Премини към съдържанието

vachko64

Потребител
 • Публикации

  89
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

28 Добра репутация

Всичко за vachko64

 • Титла
  Редовен потребител
 • Рожден ден 6.06.1964

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  Монтана
 • Интереси
  Електроника и Компютри.

Контакти

 • Skype
  vachko1964
 • ICQ
  301353832
 • Интернет сайт
  http://govezhda.snimka.bg/
 1. vachko64

  Проблем при Уиндоус 10

  След последната актуализация на 10 април 2018 г. нещата са се объркали и заради това проблема няма да може да ми се реши! Да очакваме отзивите от такива, като мен да накарат Майкрософтците да си пуснат наново настройката за домашна група и споделяне! Да уточня все пак! Имам лаптоп с Windows 10 и това, което съм споделил в него го виждам от всичките ми компютри които работят с Windows XP SP3 и Windows 7, а на друг компютър с Windows 10 за сега не виждам споделените папки защото не знам дали ъбдейта не е променил нещо, което все още не съм го ръчнал (преди всичко си работеше без проблем)! От този компютър с Windows 10 не виждам само споделените папки и принтери, които са на друг компютър с Windows 7, а на компютър с Windows XP си виждам всичките споделени папки и логически устройства! На някого ако все още няма проблем да се виждат взаимно споделените папки и устройства в скоро време да очаква изненада, каквато мен ме сполетя! Този Линк описва това, което казвам. https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&rurl=translate.google.com&sl=en&sp=nmt4&tl=bg&u=https://www.windowscentral.com/how-share-files-and-printers-without-homegroup-windows-10&xid=17259,15700021,15700043,15700124,15700186,15700191,15700201,15700237,15700242,15700248&usg=ALkJrhiOqkwoPf-NtOH305cveIDNMo4GUQ#share_files_beginners_windows10_1803
 2. vachko64

  Проблем при Уиндоус 10

  С принтера се справих, като намерих това! https://support.microsoft.com/bg-bg/help/4089224/windows-10-share-network-printer Домашната група е премахната в Уиндоус 10 след като прочетох тази тема и разбрах, че проблема с виждане на споделените устройства и папки намиращи се на компютри с Уиндоус 7 продължават при мен! https://support.microsoft.com/bg-bg/help/4091368/windows-10-homegroup-removed
 3. vachko64

  Проблем при Уиндоус 10

  Тази снимка е на компютъра с Уиндоус 10! Проблема продължава да не се решава. На компютрите с червена точка са с Уиндоус 7, не мога да видя споделените папки в тях! Връзката съм направил през WI-FI. Тази снимка е от същата мрежа но от компютър с Уиндоус XP SP3! На него всичко се вижда дори и тези компютри с червената стрелка на който е инсталиран Уиндоус 7 Какво ли забранява на компютъра с Уиндоус 10 за да не може да се види споделените папки на компютрите с Уиндоус 7 при положение, че сменях типа на мрежата и рестартира компютъра? Това са ми настройките в Уиндоус10 за мрежи, типът на мрежата не може да бъде променена от текущата, която е ПУБЛИЧНА!
 4. vachko64

  Проблем при Уиндоус 10

  Това са ми настройките на компютъра с Уиндоус 7! При тези настройки не виждам най-малкото споделената обща папка под Уиндоус 10! Сега не съм включил компютъра с Уиндоус 10 защото не е при мен, а утре ще направя снимка на това, което виждам на компютъра с Уиндоус 10 за да стане по-ясно къде како да променям за да постигна целта си!
 5. vachko64

  Проблем при Уиндоус 10

  При Уиндоус 10 няма ДОМАШНА група за споделян, която съм настроил на другите компютри без пароли! Може би някъде там се крие истината. Целта ми е да ползвам принтера вързан, към компютър с Уиндоус 7. С другите компютри, където е сложена ОС Уиндоус XP, нямам никакъв проблем да виждам принтера и споделените устройства.
 6. vachko64

  Проблем при Уиндоус 10

  Искам да работя с компютъра с ОС Уиндоус 10 и от него не виждам това, което съм споделил намиращо се на компютър само с ОС Уиндоус 7! Има нещо, което забранява при Уиндоус 10 да се вижда всичко споделено намиращо се само от Уиндоус 7. С други ОС нямам проблеми! Ако реша да видя споделените неща намиращи се на Уиндоус 10 от всички други компютри с Уиндоус 7 и Уиндоус XP SP3 няма проблем!
 7. Трудно би се формулирал въпрос обхващаш повече от две операционни системи! От 10 години съм си създал домашна мрежа с няколко компютъра при който към един е свързан и принтер! Също така опита го споделих в работата ми с няколко принтера и никога не съм имал проблем при споделяне на компютри, принтери, устройства и папки, при положение, че ползвам 5 рутери! Проблема ми е, че когато вкарах в мрежата ми компютър с Уиндоус 10 и направих всичките настройки, които съм правил и до сега при операционните системи Уиндоус XP SP3, Уиндоус 7, поради различието в настройките при Уиндоус 10, включвах Дефендера, изключвах го, играх се с паролата при вход на операционната система и вече не знам какво бих направил повече от това да бъркам и в регистрите, които за Уиндоус 10 все още не съм правил. При всичко това, което описах на компютъра с Уиндоус 10 виждам другите компютри, както следва! При Уиндоус XP нямам проблем с нищо защото споделените папки и принтери се виждат, а при Уиндоус 7 се вижда сама компютъра, а не се вижда споделените папки и принтери намиращи се на компютъра с ОС Уиндоус 7! Последното изречение, което чух днес от човек опитващ същото и не постигнал нищо е, че компютър с инсталирана ОС Уиндоус 10 не може да види споделените папки и устройства намиращи се на компютър с инсталирана ОС с Уиндоус 7! Ако е възможно да видя споделените папки, устройства и принтери намиращи се на компютър с операционна система Уиндоус 7, а компютъра с който искам да ползвам споделените неща е с ОС Уиндоус 10 дайте някакви напътствия!
 8. Дано се хареса на някого схемата, която изфабрикувах! Ключа е 10 позиционен, като положение 1 и 2 са 2 позиции но са с еднаква връзка! Така са: 3 и 4, 5 и 6, 7 и 8, 9 и 10! Не съм начертал светодиода показващ, кога е включено зарядното. При въртене на ключа изходното напрежение почти винаги бе около 14 V! Има и друг ключ с 2 позиции с която помощ се превключва 6 или 12 волта в зависимост от акумулатора!
 9. Прав си! Схемата я нарисувах по памет, ще начертая кадърна схема и ще я сменя със старата! Едното рамо на ампер мера бе директно на минуса на греца, а другото през диода към другия край, като анода е към уреда!
 10. Тази схема е един изправител с изходно напрежение 14 V, а ако приемем акумулатора е 10 -12,8 V. Какво би се случило ако директно се свърже акумулатора към изхода на този изправител, който няма никакви защити и никаква схема с която да ограничи тока на зареждане! При 10 V акумулатор, които е частично разреден, 14 V изходно напрежение и проводниците ако се сметнат за 0,1 Ом се получава 40 A ток във веригата! Стойностите при 12 V акумулатор, които е зареден, 14 V изходно напрежение и проводниците 0,1 Ом се получава 20 A ток във веригата! Според упътването на зарядното, с 10 позиционния ключ се регулира изходното напрежение от 4-15 V, което не констатирах, а измерих, като 14 V при всички позиции! Тази измишльотина не подлежи повече на коментар, нищо в нея не е за нормално работещ изправител за зареждане на автомобилни акумулатори! Темата не я пуснах за да я обсъждаме, а за да ви предупредя за това менте!
 11. Това зарядно е ползвано само 1 път и след няколко часа се е разпоил червения изходен проводник защото предишния ГРЕЦ е загрял прекалено силно. Преди да запоя кабела замерих изправителя и не констатирах никакво късо в четирите му диода! Замерих изходното напрежение при наново запоен проводник, което бе 14 Волта при въртене на всичките 10 степени на ключ с който ушкем се регулирал тока! Всичко бе нормално и за това го дадох на човека да го пробва в къщи. После ми се обади, че според него не зарежда, а светодиода за работа на устройството свети! Само, когато се свърже, към акумулатор за зареждане, ГРЕЦА се товарил и силно загрявал, това констатирах след като поставих друг 50 А и лично изпробвах зарядното на място! Греца бе свързан по следния начин според схемата, която набързо нарисувах на хартия! Да допълня, стария грец бе GBU808, което е 800 V/8A, a новия, който поставих KBPC5010, което е 1000V/50A Това е, греца остава, а другото отива в кофата!
 12. Мерси за бързия отговор! Отговора бе толкова безсмислен колкото и устройството, което замина за контейнера! Заключенията си прави, както искаш и където искаш! Не съм те молил да ми даваш некомпетентни нарцистични отговори! Не исках да публикувам снимка защото не се сетих да я направя когато беше при мен, а от НЕТА ако взема ще ми я изтрият, като преди време направих! За последното изречение съм съгласен! Това щях да споделя и коментирам но целта ми бе да го спомена във форума за да не се излъже някой друг с този боклук! Това устройство не го ремонтирам за пари, а направих услуга на приятел с което му доказах, че тази кутия е БОКЛУК и нищо не върши! Понякога за да не ми се разсърдят хората, когато им призная, че са закупили поредния китайски боклук им доказвам за тяхна сметка, че аз съм прав!
 13. Здравейте! Донесоха ми за ремонт 20 А зарядно за акумулаторни батерии, което след, като отворих се учудих на това, което видях в празната кутия! Тази тема я пускам не за да ми дадете съвет, а за да ви запозная с Китайското менте, което за нищо не става! Снимка няма да пускам, защото лесно може да се намери, а в руските форуми мнението за него са отрицателни дори подкрепени със снимки за последиците от първоначалната му работа! Първото ми впечатление, което ми направи при отварянето на кутията е, че проводника на трансформатора е прекалено тънък и едва ли ще може да осигури 10% заряд на обикновен акумулатор от 65 А, което е 6,2А! Ампер мера бе свързан по-много странен метод за мен през един диод идващ от отрицателния извод на Греца, а другия от променливо токовия му, тоест паралелно на единия диод от Греца! Изходният положителен кабел бе отлепен, а аз без да се замислям, че може да е станало при прегряване на Греца го запоих и изпробвах отново! Греца гръмна, а аз продължих да откривам топлата вода, като закупих 50A,1000V и след повторното зареждане на зареден акумулатор той започна да грее прекалено силно след което вдигнах белия флаг и се предадох! Преди това ампер мера постоянно отчиташе 18 А, а при превключване на ключа за определяне на изходния ток от положение 1 до положение 10, той почти не се променяше!
 14. vachko64

  RIDDEX plus

  RIDDEX plus, кутия, платка и схема!
 15. Това е точното решение! Преди 3 месеца ме извикаха за подобен проблем, където абоната освен монофазна мрежа разполагаше и с трифазна на отделен електромер. Проверката направих, като пуснах нулев проводник от единия до другия електромер и констатирах слаба връзка на нулата при електромера под капака с пломбата на електромера. Човека се обади на ЧЕЗ за да стегнат връзката, която без да се разпломбира електромера не можеше да се отстрани повредата. Нещата се оправиха и напрежението, което спадаше до 180 волта се нормализира на 230 волта. Не бива да се ползва металната тръба на парното и водопроводните за допълнително зануляане, не питайте защо, а просто не го правете.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...