Премини към съдържанието

nda

Потребител
 • Публикации

  8
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

0 Неутрална репутация

Всичко за nda

 • Титла
  Новобранец
 1. nda

  Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 2

  Crazyfrog - ти къде прочете, че съм пускал съвременни приложения на 3.11? Самият факт че новите са на 32 или 64b шина... Пускал съм неговите си тогавашни версии и съм сравнявал със съвременните такива на новите системи. Нито съм сравнявал новите по-високи функций, съвместимости и удобства и възможности... Но и тогава имаше AutoCAD, 3ds max, CorelDraw, PhotoShop, MsOffice и много други и ... крайните резултати бяха същите. Просто се работеше по трудно, трябваше да се знае повече и да се уважава машината, да се пести памет и най-вече трябваше да се уважават колегите... нещо което не е излишно и сега...
 2. nda

  Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 2

  Ken - Благодаря ти! nda
 3. nda

  Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 2

  Понеже темата е първо впечатление от Win 7. Позвплявам си да споделя с Вас моето. Седмицата при мен се държи много добре. Разпознава драйверите на всички притежавани от мен устройства /от различни поколения/. Бърза е. Управлява паметта динамично... Единственият проблем който имам е че моята версия не запомня паролите на компютрите в мрежата, която имам, и се налага да ги набирам всеки път (пробвах всичко с административни права), - след рестартиране ги "забравя". Всички поколения операционни системи обслужват определено поколение хардуер, затова е глупаво да се спори кое е по-добро в определен момент. Аз работя от 1984 г. Минал съм през DOS 3.30, Всички Widows от 3.11 до 7, OS2 MAC OS, Linuks и др. Всички имат качества и слабости. Изберете онова което ви е удобно, което добре обслужва потребностите и контактите Ви с вашите партньори и което не затруднява вашата компютърна конфигурация. (Преди известно време демонстрирах на момчетата от моята кабеларка една 486DX 133 машинка с Win3.11 64Mb RAM и 2Gb диск - нещо нечувано за DOS, и я сравних пред тях с двата си съвременни компютъра:1)PhenomII 940 8Gb RAM - две Radeon 3780X2 по 1 GB VideoRAM Crossfire, 1 TB HDD и 2) i7 - 8Gb RAM три nVidia 9800GT по 1Gb + 512 Mb Video от дъното работещи на SLI + PhisiX 2x1 Tb 10000 оборота на Raid0) Като се изключат шаренийте старата машинка си върши същата работа (между другото зарежда по-бързо и работи по-ефективно от новите) няма да ви казвам как се шашнаха хлапетийте... Аз съм професионален програмист, включително 3D и CAD-CAM от 25 г - за онези които мислят че не знам какво говоря ...
 4. nda

  Компютърни клъстери

  Благодаря Ви за отзивчивостта. Аз основно се занимавам с 3D CAD приложения и всъщност мощността ми е необходима основно за рендер-функцийте. Готов съм и да сменя операционната система. Готов съм и да проуча и приложа CUDA "C" програмиране от nVidia, каквато идея срещнах някъде по форумите - с няколко видео-карти ... Моля, да ме извините - не всички софтуеристи познават хардуера както хардуерни инженери, което разбира се е слабост... За връзка сега използвам рутер. Но не е проблем да използвам и нещо друго. Ако може да ми помогнете с идея къде мога да прочета или да науча нещо по въпроса ...
 5. nda

  Компютърни клъстери

  Как мога да свържа два или повече компютъра, така че да работят по една и съща задача? Имам вече изградена мрежа от няколко компютъра, които работят под Vista 64. Те ми осигуряват няколко работни места, обаче аз се нуждая от друго - искам да използвам общата им изчислителна мощ, когато се налага да работя по сложна задача на един от тях... Моля, ако някой знае нещо по въпроса да пише. Зная че тази дисциплина се изучава и затова предварително ме извинете за "незнанието".
 6. Blondy, трябва да премахнеш SLI режима, защото тези работи са по CUDA технологията на nVidia, - изтегли си компилаторите на nVidia "C" - има ги за свободно изтегляне в сайта на nVidia, прекомпилирай си програмките на този език, ако успееш и с някоя операционна система - още по-добре... и наистина ще имаш по-мощна машина от компютрите на всички европейски телевизии взети заедно... - Успех! Ако успееш - обади се и на нас!
 7. В магазините на Reset - ул.Раковска: ASUS M4A79T Deluxe, AMD790FX, AM3, 2D3-1600o.c. характеристики: AMD Socket AM3 Phenom™ II/Athlon™ X4/Athlon™ X3/Athlon™ X2 Processors AMD Cool 'n' Quiet™ Technology Support 45nm CPU AMD 140W CPU Support Chipset: AMD 790FX/SB750 System Bus: Up to 5200 MT/s HyperTransport™ 3.0 4 x DIMM, Max. 16 GB, DDR3 1600(O.C.)/1333/1066 ECC,Non-ECC,Un-buffered Memory Dual Channel memory architecture ..... и т.н. цена с вкл. ДДС към 24.03.2009: 382.18 лв.
 8. nda

  Оразмеряване в AutoCAD

  За съжаление, няма /или на мен не ми е известна такава настройка/, което обаче не е лошо а точно обратното, ето защо: Ти имаш две възможности да не указваш всеки път от къде да започне оразмерителната линия и при двете указваш само местоположението на първата оразмерителна линия а след това избираш една от двете възможности за продължение: CONTINUE или BASELINE, това е направено за да може потребителят да контролира къде точно да се появяват дименсионните линии спрямо обекта при различни мащаби, това позволи в новите версии 2007-2009 на продукта да се въведат автоматичен избор на мащабиране на така наречените "анотативни" обекти, в частност размерните линии. Това което те интересува всъщност в AutoCAD и в свързаните с него програми се реализира /контролира/ от три системни променливи - до които ти имаш достъп от диалоговият прозорец за настройки или посредством командата SETVAR на командният ред или конструкциите: (getvar "DIM...") и (setvar "DIM...." стойност на променливата) в тялото на AutoLisp програма. Те са "DIMEXO", която контролира разстоянието от обекта до началото на ограничителната линия (празното пространство) " следва разликата от разстоянието, което ти си въвел и стойността на "DIMEXO", корегирана със съответното мащабно число, като към това се добавя разстоянието между базовата линия и разстоянието с което ограничителната линия излиза (продължава) след базовата линия, корегирано също с текущия мащабен фактор. Това разстояние на излизане се намира записано в системната променлива "DIMEXE". Третата системна променлива, която е предназначена да укаже дали да се извършват горните изчисления, или да се фиксира дължината на ограничителната линия е "DIMFXLON", ако тя е включена се взима в предвид стойността за дължина на ограничителната линия записана от страна на потребителя в системната променлива "DIMFXL", корегирана с мащабното число. Ако тези обяснения не са достатъчни или са останали неразбираеми за обикновенния потребител - моля кажете как да се свържа с вас за да ви изпратя нужните графики и пояснения. Аз съм лицензиран, професионален преподавател по AutoCAD (всички нива вкл.AutoLISP и DCL) и свързаните с тях продукти , както и професионален разработчик на приложения от 1990 г. Мога да ти предложа и моя програма за оразмеряване, но не желая да използвам това място за реклама, защото е най-малкото некоректно.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.