Премини към съдържанието

SuperLuigi

Потребител
 • Публикации

  923
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от SuperLuigi

 1. Здравейте! Гугълските Карти с бг домейн не ми работят в Chromium (ОС: Xubuntu 18.04). Показва се само едни квадратчета. Кеш и бисквитки са изтривани няколко пъти, но няма ефект. С други домейни няма проблем - отварят се нормално. Искам да работят, защото си мисля, че някои обекти ги няма .com версията относно бг места. Някакви идеи? Благодаря!
 2. Здравей! От снощи оглеждам мишките, защото сегашната Logitech M150 започна да сдава багажа - средния клик изчезна. Средния бутон ми е много често ползван, заради превключването на прозорците и paste опцията в *Бунту базирана ОС. В стечение на обстоятелствата, отново се появи зимния ми проблем с пръстите; безимения и кутрето започнаха да наболяват и затова съм решил да си взема ниско профилна, слим мишка. На пръв поглед съм се спрял на 2 марки и 3 модела: HP z4000, HP z3700, HAVIT 2.4GHz SLIM BK от техноград. Въпросите ми са: 1. Има ли някой мнение за въпросните мишки? 2. Има ли други плъшоци по-тънки от 26мм до 60 лева? Заслужават ли си парите? 3. Повечето мишки ги дават да работят на 2,4 GHz, а при мен ситуацията е такава, че сегашна мишка е в комплект с клавиатурата и работят с общ usb приемник, който незнам на каква честота работи? Каква е вероятността да има разминаване с честотите? Ами, това е за сега. Благодаря, предварително!
 3. Здравейте! Оглеждам се за нов домашен лаптоп и 17" дисплей. Ще се ползва само вкъщи за музика, HD филми, по-старички игри. Бюджета е около 1500 лв., като целта е да се вземе на изплащане за около 80 лв на месец. Ще се поръчва от български сайт, но няма да е лошо, ако може да се види предварително в някой магазин. Какво искам: - 17 инчов диспей с FULL HD 1920x1080, матов; - повечко РАМ от 6 гъби; - 4 usb порта, от които минимум 1 да е 3.0; - вграден Bluetooth; - фабрично по-бърз процесор, т.е. няма да клоквам; - добра видео карта; - без инсталиран софтуер на МикроМекия. Благодаря, предварително!
 4. Здравейте! Замислил съм да сменя сегашния рутер (TP Link TL-WR740N), който получих от нет доставчика ми. Работи си безотказно вече 2-3 години, като не съм му обновявал фърмуера и изключван само при нужния рестарт, заради настройки. Та новия рутер трябва да е по-силничък, че на 15-ина метра през 2 бетонни стени да не губи сила. Освен това трябва да: 1. има 2 usb порта , като целта е да се закачи външен хард диск 2.5" с файлова с-ма NTFS или ext4 и да се ползва като домашен облак; 2. може да работи едновременно на 2.4 GHz и 5 GHz; 2.1. също и да не изключва 5-те GHz при включен usb HDD; 3. WLAN стандарт:N е задължителен; 4. без значение е марката; 5. бюджет - възможно най-евтин и доказан, изпитан модел. Ако има значение: нета ми е (може би) 50 Mbps, като минава през суич, който разпределя на ТВ, рутер, лаптоп. Засега избора ми е ASUS RT-N56U, но нещо не мога да намеря 2-ра версия на производство. Благодаря Ви, предварително!
 5. SuperLuigi

  Специфична инсталация на *бунту

  Тази "Мента" излезна голям ментак. Има навика на неопределен период от време да замръзва/забива и се налага хард рестартс вадене на лаптопската батерия. Старата версия беше по-стабилна. Относно lubuntu-core, ами още го обмислям.
 6. SuperLuigi

  Специфична инсталация на *бунту

  /boot / /home /mnt/666/ /mnt/DOSS /swap = 6 дяла ръчно разделени. По принцип като ми хареса някое дистро, директно инсталирам в ROOT и оправям правата на поддиректориите в MNT и газзз. Просто така свикнах, а преди да сменя харда бях с 5 дяла. Така нямам никакви проблеми. Благодаря!
 7. Здравейте! В момента съм с Peppermint 6(?) и искам да сложа Lubuntu 16.04.1 като 2-ра ОС. Харда ми е разбит на няколко дяла. Ето и снимка: А ето и резултат от fdisk -l в терминала: Та, мога да инсталирам само в дял 8, в който няма нищо, и освен това искам да е там. Въпросите ми са: 1. ще има ли някакви проблеми да се инсталира Лубунтуту в Дял 8; 2. ще има ли проблем след инстала с подредбата на дяловете с преглед от Лубунтуту; 3. как да прецедирам с GRUB/MBR? Честно казано, досега не съм се занимавал с GRUB/MBR проблеми и само това ми е претеснителното. Благодаря, предварително!
 8. Ето и причината за проблема ми: 1. оказа се, че буксата/входа, в която влиза жака на зарядното е прекъсвала много често; 2. другия проблем излезна, че самото зарядно, освен че дава ток, е и окъсено, т.е. дава на късо. Та, равносметката: 32лв. зарядно + 6лв. буксата + 40лв. ремонтни дейности + 0лв. почистване и смяна на пасти.
 9. Здравейте! Тази сутрин като седнах зад стационарния лаптоп, зарядното спря да зарежда. По принцип ползвам *Бунту и вечер не изключвам лаптопа, а само му гаса дисплея. Лаптопа се ползва само като стационарен. Проблемът е следния: зарядното е китайско, защото оригиналното го изяде кучето ми и го ползвах (китайското) около 2 години. Оставих днес да се изхаби батерията, но няма ефект. Като включа зарядното и стартирам лаптопа, лампичките на power бутона и индикаторните мигат постоянно в ритъм от около секунда. Пробвах метода при изключен лаптоп да задържа за 10-20 сек пауър бутона при извадена батерия и изваден жак на зарядното и после пак включване на батерия, зарядно и стартиране. Уви това не ми помогна. Смятам утре да обикалям магазините, за да видя как ще е с друго зафядно. Иначе забучех една отверка в отвора на жака на зарядното и с китайски мултицет отчетох 19,6 волта. Та, имате ли идея къде се крие решението на проблема? Благодаря,предварително, и се извинявам за грешките, но пиша от Huawei P9 oo!
 10. Както казах, изображенията се виждат нормално в Галерията, без ефектите за тапети. При клипове няма такова изкривяване. 99,999% съм сигурен, че това е някаква опция за десктопа, защото преди да сложа приложението, часовника обръщаше цветовете - от бял в черен, според цвета на тапета, за да може да се откроява.
 11. Свалих приложението SB Wallpaper Changer и цветовете се оправиха. Ето скрийншот ЦЪК! Обаче пък забелязах, че на светлите тапети цвета на уиджет часовника не се променя.
 12. Може ли да кажете кой е филма от клипа между минутите 4:30 и 4:39? Благодаря, предварително!
 13. @konnikbezglava, опцията за цветова температура я знам, но ако задам да е топло, то виждам цветовете жълтеещи, а ако на студено - синеещи. За Flux/Night Shift разбрах какво е, но при мен няма такива джиджавки.
 14. Сложих Новата и Гугълския, но проблема пак остава.
 15. Ами, оплаквам се, че на телефон за 3 минимални заплати не мога да си сложа мой собствен тапет.
 16. Здравейте! Имам отскоро Хуауей П9 и забелязах, че като си надраскам някаква картинка с ГИМП и после на телефона излиза затъмнена. Бялото изглежда леко сиво, жълтото бледнеещо. Все едно тапета има полупрозрачен слой. А пък като гледам изображението в Галерия всичко е наред. Тапетите ги експортвам в PNG с нула компресия и JPG с качество около 99%. Ето един пример: черното е с код 000000, бялото - FFFFFF, а червеното е FF0000. Писах на още 2 места, но никой не отговаря. Тук ми е надеждата, във Вас. Благодаря, предварително!
 17. Здравейте! Гоня 30-така, но така и не се научих да ползвам функциите в електронната таблица. Търся програма с която да задам от една страна списък с думи, а от другата страна да ги извежда разбъркано. Пример: Ананас, Банан, Киви, Ягода трябва да се изведат по различен ред - Киви, Ягода, Ананас, Банан. Трябва да има възможност за запаметяване на начално въведените думи, да работи под Убунту. Предварително ще ви помоля да не давате "лесни" примери за екселски формули. Благодаря, предварително!
 18. Здравейте! Попаднах на един изпълнител в bandcamp и много ми хареса, но не дотолкова, че да си купя албумите. От оня ден почна да ми излиза съобщението да си отворя сърцето и портфейла ... , но с чистене на кукита се реши проблема, ама за кратко. Въпросът е: има ли плеър, с който да слушам стрийм от bandcamp без лимити? С Xubuntu 15.04 съм. Благодаря, предварително
 19. SuperLuigi

  SATA > USB кабел ли, адаптор ли?

  Аха, благодаря! А няма ли някой "кабеляк", който има и разклонение за захранване?
 20. Здравейте! Какво ми трябва, за да свържа лаптопски хард диск (като 2-ри) през usb? Линкчета към магазини, може и на лично да пращате. Търся възможно най-евтиния вариант, защото ми трябва само да прехвърля информацията. Ако има магазин в Пловдив, ще е най-добре да се разходя до него! Благодаря!
 21. Здравейте! Трябва ми програма, с която да събера и прехвърля музика, снимки, филми и прочие от 3 дяла на лаптоп на външен хард! Става въпрос за уиндоуска програма за 7-ца/ХР. Ситуацията е такава, че не са една - 2 папки, за да ги кътна. Благодаря!
 22. SuperLuigi

  Linux - обща дискусия 3

  Незнам дали си проверил, но виж дали ти върши работа. Свалил съм ги и съм си ги анимирал (комбинирал) в Гимп. Ползвам ги в Xubuntu 14.04. (12.04). Успех! ПОКАЖИ
 23. SuperLuigi

  Клавишни комбинации за Youtube

  Благодаря! Такова нещо ми трябваше! Как съм го пропуснал, просто незнам!
 24. SuperLuigi

  Клавишни комбинации за Youtube

  Благодаря ви за предложенията, но с тези методи, като че ли работата става дълга, широка и дебела. @ivoarch, разбира се, че имам впредвид Chrome да е отворен. @mail123456, пробвал съм с SMPlayer, но не ме кефи.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...