Премини към съдържанието

LBB_LBB

Потребител
 • Публикации

  7
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от LBB_LBB

 1. Опасенията ти се оказаха правилни. Темата ми беше изместена, точно на онова място за което говорим. Там най-вероятно ще бъде обсъждана от хора,говорещи за философия,мистика,психология и какво ли още не. Личният ми проблем тук е че идеята не е съвсем тази,ако исках да дискутирам нещата от тяхната гледна точка нй-вероятно щях да съм в някой от Университетите занимаващи се с това. Моят избор беше и е Технически Университет,което естественно предполага поставената тема, а и бъдещите такива да съберат хора ,занимаващи се с наука и подкрепящи своите виждания с реалните си мисловни процеси,а не с неща и мисли насадени от хиляди години. Така или иначе не ми се получи,за което съжелявам. Успех на всички беше ми приятно да бъда част от случващото се. ДЕРЗАЙТЕ.
 2. Напълно съм съгласен ,че не може да стане просто така. Няма как, моето мнение да даде повод за отварянето на този раздел и именно за това повдигам темата. Колкото до мнението ти за "Прекръстването " на раздела съм против. Не мисля ,че това е правилно.Все едно, когато Айнщайн е дал виждането си за нещата,някой да го изтълкувал,като фантасмагория и да го е причислил към някоя еретична група.Така може би след време щяхме да имаме Христянска,мюсулманска и каква ли не друга версия на Теорията на относителността
 3. Добър ден, Ето проблем с който се сблъсках: Побликувах тема ,която според мен може да се определи като Научно-фантастична, в раздел Образование и обща култура.Това доведе до критики ,както от модулатора ,така и от един потребител.Предложението беше да я преместя в раздела Религия и Мистика. Аз лично не мисля,че трябва да обсъждаме трудовете на съвременните учени,на ред с религиозни и мистични загатки. Моят апел е да бъде създаден раздел Научна фантастика и съм обеден ,че би превлякал доста потребители. Остана само да се извиня на хората направили подредбата,ако съм ги обидил с нещо и да пожелая на всички успех. Нека не допускаме отново религията да подтиска науката ,защото вече имаме пример,че това не е в наша полза.
 4. LBB_LBB

  Илюзия ли е нашият свят?

  Радвам се ,че подкрепяш тази теория и ми е интересно ,какво мислиш по въпроса "как да разберем дали сме програми". Приемам критиките за мястото на темата,но някой ще трябва да помогне,защото не знам възможно ли е да я преместя.
 5. LBB_LBB

  Илюзия ли е нашият свят?

  Това е все едно да кажеш,че една програма не може да използва ресурсите на друга. Използването на компютрите и тяхното осъвършенстване е в основата на самото ни създаване. В най-близко бъдеще симулациите ще са реални толкова,колкото и самата ни "реалност". Което означава ,че ще е много подозрително и самите ние да не сме да не сме такава симулация. Е да ама на пича му се играе още. Защо да си разсипва творбатал.Може да е против чийтовете.
 6. LBB_LBB

  Илюзия ли е нашият свят?

  Мисля,че тук сред образованието и културата бих намерил добри и необременени отговори
 7. LBB_LBB

  Илюзия ли е нашият свят?

  Здравейте, предлагам една нова тема на разговор,звучаща доста странно. Повечето от Вас ще си помислят, че е възбудена от поредната "кино вечер", на някой седнал да изгледа "Матрицата".Това е така ,но е само повод.Причината да потърся хора,които са се сблъсквали с тези мисли е фактът,че тази теория е една от водещите в съвременната наука. И така предполагам,че темата е достигнала до Вас и естественно имате мнение.Ето нещото ,за което мисля ,че трябва да поговорим. Предполагаме ,че сме програмки, предполагаме ,че и всичко около нас е програма, предполагаме ,че всеки е симулация на човек живял някога, и т.н Мисля.че първото нещо върхо ,което трябва да помислим е дали една програма е способна да се самоопредели като такава. Надявам се, да събудя интересът Ви и смятам,че това ще е само един от малкото въпроси,които ще получат коментар ,а защо не и отговор в бъдещата ни дискусия.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...