 месеца, Баш Майсторът е сложил W 7 Ultimate. Досега се бе случвало след рестарта и преминаването на Memory Testing, да излиза черен екран с едри бели букви за избор на някаква опция (Standart... и др.) или алтернативно автоматично зареждане на Win след 30 сек. Баш Майсторът ме пита завчера от почивката дали не се появява "някакъв въпрос" и сякаш имаше предвид горното. И вместо да ме бе светнал за F8, той ми предложи единствено да му предам отново лаптопа за поредната гавра.
 7. Здравейте, Операта спря да се отваря заедно с всичките подсказки за адресбара. Малко предистория: Преди три дена Windows 7 Ultimate започна да прескача началните указания и после не завършваше старта. Проверките заключаваха, че поправката на може да бъде извършена автоматично. Завчера ме светнаха да помагам на стартирането с F8. Оттам, опитите за отварянето на Опера завършват или с нула, или с появяването на съобщение със смисъл, че "стартирането на тази програма ще продължи дълго" и бутон за опцията дали това да продължи. Обаче, след натискането на бутона, екранът избледнява и замръзва за около минута и накрая остава синият екран на Windows само с курсора, без икони и лента за задачи. Досега изчаквах по няколко минути за някаква промяна и накрая все рестартирах и отварях друг браузер. Последната година се наложи да тренирам браузера наново пет пъти и сега се надявам да избягна повтарянето на това. Не съм навътре в материята и моля знаещите за по-елементарни разяснения.
 8. animalprograms

  лаптоп без кирилица

  Благодарим! Опитвах с четирите бутона, стигах до "пиук", но не до светване на екрана. Ако не включвам видео, засега мога да минавам с 5-10 рестарта дневно. Май ще трябва да възстановим Win 7. Понеже лаптопът има лепенка за такъв, питам грамотните дали бих могъл сам да го намеря някъде и възстановя. Четвърти въпрос. Повечето препинателни знаци не съответстваха на обозначените бутони. Смених езика от американски на норвежки и после на шведски, но @ изчезна оттам и може да бъде намерен само в кирилица. Кирилицата остава без двоеточие и точка-запетая и с разбъркани плюс, минус, скоби, тирета и слашове. Моля за съвет.
 9. animalprograms

  лаптоп без кирилица

  Сега търся помощ за разрешаването на второ главоболие -- екранът изгасва често и неочаквано. Вече четвърти ден лекувам това чрез рестартиране на компютъра, което стана около 20-30 пъти през първото денонощие. Моделът е Dell Precision M6500 и търсейки други данни за него, намерих следното резюме в Уикипедия: There is a fairly common complaint about the M6500 freezing or locking up on a black/blue screen, which can be attributed to various faulty components, although one workaround is to disable PowerMizer. Намерих в Гугъл решения за това как да бъде спрян powermizer при Win7 и Linux. Моля някой знаещ да ме светне за фатките при Win10.
 10. animalprograms

  лаптоп без кирилица

  Направих го. Благодарим!, както би казал портретът от стената.
 11. animalprograms

  лаптоп без кирилица

  Blagodarja. Dali ima znachenie, che sluchajat e s Windows 10?
 12. Privet, veche съм s нов-second-hand лаптоп, kojto обаче се oказа bez кирилица. Затова, пиша накратко, чрез predvaritelna транскрипция ot транслате.google. Imam предвид софтуерен неdostatyk, не такъв v клавиатурата -- бездруго пиша само фонетично. Добавям, че вчера търсих в програмите наличие на cyrillic, но резултатът бе нула. Tова може да izleze njakakva проста задача zа повечето от вас тук, но не за мен. За жалост, aз все още moga da byda по-скоро нещо kato индианец, отколкото полуграмотен собственик на komp. И все пак, предпочитам да не правя тигели до търговеца и обратно. Така, че моля който има желание, да опита да ми обясни по разбираемо-примитивен nachin кое и как да направя, за да opravja работата. Благодаря предварително.
 13. Стойка, лекарствената терапия без установена диагноза може да има обратни последствия. Едва ли ще намерите адекватен съвет в този или друг форум, освен ако някой просто не налучка случайно. Повръщането е просто един симптом, докато причините за това могат да бъдат десет или повече, например погълнат предмет, образувано кълбо от собствени косми, вирусна инфекция, отравяне, натрупване на мед в черния дроб, недостиг на калий, неврологичен проблем (напр. заради недостиг на един или витамини от групата B). ПС. За аналгин не знам, но аспиринът е в челото на листата на човешките лекарства, които са отровни за котките и кучетата
 14. Привет, Работя с Мозила близо 6 г., но сега пиша от Хром. Преди около час прозорците се затвориха и излезе съобщение, че Файрфоксът се ъпдейтва и след малко ще тръгне отново. Мозила обаче не се отвори повече, дори след като рестартирах компютъра два пъти. Моля технически грамотните колеги за напътствия за възстановаването на моята стара и удобна Мозила. И благодаря предварително.
 15. Десният бутон показва New Bookmark, New Folder, New Separator. Май това поле съществува непоклатимо и не поради моя грешка. Покрай другото, преместих успешно таскбара отстрани и така освободих 17-18 мм надолу. Ич да не е...
 16. Аз дори съм нагазил в 52-рата. Моля също за акъл по следния казус: Мозилата ми излиза с празно сиво поле под адрес бара, което е ненужно високо - около 10 мм. Дали и как бих могъл да намаля това безполезно пространство?
 17. Благодàрим, момче! Аз мярках тази отметка, но бях в положението на индианец.
 18. Привет, Въпросът ми към знаещите колеги изглежда елементарен, но аз не се майтапя и бих бил благодарен за очаквания съвет. Одеве ръчках в Мозилата нещо по букмарковете. После видях, че над адрес бара някак са се появили безполезни за мен украшения - File, Edit, View, History и т.н. - които намаляват бездруго ниската височина на прозореца. Как да ги отстраня оттам? Благодаря предварително.
 19. По-специалното означава само по-хранително, т.е. по-висок прием на протеин и калории. Животното веднъж изхранва себе си и после - още 7-8 рожби. Отличната диета може да включва комбинация от пилешки шийки и пил. гръбчета ("фенери"). Комбинация, защото само шийте са доста постни и нискокалорични, докато само фенерите включват средно 29% мазнини заради многото кожа. По-здравословно е разфасовките да бъдат купувани замразени и после да бъдат размразявани до стайна температура. Варенето унищожава ензимите, докато прясното може да съдържа неубити лоши бактерии. Горното може да бъде редувано с качествена калорична гранула като Acana Sport & Agility , където мазнините са 24% и месният протеин е доста (линкът води към най-евтината известна на мен оферта).
 20. Zooplus.bg!!! Електронен магазин от Германия, опериращ в повечето европейски страни, стъпи на българския пазар от този месец. Асортиментът е добре подбран и аз се впечатлих най-вече от няколко марки студенопресована суха храна, произвеждани в Германия. Това са т.нар. "пелети". Технологията за тяхното производство запазва доста от предимствата на естествените съставки. Това ги отличава съществено от гранулите, които са произвеждани посредством екструзия, т.е. при високо налягане и висока температура. Някои от новите храни са предлагани в по-малки опаковки при умерена цена на килограм. Markus-Mühle NaturNah Black Angus Adult Lukullus Говеждо Lukullus Пилешко Lupo Natural Lupo Sensitiv 24/10
 21. Това също не е безоблачно намерение. Нали братята и сестрите ще израстнат и ще излезе проблемът с кръвосмешението. Котките на майка ми бяха изпуснати така навремето и две от котетата се родиха без глас, като едното имаше дори триъгълна зеница. Колкото до намерението за изхранването на майката и шестте й деца, от 3-тия до 6-тия месец, когато ядат като лами, ще ви трябват ежедневно около 15 лева (докъм 450 грама гранули с приемливо качество на кученце дневно, например Нутрам от 5 лв/кг).
 22. Пикасо, колегата май се халосва и увърта и причината за това може да бъде тайно намерение да изкара има-няма 2000 лева като разпродаде малките рожби на случайни аборигени. Колко нечовешки примитивно - "продажба" или "разпродажба"!. И казвам "аборигени", защото имам солиден опит с доглеждането на изоставени бивши домашни любимци.
 23. Джани, ефектът на медикаментите е предотвратяване на разгонването, не неговата провокация. Въобще, шега с това не бива. Второ. Добре е да бъде обсъдено с добър ветеринар дали има нужда от изследване за изменения на репродуктивната система (напр. с рентген или ехограф). Не зная дали подтиснатият еструс може да се дължи на такава причина, но ако да, причината може да се окаже напр. развитие на киста на яйчника/яйчниците и това ще изисква бърза лекарска намеса. И трето. "Просто искам да си имам и малки кученца" би могло да означава всъщност "ще ми се нещо, ама знам ли какво точно". Защо предполагам това? Германската овчарка ражда средно 7.5 кученца и ние не можем да предполагаме, че който и да е стопанин на такава би възнамерявал да се грижи за потомството. Напротив, примитивните организми просто се забавляват с кученцата около 6 седмици, след което ги отделят насилствено от майка им, т.е. вдействителност такива произвеждат сираци и така причиняват истинска семейна драма. Няма значение, че тази практика е считана за съвсем обичайна сред нискокултурните народи.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване