Премини към съдържанието

EmBrother

Потребител
 • Публикации

  16
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Нови отговори публикувани от EmBrother

 1. Добре, оправих привилегиите (уж) до нормалните им "присъствия". Следващо питане: Трябва ли и 2-те чавки на "наследяването" да са отметнати (или само първата)? И това има ли значение?

  Операциите проведох само на 1 фолдер. 2-я е с много правоносители (сега непипан), 3-ят е както трябва само с моята ЕмМашийн.

  Permissions (only 1 Main Folder).jpg

 2. ... просто го показах заедно с cmd-прозореца, щом питам тук, значи вече просто не знам какво и защо се е случило.

  Преди да изпълня препоръката, тъй и тъй гледах отново правата - след първото ти изречение в поста. Махнах "Всеки" без проблеми отвсякъде. Но при опити да махна "Система" и "Автентичния" (и при двата случая) ми показва ето това.

  Пускам поста и "отивам" да правя текст-лога.

  Folders привилегии (after del).jpg

  Текстфайла от лога.

  sfcdetails.txt

 3. Целият ми текст изчезна при пускането на отговора... Язък.
  "Дарк", благодаря за търпението. Накратко: сетих се, че бях правил и това. Но го пуснах пак. И тогава и сега - имаше поправени ДЛЛ-и и след рестарта никакъв ефект по проблема.
  Странностите след рестарта с поправките от уина. 1. В шерването. Нагоре се чете какви перипетии вече имах с него. Сега 2 от 3 генерални папки са шернати? Нищо в Мрежа и споделяне не е разрешавано (осв.принтер). Самите "Библиотеки" са си празни от музика/видеио/картинки - както ги оставих последно.
  В правата по папките - в 1 от 3-те правих проби с нещо, прочетено от Нета - един бил в "екип" и добавил "автентичен юзър" и оправил виждането на тагове. Бях го пробвал само в 1 папка. Впоследствие - освен "автентичния" се появиха още "опции", които не можах и да изтрия/махна - "неразрешено действие". Сега "ефектът" е дублиран още в една папка. А всичко си беше както в единственото (вече) само с два "привилегировани".

 4. Благодаря на писалите до момента. Бързи отговори (преди началото на финала за ЛЕ; ама и таговете са ми важни):

  @Bubbles ... машината не пипа никой и тъй е вече поне 10 години. И понеже никой не е променял настройки (също и в Опциите за файлове, изглед), каквито и да било; понеже за посл.месец е ъпгрейтната само една Мозила... мислех си за счупен DLL някъде. Това за правата (а и за "шеринга" - споделям именно, защото ми е чудно как е станало. Разбира се, не гледам всеки ден настройки и система, няма и защо. Или при някое спиране тока (изобщо не рядко в Гевгелийски, Сф) нещо в Уина се е сменило/изчезнало и не стигам до него...

  @killchain Благодаря и на теб. Имах фубар по някое време, хубава джаджа е. Но бях стигнал до 5-6 плейъра (аудио и видео) и 7 саундедитора. Дойде ден, когато разчистих и за звук оставих най-простите за уиндоуса. Не ми е проблем да "свиря" и да ги виждам в разните таг-редактори. През тях мога и да пиша и съставям/променям. Не е там работата. Как изчезнаха? Защо има променени настройки, за които няма и да се сетиш - понеже не правиш нищо там. Най-простото тагване си е - десен бутон, пропъртис, детайли. Пишеш си там или прочиташ какво е заложено.

  И да, имам копия на външен хард и на една 256ГБ-флашка. Има ги и по някои хора ("раздал" съм БГ архива). Моля те, преди да ровя и чета, драсни ми нещичко за "Araxis Merge или WinMerge" - какво за тях. Намислил съм да прехвърля (първо част) масив парчета и да видя как да се сравнят и "обменят" дата. Но песимизмът ми е свързан с "идеята", че ако заради системен сбръч не се виждат "експлорърски" (а не в редактори) - 1. може да не видя тагове и във "външните" файлове; 2. може да не видя никакви промени след прехвърлянето.

  По-скоро съвсем инфантилно ми се ще някой да напише: "иди и виж това и това" - там 2 чавки, там махаш онези, после в еди-коя си опция в системата... за да пробвам какво не съм направил. Все пак, заради тагове (които дори ги има), "скрили се" от експлоръра, няма да преинсталирам ОС.

 5. (Отдавна не съм влизал, досега съм се оправял някак сам с проблемите. В снимката съм побрал вс.важно, което ще опитам да обясня. Извинявам се, ако стане длъжко. И ще чакам предложения...)

  Системата е Уин7-Ultim,SP1,x64, дъно M4A87TD EVO, процесор AMD Phenom II X4 955 Black Edition, 16гб РАМ, аудио Стрикс Райд Про, видео нВидиа 1030. Ползвам 2 плейъра за видео, други 2 за аудио ("държавния" WMP x86&x64 и Creative Media 5; имах и Real-нов,малък - но го махнах преди година-две). Имам 3-4 звукови редактора, понеже всеки подържа нещо "свое си", но използвам главно стария CoolEdit Pro 2.1, портативен Audacity (него го обновявам редовно) и по-рядко "Неро"вския WaveEditor (Нерото е в.2019 г.).

  На един дял във 2-я HD (механично WD1tb, системният е SSD и индексацията в ОС и префетча са забранени) имам ок.8000 мп3-ки, още и 100-тина рипвани албуми в старите wma&cda, още 2000 wav-парчета. Хоби и работа - почти 95% от цялата музика е с прецизно попълнени тагове (особено мп3-ките, които даже през последните 2-3 години описах и подредих). Таговете съдържат поне 80-85% ЛАТ-описание, има КИР рядко: специфични заглавия и разлика м/у "артист" и "представен артист", в полето за коментари. Вс. напоследък е правено ръчно, парчетата са прекарвани в Кууледита, слушане/ред, пресейв с метаданни (винаги без отметка "Протектед"), дописване на таговете.

  Е, внезапно преди 4-5 дни установих, че никакви тагове не се виждат вече - нито в долния бар за инфо, нито в Детайли на Пропъртис на файла; а и не мога да пиша в полетата, ако поискам - просто са без редчета за писане. В 2-3 програмки за метаданни (ред. на ID3 тагове: mp3val; tag&rename; midte) и в МедиаИнфо си се виждат коректно. На друг компютър също. Решавам, че проблемът е в моя и вероятно е софтуерен или направо системен ("експлорърски"). Нищо не е "слагано" последните 10-тина дни в системата, преди месец покачих само Мозилата до в.73.

  Какво ме озадачава още: когато реша да махна чавката на "само за четене" изобщо на папките и файловете (поотделно, заедно, едно сл.друго) и да задам отново индексиране на всичко вътре от "адвансед" - визуално върви прозорче, нещо се прави, но след финалния "ОК" (а също и без ОК, след "ъплай" направо затвяране) - папките отново са "рийд". Проверих в "правата" - дори си поиграх да добавя групи и идеи (почерпани от доста четене из разни форуми - оказва се, че проблеми с таговете не са редки). В главните папки (3: по формат за mp3-wav-cda) невидимостта е еднаква, но в една в "правата" - вместо обичайните в компютъра "всички" и "еммашийн" - т.е. аз, има още 3-4: system, thrusred installer... и при пробите за махане/редакт. ми "казва" че е забранено. Това е в папката с албумите (cda&wma(, където пък не е слагано нищо от сума време. Отделно, изведнъж видях, че в "празната" дата-информация в долния статусбар за парчетата, пише, че са шернати??? Поне преди година не е било така - щях да съм свикнал и да знам? Прегледах и видях, че са шернати в Libraries (музика,снимки,видео,документи). Отидох там и пак положих мн.усилия да ги "отшерна" (ама не ми е смешно). В поредния прозорец "стоп шерване" при действията - пак стигах до съобщение, че 1. готово е, ОК - или 2. Действието не може да продължи. Кое-как стана, накрая махнах 3-те папки (без документите, нарочно) изобщо от Библиотеки. Гледах главните настр.за шерване в "Мрежа и шерване" - там вс.си стои забранено, освен принтера. Ясно е, чи никъде нищо не съм оставял за споделяне - тъй че папки и под-папки нямат и опцията даже. Обаче на посочено вътре муз.парче - никакво инфо от тага, ама показва, че е шернато. Това така и не се промени (засега).

  Четох много и пробвах много. Направих си имидж (вс.др.на машината си върви добре) и най-напред теглих и слагах разни DLL- от и за mp3, mpeg, ID, ID3, taglib, mp3meta - с регсърв.команда в cmd и рестарти. Намерих един Win7 Manager - който иначе има хубава попр/оптим секция. Четох ред по ред там, пипнах някои неща... по-лошо (слава Богу!) не стана, но метадатата не се появи. Накрая даже пуснах уиндоуския инст.диск в режим "Поправи" и сетне си играх да си връщам "нагласистиките" в моя избор (понеже и това не даде резултат). Снощи (последно) деинст.целия K-Lite Mega пакет, рестарти, ровене, че си го сложих отново - поне последния. Нищо!!! Има ги таговете, а аз ги виждам само в таг-редактори. Е, не ща са е така.

  Извинявам се за дължината на описанието. Но се надявам така да предотвратя вече "проиграни" питания или предложения. Благодаря предварително на отзовалите се.

  mp3 tags.jpg

 6. Благодаря и на трима ви! Към модератора: може да се затвори темата. Ще напиша няколко реда, за да чете и друг, ако му се случи.

  И моите предположения по-късно вчера бяха, че пречи или антивируса, или някой от адоните (приложенията; да старички ми са, харесвам си стария вид, имам оня за рестор на класическия вид). В НОД-а най-напред зададох изключение за филтр.по протокол - приложения; вс., което е "Мозила" в машината. Само това не помогна. "Тъмния модератор" е прав - трябва генерално да се изключи филтрирането по протоколи. Върши работа при НОД. Пощальонът пак идва.

  Явно не съм знаел за safe mode пускането на браузъра (но имах направен резервен профил, май е почти същото). Проба и с двата пуска - сейв и резервен; и работеше. Това днес, като прочетох помощта ви. Взех да добавям една по една ползваните от мен добавки (а в резервето тъй или иначе, бях си оставил Флашгот-а, речник, статус бар...). Любопитното бе, че стигнах до нормална работа с пуснати повечето от тях. Останаха ми 4 (или комбинация от тях), с които не ще. Хубаво! Но когато в нормалната ми версия (старт на браузъра) нагласих само работещите за да проверя "варианта" - пак не щеше да зарежда пощата.

  Както и да е. Сигурно съм пропуснал и съобщението на гугълите, че пробват ново мейл-приложение. Отворих inbox.google.com без никакъв проблем. Нов дизайн, смени се даже иконата в менюто ми със синята. Поразгледах настройките (засега май няма фонови теми). А горе вдясно си "виси" подканата: Към джимейл! Че аз къде съм в момента, като не е моя стар прозорец с космоса за фон? Чуквам подканата - я да видя къде още се "ходи" пък сега? Мислене... и отново онова съобщение за "мрежовия протокол", от което тръгна всичко в чуденето ми...

  Обобщение: като прекратят догодина старата "мейл-машина" вероятно - такива като мен, които си обичат Лисицата - ще трябва да минем на (поне) пред-последната й версия (сигурно като в "Дързост и красота" ще са вече над 1000). И да превключим новата поща.

  Картинката е новия (бял) и стария (с фона в ИЕ) мейл-клиент. Хубав ден на всички и нека машините бъдат с нас!

  Gmail - 2 var. (old&new).jpg

 7. Здравейте, не съм питал за нещо-си много отдавна, но влизам и чета в "Калдатата", когато ми потрябва; тук може да се научи всичко.

  Ето проблемът ми: имам акаунт в Джимейл/Гугъл - на РС и на телефона. Никакви проблеми в обозримо минало. Днес не мога да си вляза в пощата в Джимейл. Когато - след въвеждане на никнейма, се появи паролата, прозорецът "мисли" и сетне изписва това:

  "При зареждане на сайта https://mail.google.com/mail/u/0/?shva=1 се получи нарушение на мрежовия протокол и комуникацията не може да бъде възстановена."

  Същевременно се оказва, че съм си влязъл в акаунта, всичко в Гугъл (примерно пробвах снимки, диск, управление на профила) си го има и нищо не съм променял напоследък. Вижда се и от снимчицата ми (аватар) в горния ъгъл. Спрях гугълските фонови процеси в телефона, в РС-отворената страница влизането през комп.браузер е приоритетно. В момента съм с Мозила 55.0 х 64 и (признавам) не "отивам нагоре", докато си работи, заради някои ненаписани добавки, които ползвам, но още ги няма за "Куантум"-а. Имам и ИЕ11 и почти не го отварям. Сетих се да направя проба през него. Пощата се отваря! Проби с излизане-влизане; работи си.

  За всеки случай, преди да пиша тук: изтрих кукитата в Мозила. Проверих за вируси с НОД и Малуербайтс. Рестартирах компютъра. Писах в Гугъл като правих вариации с изречението от съобщението за "мрежовия протокол". Нищо вършещо работа не намерих. Е, не ми е проблем да си влизам в Джи-пощата през ИЕ, ама трябва да има решение - какво е станало и как се оправя. Благодаря предварително. Прикачам скрийншот за системата ми (с Уин 7 х 64 съм; 12ГБ РАМ) и отворените браузери. Всъщност, и добавките ми в Мозилата не са кой-знае-какви, но съм свикнал, а и снощи вс.работеше. Сега ми хрумва - пробвах; имам резервен профил без добавките, пуснах го, не си влизам в пощата: същото съобщение излиза.

  Благодаря предварително.

  Mozz-IE my PC.jpg

 8. В коментарите под тамошната информация за случващото се в Замундите, в OffNews, "Панелен земеделец" е изразил нещата, както и аз бих ги споделил. Имам основания просто да го цитирам:

  Първо да спомена само, че макар да не пиша /не съм и ъплоудър/, много чета там – коментари, теми и имам впечатления още от времето когато тракера наистина си беше на Мартин, а мрежата ни се казваше “Линкос”. Продаде ги, нали; или бъркам! Снощи четох поне в няколко теми, създадени специално заради случващото се в Замунда. Вкл.в самата тема там – където break доста бързо отговаря на питащите. И съм съгласен повече с Wattie /друг коментиращ в Нюза/ – прилича ми на преврат. Но /в Нюза отсъстват такива коментатори към момента или са един-двама/ споделям мнението на потърпевши, че напоследък там се взеха насериозно като едни бойкоборисовоци /да има черен хумор/. Много рестрикции, малко индианец. Дори не знаехме за многото оплаквания – защото на хората им се триеха акаунти и мнения, теми. Споменавате Залива, ама там няма такива неща – рангове, банове и пр.български магарии. У нас прочее, си се появиха банери, реклами, еротични подкани – пък никой от екипа не взимал пари, работели за идеята. Значи, шефовете бая блажно са яли. “Превратаджията” дава начин да се провери за турския език – че намеренията са били давнашни, не негови /четете в темата във форума на самата стара замунда/, понеже бях един от първите – видял и пробвал линка – да, приемам обяснението. И да, човекът казва, че се отказват от други преводи на сайта, освен английския. Анкетата “За кого ще гласувате” си е от преди “преврата”, нали – гледайте да не се окаже, че Буда или Хасан са щели да се появят в замунда я като финансов бекграунд, я като торент-мислители. Някой от вас тук – изобщо някога да си е “писал” с администраторите там; да са ви разбрали, да са ви помогнали? Да са ви отговорили, когато някой торент с дни ви е бил “в червено”? Сега анонсират, че потребителите ще бъдат на почит, защото наистина – хубаво го направили, но в тракер, освен ъповете, потребителя прави избор и с участието и забавлението си – сайта известен! Били се махнали субтитри-тимовете, ъпове, други. Ще видим. Засега “нет” работи и дори снощи стрелките ми вече си бяха зелени; “се”-то изобщо не зареждаше. Няма да хванете мускулна треска, ако влезете отделно в “юнака” или “суб-саб” и в балончето под мишката си потърсите релийза за буквите. По делата ще ги познаете – е старо, колкото Библията. И аз точно така мисля. Или ще имаме два тракера, вместо един; или г-н Колев ще подскаже кой е “нашият” и кой “техният”. Пък преместените – ако са си имали уговорки за политика /меко казано/, не мислете, че ще ги загърбят в новия сайт. Ние българите – освен, че магариите са ни генно/манталитетно заложени в “чипа”, много бързо се палим и все сме прави. Ще преживеем и този “преврат” или “кражба”; добре че никоя от двете замунди поне не ми вдига сметките за парното.

   

  • Харесване 2
 9. Може да е случайно, може - късмет; който е помогнал в случая ми: благодаря! Сутринта страницата "403 забранена" се отваряше и на ИЕ и на Файърфокса /с тях работя/. Преди да изчета вс.тук, влязох от друга машина, без проблеми, написах и пратих писмото. Сетне от Вас научих за прокси-тата. Преди половин час през прокси си влязох в профила с ИЕ, бях получил отговор, който гласеше: като си ни писал, нали си влязъл... Както и да е. Отново си имам достъпа, няма да задълбавам. Благодаря на когото дължа благодарност. И все пак, нека има Замунда!

 10. Здравейте, изчетох повечето от 31-та страници, та поне си изясних какво е станало при мен. Но не знам защо. Чудя се дали Hanibal_Lektar /който помага осезателно тук/, или г-н ХайФай имат възможности за по-пряк контакт с хората от Замунда. Защото съм им адски обиден и възнамерявам не да влизам през проксита, а да се махна оттам, само дето ще им оставя над 3ТБ сийднати за оня дето духа. И аз съм си свикнал с моя ник, с който съм навсякъде, където съм правил регистрация в Нета; не ми се прави нова, когато успея, а и адски съм разочарован на замундаджиите. Изяснява ми се, че имам глобалния бан: Unauthorized IP address, 403 Forbidden. Хубаво, ама: при тях съм от ок.5 г., от две се мъча у дома безработен след сърдечна операция без време /все пак, съм само на 51/, торент клиента не работи само през нощта, когато гася машината. Свалям по някой филм и по някоя програма, задължително сийдвам дълго по-старите или онези по заявка, защото знам какво е за някой, дето ги търси. Имам напр. все още "Заекът Роджър" от ноември 2009 с натрупан сийд ок.200 гб. Е, коефициентът ми е >17 по тия причини. Почти не пиша коментари. Не съм ги лъгал с акаунти и пр. На 13 септ.т.г. си събрах торентите от почти 50-60 бълг.филма, които има при тях и щях да ги почвам полека-лека. Вероятно "големият ми грях" е, че на 30.09 свалих и почти веднага спрях AVG PC Tuneup 2011 само 35 мб, като до края на деня бях направил общ сийд над 10 гб на другите задачи в клиента /над 30 в момента, заради което и спрях онзи и щях да го пускам примерно седмица отвреме-навреме/. Днес ми струваше бая усилия и нерви да ида на друг компютър, след като бях прочел всичко при Вас, след като се осведомих за евентуална смяна на айпи при нет-доставчика и да им напиша през акаунта си писмо в което точно това и ги питам: защо, бе джанъм? Поне съобщение да бяха пратили на мейла. Защото с тази 403-забрана не мога да вляза отникъде легално. А и не знам дали ще прочетат писмото ми - като заглавието му е Спряно IP. Не съм сигурен дори дали наистина го искам, но нека да помоля хората в този форум, ако някой има възможност, нека им пише. Не знам дали ще влизам през проксита, или ще ходя по чужди компютри - докато имам акаунта изобщо, но ми се ще да си поправят глупостта. В крайна сметка, всички ги защитаваме, когато посегнат към тях. А тракери, наистина има бол; сега навикът ми подклажда яда, но и от навици се отвиква /в крайна сметка/. Извинявам се за дългия текст и благодаря предварително! На попадналите в темата: приятни и безпроблемни почивни дни.

 11. Вероятно за ползващите отдавна Зона-та, няма да кажа нищо ново, но човека може и да намери полезни мнения винаги; нали затова пита.

  Аз съм с НОД-антивир и Зона, в която съм изключил антивируса. Ползвам именно Сюита и съм мн.доволен. Общовалидни, или частни - ето някои наблюдения.

  1. Не е необходимо да си с последна версия. Пробвал съм всичко до 6.1.737 за да установя, че по-новите не се разбират с някои от другите ми програми. Почнах направо с 5.5.094 и вече година време съм си останал на 6.0.631.003-Basic - има антиспай и си работи чудесно /махнах другия антишпионин, който имах/.

  2. Седмица-две програмата се учеше и много питаше. Проявих търпение за програмите, а за разните съобщения - просто "регулирах" да излизат само най-важните - колега вече е указал тая функция по-горе. В момента дори като ми трябва да видя някоя програма къде е, има ли я, с какво се свързва - направо отварям Зоната; по-лесно е и някак добре подредено. Дори като не ми е било ясно за някоя какво-що беше - изтривам я от Зоновия списък /Програм контрола/ и наблюдавам някое време работа, какво се зарежда, какво ме пита.

  3. Наистина не бива да се бъркат "атаките" с типичното ЛАН-свързване; може да се сложи един "лан-наблюдател" - напр. KillWatch, и да се направи разлика в процеса на работа кое откъде идва.

  4. Бях ровил по едно време в някакви страници на МакКафий антивира за нещо си и намерих онлайн скан за видими портове. Пуснах си го и се убедих, че Зоната е мн.полезна и добра "партньорка" на машината.

  5. Не е обезателно човек да вкл.всички глезотии на една сюита, ако не му трябват. Но ето пример - в УЕБ-филтъра просто задаваш няколко "забранени" жанра /примерно мп3-ки, или религия, или онлайн търговия/ и пробваш такива страници. Не ти дава да ги отвориш, но ти "казва" защо и какво са. А и хелп-функцията за "проблемни" програми или приложения е полезна - научаваш какви са и подсказва какъв достъп да им дадеш.

  Общи приказки съм написал, но целта ми е да окуража човека да си ползва Зоната и да се учат взаимно - всичко става с практика и питане, без да те е срам. За това са и форумите.

  Извинявам се за отнетото време. /Последно: досега нито веднъж не ми се е налагало да спирам аварийно с някой от ония два бутона достъп или нет./

  Здраве и успешни търсения на всички, които търсят нещо.

 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване