Премини към съдържанието

Blue_Star

Потребител
 • Публикации

  478
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

111 Отлична репутация

5 Последователи

Всичко за Blue_Star

 • Титла
  kaldata приятел

Последни посетители

7542 прегледа на профила
 1. Ох, пак сте се захванали да се чепкате един друг? Външното е израз на вътрешното! Като цяло човечеството като едно общо ниво на съзнание е това, което виждаме! Иисус Христос при все, че според Библията е бил разпнат-НИКОГА не е умирал, ако е вярно бил Син Божии, следователно в Кораникерим е правилно написано! Как може един Син на Бога да умре? Синът е ДУХЪТ БОЖИ! Но не е, както си мислят някой, че бащата на Иисус Христос е бил Бог? Това са алегории, които поради липсата на многоизмерност на нашето съзнание се използват. Както коаните в дзен-будизма. ДОКАТО ЧОВЕК Е НА ФИЗИЧЕСКО НИВО-ЖИВОТНО:ядене, спане и секс, мисли предимно на честоти, които са по-близко до животните, отколкото нещо друго. Като започне да мисли на нещо друго-променяйки му се честотите на мозъка, започват да му функционират друг тип финни тела, които са инак неактивни. Само, дето този с активните знаейки, че говори на животни, говори им на животински. Точка по темата. Дето само животинското в хората се е изтарикатило и онова, което е Отвъд ЕГО-то, и животното решило да го използва, и направи така, че още по-силно да стане! Нема смисъл някои тук, да се опитваме с животинското да си обясним онова, което е извън него и всъщност, го е създало. Напразен напън е и жалък просто опит да се съхрани "животното", оковавайки Истинския Човек. По повод последното публикувано-това да забраниш всички религии е като да оставиш само 1. Тоест тотална липса на свобода на тесногръди хора, които мислят, че религиите ги правят несвободни, вместо тези, които ги спазват! Като онези, дето целили една к*рва с камъни, а най-сетне се намерил един да ги попита те толкова ли са праведни, че го правят? По-лесно е да търсим виновника ИЗВЪН нас, инак ще трябва да се погледнем в огледалото и заявим, че сме едно л*йно(ако сме съответно), и никакви религии, илюминати, и тем подобни тъпотии няма да ни помогнат, за да избегнем "Съдния ден". :-) Намасте. :-)
 2. Пич е какво да мисля. Имах надежда, че е Б.Б., но на отказа се да ни анти-христова и покръства, нема "оправия" за туй народ, и това си е! Намасте.
 3. Абе я някой по-запознат от мен да сподели дали има някаква връзка, че това salus menstrualis като натисна превод в транслейтора от латински и ми излиза safety flowers? Все за цветя става на въпрос! Решено ще ставам "цветарка" и туй то. Намасте.
 4. darkterminal, що реши, че в мн.число се говори за хората, нас? Създаде човекът-Той, Отецът или Бащата-1л.ед.ч.! Ги създаде(Отецът, който се явява материята, Светия Дух, който се явява енергията и Синът, крайният резултат). За пример:Аз съм художник и рисувам картина(Отец, физическо тяло), но без идеите какво да нарисувам, и енергията, която е нужна на физическото ми тяло, за да просъществува, и твори(Светият Дух), нъцки, нищо няма да създам! Крайният резултат-изтощената аз, но доволна, че съм създала нещо и самата картина се явява Синът! Кой кажи сега е създал картината дали само Аз или ние? Ако си доразвия теорията, че това, което наричам аз е съвкупност от множество физически клетки, дори и органи, които се явяват физическото тяло само по себе си, колко ли "аз" се случват, при все, че уж съм само аз и 1 човек? патарока, Благодаря за тъничкия намек, но тъй като съм участвала в експерименти точно водени от психиатри-нямаш идея на какво е способен човешкия мозък и най-интересното е, че всеки може да бъде научен на това!!!!! Включително, че има хора на тази планета, които се опитват да докажат по НАУЧЕН НАЧИН, че всяка една клетка е жива и притежава съзнание. Неслучайно, единият от тези, които е чел тези разработки изкоментира, че това, дори да се докаже няма да бъде за масите общодостъпно, защото както се изрази "Ако се разбере, че най-малката клетка или форма на съществуване притежава съзнание, хората няма да са способни да възприемат такава идея на този си етап на развитие, и биха полудели."!!!!! Та, тъй всеки си скача според неговото темпо и клона, на който се люлее и въобще отказва да допусне идеята, че съществуват друг тип дръвчета от това, което смята за ЕДИНСТВЕНО. Че току-виж няма други дръвчета и той остане на земята... От друга страна, бих те посъветвала приятелски да започнеш да правиш повече "добри дела" и да намериш начин да се справиш със съвестта ти, която те гризе, и за това се стремиш чрез другите хора да намериш доказателство, че "Бог" няма! Не знам какъв начин на живот водиш(и не е моя работа), но ако в скоро време не си го промениш това съществуване, може и да стигнеш до лечебно заведение. Нали знаеш, че други хора няма всъщност и в крайна сметка сами се раждаме, и умираме, та приятелю помисли си как би искал да умреш... Намасте.
 5. Човешкият мозък има една способност, а именно нещо, което е отвъд %, които използва даденият човек от 100-те% мозък, които всеки има в наличност, а именно да "изтрива" това, което му е неудобно или да интерпретира според неговите собствени % мозък, които използва. Обяснявам нагледно и чрез факти-някой, примерно използва 9% мозък, а мнозинството хора използват от 3-6% мозък, следователно онзи, който използва 3% мозък по-вече от тях го наричат гений. Това е, както всеки 1 човек разполага с физическо тяло и може да постигне постиженията на спортистите, вземащи участие в Олимпиадата, да речем, но средностатистическият човек избира да пие бира, да яде Макдоналдс', и се задоволява да гледа просто "Олимпиадата", или мача, и тем подобни по телевизията, превръщайки се в просто коментиращ, но изживявайки се, че той е всъщност на мястото на онези хора(които гледа по телевизията). Та, по същия начин, драги и с тези, които са "видяли Господ или неговите ангели"-може би, не знам, просто предположение от моя страна, такива хора използват над 50% от капацитета на мозъка си. Както един завършил университет да седне и да обяснява на някой, който е в първи клас, или неграмотен циганин, и тепърва трябва да се научи на азбуката, после да чете, и не знам след колко време да успее да прочете литература като "Достоевски", а пък после да я знае/разбира/осъзнава, и различава от другите литературни произведения... Та, всичко според мен си е ТУК и СЕГА, но такива като теб драги предпочитат като циганите да изгледат някой филм по творба на Достоевски, приемайки, че знаят всичко вече за световната литература. За да познаеш Бог, следва да положиш някакво усилие... Другото, което коментирате за създаването на човека, по "Негов образ и подобие"-недейте буквално, де, че и аз така правих. Според някои философи човекът е хем три, хем едно, но все си е енергия. Мъжът е +, а жената - и ето на, как хем сме по Негов образ, и подобие, хем хора!!!!! Като научим и разберем как да обединим тези два "полюса" в нас самите, и ще познаем Бог, защото инак сме наполовина, дори човеци, а какво остава да сме по Негов образ, и подобие. Човек, докато е в само едната крайност съществуващ-просто е образ, сянка... На онзи, Истинският, който е и както има една творба на Платон, за една пещера, който се опита да говори за това на тези, дето са още в пещерата ще бъде убит от тях, затова явно онези, които са "видели" Господ, и ангелите си траят, и Ицо го разпнаха, та явно са поумнели след Него, и отказват да ги разпват, щото гледаме, че 'ората са си все още по дърветата, и нема смисъл да се дават безсмислени жертви, оставени сме всеки да се оправя, както намери за добре, сал сами!!!!! Намасте!!!!!
 6. Как да не ти се радвам, scepsis! Инак го сложих в кавички, защото когато стигнат "мюсюлманите" цивилизацията-ще започне това, което е описано в Корана, всичко научено, ще бъде забравено. Цивилизация като цяло означава култура, прогрес, напредък и т.н. . За мюсюлманите единственият култ, който имат днес е Аллах! Само, дето вместо те да служат на Бог, често много хора използват "Бог" да "служи" на тях. Това се случва и в християнството, и във всички други "цивилизации", без значение какво 1 общество е издигнало в "култ". Култът е търсене на нещо, което е ИЗВЪН нас!!!!! Вид "Его", но все пак етап, през който личността следва да мине, докато стигне до Себе Си! Ислямът като религия и мнозинство отрича секса, и единствено страхът от "Ада", и това, което е подготвил Аллах на "неверниците" ги държи такива, каквито са! Много жени мюсюлманки правят секс, но от страх от бащите, чичовците, братята си и това, което се случва след брака, когато девствеността липсва-кърпят се. В Турция като светска държава и на други места по света, в които уж има "европейско разбиране и цивилизация", там пък, жените "пазят се", защото инак няма да получат исканото като зестра-пари, бижута, къщи, и т.н.! Не знаят, че отдавайки се на някой се случва нещо на друг тип "нива", което определя живота им не само в този живот, но и няколко последващи... И това така трябва да бъде, защото, ако масите знаеха някои неща-щеше да откачат! А кой има нужда от "откачили хора", които вместо да превиват гръб и да търсят някакво си там "химерно щастие", да мислят? В крайна сметка всяка една такава религия(или вярването, примерно в България във властта) ОТДЕЛЯ човек от Истинската му Същност. Така, вместо той да се страхува от Духа и да има волята за някои неща, замисляйки се за последствията, дори само в този си живот, той лъже, преструва се, и живее двойнствен живот:един за пред "уммата", или общността(цивилизацията-определеният/ните Егрегор/и, към които е "вързан", още преди да се роди!!!!!), и един, който е "скрит", но всеки един от нас живее, тайничко, ако наистина не, в то своите мечти... Следващият етап на по-горе описаните хора е да избягат от една "монотеична" религия и да почнат да вярват в множеството прераждания, инкарнации, оправдавайки своето поведение с "кармата", и съдбата, или обратния вариант-от езичеството, към моноетичната религия, но никога-слято, винаги разделено в сякаш на "два лагера". За това написах, че след 500-600 години може и мнозинството от Арабския свят може да достигнат до "цивилизацията", но като МНОЗИНСТВО! В това отношение няма как и Европа, и цялата Цивилизация като цяло да не бъде повлияна!!!!! Защото няма как човек като същество, което по своята си същност е "полиетично" същество, да бъде ограничено в едноизмерността и тези, които самоограничили са се, да се стремят всячески да го налагат над другите! Рано или късно, това ще рухне! Само за справка в Библията и КораниКерим е писано на няколко места от името "Ние", вместо ед.ч., следователно, за да се четат тези книги и разбират на всичките 3-7 нива, следва да сме ние самите осъзнати за своята си многоизмерност. Дето само, личността или Его-то предпочитат да го четат само на едно-едничко ниво, инак целият страх, вместо насочен към бащата, Аллах, или някой друг, ще се обърне, и ще се ужасим какви всъщност сме били/сме/ще бъдем ние самите!!!!! По-лесно е да осъждаме другите за техните действия и колкото по-различна е религията/нацията/цвета на кожата на този, към когото хвърляме камъните-още по-добре. Вътрешно-видовата борба е най-силна и при това най-жестока! Никога мюсюлманин няма да убие друговерец по същия жесток начин, както би убил друг мюсюлманин, но вярващ в "чудото" наречено "ислям" по друг начин. Никога протестант няма да убие или мрази толкова силно "неверник", колкото да речем католик, или евангелист(за справка:Англия, Шотландия и Ирландия преди време)!!!!! Работата е там, че тези хора, които са убедени в своята правота тези, които са "различни" ги приемат за заблудени или просто "незнаещи", докато тези, които са като тях, но различни разбирания-като врагове! Защото на един заблуден "може да му се посочи или вкара в правия път", но такъв, който върви по твоя Път, но на различна отсечка от него какво, и как по-точно да му го посочваш? Току-виж, че точно този някой се окаже по-напред от теб, а ти "заблудения"... За това е по-добре да бъде убит! А така убиваме единствено себе си... Затова Америка иска да вкара Ирак, Палестина, Афганистан в "правилната цивилизация"-тяхната, но онези пък се съпротивляват! Хората са несклонни и неспособни да приемат различните от тях. Всичко друго е просто позьорщина и лицемерие! darkterminal, а какво значи необходимо? Ако нещо е необходимо на някому, пък било то и цяла една цивилизация, следователно значи и липсва-и да, от една по-различна гледна точка, докато на никой, никога, нищо не му липсва, следователно е необходимо! Докато има съпротива срещу това, което е нужно, но някои отказват да получат, за да откажат да вървят и губят Его-то си, пак ще им се случва това, което им се, и сега, ако ще в 1 милион живота, какво толкова... Освен човекът като "отделено същество", цели държави, които се формират на базата всеки индивид-съзнание в тях и ги наричаме общество, т.е. общност, или колектив, също еволюират. За пример от ежедневието-аз нямам какво да ям, но искам да нося обувки и чанта "Прада", според теб какво ще ми предостави Аллах? Това, което е необходимо за моята еволюция или каквото иска моята "суета"? Да, може и да ми се даде "Армани" и "Прада", но на определена цена. Ако продължа да се инатя, в един етап от моето съществуване-ще бъда притисната в стената и няма да имам избор, докато не разбера, че е по-важно да продължа сама да вървя, и че живот не е нито почивка, нито суета... В момента, мисля, че това последното почна да се случва на планетарно ниво и го виждаме под формата на т.нар. "криза", което пак е малко имайки предвид, че можеше я земетресения, я повечко убийства, да ни застигнат! Намасте!!!!!
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...