Премини към съдържанието

cybercop

Лига на легендите
 • Публикации

  6701
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

3137 Уникална репутация

Всичко за cybercop

 • Титла
  Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
 • Рожден ден 11.09.1978

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Интереси
  Linux (Debian, Ubuntu LTS, CENTOS)

Последни посетители

Информацията с последните посетители на профила ви е изключена и не се показва на другите потребители.

 1. cybercop

  Fedora - въпроси, новини, друго

  Ти си преценяваш сам.
 2. cybercop

  Fedora - въпроси, новини, друго

  И аз съм я изключвал, но те съветвам да премислиш. Тази услуга и много полезна и не ти товари с нищо системата. Забавя се стартиране на приложения, изискващи връзка към мрежата, преди да е заредена самата връзка към мрежата. П.П.: abrt я премахвам задължително от CENTOS. Не понасям подобни приложения.
 3. cybercop

  Linux - обща дискусия 3

  Когато прочетох това ми изникна отнякъде асоциация със съдбата на Open Office. Опита да се постави под пълен корпоративен контрол, създаде пуснато на свобода чудовище. Сега Документ фондацията и съизмерима с търговска корпорация и генерира толкова средства, че дори спонсорира други проекти.
 4. Можеш да премахнеш libinput драйвъра и да инсталираш старите evdev и synaptics.
 5. Първо добави rpm fusion (free и non-free. По принцип, това се прави веднага след първото обновяване и рестарта. След това, напиши ffmpeg в търсачката на мениджъра на пакети и ми покажи снимка. Тези за Firefox бяха ffmpeg-libs и за плеърите ще се сетя, като видя пакетите. Напоследък съм работил основно със старата CENTOS6 и може да има разлика в имената на пакетите.
 6. Може да са забравили модулите за xfs. Пак е добре, че са отстранили проблема. При едно издание, липсваше ключова зависимост на GRUB в един от CD образите и май версията си се пенсионира без този пакет.
 7. Още Debian 8 Jessie нямаше проблем да се инсталира под XFS.
 8. @ Bozhidar Denkov : От толкова информация не можах да видя с BiOS ли си или с UEFI. Защо заделяш този Boot дял? Задаваш SSD диска за коренов дял (./) и хард диска за Home. Преди инсталацията ти излиза инсталационен журнал. Кликваш на boot секцията, проверяваш, къде е зададен да се инсталира GRUB (при теб трябва да е върху ./ и намаляваш малко времето отсрочката преди зареждане, че по подразбиране беше на 8 секунди. Не съм инсталирал Open SUSE от доста време, но мисля, че инсталатора си е същия. dnf-dragora е графичен мениджър на пакети за Fedora и нейните производни.
 9. Здравей. BDenkov, Lordvox и, каквито още там имена ползваш ! Какъв е хардуера върху който опитваш да инсталираш? BiOS ли ползва или UEFI? Какво е настоящето ти състояние на хард диска - как е разделен. Имаш ли инсталирана друга ОС на него. Ако машината е с UEFI, ще трябва да направиш първо UEFI дял. Мисля, че беше формат fat32 но не съм правил отдавна. Предполагам, че имаш предвид Open SUSE Tumbleweed.
 10. С Xfce си става за начинаещи с малко питане. А, от това, което Тамболианеца пише се вижда, че Gnome е претърпяла сериозна еволюция. От интуитивна среда с която може всеки да работи, до среда за потребители с висши познания в областта на софтуера, хардуера и окултното.
 11. Аз съм ползвал Buster само под Xfce и X.org. И да не работи, ще ползва друго приложение. Нали имаше някакъв Gnome инсталатор.
 12. cybercop

  Сиво кошче

  Кошче винаги можеш да си създадеш. Една празна папка, съдържаща три празни папки.
 13. cybercop

  Сиво кошче

  @jojopara : Нямаш ли секция/раздел "Права" в "Свойства"? Отваряш файловия мениджър, като администратор, отиваш в потребителската директория>>кошче и в папка "Файлове" няма нищо ли ? Рестартирай и погледни отново.
 14. cybercop

  Сиво кошче

  Сигурен ли си, че този файл е за кошчето ? Ако отвориш файловия мениджър, като администратор и отидеш до кошчето в потребителската директория /home/user/.local/share/Trash/, ще можеш да изтриеш всичко от там. Възможно е да се наложи да смениш правата им преди това на "Четене и запис".
 15. Ако си омаже системата се съмнявам, че това ще стане, защото не е ползвал "Aptitude в TUI режим". Като се появи проблем, ще зададе въпрос. Ще му отговори този, който може да му реши проблема (вероятно и други, които не могат).
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...