Премини към съдържанието

streleca_stz

Потребител
  • Публикации

    179
  • Регистрация

  • Последно онлайн

Всичко публикувано от streleca_stz

  1. Здравейте, От известно време насам се опитвам да използвам различни вариации на websocket-и, но изпадам в един и същи казус - подкарване под криптирана SSL връзка. Разбирам, че трябва връзката да минава през wss:// и да имам активен сертификат, но... но до там, каквото и да се опитвам да правя, то все не иска да тръгне (вади грешка за опит за несигурна връзка). Търсих редица решения на проблема ми и повечето решения са от сорта на - въведете към конфигурацията самите файлове на сертификата и всичко ще е наред. Да, но аз използвам Let's Encrypt, който се обновява на всеки 90 дни... мога ли
  2. Привет хора, Имам нужда от помощ със заявката ми. Искам да направя следното - имам 3 таблици - една за главните резултати, една за гласове за отделните резултати и една за коментари към резултатите. Проблемът ми е, че искам да ги сортирам по най-висок положителен рейтинг, но нещо не ми се получава. Стигнах до тук: SELECT r.*, COUNT(DISTINCT c.comm_id) as comms, COUNT(DISTINCT u.vote_id) as ups, COUNT(DISTINCT d.vote_id) as downs FROM rows r LEFT JOIN rows_comms c ON (c.item_id = r.item_id) LEFT JOIN votes u ON (u.group_id = r.item_group_id AND u.item_id = r.item_id AND u.vote = 1) LE
  3. Хм, май се зарадвах твърде рано, днес все пак не иска да стартира :/
  4. Много благодаря, вече е ОК!!
  5. А проблеми от този род за всички flavors на Убунту ли са типични? Или специално за "оригиналната" версия?
  6. Ууу разгеле!! Много благодаря, вече работи! -------------------------- Ако можеш и да удариш едно рамо с Bluetooth проблема ми - равен няма да имаш колега!
  7. Амиии нали ще минават на гном, затова реших уж да поседя още докато излезе Ubuntu 17.10 където трябва да е вече без Unity... Но то ако ще ми прави такива "своеволия" ...........
  8. Е, поне вече разбирам, че явно има хардуерен проблем - пробвах с live версия на Ubuntu 12.04 (такова имам под ръка на диск) и така и не успях да се свържа с LAN мрежа..... малко ми е странно, защото от година почти не съм използвал жична мрежа.....
  9. Ами то хубаво, но аз не намирам въпросната опция за автоматично свързване, предполагам, защото системата изобщо не работи с LAN модула?? И разбира се, че не спестявам нищо, защо иначе ще искам да се реши проблема и ще оставя а направим 2 страници публикации във форума.. Явно накрая ще се наложи да направя това, което kalansuv ме посъветва още в началото и ще сменя флейвъра или цялата дистрибуция... Просто не съм чак толкова напред "с материала", за да мога да определя и самичък от къде идва проблема
  10. @ZeroG - Дори и с enabled - пак не сработва.... Не знам вече какво иска...... @cybercop - Честно казано никъде не виждам опцията "Aвтоматично свързаване с Ethernet" :? Иначе премахнах ръчно създадената от мен LAN мрежа.
  11. И изхода на interfaces Да, по време на инсталацията използвах мрежа, но wifi, а не LAN EDIT (да не отварям нови тема): Между другото имам и някакъв странен проблем с bluetooth адаптера - когато стартирам системата от изключено състояние не се стартира автоматично, нито ми дава да го пусна от панела с настройки (все едно изобщо няма адаптер), но ако след това рестартирам системата - тръгва от раз ???? Ако можете да помогнете и с това ще сте супер!
  12. 1:1 е лога като този, който пуснах по-рано Да, за лаптоп става дума и не, няма хардуерен бутон, нито има директен мултимедиен (или бърз клавиш) за пускане и спиране на WI-FI / LAN.
  13. Направих го, но без успех.. Все още няма връзка с LAN :/
  14. Ето я и цялата информация от файла
  15. Амии като гледам само wifi адаптера се управлява :?
  16. Пуснах го през конзолата, но все още без резултат :/ Все така си пише "Жична мрежа устройството не се управлява"
  17. Ммм, няма ли друго решение на казуса ми от преинсталация? Не ми се иска точно в момента да сменям Linux дистрибуции, иначе знам, че има много различни flavors на Убунту.
  18. Здравейте, Имам пробем с линукса ми - не мога да се свърша с никаква LAN мрежа. До колкото виждам от лога (прикачен по-долу) се оказва, че адаптерът е спрян, но не мога да го пусна - през мениджъра в настройките така и не ми дава като опции да го "включа", а ръчното създаване на LAN мрежа не оказа някаква промяна... Някой ако може да даде предложение как да реша този проблем ще съм Ви много благодарен!
  19. Мдам, но проблемът идва с изброяването на всички емоджита (над 2500) ще е малко зор да се изборят... :/ Аз затова и се чудих за различни варианти.
  20. По принцип и аз си мислех за такъв вариант да ги засега, но не съм сигурен за правилният вариант на замяна, тоест как точно да засека кое емоджи е въведено. То е ясно, че 1 по 1 ако правя str_replace ще стане, но ми се щеше да е по-автоматизиран вариант .... Затова и се замислих за вариант в който просто да се енкодва самия символ в unicode формат като по-горния и примерно в БД да го запиша като &#x1F60D (примерно)
  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване