Премини към съдържанието

Aleksandars

Потребител
 • Публикации

  40
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от Aleksandars

 1. Aleksandars

  DAIKIN Ururu Sarara vs MITSUBIS SRK25ZJX-S

  Здравей. Попринциза това помещение което си споменал, решението за два броя е добро. Така ще имаш добър контрол на температурата навсякъде и ще се наслаждаваш на комфрот. Две машини от тези които си спонела са дъбор избор (лично аз бих заложил на Daikin), но определено можеш да помисли и вълху дриги модели. Като например да поставиш две машини Toshiba Toshiba RAS-10SKVP2-E Super Daiseikai 6. Ще имаш качствени модели с добри параметри: Ето ти данните на машината за да се увериш за какво става въпрос. Параметри на климатизатора при 35°C външна температура(27° в помещението): Охлаждаща мощност:2.51 (0.5 ~3.5) kW, 8567 BTU (11707 ~ 11950) Консумирана електроенергия: 490W(100 ~ 870) EER: 5.12 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност) Параметри на климатизатора при 7°С външна температура(20° в помещението): Отоплителна мощност:3.21 (0.5 ~ 6.5) kW 10956 BTU (1707 ~ 21161) Консумирана електроенергия: 630 W (90 ~ 1820) COP: 5.36 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност) Шесто поколение Daiseikai осигуряващ високо енергоспестяващо и ненадминато качество на въздуха. Новият модерен дизайн се вписва перфектно във всяка среда. Оптимално разпределение на въздушната струя. Плазмен филтър работещ в комбинация с йонизатор, отстранява и най-фините частици прах, убива бактерии, вируси и гъби, почиства с озон климатизатора и повишава концентрацията на отрицателни йони до 35000/см³.
 2. Aleksandars

  Проблем с LG-18

  Здравей. Къде се намира климатизатора?
 3. Не си упоменал вида на помещението което искате да климатизирате, както и неговите параметри - от размери, до населено място....
 4. Aleksandars

  Избор между 3 климатика

  tronic, аз бих те посъветвал да се спреш на панасоника.
 5. SHARP AU-C25RY - модел 1992 година, Made in Japan 2,5кw - номинална охлаждаща мощност при 35°С външна температура и 27°С в помещението; 100V - захранващо напрежение 3,6kw - номинална отоплителна мощност при 7°С външна температура и 20°С в помещението; 50-60Hz - честота на тока 3,3kw - отоплителна мощност при 2°С външна температура и 20°С в помещението; 990w - средна консумация на електроенергия при всички режими; 830w - консумирана електроенергия при режим охлаждане; 650w - минимална консумация на електроенергия при всички режими; 980w - консумирана електроенергия при режим отопление; 22w - консумирана електроенергия на външния вентилатор; 1,14kw - консумирана електроенергия при режим отопление при 2°С външна температура; 18w - консумирана електроенергия на вътрешния; вентилатора 9,2A - номинален ток при режим охлаждане; 9kg - килограми на вътрешно тяло; 10,8A - номинален ток при режим отопление; 36kg - килограми на външното тяло; 730gr. - количество хладилен агент (R22); Въпреки, че машината е стара като модел и модификация, определено ако се поддържа ще изкара още доста години и е много по качествена от доста нови китайски дървета.
 6. Aleksandars

  Избор между 3 климатика

  Здравей. Какво е помещението? Етаж, район (град), височина на помещението?
 7. Който от трите да вземеш, ще сбъркаш сериозно...Samsung и климатизатор са две несъвместими понятия.
 8. Aleksandars

  Избор на климатик

  Какви са параметрите на помещението?Къде се намира жилището?
 9. Това твърдение не е издържано по никакъв начин! В такива случай, е редно да се обосновеш защо така мислиш и на базата на какво е това разсъждение?!
 10. Aleksandars

  Климатик Panasonic CS-SA 12CKP

  Защоти трябва нов? Изгорял ли е този или има някакъв друг проблем?
 11. smalllll, емурата е новата серия на Дайкин и все още не е навлезнал напълно на пазара в България. Висок клас машина, но все още няма впечатления от нейната работа при отрицателни температури. Колкото до подовия модел - добро решение за спално помещение, а и не само - самите подови климатизатори създават повече комфорт от стенните модели, по простата причина, че циркулацията на въздуха в помещението се извършва по равномерно. Трето предложение...честно да ти кажа ще се въздържа от коментар...По малките модели от серията LGC не ми харесват. Не, че LGC серията ми харесва, но са модели среден клас които, ако не са поставени в подходящото помещение, не работят добре.
 12. Aleksandars

  ИЗбор на климатик

  Ето ти едно предложение - японски втора употреба...
 13. Aleksandars

  ИЗбор на климатик

  Ти май не четеш какво пиша - този модел е добро решение при малък бюджет. Все пак е конвенционален модел, както съм писал....така че, ако ти на сърце, грабвай го.
 14. Aleksandars

  ИЗбор на климатик

  При тези условия ти е необходима машина отдаваща номинално на отопление между 3.5 ~ 4 kW
 15. Aleksandars

  ИЗбор на климатик

  При конвенционалните модели компресора работи на постоянни обороти. При достигане на зададената температура, той спира. При следващо тръгване, компресора тръгва отново на същите обороти, необходими за отоплителната или охлаждащата мощност. При инверторните модели има контрол и промяна на оборотите на компресора. Чрез промяната на оборотите на компресора се постига плавна промяна на отдаваната (респективно консумираната) мощност. Също така, това допринася за тяхната работа при ниски външни температури. Това е най-общо обяснение на това каква е разликата... Питах те преди за помещението. Освен размери, и други условия имат значение за правилния избор - изложение, изолация, дограма, етаж и т.н. Следа като се разгледат особеностите на помещението се определя каквна мощност е необходима за отопление и респективно за охлаждане.
 16. Aleksandars

  ИЗбор на климатик

  Този модел е добро решение и се е доказал, но е конвенционален модел. Падне ли драстично външната температура, тази машина ще започне да се задъхва и оттам консумацията на електроенергия ще се увеличи.
 17. Aleksandars

  ИЗбор на климатик

  sa6o, мидея не са български климатизатори, а китайски...Чисто китайски.За тези пари които си поставил, трудно ще вземеш инверторен модел, освен ако не е японски втора употреба. За какво помещение си търсиш машина?
 18. Aleksandars

  ИЗбор на климатик

  D-Link, когато се избира климатизатор, освен с финанси, се подхожда и с малко сметки какво точно ти трябва спрямо условията на помещението и твоите изисквания. Изказвания от този род "климатикът може да е "девятка" защото харчат по малко енергия" не трябва да има, защото когато си избереш машина която не отговоря на условията на помещението, ще страдаш...И нещо друго важно нещо...COP зимата не топли, запомни го. Всички параметри на климатизаторите са дадени при 7° външна температура, а при японските модели има и при 2°. По принцип има информация и за параметрите на машините при отрицателни температури, но това го пише в техническата и сервизната документация на качествените модели. Колкото до този модел който си посочил на Панасоник, да добро е, но пак ти казвам, по добре кажи условията на помещението и след това ще го мислим.
 19. Toshiba RAS-2255DV/RAS-2255ADV Модел: 2005 година Параметри на климатика при 7°С външна температура: Охлаждаща мощност: 2.2 kW (0.7 – 3.1) Консумация: 450 W (155 – 790) COP: 4.89 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност) Отоплителна мощност: 2.2 kW (0.7 – 3.9) Консумация: 390 W (170 – 1015) COP: 5.64 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност) Параметри на климатика при 2°С външна температура: Отоплителна мощност: 2.8 kW Консумация: 900 W COP: 5.27 (средна стойност) APF: 4.80 (коефициент на ефективност при всички режими) Базов модел, не блести с параметри. Много зависи в какво помещение ще се постави. Колкото до трансформатора, консумацията му е между 20 ~ 50 вата, т.е. нищо...
 20. От инвертор до инвертор има голяма разлика...Занимавам се десетина години с инверторни климатизатори, така че това мога да го твърдя с ръка на сърцето...
 21. Инверторния ще те топли по добре и ще ти реализира икономия на електроенергия...
 22. Aleksandars

  Въпрос за климатик SANG

  Това означава автоматичен режим - тоест, климатика започва автоматично да поддържа 24°, като по време на работа може да сменя от охлаждане на отопление за да поддържа тази температура.
 23. Защо си мислите и двамата, че климатика е 14000 BTU?!
 24. Има начин да заработи като се монтира трансформатор, който не оказва никакво влияние върху работата на машината....И така се наслаждаваш на работата на нещо технически добре издържано, а не се кахъриш, че си взел някое китайско дърво работещо на 220V... debeliq80, на гърба на дистанционното управление има номер, кажи им го за ад видя как изглежда и ще ти предоставя пълен превод на всеки бутон.
 25. Съвета ми е да не се занимаваш с климатици от тази марка...Казвам ти го като човек занимаващ се с климатична техника, за да те предпазя от бъдещи главоболия породени от машината...
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.