Премини към съдържанието

cybercop

Лига на легендите
 • Публикации

  6826
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

3285 Уникална репутация

10 Последователи

Всичко за cybercop

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Интереси
  Linux (Debian, Ubuntu LTS, CENTOS)

Последни посетители

Информацията с последните посетители на профила ви е изключена и не се показва на другите потребители.

 1. cybercop

  Linux - обща дискусия 3

  Ето такъв ми го дава lshw description: Laptop product: 300E5EV/300E4EV/270E5EV/270E4EV (System SKUNumber) vendor: SAMSUNG ELECTRONICS CO., LTD. version: 0.1 serial: width: 64 bits capabilities: smbios-2.7 dmi-2.7 smp vsyscall32 configuration: administrator_password=unknown boot=normal chassis=laptop family=ChiefRiver System frontpanel_password=unknown keyboard_password=unknown power-on_password=unknown sku=System SKUNumber uuid=801FDD18-487C-9A15-A2C0-974F86A9433C *-core description: Motherboard product: NP270E5V-K03BG
 2. cybercop

  Linux - обща дискусия 3

  Със захранването ще се оправя. Бях се нещо объркал. Сега се сетих, че не е в лаптопа и за това не го виждат сензорите. Мисля, че беше 60 вата, но довечера ще погледна пак. Не знам, колко общо трябва за да бъде, за да поддържа 35 вата само за процесора без да се брои останалия хардуер. Процесорът е на гнездо и се сменява. Написал съм отгоре, кое е гнездото.
 3. cybercop

  Linux - обща дискусия 3

  Здравейте ! Някой знае ли как да изкарам информация за вида на захранването на лаптопа и как да преценя, процесори до колко вата ще поддържа. В момента съм с икономичен процесор с мощност 11 или 13 вата. Гнездото ( FCBGA1023) поддържа доста процесори, но повечето са от 35 вата. Такива с малка консумация, като този - Intel Core i7-3689Y не намирам в продажба. Имам изхода на lshw, но не мога да се ориентирам, кое е захранването. Благодаря предварително за отговорите !
 4. cybercop

  (почти)Всичко за Gentoo Linux

  При Debian, този велик подвиг се постига с конфигуриране на хранилището с deb.debian.org, а при Ubuntu с mirror://mirrors.ubuntu.com/mirrors.txt ###### Ubuntu Main Repos deb mirror://mirrors.ubuntu.com/mirrors.txt bionic main restricted universe multiverse deb-src mirror://mirrors.ubuntu.com/mirrors.txt bionic main restricted universe multiverse ###### Ubuntu Update Repos deb mirror://mirrors.ubuntu.com/mirrors.txt bionic-security main restricted universe multiverse deb mirror://mirrors.ubuntu.com/mirrors.txt bionic-updates main restricted universe multiverse deb mirror
 5. cybercop

  Поддръжка на h.264 видео в Opera

  @Тамболианеца : Chrome 88 Предполагам, че и хардуерът има значение. Сега съм на доста стара, но все още годна за работа настолна машина в офиса.
 6. cybercop

  Поддръжка на h.264 видео в Opera

  Не знам. За последно, ползвах Опера на компютъра на баща ми миналата седмица, но не съм тествал, дали добавката работи. Щом операта е актуална, вземи добавката от актуална за Ubuntu 18.04 версия на chromium-codecs-ffmpeg-extra или просто инсталирай пакета, ако си с Ubuntu.
 7. Съмнявам се, че ще има и един такъв. Който е искал да види, какво се случва, отдавна е на Testing. Тези, които ползват стабилните издания не са от любопитните.
 8. Беше ме прихванал някакъв бяс преди няколко години и за една седмица направих целият комплект. Сега съм забравил механизма, но, помня, че добавях опции, които масово липсваха в такива теми. За това, конфигурационните файлове са толкова големи.
 9. Би ли тествал, дали още работят старите ми Openbox теми в LxQt. За последно ги инсталирах, като поставях папките с темите в /usr/share/themes. Вече не знам, дали си ползва папка .themes или .local/share/themes на потребителската директория. Малко ровичкам в последните години. https://yadi.sk/d/5D6tpxa13Zyfst Стандартните десктоп конфигурации при Debian никога не са били на ниво. За това, винаги махам отметката от Debian desktop env при инсталация.
 10. Не виждам проблем. И аз ползвах същата конфигурация, но в момента всички машини са ми на Ubuntu. [email protected]:~$ cat /etc/apt/sources.list ###### Ubuntu Main Repos deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu/ bionic main restricted universe multiverse deb-src http://archive.ubuntu.com/ubuntu/ bionic main restricted universe multiverse ###### Ubuntu Update Repos deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu/ bionic-security main restricted universe multiverse deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu/ bionic-updates main restricted universe multiverse deb http://archive.ubuntu.co
 11. Би ли ми показал изхода на : cat /etc/apt/sources.list за да погледна списъка ти с хранилища.
 12. @petie1 : Възможно е, но не е нормално да се държат толкова уязвимости непокрити, докато дойде датата за излизане на следващото обновено издание. Ако не се лъжа, такъв беше модела на обновление на Windows преди много години. Обикновено, обновленията влизат в пакет, когато си само с main, contrib и non-free хранилищата, без двете хранилища с текущите обновления.
 13. Излизат, но са включени в новият образ. Ако са активни updates хранилищата, те постъпват регулярно между предишното и това актуализирано издание. Ако не са, влизат накуп в основното хранилище към определена дата. Предполагам, че все някой има инсталиран Debian с добавени updates хранилища, за да разбере за какво пиша.
 14. Може би не си добавил/разрешил updates хранилищата и сега са ти дошли накуп в основното. Иначе е рядкост да дойдат толкова обновления наведнъж. ###### Debian Main Repos deb http://deb.debian.org/debian/ stable main contrib non-free deb-src http://deb.debian.org/debian/ stable main contrib non-free deb http://deb.debian.org/debian/ stable-updates main contrib non-free deb-src http://deb.debian.org/debian/ stable-updates main contrib non-free deb http://deb.debian.org/debian-security stable/updates main deb-src http://deb.debian.org/debian-security stable/updates ma
 15. Linux е Unix-подобна. Не е наследник на Unix. Това в удебеленият пасаж, никога не съм го писал. Отгоре можеш да прочетеш, какво съм написал аз. До сравнително скоро нямаха и собствена графична среда и ползваха тези за Linux.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване