Премини към съдържанието

zcbmkhfs

Потребител
 • Публикации

  8
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от zcbmkhfs

 1. Аз не съм съгласен и не мисля, че въвеждането на матура разрешава какъвто и да е проблем... Това, което ще напиша е само мое мнение и не се опитвам да убедя никои, нито да споря за каквото и да е било. Първо, матурата, според мен, би трябвало да включва само български език. Та нали целта на цялото мероприятие беше да се образоваме всички... Е, какво в цялата история прави литературата. Добре, ще кажете "Българи сме - трябва да познаваме културата си". Съгласен съм, но трябва ли да знам дори и най-малките подробности за всяко произведение (да, разглеждал съм примерни матури и е пълно с такива въпроси). Второ, никой не ме пита дали имам други изпити за подгатвяне. Бих дал пример с част от съучениците ми, които готвят изпит по Биология и Химия. Четенето им заема по-голямата част от деня им, без да прибавям ходенето на училище. Сякаш на тях, а и на много други, са им малко тези изпити, ами и "любимото" ни министерство е решило, че видиш ли - не една, ами две матури трябва да държат учениците. Честно казано като се замисля ми идва да ги псувам, но по културни съображения ще се въздържа... Трето, с тази матура нито можеш да кандидатсваш, нито пък можеш да се освободиш от нея. Е, "добре" сте го измислили, няма що. За финал бих искал да посоча как според мен би трябвало да бъде реализирана системата: Матурата би трябвало да служи само като кандидат-студентски изпит и да е направена под форма, която повечето университети да оценят като присъща. Също така влизането на матурата в оформяне на дипломата е голяма глупост, тъй като за тези, които са подготвяли изпити като Toefl, CAE, SAT, IELTS, и т.н. това е голяма спънка. Има и много неща които пропуснах, но като цяло мнението ми е, че както с всичко останало и тука си оставиха ръцете господата и госпожите от МОН. Поздравления...
 2. При mplayer-a ми изкарва грешка: "Error: Dependency is not satisfiable: mplayer-skin" На другите 2 варианта ми изкарва близка или подобна грешка
 3. Тези всичките файлове трябва да ги кача и да ги пускам един по един ли. Не съм много наясно с Ubuntu все още. Четох малко в интернет - там пише за tar.gz файловете как се инстарират като се изполвза някаква функция.
 4. Проблема е, че нямам възможност да пусна интернет на лаптопа, който е с Ubuntu. Въпросът ми е има ли начин, по който да мога да инсталирам видео плеър, било то VLC Media Player или някой друг?
 5. Здравейте на всички. Следващата година смятам да запиша обучение бакалавър в чужбина с психология и бих искал да попитам каква според вас е реализацията ми с такава диплома?
 6. НЛП се основава на вербалната комуникация и използването на техники, с които бързо се лекуват фобии, страхове и нереални ограничаващи ситуации. Пример: Жена има страх от вода. Питат я: "А можеш ли да си представиш ситуация, в която да ти е приятно във водата?", след което тя отговаря: "Мисля, че с това свърши моят страх, да продължим нататък ". Мисля, че това беше от Корзибски (основателят на НЛП) или Ериксон (един от най-добрите хипнотерапевти). Естествено това е един от най-простите примери и науката е доста по-сложна и комплексна, както и техниките за работа, но става колкото да придобиеш обща представа. В случая мисля, че темата е относно Езика на тялото (Body language). Хубав източник на информация е книгата на Алън Пийз и Алън Гарнер (Гарнър) - Езикът на тялото. Там се обесняват много позиции на тялото в ежедневието. Поздрави.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...